Салат з авокадо і помідорами – 8 смачних і корисних рецептів

Салат з авокадо і помідорами – це блюдо, яке добре відомо прихильників здорового харчування. Секрет його популярності полягає у величезну користь, яку несе в собі поєднання двох основних інгредієнтів. З одного боку, авокадо з його високою енергетичною цінністю і багатим хімічним складом, з іншого – томат, який нейтралізує зайві калорії, а також робить готову страву більш соковитим і смачним. Щоб переконатися в цьому, можна розглянути кілька найбільш цікавих рецептів.

Простий салат з авокадо і помідорами

Тим, хто вперше буде готувати такі страви, для початку варто спробувати зробити найпростіший салат з авокадо і помідорами.

Для його приготування знадобиться мінімальний набір продуктів:

  • 3 великих томата;
  • ½ Частина авокадо;
  • 40 грамів лимонного соку;
  • ½ Частина середньої цибулини;
  • 40-50 грам оливкової олії;
  • трішки солі і перцю;
  • свіжа зелень.

Спосіб приготування цієї страви також не відрізняється особливою складністю:

  • Першим ділом потрібно вимити авокадо і акуратно зрізати з нього шкірку. Потім слід видалити кісточку і відкласти її убік (не викидати). М’якоть нарізати невеликими брусочками (або кубиками). Щоб заготовки не потемніли, їх потрібно збризнути лимонним соком і перемішати. Деякі фахівці радять додатково покласти поруч витягнуту раніше кісточку.
  • Очищений цибулю нарізати півкільцями. Щоб прибрати зайву гіркоту, їх слід на кілька хвилин залити окропом.
  • Томати довільно розділити на шматочки.
  • Подрібнені продукти скласти в салатник (кісточку тепер вже можна викинути).
  • Присипати все перцем, посолити, полити маслом і акуратно перемішати.
  • Перед подачею страву прикрасити зеленню.

Виходить оригінальне блюдо, в якому гармонійно поєднується свіжість томату, екзотичний аромат авокадо і легка гострота лука. Такий салатик добре робити вранці, щоб отримати великий заряд енергії і відчувати ситість до самого обіду.

З додаванням огірків

Вегетаріанцям, а також усім любителям свіжих овочів, обов’язково сподобається салат з авокадо і помідорами й огірками. Блюдо виходить більш легким і соковитим, залишаючись при цьому ситним і поживним.

У цьому випадку буде потрібно:

  • 1 авокадо;
  • 2 томата;
  • 1 огірок;
  • 1 цибулина (бажано червона);
  • кілька листя салату.

Для заправки:

  • 1 лимон;
  • кухонна морська сіль;
  • 5 часточок часнику;
  • пучок петрушки;
  • перець;
  • 35 грам оливкової олії.
Дивіться також:  Салат з копченої грудинки – 9 рецептів

Методика приготування салату:

  • Салатні листя промити, обсушити і довільно порвати руками на шматки.
  • Томати нарізати тонкими часточками.
  • Огірок покришити кружечками.
  • Авокадо очистити, вийняти з нього кісточки, а м’якоть розділити на шматочки.
  • Лук нашаткувати півкільцями і обдати окропом.
  • Продукти зібрати в тарілку і перемішати.
  • Для заливки спочатку треба петрушку дрібно порубати, залити окропом і залишити на 2-3 хвилини. Після цього воду можна злити. Додати до петрушці вичавлений з лимона сік і дрібно нарізаний часник. Залити все це олією. посолити і посипати перцем. Приготовану суміш перетерти з допомогою блендера в пюре.
  • Подрібнені продукти полити приготованим соусом і перемішати.

Такий салат краще відразу подавати на стіл. Після зберігання у холодильнику він буде виглядати вже не так апетитно і привабливо.

Закуска з сиром

Чудовою закускою для святкового столу буде не зовсім звичайний салат зі свіжих авокадо з помідорами і сиром. Особливу родзинку страві додає оригінальна заправка, яка змінює смак вихідних продуктів і робить його просто незабутнім.

Для такого салату потрібно:

  • 2 авокадо;
  • 1 біла цибулина;
  • 3-4 невеликих томата;
  • 100 грам твердого сиру;
  • кілька листочків базиліка;
  • лимонний сік;
  • 3 столові ложки тертого «Пармезану».

Для заправки:

  • 15 грам бальзамічного оцту;
  • трішки солі;
  • 1 столова ложка діжонської гірчиці;
  • 30-35 грам оливкової олії.

Щоб приготувати цю «диво-закуску», треба:

  • Авокадо спочатку розділити навпіл і вийняти кісточки. Потім нарізати плід невеликими кубиками, полити лимонним соком і перемішати.
  • Сир, очищений цибулю і томати теж нашаткувати кубиками.
  • Подрібнені продукти скласти в миску. Додати до них базилік (попередньо дрібно покришити) і ще раз перемішати.
  • Поєднавши інгредієнти по рецептурі, приготувати заправку.
  • Полити нею салат, добре перемішати і дати йому приблизно 10 хвилин постояти.
  • Приготовлену суміш викласти порційно на тарілки з допомогою кулінарного кільця.
  • Посипати страву тертим «Пармезаном» і прикрасити листочками базиліку.

Така закуска буде ефектно виглядати на столі і стане справжнім хітом свята.

Салат з креветками та авокадо помідорами черрі

Любителям морепродуктів доведеться по душі шикарний салат з креветками, авокадо і помідорами черрі. У країнах Середземномор’я його можна замовити в будь-якому закладі.

Дивіться також:  Часникові стрілки по-корейськи – 8 рецептів

Щоб приготувати блюдо самостійно, потрібно:

  • 0,5 кілограма креветок;
  • 12 томатів черрі;
  • 2 авокадо;
  • трохи лимонного соку;
  • 15-17 грам оливкової олії.

На приготування салату йде не більше 15 хвилин. Треба лише:

  • Відварити креветки. Але для цього їх потрібно спочатку підготувати. Першим ділом у креветок треба видалити голови. Потім руками зняти хітиновий панцир, а потім акуратно за допомогою зубочистки видалити тоненький стравохід (він дає гіркоту).
  • Очистити плоди авокадо, а потім нарізати м’якоть тонкими слайсами.
  • Томати можна брати цілком (або розрізати навпіл). Іноді м’якоть нарізають часточками помідорів, попередньо очистивши плоди від шкірки, видаліть серцевину з насінням.
  • Інгредієнти скласти в салатник.
  • Полити її маслом, збризкати соком і перемішати.

У відвідувачів французьких ресторанчиків такий салат користується великим попитом.

Готуємо з руколою

Щоб зробити салат з авокадо і помідорами більш корисним, в нього можна додати трохи зеленої рукколи. Крім того, вона додасть готовому блюду оригінальний екзотичний смак та приємну гостроту.

Для такого рецепта потрібно:

  • 15 помідорів черрі;
  • 1 лимон;
  • трохи дрібної солі;
  • 1 авокадо;
  • пучок салату рукола;
  • 50 грам оливкової олії.

Технологія приготування салату:

  • З авокадо зняти шкірку (руками або гострим ножем). Потім вирізати кісточку, а м’якоть оформити шматочками.
  • Томати розрізати навпіл.
  • Довільно покришити листя руколи. Тверді частини стеблинок відрізати й викинути.
  • Змішати олію з соком лимона і сіллю.
  • Продукти викласти на тарілку у певній послідовності: авокадо – томати – рукола.
  • Заправити їх приготованим соусом.

Один вид такого салатику тарілці вже викликає апетит.

З консервованим тунцем

Щоб якось урізноманітнити щоденне меню, можна зробити легкий, свіжий і надзвичайно смачний салат з авокадо, помідорами і консервованим тунцем. Рецепт дуже простий, не вимагає особливого розмаїття продуктів.

Для роботи знадобиться:

  • 1 середній помідор;
  • 1 банку консервованого тунця (у маслі);
  • 1 авокадо;
  • 1 зубчик часнику;
  • перець;
  • пучок рукколи;
  • кухонна сіль;
  • по 5 мл соку лимона і соняшникової олії.

Як приготувати салат з цих продуктів:

  • Очистити авокадо, вирізати з нього кісточки, а м’якоть розім’яти виделкою або пюрировать в блендері.
  • Додати в цю масу лимонний сік, вичавлений часник, олію, перець, трішки солі. Все перемішати.
  • З помідорів зняти шкірку, попередньо опустивши його на 10-15 секунд в окріп. Потім видалити серединку з насінням, а м’якоть порізати кубиками.
  • Відкрити консервну банку, дістати з неї шматки риби (сік злити), розім’яти їх виделкою.
  • Продукти викласти на тарілку шарами: авокадо – шматочки томату – риба.
  • Прикрасити салат зеленої руколою.
Дивіться також:  Крабовий салат з рисом – 6 рецептів приготування салату

Готується блюдо швидко, а виглядає дуже красиво і апетитно.

Салат «Гуакамоле» з авокадо і помідорами

«Гуакамоле» — це знаменита мексиканська холодна закуска з авокадо з додаванням різних овочів і спецій. В залежності від конкретного рецепту ця суміш часом нагадує собою густий соус.

Щоб зробити салат «Гуакамоле», необхідно взяти:

  • 1 авокадо;
  • 0,5 цибулини;
  • 2 стиглих томатів;
  • щіпку солі;
  • сік ½ лимона;
  • 20 грам петрушки.

Як правильно робити таку мексиканську закуску:

  • З очищеного авокадо видалити кісточки, а м’якоть гарненько розім’яти.
  • Цибулю покришити маленькими кубиками.
  • Зелень дрібно порубати.
  • Помідори очистити, вирізати у них серцевини, щільну м’якоть дрібно порізати.
  • Інгредієнти зібрати в одну ємність, посолити, заправити лимонним соком і перемішати.

Мексиканці такий салат зазвичай подають з кукурудзяними чіпсами.

З крабовими паличками

Тим, хто стежить за своєю фігурою, варто спробувати зробити новий салат з авокадо і помідорами з додаванням звичайних крабових паличок.

Для такої страви потрібно:

  • 1 авокадо;
  • 20 грам сиру;
  • 1 помідор;
  • 100 грам крабових паличок;
  • кухонна сіль;
  • червоний перець;
  • 1-2 листків салату;
  • йогурт.

Готується цей легкий і смачний салатик дуже швидко:

  • Крабові палички нарізати середніми шматочками.
  • Авокадо очистити від шкірки і видалити кісточку. М’якоть також нарізати шматочками середньої величини.
  • Подрібнити сир на тертці з великими отворами.
  • Очищені від шкірки томати порізати невеликими шматочками.
  • Листя салату порвати руками.
  • Продукти скласти в тарілку, посолити, присипати перцем, а потім полити йогуртом і перемішати.

Салатик виходить легкий, свіжий і надзвичайно смачний. Цей рецепт треба запам’ятати тим, хто вирішив скинути вагу і привести в порядок свою фігуру.

Прокрутка до верху