Легкий вітамінний салат з червоної капусти буде добре доповнювати ситний обід або вечерю. Готується він швидко, смачно і просто з найбільш доступних продуктів.
Салат з червоної капусти з оцтом
Компоненти рецепту:
- цибуля – 1 шт.;
- олія соняшникова – за смаком;
- червона капуста – 1 качан;
- оцет – 50 гр;
- три гілочки петрушки;
- сіль і чорний перець за смаком.
Поетапне приготування:
- Почищену цибулину необхідно нашаткувати півкільцями.
- Перекладаємо в миску, додаємо чорний перець, дрібку цукор, сіль і наливаємо оцет.
- Можна влити 10 мл окропу. Залишаємо цибулю маринуватися на 3 хвилини.
- Прибираємо з качана червоної капусти непотрібні верхні листки і качан.
- Все інше тонко рубаємо ножем, додаємо дрібку солі і цукру.
- Приминаем капусту руками, щоб вона стала м’якше і дала сік.
- У салатницю викладаємо капусту, цибулю і трохи маринаду. Посипаємо дрібно шаткованою петрушкою.
- Наливаємо олію, перемішуємо. Салат можна подавати до столу.
Рецепт приготування на зиму
Приготуйте влітку салат зі свіжих овочів з городу, загорніть, а взимку насолоджуйтеся соковитим вітамінним стравою.
Вам знадобиться:
- лавровий лист – 2 шт.;
- оцет 9 % — 400 гр;
- вода – 1 л;
- сіль – 50 гр;
- капуста червонокачанна – 1 кг;
- олія рослинна;
- гвоздика – 2 шт.;
- цукор – 60 г;
- перець чорний – 4 горошини.
Алгоритм дій:
- Вилок капусти промити під краном, очистити від непотрібних листя і порубати ножем на невеликі смужки.
- Туди ж насипати 20 гр солі і перетерти руками. Залишити капусту на 5 годин.
- Як тільки час вийде закладаємо капусту в скляні банки. До верхнього краю посуду повинен залишитися 1 див.
- Окремо зробимо маринад. Для цього з’єднати сіль, оцет, лаврове листя, перець, гвоздику і цукор. Розводимо маринад водою і розливаємо по банках з капустою.
- У сковороді нагріваємо олію і доливаємо до капусти.
- Залишається засукати салат і поставити його в холодне темне місце до зими.
Вітамінна закуска з яблуками
Список інгредієнтів:
- яблука – 2 шт.;
- щіпка меленого чорного перцю;
- оливкова олія – 40 мл;
- цукор – 8 гр;
- червона капуста – 0,5 кг;
- оцет – 30 гр;
- цибуля – 1 шт.;
- сіль за смаком.
Як приготувати салат з червоної капусти:
- Капусту обробляємо, очищаючи її від поганих листя і видаляючи тверду серцевину качана.
- Решту капусту шаткуємо тонкими смужками, засипаємо їх цукром і несильно перетираємо руками.
- Видаляємо з яблук серцевину і шкірку. М’якоть натираємо на крупній тертці.
- Дрібно шаткуємо почищену цибулину.
- Змішуємо інгредієнти подрібнені в салатниці.
- В інший посуд наливаємо оливкову олію, оцет, насипаємо чорний перець, сіль. Збовтуємо вміст ємності і заливаємо цією заправкою овочі в салатниці.
Готуємо з майонезом
Правильним рішенням буде приготувати домашній майонез.
Список продуктів:
- перець чорний – 3 г;
- яблучний оцет – 45 гр;
- половина вилка капусти;
- цукровий пісок – 4 гр;
- половинка цибулини;
- майонез – 70 гр;
- кислі яблука – 2 шт.;
- сіль – 5 гр;
- сметана – 70 гр.
Покрокова інструкція:
- Очищені від насіння і шкірки яблука тонко порізати соломкою.
- Половину цибулини порубати на дрібні шматочки.
- Середньо нашаткувати попередньо оброблену капусту.
- З’єднати в глибокій мисці порізані продукти.
- Тепер готуємо в іншій ємності заправку. Змішуємо чорний перець, цукор, сметану, оцет, майонез. Все перемішуємо і додаємо в салат.
- Подаємо до столу апетитну, ситну овочеву закуску.
З помідорами
Справжня вітамінна бомба з помідорами, болгарським перцем і цибулею.
Що потрібно взяти:
- лимонний сік – 18 мл;
- половину червоної цибулини;
- один болгарський перець;
- сіль за смаком;
- один помідор;
- мелений перець за смаком;
- олія оливкова – 35 мл;
- половину капустяного качана;
- свіжа зелень – 30 гр.
Готуємо салат покроково:
- Капусту промиваємо під краном, знімаємо верхні листки. Решту шаткуємо ножем.
- Половину цибулину нарізаємо у вигляді півкілець.
- Солодкий перець помити, прибрати насіння, капелюшок і перегородки. Ріжемо його кубиками.
- Помідор рубаємо квадратиками, зелень дрібно шаткуємо.
- Перекладаємо овочі в красиву салатницю.
- Поливаємо страва сумішшю соку лимона і оливкової олії. Насипаємо перець з сіллю. Перемішуємо компоненти страви. Смачний легкий салатик готовий. Приємного апетиту!
З часником
Тим, хто любить блюдо погостріше з пряним смаком, радимо звернути увагу на цей варіант страви.
Склад рецепта:
- цукор – 8 гр;
- капуста червона – 1 вилок;
- часник – 1 зубчик;
- оцет – 30 гр;
- сіль – 10 гр;
- майонез – 30 гр;
- один лимон.
Покрокове приготування:
- З капустяного вилка прибираємо верхні листочки, видаляємо качан. Сам качан розрізаємо на чотири частини. Кожну з них дрібно шаткуємо.
- У масу капусти насипаємо сіль, цукор, наливаємо оцет.
- Очищений часниковий зубчик дрібно рубаємо гострим ножем.
- Видавлюємо сік з лимона.
- Кришимо часник і додаємо лимонний сік в салат. Все перемішуємо.
- Залишаємо страву на 30 хвилин. За цей час капуста дасть сік, а салат стане більш м’яким і ніжним.
- Залишається видавити майонез, ще раз перемішати.
Ситний покроковий рецепт з яйцем
Вам знадобиться:
- майонез – 35 гр;
- червона капуста – 1 качан;
- сіль за смаком;
- куряче яйце – 2 шт.;
- мелений чорний перець за смаком;
- один часниковий зубчик.
Поетапне приготування:
- Дрібно ріжемо ножем оброблену червону капусту.
- Курячі яйця варимо протягом 7-10 хвилин.
- Очищаємо їх від шкаралупи і рубаємо в дрібну крихту.
- З’єднуємо в салатниці капусту та яйця.
- Натираємо на тертці почищений зубчик часнику і додаємо в салат.
- Видавлюємо майонез, насипаємо перець і сіль.
- Інгредієнти перемішуємо і подаємо як додаток до першого або основної страви. Приємного апетиту!
З крабовими паличками і кукурудзою
Такий салат можна подавати не тільки на буденний стіл, але і готувати на свята.
Компоненти рецепту:
- дві часточки часнику;
- консервована кукурудза – 200 гр;
- сіль за смаком;
- капустяний качан – 1 шт.;
- крабові палички – 250 гр;
- олія соняшникова за смаком.
Як приготувати салат з червоною капустою і кукурудзою:
- Червонокачанну капусту звільняємо від верхніх листків, частину тонко ріжемо ножем.
- Очистити часникові зубчики від лушпиння і дрібно порубати.
- Крабові палички нашаткувати на невеликі шматочки.
- Відкриваємо банку кукурудзи, виливаємо зайву рідину.
- У чашу для салату скласти порізані продукти і кукурудзи.
- Заливаємо їх соняшниковою олією, насипаємо сіль, за смаком можна додати чорний мелений перець.
- Залишилося перемішати салат і подати його до столу. Приємного апетиту!
Варіант приготування з куркою
Ситне, але в той же час легке блюдо з приємним смаком.
Список продуктів:
- один нарізний батон;
- качан червоної капусти;
- майонез;
- куряче філе – 200 гр.
Готуємо покроково:
- Тонко шаткуємо червону капусту. Руками віджимаємо шматочки, щоб вони дали сік і стали м’якшими.
- У каструлі з цілою головкою цибулі і лаврушкой відварюємо м’ясо. Як тільки воно звариться, розбиваємо на волокна виделкою.
- Батон ріжемо на шматочки, розкладаємо по листу і підсушуємо в духовій шафі протягом 5 хвилин.
- З’єднуємо три продукту в салатниці, виливаємо майонез.
- Перед подачею залишаємо салатик на 10 хвилин, щоб грінки ввібрали майонез.