Салат з буряка з часником – 8 рецептів приготування

Взимку і в період міжсезоння салат з буряка з часником має стати частим гостем обіднього столу в кожній родині. Ця закуска поповнить запас вітамінів в організмі, а пікантна добавка захистить від вірусів. Далі публікуються кращі рецепти такого салату.

Салат з буряка з часником і майонезом

Склад продуктів: 3 великі буряка, 6-7 часникових зубчиків, майонез за смаком, кам’яна сіль.

  • Для початку потрібно відварити коренеплід прямо в шкірці. На це піде 40-45 хвилин.
  • Готовий овоч очищається і крупно треться.
  • Часник подрібнюється будь-яким зручним чином. Його можна просто дрібно нарізати, пропустити через прес або ж розім’яти в ступці.
  • До складових з другого і третього кроку додається сіль, а також соус.

Готовий салат з буряка з часником і майонезом потрібно добре перемішати і відправити на холод настоюватися.

Простий рецепт з соняшниковою олією

Склад продуктів: 3 середні буряків, 60-70 г ядер волоських горіхів, 2-3 часникові часточки, морська сіль, рафінована олія, будь-яка свіжа зелень.

  • Буряк відварюється до м’якості, після чого відразу опускається в крижану воду. Остиглий коренеплід чиститься і натирається на тертці з самими великими отворами. Овоч за смаком присаливается. Можна присипати сумішшю мелених перців.
  • Часникові часточки чистяться, після чого їх можна подрібнювати будь-яким зручним чином. Наприклад, використовувати для цієї мети часникодавку, дрібну тертку або просто розтовкти продукт в ступці.
  • Ядра волоських горіхів спочатку трохи обсмажують на сухій сковороді. Далі можна подрібнювати їх. Спосіб залежить від смаків кулінара. Якщо хочеться, щоб горішки явно відчувалися в закусці, то достатньо буде просто порубати ножем. Або ж подрібнити їх за допомогою кавомолки.
  • Часник і горіхи висипаються до підготовленої буряках.
  • Закуска заправляється підсоленим майонезом.
Дивіться також:  Салат вітамінний з капусти та моркви — 8 рецептів

Прикрашається блюдо подрібненою зеленню.

Салат з буряка з сиром і часником

Склад продуктів: 140-160 г напівтвердого або твердого сиру, 620 г буряків, 2-4 часникові часточки, кухонна сіль, майонез.

  • Коренеплід вариться або запікається в духовці до м’якості. Далі його потрібно остудити і звільнити від шкірки. Потрібно зрізати її максимально тонко. Очищена буряк крупно треться і викладається в салатник.
  • В цю ж ємність додається роздавлений свіжий часник.
  • Окремо на тертці крупно треться сир. Він також надсилається до іншим складовим.
  • Всі інгредієнти присаливаются, заправляються майонезом або іншим відповідним соусом і добре вимішуються.

Готовий салат із буряка з сиром і часником одразу подається до столу.

З додаванням волоських горіхів

Склад продуктів: 2 великі буряка, 60-70 г чорносливу без кісточок, 2 мал. ложки бальзамічного оцту, морська сіль, 30-40 г волоських горіхів, половина апельсина, 2-3 часникові часточки, суміш перців.

  • Коренеплід загортається у фольгу і поставити в духовку запікатися до готовності. Далі його потрібно очистити від шкірки і подрібнити буряк на самій дрібній тертці.
  • Очищені горіхи обсмажуються пару хвилин на сухій сковороді. Це зробить більш насиченими їх смак і аромат. Далі горішки рубаються ножем.
  • Чорнослив миють, запарюється окропом. Коли сухофрукт розм’якшиться, його потрібно нарізати невеликими шматочками.
  • Продукти з перших трьох кроків об’єднуються. До них додається роздавлений часник.
  • Для приготування оригінального соусу змішується свіжовичавлений сік половини апельсина, перець, сіль і бальзамічний оцет. Якщо сік цитрусового виявився кислим, можна додати в нього трохи цукрового піску.

Салат з буряка з горіхами заправляється приготованим соусом, перемішується і подається до столу.

Віолетта — покроковий рецепт

Склад продуктів: півкіло буряків, 180 г плавленого сиру, 2 бочкових солоних огірка, 180 г консервованого зеленого горошку, 2-3 часникові часточки, кухонна сіль, половина пучка зеленого цибулі, соус.

Дивіться також:  Капуста по-петровськи – 6 швидких і смачних рецептів приготування

  • Коренеплід вариться до готовності, після чого повністю охолоджується, очищається і мельчится кубиками.
  • Таким же способом подрібнюється сир. М’який продукт з ванночок не підійде.
  • Кубиками рубаються і солоні огірки.
  • Складові з трьох кроків змішуються. До них додається подрібнена зелень і горошок без маринаду. Горошок за смаком можна замінювати білої маринованої квасолею.
  • Останнім у салат відправляється роздавлений часник.
  • Закуска заправляється солоним соусом і добре перемішується.

Прикрашається частування подрібненою зеленню і відправляється настоюватися в прохолоду.

Салат з вареного буряка і сирої моркви

Склад продуктів: 2 буряків, 3-5 шт. чорносливу без кісточок, велика морква, олія оливи для заправки, 60-70 г ядер волоських горіхів, зубок часнику, сіль.

  • Буряк заздалегідь вариться до готовності і повністю остуджується. Морква залишається сирою. Обидва овоча чистяться і подрібнюються тонкою стружкою.
  • Можна відразу змішувати ці інгредієнти в одній мисці. До них додається і роздавлений часник.
  • Ядра горіхів злегка обсмажують на сухій сковорідці і дрібно рубаються.
  • Чорнослив миють, заливається на кілька хвилин окропом, після чого довільно подрібнюється.
  • Горіхи і сухофрукти також відправляються в майбутній салат.

Залишається посолити закуску і заправити олією оливи. Дуже красиво виглядає частування, викладене декількома шарами з неодноразовим чергуванням вареного буряка і сирої моркви. Між овочами розподіляються горішки і чорнослив.

Класичний «Гранатовий браслет»

Склад продуктів: велике куряче філе, дрібна сіль, 2 добірних яйця, цілий гранат, морква, велика буряк, 3-4 картоплини, 40 г ядер волоських горіхів, 40 г чорносливу без кісточок, майонез.

  • Спочатку в підсоленій воді відварюються коренеплоди, яйця і курятина.
  • Першим шаром закуски стане остиглий крупно тертий картопля, промазанный підсоленим майонезом. Посередині тарілки, на яку викладаються продукти, встановлюється склянку. Закуска буде формуватися навколо нього.
  • Другим шаром йде терта буряк з майонезом і рубаними горіхами.
  • Далі розподіляється філе, порване на волокна, намащеного соусом.
  • На м’ясо укладаються смужки розмоченого в окропі чорносливу.
  • Наступним шаром стане крупно терта морква з підсоленим соусом.
  • Останніми йдуть терті яйця з майонезом і гранатові зернята.
Дивіться також:  Салат Гніздо Глухаря – 7 рецептів смачного приготування

Перед подачею гостям закуска обов’язково повинна добре просочитися в прохолоді. Для цього буде достатньо 30-40 хвилин.

Вітамінний варіант з часником

Склад продуктів: 2 великі буряків, 120 г легкої сметани, сіль, 3-4 часникові часточки, 1,5-2 ст. ложки тертого хрону.

  • При приготуванні салату господині замислюються, скільки варити буряк, щоб зберегти в ній всі корисні властивості. Досить буде 35-40 хвилин в окропі, в залежності від сорту овоча. Але ще краще запекти коренеплід в духовці.
  • Далі буряки крупно треться і висипається в салатник.
  • До овочу додається подрібнений хрін і роздавлений часник.
  • За смаком закуска солиться і заправляється нежирної сметаною.

Поєднання продуктів з обговорюваного салату позитивно впливає на організм. Особливо корисне вживання овочів у сирому вигляді. Весняний салат з свіжих плодів із додаванням черемші, зеленої цибулі, петрушки допоможуть впоратися з авітамінозом. Регулярне вживання закуски дозволяє зміцнити імунітет.

Прокрутка до верху