Біла квасоля — цінний поживний продукт, на основі якого можна приготувати велику кількість корисних салатів. Консервовані боби не потрібно замочувати і відварювати, досить просто додати в салат. Завдяки невисокій калорійності і змісту легкозасвоюваного білка, салат з білої консервованої квасолею оцінять прихильники здорового харчування.
Салат з білої консервованої квасолею і куркою
Необхідні продукти:
- філе курки — 350 г;
- банку квасолі — 250 г;
- яйця 3 – 4 шт.;
- цибулина;
- оцет — 1 ч. л.;
- майонез — 100 г;
- петрушка.
Технологія приготування:
- Заздалегідь відварити в підсоленій воді філе курки. Остудити його, розділити на волокна і нарізати не великими шматочками.
- Зварити яйця і теж подрібнити.
- Замаринувати в окропі і оцті нарізану цибулю, щоб зійшла гіркота. Злити воду, остудити.
- До курки додати квасолю, яйця, замаринований цибулю і все гарненько змішати.
- Заправити салатну масу майонезом, за смаком присолити і декорувати зеленню петрушки.
Порада: не виливайте сік консерви, його можна застосувати в приготуванні супу або соусу.
Готуємо з шинкою
Кулінарний тандем шинки і білих бобів виходить дуже вдалим. Салат з таких продуктів — виграшний варіант для швидкого приготування.
Необхідні продукти:
- шинка — 400 г;
- банку квасолі;
- «Естонський» сир — 180 г;
- яйця варені — 3 шт.;
- солоні огірки — 2 шт.;
- майонез — 180 г;
- будь-яка зелень.
Технологія приготування:
- Злити з квасолі воду і витримати боби на друшляку, щоб стік сік. Якщо цього не зробити, салат швидко «потече».
- Порубати кубиками шинку. При бажанні, її можна замінити будь-яким м’ясним продуктом.
- Почистити яйця, подрібнити теркою сир, нарізати солоні огірки.
- Викладати салат з шинкою і квасолею шарами на будь-яку плоску тарілку. Перший пласт сформують огірки, зверху – майонез, а потім – шинка.
- Шар шинки промазати майонезом, посипати вареними яйцями, злегка посолити.
- Викласти частину бобів, змастити їх майонезом і притрусити тертим сиром.
- Салат підрівняти з усіх боків ложкою – повинна вийти гірка.
- Зверху красиво викласти решту квасоля. В якості прикраси можна брати гілочки петрушки, базилік, кріп або кинзу.
Щоб квасоля зберігала свою форму, її потрібно акуратно перемішувати і акуратно ж діставати з банки.
Простий рецепт з яйцями
Рецепт виручить, коли потрібно швидко приготувати поживний, смачний і привабливий салат. Він ідеально підійде у випадку, якщо гості вже на порозі.
Необхідні продукти:
- яйця — 6 шт.;
- консерви білої квасолі — 350 г;
- листя салату;
- часточки помідора;
- легкий майонез;
- солити будемо за власним уподобанням.
Технологія проста:
- Відкрити консерви, злити сік і відкинути вміст на сито, щоб позбутися від залишків рідини.
- Відварити «круті» яйця і дрібно порубати яйцерезкой або ножем.
- В окремому посуді з’єднати боби з яєчної крихтою, присолити, додати майонез і все акуратно перемішати.
- На плоску тарілку визначити зелень салату, зверху гіркою викласти готову закуску і прикрасити її часточками помідорів.
Салат з білою квасолею і сухариками
Необхідні інгредієнти:
- консерви квасолі (білої) — 0,5 л;
- 5 – 6 яєць;
- м’ясо курки — 350 г;
- «Російський» сир — 200 г;
- сухарі — 50 – 70 г;
- майонез, сіль — за смаком.
Технологія приготування:
- Перш ніж зробити салат з квасолею та сухариками, необхідно підготувати всі необхідні інгредієнти: зварити яйця і м’ясо курки, потім остудити і після – подрібнити.
- До бобів додати шматочки курки і вірних яєць. Натерти на крупній тертці сир і посолити.
- Все перемішати з майонезом і посипати рясно сухариками.
Сухарики для салатів можна брати готові або сушити самостійно в духовці. Для додання смаку перед відправкою в піч майбутні сухарі посипають прованськими травами і збризкують оливковим маслом.
З пекінською капустою
Пекінська капуста зробить салат з білою квасолею і куркою легким, незвичайним і ще більш корисним. Кількість інгредієнтів можна брати довільне, головне, щоб знайшлася банку квасолі, качан пекінкі, пара яєць і відварне філе.
- Капусту попередньо добре миють, поділяють на листя і заливають на 5 – 7 хвилин холодною водою. Ця процедура подарує овочу приємний хрускіт і збереже свіжість.
- Яйця та курятину відварюють, охолоджують, нарізають. При бажанні, солять, після чого перемішують.
- Додають капусту. Її можна порізати соломкою або нарвати, як зелений салат, руками.
- Перемішати закуску двома ложками, після чого її можна сміливо подавати до столу.
Салат можна приготувати заздалегідь, а безпосередньо перед подачею покласти в неї капусту.
З консервованим тунцем
Завдяки поєднанню тунця з консервованою квасолею салат викличе у всіх захоплення!
Необхідні продукти:
- тунець (консерви) — 180 г;
- біла квасоля — 300 г;
- свіжі огірки — 2 шт.;
- зелень кропу;
- 4 яйця;
- сіль — за смаком.
Технологія приготування:
- Із тунця злити масло. Його не варто викидати – воно знадобиться для заправки салату.
- Консерви розім’яти виделкою.
- З огірків вийняти м’якоть і нарізати її соломкою. Яйця зварити і натерти на тертці.
- У салатницю викласти квасолю, додати до неї тунець, яйця і огірки.
- Влити масло з тунця, а якщо його мало, додати трохи оливкової або рослинного.
- Покласти нарізаний кріп, все перемішати.
Подається така закуска в свежеприготовленном вигляді.
Італійський салат з білою квасолею
В італійській кухні такі салати зустрічаються дуже часто. Заправляти їх прийнято оливковою олією, а присмачувати — розмарином.
Необхідні продукти:
- цибуля червоний — 1 шт.;
- квасоля;
- розмарин;
- винний оцет — 1 ч. л;
- оливкова олія — 1, 5 ст. л;
- селера — 100 г;
- морква — 1 шт.;
- сіль, пекучий мелений перець.
Технологія приготування:
- Натерти на тертці соломкою моркву і корінь селери. Нарізати півкільцями цибулю. Підсолити овочі і заправити частиною винного оцту. Додати гострий перець і розмарин.
- У салатницю викласти боби, всипати натерті і замариновані овочі. За смаком покласти сіль, влити олію і залишився винний оцет.
- Все акуратно перемішати двома ложками і трохи охолодити, після чого можна подавати закуску до столу.
Рецепт з рибою і овочами
Необхідні продукти:
- сьомга малосольна — 300 г;
- червона цибулина;
- морква — 1 шт.;
- 3 яйця;
- 2 помідори;
- квасоля — 450 г;
- майонез для заправки.
Технологія приготування:
- Сьомгу або будь-яку іншу слабосолену рибу нарізати дрібними кубиками.
- Додати їх до бобів в загальну миску. Туди ж відправити дрібно нарізаний червоний лук. Якщо овоч гірчить, його краще замаринувати оцтом.
- Відварені яйця і моркву також нарізаємо кубиками і кладемо в салатник.
- В останню чергу ріжемо помідори і відправляємо в тарілку до решти продуктів. Заправляємо майонезом.
Експериментуючи з різними інгредієнтами і квасолею, можна готувати найнеймовірніші на смак салати. Спробуйте і ви!