Салат з білої квасолі консервованої – 8 рецептів

Біла квасоля — цінний поживний продукт, на основі якого можна приготувати велику кількість корисних салатів. Консервовані боби не потрібно замочувати і відварювати, досить просто додати в салат. Завдяки невисокій калорійності і змісту легкозасвоюваного білка, салат з білої консервованої квасолею оцінять прихильники здорового харчування.

Салат з білої консервованої квасолею і куркою

Необхідні продукти:

  • філе курки — 350 г;
  • банку квасолі — 250 г;
  • яйця 3 – 4 шт.;
  • цибулина;
  • оцет — 1 ч. л.;
  • майонез — 100 г;
  • петрушка.

Технологія приготування:

  • Заздалегідь відварити в підсоленій воді філе курки. Остудити його, розділити на волокна і нарізати не великими шматочками.
  • Зварити яйця і теж подрібнити.
  • Замаринувати в окропі і оцті нарізану цибулю, щоб зійшла гіркота. Злити воду, остудити.
  • До курки додати квасолю, яйця, замаринований цибулю і все гарненько змішати.
  • Заправити салатну масу майонезом, за смаком присолити і декорувати зеленню петрушки.

Порада: не виливайте сік консерви, його можна застосувати в приготуванні супу або соусу.

Готуємо з шинкою

Кулінарний тандем шинки і білих бобів виходить дуже вдалим. Салат з таких продуктів — виграшний варіант для швидкого приготування.

Необхідні продукти:

  • шинка — 400 г;
  • банку квасолі;
  • «Естонський» сир — 180 г;
  • яйця варені — 3 шт.;
  • солоні огірки — 2 шт.;
  • майонез — 180 г;
  • будь-яка зелень.

Технологія приготування:

  • Злити з квасолі воду і витримати боби на друшляку, щоб стік сік. Якщо цього не зробити, салат швидко «потече».
  • Порубати кубиками шинку. При бажанні, її можна замінити будь-яким м’ясним продуктом.
  • Почистити яйця, подрібнити теркою сир, нарізати солоні огірки.
  • Викладати салат з шинкою і квасолею шарами на будь-яку плоску тарілку. Перший пласт сформують огірки, зверху – майонез, а потім – шинка.
  • Шар шинки промазати майонезом, посипати вареними яйцями, злегка посолити.
  • Викласти частину бобів, змастити їх майонезом і притрусити тертим сиром.
  • Салат підрівняти з усіх боків ложкою – повинна вийти гірка.
  • Зверху красиво викласти решту квасоля. В якості прикраси можна брати гілочки петрушки, базилік, кріп або кинзу.
Дивіться також:  Салат із стручкової квасолею – 8 дуже смачних рецептів

Щоб квасоля зберігала свою форму, її потрібно акуратно перемішувати і акуратно ж діставати з банки.

Простий рецепт з яйцями

Рецепт виручить, коли потрібно швидко приготувати поживний, смачний і привабливий салат. Він ідеально підійде у випадку, якщо гості вже на порозі.

Необхідні продукти:

  • яйця — 6 шт.;
  • консерви білої квасолі — 350 г;
  • листя салату;
  • часточки помідора;
  • легкий майонез;
  • солити будемо за власним уподобанням.

Технологія проста:

  • Відкрити консерви, злити сік і відкинути вміст на сито, щоб позбутися від залишків рідини.
  • Відварити «круті» яйця і дрібно порубати яйцерезкой або ножем.
  • В окремому посуді з’єднати боби з яєчної крихтою, присолити, додати майонез і все акуратно перемішати.
  • На плоску тарілку визначити зелень салату, зверху гіркою викласти готову закуску і прикрасити її часточками помідорів.

Салат з білою квасолею і сухариками

Необхідні інгредієнти:

  • консерви квасолі (білої) — 0,5 л;
  • 5 – 6 яєць;
  • м’ясо курки — 350 г;
  • «Російський» сир — 200 г;
  • сухарі — 50 – 70 г;
  • майонез, сіль — за смаком.

Технологія приготування:

  • Перш ніж зробити салат з квасолею та сухариками, необхідно підготувати всі необхідні інгредієнти: зварити яйця і м’ясо курки, потім остудити і після – подрібнити.
  • До бобів додати шматочки курки і вірних яєць. Натерти на крупній тертці сир і посолити.
  • Все перемішати з майонезом і посипати рясно сухариками.

Сухарики для салатів можна брати готові або сушити самостійно в духовці. Для додання смаку перед відправкою в піч майбутні сухарі посипають прованськими травами і збризкують оливковим маслом.

З пекінською капустою

Пекінська капуста зробить салат з білою квасолею і куркою легким, незвичайним і ще більш корисним. Кількість інгредієнтів можна брати довільне, головне, щоб знайшлася банку квасолі, качан пекінкі, пара яєць і відварне філе.

Дивіться також:  Салат з рисом і рибними консервами – 7 рецептів приготування

  • Капусту попередньо добре миють, поділяють на листя і заливають на 5 – 7 хвилин холодною водою. Ця процедура подарує овочу приємний хрускіт і збереже свіжість.
  • Яйця та курятину відварюють, охолоджують, нарізають. При бажанні, солять, після чого перемішують.
  • Додають капусту. Її можна порізати соломкою або нарвати, як зелений салат, руками.
  • Перемішати закуску двома ложками, після чого її можна сміливо подавати до столу.

Салат можна приготувати заздалегідь, а безпосередньо перед подачею покласти в неї капусту.

З консервованим тунцем

Завдяки поєднанню тунця з консервованою квасолею салат викличе у всіх захоплення!

Необхідні продукти:

  • тунець (консерви) — 180 г;
  • біла квасоля — 300 г;
  • свіжі огірки — 2 шт.;
  • зелень кропу;
  • 4 яйця;
  • сіль — за смаком.

Технологія приготування:

  • Із тунця злити масло. Його не варто викидати – воно знадобиться для заправки салату.
  • Консерви розім’яти виделкою.
  • З огірків вийняти м’якоть і нарізати її соломкою. Яйця зварити і натерти на тертці.
  • У салатницю викласти квасолю, додати до неї тунець, яйця і огірки.
  • Влити масло з тунця, а якщо його мало, додати трохи оливкової або рослинного.
  • Покласти нарізаний кріп, все перемішати.

Подається така закуска в свежеприготовленном вигляді.

Італійський салат з білою квасолею

В італійській кухні такі салати зустрічаються дуже часто. Заправляти їх прийнято оливковою олією, а присмачувати — розмарином.

Необхідні продукти:

  • цибуля червоний — 1 шт.;
  • квасоля;
  • розмарин;
  • винний оцет — 1 ч. л;
  • оливкова олія — 1, 5 ст. л;
  • селера — 100 г;
  • морква — 1 шт.;
  • сіль, пекучий мелений перець.

Технологія приготування:

  • Натерти на тертці соломкою моркву і корінь селери. Нарізати півкільцями цибулю. Підсолити овочі і заправити частиною винного оцту. Додати гострий перець і розмарин.
  • У салатницю викласти боби, всипати натерті і замариновані овочі. За смаком покласти сіль, влити олію і залишився винний оцет.
  • Все акуратно перемішати двома ложками і трохи охолодити, після чого можна подавати закуску до столу.
Дивіться також:  Винегрет класичний – 10 смачних рецептів приготування

Рецепт з рибою і овочами

Необхідні продукти:

  • сьомга малосольна — 300 г;
  • червона цибулина;
  • морква — 1 шт.;
  • 3 яйця;
  • 2 помідори;
  • квасоля — 450 г;
  • майонез для заправки.

Технологія приготування:

  • Сьомгу або будь-яку іншу слабосолену рибу нарізати дрібними кубиками.
  • Додати їх до бобів в загальну миску. Туди ж відправити дрібно нарізаний червоний лук. Якщо овоч гірчить, його краще замаринувати оцтом.
  • Відварені яйця і моркву також нарізаємо кубиками і кладемо в салатник.
  • В останню чергу ріжемо помідори і відправляємо в тарілку до решти продуктів. Заправляємо майонезом.

Експериментуючи з різними інгредієнтами і квасолею, можна готувати найнеймовірніші на смак салати. Спробуйте і ви!

Прокрутка до верху