Салат з білою квасолею – 8 рецептів смачного і поживного салату

Салат з білою квасолею по праву можна віднести до традиційних страв баварської кухні. В залежності від конкретного рецепту в його склад входять різні продукти (м’ясо, риба, овочі), а заправляють такий салат зазвичай майонезом. Змінюючи список основних інгредієнтів, кожна господиня може створити свій унікальний рецепт. Для прикладу варто розглянути кілька найбільш цікавих варіантів приготування цього популярного страви.

Салат з білою квасолею і куркою

М’ясо птиці чудово поєднується з бобовими культурами. Тому, якщо потрібен салат, то краще зробити його з білою квасолею і куркою. Ситне і незвичайно смачне, ця страва обов’язково припаде до душі будь-якому чоловікові.

Для його приготування знадобиться:

  • 1 куряче філе;
  • сіль;
  • 1 морква;
  • 200 грамів сирих бобових;
  • 1 головка ріпчастої цибулі;
  • перець мелений;
  • кілька ложок майонезу за смаком.

Промиту квасолю слід спочатку викласти в ємність з теплою водою і залишити для набухання як мінімум на 4 години. Цю процедуру необхідно виконати, щоб продукт в салаті був м’яким, але не розвалювався в кашу.

Щоб зробити такий салат, потрібно:

  • Підготовлену квасолю варити до розм’якшення на малому вогні, після чого відкинути на друшляк для стікання рідини.
  • М’ясо курки відварити у воді, не забувши її підсолити. Після охолодження руками довільно розібрати його на невеликі шматки.
  • Очищену цибулю покришити кубиками, а моркву потерти на крупній тертці. Овочі спочатку треба пасерувати, а потім трохи загасити на малому вогні і охолодити.
  • Всі компоненти перекласти в одну ємність, перемішати і відразу заправити майонезом. При необхідності страву можна за смаком трохи підсолити.

Виходить чудовий салат з білою квасолею, який являє собою цілком самостійну і досить поживна страва.

Готуємо з шинкою

Є ще один простий, але дуже цікавий варіант. Салат можна приготувати з додаванням шинки і свіжих овочів. Він обов’язково сподобається навіть тим, хто не любить квасолю.

Щоб зробити таку закуску, треба взяти:

  • 300 грам шинки;
  • 2 свіжих огірка;
  • 0,5 кілограма квасолі;
  • 1 пучок зеленого пір’яного цибулі;
  • 200 грам майонезу.

Спосіб приготування:

  • Квасолю промити, замочити на всю ніч, а вранці відварити до готовності в солоній воді і охолодити.
  • Шинку і свіжий огірок акуратно нарізати кубиками. Пір’я цибулі довільно покришити.
  • Для оформлення салату знадобиться глибока ємність. Продукти викладаються в неї шарами: шинка – огірок – квасоля. Кожен з них обов’язково промащується майонезом. Зверху готову страву залишається тільки посипати подрібненою цибулею.
Дивіться також:  Салат ніжний – 10 рецептів приготування

Цей салат з білою квасолею виходить ніжний, поживний і дуже свіжий. Його можна подавати навіть до святкового столу.

Проста закуска з помідорами

Часом бувають ситуації, коли в будинку очікуються гості, а часу на приготування яких-небудь складних страв немає. У цьому випадку справжньою знахідкою для господині буде салат з білої квасолі (краще брати консервовану в банках) і свіжими томатами.

Причому для його приготування потрібен мінімальний набір найпростіших продуктів:

  • 1 банку білої квасолі;
  • 50 грам сиру (будь-якого твердого);
  • 2 томата;
  • 1 пучок зеленої цибулі;
  • трохи солі;
  • 2 столові ложки майонезу.

Робиться такий салат дуже швидко:

  • Квасолю слід перекласти з банки в глибоку миску.
  • Томати порізати кубиками, сир потерти на крупній тертці, а цибулю дрібно покришити.
  • З’єднати всі інгредієнти, посолити, заправити майонезом і добре перемішати.

Такий салат являє собою найпростіший варіант чудовою закуски на всі випадки життя.

Салат з білої консервованої квасолею і сухариками

Будь кулінар може підтвердити, що набагато простіше робити блюдо, якщо його інгредієнти не потрібно піддавати додатковій обробці. Тому краще всього готувати салат з консервованої білої квасолі, а не варити її після тривалого замочування.

Для пікантності в таке блюдо добре додати трохи сухарів. Їх легкий хрускіт приємно відтінятиме ніжний смак готового салату.

Для роботи необхідно:

  • 300 грам консервованої квасолі;
  • 200 грам моркви і стільки ж житніх сухариків;
  • 2 зубки часнику;
  • 100 грам ріпчастої цибулі;
  • соняшникова олія;
  • 100 мл майонезу.

Процес приготування салату можна розділити на кілька етапів:

  • Відкрити спеціальним ножем консервну банку, злити воду, а квасолю покласти в салатник.
  • Очищений цибулю нарізати півкільцями. Моркву подрібнити на корейській тертці.
  • Спершу у киплячій олії на сковороді обсмажити цибулю. Потім додати моркву і смажити, поки вона не стане м’якою.
  • Часник видавити через спеціальний прес, змішати з майонезом і приготованим соусом залити квасолю.
  • Сухарики з’єднати з обсмаженими овочами і також відправити в салатник.
  • Продукти ретельно перемішати.
Дивіться також:  Салат з рибних консервів – 8 рецептів

Цей салат з білою квасолею і сухариками буде відмінною закускою «на швидку руку». Дуже ситний і оригінальний смак, він, крім іншого, ще й красиво виглядає в тарілці.

З пекінською капустою

На вечерю до відвареної картоплі добре приготувати салат з білою квасолею і ніжною пекінською капустою.

За рецептурою в нього входять інгредієнти, які легко знайти в будь-якому магазині:

  • 1 банку квасолі консервованої білої;
  • 2 свіжих огірка;
  • 1 качан пекінської капусти;
  • 4 яйця;
  • сіль;
  • 150 грам майонезу;
  • трохи меленого перцю.

Методика приготування салату:

  • Яйця відварити круто.
  • В цей час капусту промити і покришити тонкою соломкою. Огірки нарізати кубиками. Точно так само подрібнити остиглі і обчищені яйця.
  • Відкрити банку з квасолею, вилити з неї розсіл, а самі боби промити під проточною водою.
  • Всі підготовлені продукти зібрати в одній тарілці, присипати перцем, посолити і заправити майонезом.

Для прикраси такої страви можна використовувати свіжу рубану зелень петрушки.

З консервованим тунцем

Салати з рибними консервами давно користуються величезною популярністю. Правда, з-за високої калорійності вживати їх потрібно в обмежених кількостях. Взяти, наприклад, салат з білою квасолею і тунцем.

За рецептурою в його склад входять наступні компоненти:

  • 200 г консервованого тунця (у власному соку);
  • 10 маслин;
  • сіль;
  • 1 свіжий огірок;
  • 200 грам білої консервованої квасолі;
  • 2 томата;
  • 100 мл рослинної олії;
  • 2 відварних яйця;
  • 1 пучок свіжого листя базиліка.

Готується таке блюдо покроково:

  • Спочатку треба подрібнити всі інгредієнти. Рибу дістати з банки і виделкою розділити на шматочки. Помідори порізати часточками. Огірок і яйця покришити кубиками.
  • Підготовлені продукти разом з маслинами і квасолею зібрати в одну глибоку ємність.
  • Дрібно порубати листя базиліка і змішати з маслом.
  • Приготованою заправкою полити салат і добре перемішати.

При бажанні, масло можна замінити майонезом. З ним смак салату буде більш звичним.

Рецепт з рибою і овочами

У салат з білою квасолею можна додавати не тільки консервовану, але і відварну рибу. А доповнить загальну картину багатий набір овочів, зелені та спецій.

Для такого салату потрібно:

  • 300 грам будь-якої білої риби (свіжої);
  • 1 лимон;
  • 1 великий помідор;
  • половинка стручка солодкого перцю;
  • сіль і цукор (за смаком);
  • 1 головка фіолетового (салатного) лука;
  • ½ Банки консервованої білої квасолі;
  • 1 столова ложка гірчиці;
  • ½ Пучка кропу;
  • перець мелений;
  • рослинне масло.
Дивіться також:  Салат з копченої грудинки – 9 рецептів

Як приготувати салат з цих продуктів:

  • Рибу вимити, випатрати (при необхідності) і відварити до готовності в підсоленій воді. Після цього її потрібно остудити, акуратно зняти м’ясо з кістки і розділити його руками на шматочки.
  • Цибулю покришити кільцями, помідор і перець нарізати кубиками.
  • Відміряну кількість процідженої квасолі разом з підготовленими овочами скласти в глибоку ємність. Посолити і додати трохи гострого перцю.
  • Рибу полити соком половинки лимона, посипати рубаним кропом і перемішати.
  • Окремо приготувати заливку. Для цього треба масло з’єднати з рештою лимонним соком, гірчицею, а потім додати до них за смаком перець, сіль і трохи цукру.
  • Приготованою сумішшю полити квасоля з подрібненими овочами і перемішати.
  • Зверху страву прикрасити шматочками ароматною пряної риби.

Цей чудовий салат можна сміливо подавати до столу і бути впевненим, що він сподобається кожному, хто наважиться його спробувати.

З копченою ковбасою

Як варіант, можна приготувати салат з білої консервованої квасолею і будь копченою ковбасою. Цей рецепт більше підійде для чоловічої компанії – ситний і дуже ароматний, він сподобається представникам сильної статі.

Продукти для такого салату знадобляться найпростіші:

  • 1 банку білої квасолі;
  • 1 морква;
  • 300 грам копченої ковбаси;
  • 1 головка ріпчастої цибулі;
  • трохи часнику (за смаком);
  • 2 яйця;
  • олія оливкова.

Приготувати такий салат зможуть навіть самі чоловіки.

Для цього треба:

  • Нарізати тонкою соломкою ковбасу.
  • Відварені яйця потерти на тертці.
  • Квасолю з банки процідити і промити під водою.
  • Дрібно порубати часник.
  • Подрібнений кубиками цибулю обсмажити в олії на сковороді. Потім додати до нього натерту моркву і смажити, поки овочі не стануть достатньо м’якими.
  • Всі продукти скласти в одну ємність і заправити олією.

Такий салат добре готувати на вечерю. Він ідеально підійде до відварним макаронів, рису або картоплі.

Біла квасоля – чудовий дієтичний продукт, багатий білком і вітамінами. Його нейтральний смак прекрасно гармонує з різними добавками, а тому баночка консервованої квасолі стане прекрасною основою для десятків різних салатів. Експериментуйте і не переживайте – результат завжди чудовий.

Прокрутка до верху