Салат з буряка з часником | Смачні Рецепти

Буряк корисний для людського організму коренеплід. За твердженнями медиків, буряках міститься маса вітамінів і мікроелементів. Залізо – один з життєво важливих елементів, що відповідають за гемоглобін крові.
У кулінарії буряк знайшла широке застосування. З неї готують борщі, свекольники, вінегрети. Дуже смачні і корисні салати з буряка. Але, із-за тривалої варіння коренеплоду, деякі господині нехтують буряком. А даремно! Сучасна побутова техніка: мікрохвильові печі, пароварки і мультиварки, дозволяють скоротити час приготування буряка з охранением всіх корисних якостей. Наведемо рецепти найбільш простих салатів з буряка.

 

Рецепт салату з буряка з часником і майонезом

Інгредієнти для салату з буряка з часником і майонезом:

  • буряк – 1 велика,
  • часник – 3 зубчики,
  • майонез – 60 гр.,
  • сіль.

Приготування салату з буряка з часником і майонезом.

  • Буряк промити і відварити у воді або запекти в духовці. Готову буряк очистити і натерти на крупній тертці.
  • Часник очистити від шкірки і стовкти в ступці або подрібнити іншим способом.
  • Викласти часник у буряк, посолити, заправити трьома столовими ложками майонезу і перемішати. Салат готовий.
  • Даний салат є базовим для приготування більш складних салатів з використанням ще й інших інгредієнтів.

    Салат з буряка, чорносливу і волоських горіхів

    Інгредієнти для салату з чорносливу, буряків і горіхів.

    Всі інгредієнти салату, описаного вище.

    • горіхи волоські подрібнені – 60 гр.,
    • чорнослив.
  • Приготувати базовий буряковий салат.
  • Чорнослив обшпарити окропом і порізати соломкою впоперек ягоди.
  • Додати буряковий салат з часником і майонезом порізаний чорнослив і горіхи, перемішати і викласти в салатник. Замість волоських горіхів можна використовувати кедрові. Для цього їх треба трохи прожарити на сковороді. Буде теж зпмечательно.
  • Дивіться також:  Пиріг з брусницею. Рецепт приготування з фото.

    Салат з буряка з сиром

    Інгредієнти для салату з буряка з часником і сиром:

    • базовий салат – 500 гр.,
    • сир – 120 гр.,
    • сметана – 100 гр.
  • Сир, бажано адигейський, домашній кавказький або бринзу, натерти на крупній тертці.
  • Додасть в базовий буряковий салат сир і сметану і гарненько розмішати.
  • Східний буряковий салат

    Інгредієнти для східного бурякового салату:

    • буряк варена – 300 гр.,
    • олія оливкова – 25 гр.,
    • оцет столовий – 20 мл
    • сік лайма – 1 ст. л.,
    • петрушка – 1 пучок,
    • салат листовий – 8 листочків.
    • часник – 2 зубчики.
    • спеції.

    Приготування східного салату з буряка.

  • Варений буряк очистити і порізати соломкою.
  • Приготувати заправку. Для цього в окремому посуді змішати сік лайма, оцет, олію, сіль і дрібку червоного перцю. Все гарненько перемішати.
  • Часник почистити, порізати дуже дрібно, потім пом’яти його в ступці і викласти в буряк.
  • Петрушку промити і дрібно порізати.
  • Змішати в мисці буряк, часник, петрушку, залити заправкою і дати настоятися хвилин 30.
  • Вистилати салатник листям салату і викласти в нього маринований буряк.
  • Закуска з буряка, запечена з цибулею

    Інгредієнти для бурякової закуски:

    • буряк – 800 гр.,
    • цибуля – 2 шт.,
    • сметана – 150 ггр.,
    • масло – 50 гр.,
    • оцет – 60 – мл,
    • борошно – 20 гр.,
    • кріп – 20 гр.,
    • спеції.

    Приготування бурякової закуски.

  • Буряк промити і спекти в духовці. Потім її остудити, порізати невеликими кубиками і злегка підсмажити на маслі.
  • Цибулю порізати і обсмажити окремо від буряків.
  • З’єднати буряки з цибулею, додати борошно, сметану, оцет, посолити, поперчити і перемішати і запікати на великій сковороді хвилин 10.
  • Кріп промити і дрібно порізати.
  • Бурякову закуску перекласти на блюдо, рясно посипати кропом і подати до столу.
  • Дивіться також:  Юшка з свіжомороженої скумбрії — 7 рецептів, як зварити смачний рибний суп

    Прокрутка до верху