Червонокачанна капуста містить велику кількість грубих харчових волокон, необхідних організму. Крім того, в цьому продукті присутній ряд вітамінів і корисних речовин. А салат з червонокачанної капусти — це смачне блюдо, яке готується дуже швидко. У нього можна додати різні компоненти, а в якості заправки використовувати рафіновану олію, сметану, майонез і соуси власного приготування.
Салат з червонокачанної капусти з оцтом
Щоб приготувати смачний салат з червонокачанної капусти свіжої, варто скористатися цим рецептом.
Для приготування знадобиться:
- капустяний качан середнього розміру;
- 2-3 репчатых цибулини;
- 2 моркви;
- оцет 3%;
- рослинна олія;
- приправа для корейських салатів.
Порядок роботи:
- Порізати цибулю півкільцями, подрібнити на тертці моркву, посолити і посипати приправою, перемішати.
- Полити овочі оцтом і залишити маринуватися на чверть години.
- Нашаткувати капусту вузькими смужками, додати моркву і цибулю, попередньо злив з них рідину, заправити рослинною олією і дати постояти півгодини.
Рада. Щоб капуста вийшла більш м’якою, перед закладкою в салат її варто трохи пом’яти руками, поки не почне виділятися сік.
Салат з червонокачанної капусти з часником
Часник дозволяє надати стравам пікантний смак і стане прекрасним доповненням до салату з червонокачанної капусти.
Для приготування страви потрібно:
- капустяний качан;
- кілька часникових зубчиків;
- ядра волоських горіхів;
- кріп;
- рослинне масло і лимонний сік в рівних пропорціях.
Порядок приготування:
- Нашаткувати капусту тонкими смужками і пом’яти руками до утворення соку.
- Дрібно порізати кріп, розчавити пресом часник подрібнити качалкою волоські горіхи.
- Змішати лимонний сік і рослинне масло до однорідності.
- З’єднати всі компоненти, додати сіль і ретельно перемішати, а потім дати салату трохи настоятися.
Можна доповнити цю страву болгарським перцем, свіжими огірками або помідорами.
Салат з свіжої червоної капусти з соєвим соусом і насінням
Це блюдо дуже оригінальне і готується дуже швидко, але при цьому складається всього з трьох компонентів.
Для приготування знадобиться:
- червона капуста;
- очищене соняшникове насіння;
- соєвий соус.
Порядок приготування:
- Тонко порізати капустяний качан і розім’яти заготівлю руками.
- Просушити на сковороді насіння, поки вони не стануть світло-золотистим. Головне, стежити, щоб вони не пригоріли, і постійно помішувати.
- Висипати соняшникове насіння до капусти гарячими, залити соєвим соусом, швидко перемішати, а потім дати охолонути і настоятися.
На замітку. Зробити такий салат можна завчасно, він не втрачає своїх смакових якостей і через добу після приготування.
Вітамінний салат з червонокачанної капусти з яблуками
Поєднувати червону капусту можна не тільки з овочами, але і з фруктами. Наприклад, з яблуками.
Для створення страви потрібно:
- качан капусти;
- 3-4 кисло-солодких яблук;
- 2 моркви;
- 150 г родзинок;
- салатний майонез.
Порядок роботи:
- Замочити родзинки в воді на чверть години, потім злити рідину і дати йому просохнути.
- Порізати тонкими смужками капусту, трохи підсолити і розім’яти руками, щоб вона пустила сік.
- Звільнися від шкірки і серцевин яблука, моркву почистити і компоненти подрібнити на тертці.
- З’єднати всі підготовлені продукти і заправити страву майонезом.
Можна доповнити салат з капусти з яблуком не родзинками, а іншими сухофруктами, і використовувати в якості заправки сметану або суміш гірчичного соусу з рослинним маслом.
Салат з червонокачанної капусти з горошком, зеленню і майонезом
Витративши зовсім небагато часу і грошових коштів, можна приготувати ситний і смачний салат з капусти з майонезом.
Для приготування знадобиться:
- червона капуста;
- свіжий або консервований горошок;
- ріпчаста цибуля;
- морква;
- будь-яка зелень;
- свіжі огірки;
- майонез.
Порядок приготування:
- Дрібно нашаткувати капусту, пом’яти руками і залишити на деякий час.
- Подрібнити цибулю, моркву й огірки, порубати зелень.
- З’єднати всі компоненти, посолити, приправити майонезом і ретельно перемішати.
На замітку. При бажанні можна замінити зелений горошок солодкою кукурудзою або квасолею у відвареному або консервованому вигляді.
Салат з червоної капусти з помідорами та болгарським перцем
Ще один варіант швидкого приготування низькокалорійного салату з червоної капусти, для якого потрібно такі складові:
- капустяний качан;
- 3-4 міцних помідора;
- кілька червоних болгарських перців;
- пекучий перець за бажанням;
- ріпчаста цибуля;
- пучок кінзи або базиліка;
- оливкова олія або майонез.
Порядок приготування:
- Порізати капусту, посолити і пом’яти руками.
- Порізати перець і цибулю півкільцями, помідори нарізати часточками, середньої ширини.
- Змішати овочі з подрібненою зеленню, заправити оливковою олією або майонезом.
Припустимо додати у такий салат оливки або маслини без кісточок і полити блюдо невеликою кількістю лимонного соку.
Ситний салат з яйцями, сиром і зеленою цибулею
Тим, хто любить поживні страви і не боїться додати у вазі, сподобається ситний салат з червонокачанної капусти з яйцями і сиром.
Для приготування знадобиться:
- червона капуста;
- кілька яєць;
- твердий сир;
- кілька зубців часнику;
- пір’я зеленої цибулі;
- майонезний соус.
Порядок роботи:
- Зварити яйця, остудити, очистити від скорлупок і порізати кубиками.
- Нашаткувати капусту тонкими смужками, подрібнити зелену цибулю, часник пропустити через прес.
- Зробити на дрібній тертці сирну стружку, додати до інших компонентів, салат посолити і заправити майонезом.
Рада. Щоб підвищити ситність страви, можна додати в нього шинку, варену свинину, яловичину або птицю. А в якості заправки підійде не тільки майонез, але і суміш сметани і гірчичного соусу, взятих у рівних частках.
Салат з червонокачанної капусти з крабовими паличками і кукурудзою
Такий салат підійде не тільки для повсякденного сімейного обіду або вечері, але і прикрасить святковий стіл.
Для приготування потрібні такі складові:
- пачка крабових паличок;
- 3-4 яйця;
- банку солодкої кукурудзи;
- 50-70 г рису;
- свіжі огірки;
- кріп;
- зелена цибуля;
- майонез.
Порядок приготування:
- Відварити яйця круто, остудити, зняти шкаралупу і порізати дрібними кубиками або подрібнити на тертці.
- Зварити рисові зерна, промити під холодною водою і відкинути на друшляк, щоб стекла зайва рідина. Додавати крупу в салат можна тільки після того, як вона повністю охолоне.
- Розморозити крабові палички і подрібнити ножем, злити рідину з солодкої кукурудзи.
- Вимити і порізати напівкруглими шматками огірки, нарізати гілочки кропу і пір’я зеленої цибулі.
- Приготовлені компоненти скласти в глибоку миску, додати сіль і майонез, потім ретельно вимішати.
Якщо салат готується завчасно, додати огірки, кріп, цибулю і майонез випливає тільки перед уживанням. Крім того, його не можна довго зберігати овочі й зелень почнуть активно виділяти сік і блюдо швидко зіпсується навіть в холодильнику.