Всілякі салати з червоною квасолею завжди виходять смачними та поживними. Всього один додатковий інгредієнт може повністю змінити смак готової закуски. Наприклад, гурмани поєднують квасоля з різними м’ясними продуктами, овочами, грибами.
Салат з червоною квасолею і сухариками
Інгредієнти: 130 г сиру (твердого), банку квасолі у власному соку, 3 великих яйця, банку цукрової кукурудзи, 2 жмені житніх солоних сухариків.
- Спочатку консервовані продукти окремо відкидаються на друшляк. З них повинен стекти весь розсіл.
- Яйця варяться до готовності і охолоджуються в крижаній воді, після чого труться на тертці з великими отворами в глибоку миску. Також подрібнюється і вибраний сир.
- Сухарики можна приготувати самостійно на сковорідці, в духовці або ж взяти готові з будь-якими ароматизаторами.
- Всі продукти змішуються.
Заправляти салат з червоною квасолею і сухариками можна як підсоленою сметаною з гірчицею, так і майонезом.
Рецепт з консервованим продуктом
Інгредієнти: 320 г буженини, 2 бочкових солоних огірка, жменя житніх сухарів, сіль, банка червоної квасолі (консерви).
- Буженина і огірки ріжуться однаковою тонкою довгою соломкою.
- Продукти з першого кроку змішуються з квасолею без розсолу. Попередньо промивати останню не потрібно.
- Інгредієнти посипаються сухариками, при необхідності досаливаются.
Заправляти салат з червоної консервованої квасолею можна як майонезом, так і маслом, сполученим з прянощами.
З квасолею і шинкою
Інгредієнти: 2 свіжих міцних огірка, по 180 г консервованої кукурудзи і червоної квасолі, 230 г курячої шинки, половина пучка зеленого цибулі, сіль.
- Шинка позбавляється від оболонки і нарізати дрібним кубиком.
- Огірки очищаються від твердої шкірки і довільно шинкують.
- Квасоля і кукурудза викладаються на друшляк. З них повинен повністю стекти розсіл.
- Продукти перемішуються і солятся. Заправляти їх можна йогуртом або майонезом.
Оформляється салат з квасолею і шинкою подрібненою зеленою цибулею.
Додаємо курку
Інгредієнти: 2 великих запечених зі спеціями і сіллю курячих грудки, по цілій банку цукрової кукурудзи і червоної квасолі (консерви), качан пекінської капусти, 60 г житніх сухариків зі смаком сиру.
- Куряче м’ясо остуджується і ріжеться соломкою. Можна просто порвати його руками. У такому разі частування вийде більш ніжним на смак, але на його приготування буде потрібно витратити трохи більше часу.
- Капуста дрібно шинкуется. Бажано використовувати тільки 2/3 верхні частини вилка, а що залишилися грубі частини овоча використовувати для інших страв.
- З квасолі і кукурудзи зціджує розсіл.
Щоб до кінця приготувати салат з курки і квасолі, потрібно змішати всі компоненти і заправити їх майонезом або іншим соусом.
Салат з червоною квасолею і ковбасою
Інгредієнти: – 7 г свіжого часнику, 130 г копченої ковбаси, 1-2 великих м’ясистих помідора, 130 г червоної квасолі (консерви), 90 г сиру, 2 курячих яйця, сіль.
- Помідори шинкують крупною соломкою. Попередньо рятувати їх від шкірки не потрібно.
- Яйця варяться до твердого жовтка, позбавляються від шкаралупи і подрібнюються кубиком.
- Ковбаска нарізається тонкими смужками.
- Продукти з’єднуються в широкій мисці, до них висипається квасоля без рідини, сіль за смаком.
Заправляється салат з червоною квасолею і ковбасою, майонезом, змішаним з розчавленим часником, і посипається тертим сиром.
З печерицями
Інгредієнти: 170 г відвареної червоної квасолі, банка маринованих шампіньйонів, цибулина, 3 моркви, 70 г сиру, сіль.
- Цибулина подрібнюється в блендері, з’єднується з дрібно тертої морквою і смажиться на оливковій олії 3-4 хвилини. В кінці масу можна за бажанням поперчити або додати будь-які приправи.
- Овочі остуджувати, змішують з вареною квасолею червоного кольору і маринованими грибочками.
- Закуска солиться, заправляється пісним майонезом або сметаною.
Прикрашається блюдо тертим сиром.
Червона квасоля по-корейськи
Інгредієнти: повний склянку червоної квасолі, 2 головки цибулі, 1 мал. ложка приправа для моркви по-корейськи, 2 великі ложки рафінованої олії, сіль.
- Бобові компоненти замочуються у воді на всю ніч, а вранці вирушають варитися. В процесі після перших 3 закипаний рідина в каструлі змінюється.
- Готову квасолю змішується з приправою і сіллю.
- Кубики цибулі страхуються на рафінованій олії, після чого разом з жиром перекладаються до продуктів з другого кроку.
Перш ніж знімати пробу з закуски, потрібно залишити настоюватися на холоді кілька годин.
З яловичиною
Інгредієнти: половина пучка свіжої кінзи, 270 г м’якоті яловичини, болгарський перець червоного кольору, 40 г волоських горіхів, сіль, зубець часнику, салатна червона цибулина, половина стручка перцю чилі, банка червоної консервованої квасолі, трохи рафінованої олії, 1 велика ложка винного оцту, дрібку хмелі-сунелі.
- У глибоку миску по черзі складається салатний цибулю, нашатковану півкільцями, соломка солодкого перцю і квасоля без рідини. Бажано, останній компонент попередньо промити холодною водою.
- Гостроти додасть страві подрібнений перець чилі. Його кількість потрібно варіювати за своїм смаком.
- М’ясо вариться до готовності, охолоджується і рветься на волокна. Воно відправляється до решти продуктів разом з подрібненою кінзою.
- Наприкінці в миску додаються рубані горіхи і дрібні шматочки часнику.
Готовий салат заправляється «Тбілісі» сумішшю з масла, солі, оцту і приправи.
Додаємо огірки
Інгредієнти: 320 г відвареної червоної квасолі, 2 огірка середнього розміру, по ¼ пучка кропу і зеленої цибулі, 3 ст. ложки сметани середньої жирності, сіль, перець.
- Квасоля з’єднується в мисці з огірками, нарізаними соломкою. Попередньо овочі можна позбавити від жорсткої шкірки.
- Зелень добре промивається, струшується від рідини і дрібно ріжеться.
- Складові перемішуються, солятся, перчатся за смаком.
Заправляється закуска сметаною.