Салат з горбушею – 7 смачних рецептів приготування

Салат з горбушею – це ідеальний варіант як для щоденного меню, так і для святкового столу. Це блюдо можна робити гарячим або холодним. Все буде залежати від конкретного рецепту. Для приготування салату можна використовувати відварну, копчену, консервовану і навіть солону рибу. У будь-якому з цих випадків відмінний результат гарантовано.

Салат «Мімоза» з консервованої горбушею

Одне з найпопулярніших страв, приготованих з горбуші, – це салат «Мімоза». З-за ефектного зовнішнього вигляду і приємного смаку його часто включають у святкове меню.

Для такого салату необхідно:

  • 2 картоплі;
  • 1 морквина;
  • 1 баночка консервованої горбуші;
  • 3 курячих яйця;
  • 50 грам масла вершкового;
  • 100 грам сиру;
  • 1 невелика цибулина;
  • майонез.

Щоб зробити це оригінальне блюдо, діяти потрібно поетапно:

  • Картоплю і моркву відварити, очистити, а потім не поспішаючи потерти їх на тертці з великими отворами.
  • Розкрити консервну банку, дістати з неї шматочки риби і розім’яти їх виделкою.
  • Цибулю покришити півкільцями і обдати гарячою водою. Це зробить його менш гірким.
  • 3 яйця зварити круто, а потім охолодити і очистити від шкаралупи. Білки з жовтками окремо подрібнити на тертці.
  • На цій же тертці потерти сир.
  • Тепер настає завершальний етап – складання салату. Для цього можна використовувати глибоку тарілку або блюдо з високим бортом.
  • Спочатку ємність зсередини потрібно промазати майонезом. Після цього всі підготовлені продукти починають складати в нього шарами в наступному порядку: картопля – майонез – риба – лук – майонез – білки – майонез – зітхання – майонез – сир – майонез – жовтки.
  • Ємність з салатом поставити на кілька годин у холодильник. Страва має добре просочитися.

Цей салат з горбушею легко дізнатися на столі за яскравою скоринці з тертих жовтків. А його м’який і ніжний смак нікого не залишить байдужим.

Закуска з копченою рибою

Ще з царських часів на Русі горбушу коптили, а потім готували з неї чудові закуски для святкового застілля. Багато рецепти дійшли і до нас, правда, з невеликими змінами.

Дивіться також:  Салат з квасолею та куркою – 10 рецептів приготування

Взяти, приміром, легкий дієтичний салат з копченою горбушею, для якого буде потрібно:

  • 2 свіжих томата;
  • 1 червона цибулина;
  • 300 грам горбуші (холодного копчення);
  • 2 свіжих огірка;
  • 60 грам пісного майонезу;
  • зелень (пір’яний цибуля, петрушка і кріп);
  • трохи перцю;
  • трішки кухонної солі (якщо потрібно).

Готується блюдо дуже просто:

  • Рибу очистити від шкіри і видалити всі кісточки. Залишився м’ясо порізати маленькими шматочками.
  • Зелень і овочі добре промити. Після цього помідори нарізати часточками. Очищену цибулю покришити півкільцями. Огірки порізати брусочками. Зелень порубати довільно.
  • Інгредієнти подрібнені зібрати в одну ємність. Додати спеції, посолити (при необхідності), полити майонезом і ретельно перемішати.

Після цього суміш залишиться тільки викласти гіркою на тарілку. Поруч для прикрашання можна покласти пару гілочок кропу або петрушки. Свіжі овочі прекрасно гармонують з копченою рибкою, а в результаті з них виходить ідеальна дієтична закуска.

Готуємо з пармезаном

Якщо потрібно щільно поїсти протягом дня або швидко приготувати повноцінний обід, то кращого варіанту, ніж салат з горбушею і сиром, не знайти. Є один цікавий рецепт, який заслуговує особливої уваги.

Для нього знадобиться:

  • 100 грам консервованої горбуші (у власному соку);
  • 40 грам круглозерненого рису;
  • 2 яйця;
  • по 2 гілочки свіжого кропу і петрушки;
  • 4 пір’їнки зеленої цибулі;
  • пару ложок майонезу;
  • 20 грам сиру «Пармезан».

На приготування такої страви йде не більше півгодини:

  • Яйця відварити, акуратно очистити і порізати кубиками.
  • На дрібній тертці потерти «Пармезан». Приблизно 1 столову ложку залишити для прикраси.
  • Зварити в підсоленій воді рис. Тут треба стежити, щоб крупа не перетворилася у клейстер.
  • Шматочки консервованої риби довільно поламати.
  • Дрібно порубати зелень.
  • Всі інгредієнти скласти в миску, заправити майонезом і перемішати.

Потім готову масу потрібно тільки перекласти в салатник (або порційні тарілки) і присипати тонкою стружкою «Пармезану».

З горбушею солоною

У ситуації, коли сімейний бюджет обмежений, а гості вже на порозі, непоганою ідеєю буде зробити салат з горбушею солоною рибою. Варіантів тут кілька.

Дивіться також:  Часникові стрілки по-корейськи – 8 рецептів

Для самого простого з них потрібно:

  • 300 грам солоної горбуші;
  • 100 грам цибулі салатного;
  • 3 яйця;
  • 150 грам длиннозерненого рису і стільки ж маринованих огірків;
  • трохи майонезу.

Робиться блюдо швидко і без особливих зусиль:

  • Спочатку потрібно поставити варити рис. Попередньо його краще промити. Після такої обробки зерна не будуть злипатися під час варіння.
  • Огірки нарізати невеликими кубиками.
  • Те ж саме зробити і з рибою.
  • Яйця відварити і також порізати кубиками.
  • Дрібно покришити цибулю.
  • Продукти зібрати в одну тарілку і перемішати, заправивши їх майонезом.

Це – бюджетний варіант оригінального і дуже смачного салату. При бажанні огірки можна замінити грейпфрутом. Вийде блюдо з абсолютно новим незвичайним смаком.

З відвареної рибою

Не менш смачним буде рибний салат, якщо приготувати його з відварної горбуші. Причому не обов’язково використовувати багатий набір продуктів. Досить, наприклад, взяти пару основних компонентів і приготувати для них оригінальну заправку.

Для такого варіанту потрібно:

  • 0,5 кг філе горбуші;
  • 2 яєчних жовтка;
  • 25 грам цукру;
  • 2 огірка;
  • 250 мілілітрів води;
  • 30 грам столового оцту;
  • трішки солі;
  • 50 грам оливкової олії.

Опис процесу:

  • Першим ділом треба вимити, а потім нарізати соломкою огірки.
  • Приготувати маринад. Для цього спочатку закип’ятити склянку води, а потім розчинити в ньому трохи солі, цукор і додати оцет.
  • Залити маринадом огірки і залишити їх на пару годин. Після цього овочеву соломку треба буде процідити.
  • Рибу відварити в підсоленій воді. На цій піде не більше чверті години.
  • Зварити яйця і дістати з них жовтки. Білки для цього салату не знадобляться.
  • Для заправки жовтки розім’яти і розтерти з маслом.
  • Порізати шматочками охолоджену рибу.
  • Додати до неї огіркову соломку.
  • Полити все яєчно-масляною заправкою і перемішати.

Цей, здавалося б, простий салат має дуже приємний смак, який складно забути. Така страва обов’язково захочеться спробувати ще раз.

Незвичайний варіант з крекерами «Рибки»

Крекери – це популярне печиво, яке можна використовувати в якості прикраси для самих різних блюд. Наприклад, покритий ними салат з консервованої горбушею перетворюється на справжній витвір кулінарного мистецтва.

Дивіться також:  Заправка для грецького салату – 7 рецептів соусу в домашніх умовах

Його можна приготувати самостійно, якщо мати в наявності:

  • 200 грам консервованої горбуші (1 банку);
  • 3 маринованих огірка;
  • 150 грам сиру;
  • 3 зубчики часнику;
  • 75 грам крекерів «Рибки»;
  • 3 яйця;
  • 50 грам майонезу.

Як слід готувати такий незвичайний салат:

  • Шматочки риби дістати з банки і розім’яти їх столовою виделкою. Додати до них тертий часник, полити майонезом і ретельно перемішати.
  • Відварити яйця і подрібнити їх на тертці.
  • Дрібно порізати огірки (кубиками або соломкою).
  • Потерти на тертці весь сир.
  • Усі ці компоненти покласти в глибоку тарілку шарами: печиво – майонез – риба – огірок – майонез – яйця – майонез – сир – майонез – печиво.

На столі такий салат буде виглядати дуже незвично і обов’язково приверне до себе увагу гостей.

Салат «Норвезька» з горбушею

Любителям листкових салатів можна запропонувати ще один цікавий рецепт. Це салат з горбушею під назвою «Норвезька». Список продуктів для його приготування невеликий.

Вам знадобиться:

  • 300 грам копченої горбуші;
  • 2 великі картоплини;
  • 1 велика цибулина;
  • трохи солі;
  • 1 середня морквина;
  • 15 грам оцту 9%;
  • майонез.

Щоб зробити цей салат, необхідно:

  • Відварити моркву з картоплею. Після цього овочі потрібно очистити і покришити кубиками.
  • Шматочками такої ж форми нарізати копчену рибу.
  • Дрібно покришити цибулю і замаринувати його в оцті на 20-30 хвилин.
  • Для складання салату знадобиться кулінарне кільце. Його необхідно поставити на плоску тарілку, а потім всередину акуратно укладати продукти в наступному порядку: картопля – майонез – цибуля – риба – майонез – морквина. При необхідності верстви в тій же послідовності можна повторити ще раз.
  • Акуратно підняти кільце. Блюдо готове. Для прикраси поруч з цією конструкцією можна покласти кілька тонких скибочок риби.

Такий салат краще готувати порційно. Для святкового застілля це блюдо буде справжньою знахідкою.

Прокрутка до верху