Індичка – дуже смачне, корисне і низькокалорійне м’ясо, придатне для приготування гарячих і холодних страв. Воно відмінно гармонують з безліччю продуктів і тому часто використовується при створенні святкових і щоденних закусок. Щоб порадувати сім’ю і гостей оригінальним і ситним частуванням, можна зробити салат з індичкою, який припаде до смаку всім любителям хорошої кухні.
Теплий салат з індичкою
Для приготування соковитого і красивого салату з индюшиным м’ясом необхідно підібрати свіжі та якісні інгредієнти, а під час процесу враховувати їх температуру і форму нарізки.
До складу теплою закуски входять стиглі овочі, зелень, спеції, які прекрасно поєднуються з індичкою і надають страві яскравий, насичений смак.
Необхідні компоненти:
- м’ясо індика – 0,3 кг;
- два огірка;
- великий помідор;
- один болгарський перець (жовтий);
- зелена квасоля – 120 г;
- листя салату – 4 шт.;
- петрушка, зелена цибуля – 70 г;
- мелений перець, велика сіль – на свій смак.
Готуємо:
- М’ясо вимити, порізати брусочками і обсмажити близько десяти хвилин на сковороді з олією. Потім додати стручки квасолі, посолити і тушкувати ще сім хвилин.
- Огірки і помідори сполоснути водою, потім нашаткувати кубиками. Болгарський перець очистити від насіння і порізати вузькими смужками.
- Скласти підготовлені овочі в об’ємну чашу, після чого додати порвані на шматочки листя салату і подрібнену зелень.
- Всі інгредієнти перемішати, потім присолити, заправити оливковою олією і меленим перцем.
Подавати теплий салат з індичкою слід порційно: спочатку викласти на тарілки суміш з овочів, а зверху – м’ясо, обсмажене з квасолею.
Святкове блюдо з грибами
Ще один нескладний рецепт дивовижно смачною закуски, яка гідно прикрасить банкетний стіл і обов’язково сподобається запрошеним гостям. Салат з індичкою і грибами готується досить просто, а відповідні для нього продукти завжди знайдуться на полицях магазину.
Необхідні компоненти:
- печериці – 0,3 кг;
- дрібні помідори – 4 шт.;
- філе індички – 0,4 кг;
- морквина;
- п’ять курячих яєць;
- середня цибулина;
- приправи, морська сіль – за 4 р.;
- банка зеленого горошку;
- кінза кріп – 7 гілочок;
- майонез – скільки буде потрібно.
Готуємо:
- Ретельно промити м’ясо, потім нарізати квадратними шматочками.
- Скласти індичку в сковорідку, трохи присолити, закинути улюблені приправи і посмажити на пісному маслі до коричневого кольору.
- Гриби вимити і порізати пластинами, після чого обсмажити в окремому посуді до готовності.
- Моркву почистити і подрібнити на тертці з великими дірочками.
- З лука зняти шкірку і нарізати його смужками. Потім покласти овочі до грибів і томити ще вісім хвилин.
- Помідори сполоснути під краном, потім нашаткувати довільно.
- Відкрити баночку з консервованим горошком і вилити з неї всю рідину.
- Зелень помити і дрібно нарізати.
- Всі продукти з’єднати в великій мисці, посолити, додати майонез і акуратно розмішати.
Готовий салат з індичкою і грибами викласти в глибокий посуд, прикрасити скибочками помідорів і гілочками свіжої зелені. Залишилося лише запропонувати закуску гостям!
Закуска з селерою
Страва з м’яса птиці і селери виходить легким, свіжим, ароматним, тому особливо сподобається прихильникам правильного харчування.
Його слід робити з вареного філе індички, а для заправки підібрати нежирну сметану або натуральний йогурт.
Необхідні компоненти:
- три стебла селери;
- цибуля – одна велика головка;
- два червоних перцю (болгарська);
- сметана (15%) – 0,25 кг;
- гірчиця – 12 м;
- м’ясо індички – 0,2 кг;
- духмяний перець, дрібна сіль – за 3 р.
Готуємо:
- Індиче філе промити, опустити в підсолену киплячу воду і варити протягом півгодини. Потім викласти на тарілку, остудити і розділити на шматочки.
- Селера очистити, вимити, порізати маленькими квадратиками.
- Перці розрізати, прибрати всі зернятка і нашаткувати соломкою.
- Тепер треба зробити заправку. Для цього необхідно почистити від лушпиння цибулину і подрібнити її кубиками. Потім змішати цибулю зі сметаною, сіллю, гірчицею і запашним перцем.
- Нарізані овочі і м’ясо з’єднати у великій мисці, заправити сметанним соусом і закрити кришкою.
- Залишити салат просочитися в прохолодному місці на десять хвилин.
Подавати закуску потрібно в об’ємній тарілці, застеленому листям селери, з скибочками свіжоспеченого хліба.
Салат з індичкою і ананасами
Незвичайно смачний салат, який готується з індичого м’яса, солодких ананасів і смажених грибів.
Необхідні компоненти:
- філе птиці – 0,6 кг;
- гриби – 500 г;
- консервовані ананаси – 0,32 кг;
- твердий сир – до 200 м;
- цибуля – головка;
- майонез (оливковий) – півсклянки.
Для страви краще використовувати гливи або боровики, які додадуть йому особливий «лісовий» аромат.
Готуємо:
- М’ясо індички відварити в солоній воді.
- Гриби очистити від бруду і нашаткувати слайсами.
- Цибулину порізати крупною соломкою, з’єднати з грибами і згасити в сковорідці з маслом до повного зникнення рідини.
- Дістати з банки ананаси і дрібно нарізати їх.
- Сир з допомогою терки перетворити в дрібну стружку.
- Тепер на красивому блюді викласти салат шарами: спочатку м’ясо, потім ананаси, потім гриби. Кожен шар необхідно покривати майонезом.
- Верхню частину закуски слід гарненько просочити соусом і щедро засипати сиром.
Салат з ананасами і індичкою поставити в холодильник на дві години, щоб він став ще смачніше, а потім пригостити ним усіх присутніх.
Незвичайний варіант «Цезаря»
Існує безліч варіантів салату «Цезар», які можна з легкістю зробити в домашніх умовах. Здивувати рідних під час сімейної вечері допоможе цікавий салат з індички з додаванням родзинок, сухариків і овочів, заправлений пікантним соусом.
Необхідні компоненти:
- два помідора;
- варене філе індички – 0,25 кг;
- сухарі – 100 г;
- 5 листків салату;
- родзинки – 40 г;
- масло оливи – 35 мл;
- сир «Пармезан» (подрібнений) – 70 р.
Для приготування соусу:
- йогурт (несолодкий) – 140 мл;
- гірчиця – 25 г;
- три часточки часнику;
- сік половинки лимона;
- сіль морська, білий перець – на смак;
- прованські трави – 3 р.
Готуємо:
- М’ясне філе порізати невеликими брусочками, присолити, притрусити перцем і згасити на оливковій олії.
- Помідори нашаткувати довільно, салатні листя порвати на маленькі частини, родзинки промити в гарячій воді і обсушити.
- Всі підготовлені інгредієнти з’єднати, додати сухарики і перемішати.
- Розтерти в блендері всі інгредієнти для соусу.
- Взяти ошатне блюдо, покрити його салатними листям і викласти поверх них суміш з овочів, індички і сухариків.
- Посипати частування тертим сиром і полити заправкою.
Чудовий салат готовий! Його потрібно відразу поставити на стіл і вживати у свіжому вигляді.
З чорносливом
Для поживного і смачного сніданку чудово підійде закуска з індичого філе, горіхів і чорносливу. Ніжне і апетитне блюдо подарує заряд бадьорості та забезпечить гарний настрій перед початком довгого трудового дня.
Необхідні компоненти:
- п’ять яєць;
- волоські горіхи – 120 г;
- індичка – 0,55 кг;
- чорнослив – 100 г;
- майонез – 210 р.
Готуємо:
- М’ясо птиці розрізати на чотири частини, відварити, поки воно не стане м’яким, а потім нарізати шматочками.
- Яйця опустити в холодну воду і зварити круто. Коли вони охолонуть, нашаткувати кубиками.
- Чорнослив помити, замочити на чверть години в окропі, потім порізати квадратиками.
- Горіхи поламати вручну так, щоб вийшли середні за величиною шматочки.
- У салатницю покласти м’ясо, акуратно розрівняти його, посолити і змастити майонезом.
- Зверху розкласти чорнослив, шматочки яєць і все теж просочити соусом.
- Потім насипати волоські горішки і відправити салат на холод.
Подавати закуску краще через 2 – 4 години після приготування, як гарнір або окремого страви.
Зі свіжими огірками
Легкий, вітамінний салат з м’яса індички і свіжих огірків може стати повноцінним обідом для людей, що дотримують дієту. Особливий смак йому надає сметанна заправка з додаванням соєвого соусу і часнику.
Необхідні компоненти:
- два ґрунтових огірка;
- три яйця;
- відварене філе індички – 0,45 кг;
- сіль, зелений лук – скільки потрібно.
Для заправки:
- сметана (20%) – склянка;
- соус соєвий – 65 мл;
- часточка часнику;
- перець чорний.
Готуємо:
- Яйця помістити в крижану воду, варити вісім хвилин, потім вийняти і остудити. Після – подрібнити.
- Огірки сполоснути під краном і нашаткувати квадратиками.
- Всі продукти змішати, присолити і присипати зеленою цибулею, нарізаною кільцями.
- Тепер треба зробити заправку. Для цього необхідно з’єднати соєвий соус, сметану, рубаний часник і перець.
- Заливаємо одержаним складом салат і розмішуємо.
Така закуска добре поєднується з гарячими м’ясними стравами, вареною картоплею чи макаронами.
Салат з філе індички і руколи
Частування з індичого м’яса і рукколи володіє своєрідним, але вишуканим смаком, завдяки присутності апельсина.
Незвичайне блюдо викличе захват у гостей на сімейному банкеті і зможе сподобатися навіть самим вибагливим гурманам.
Необхідні компоненти:
- копчена індичка – 0,23 кг;
- рукола – 60 г;
- кунжутне насіння – 25 г;
- апельсин;
- масло оливи – скільки піде;
- м’ята, петрушка та інша столова зелень.
Готуємо:
- Копчене філе птиці порубати на невеликі кубики.
- Очистити від шкірки апельсин і роз’єднати всі часточки. Якщо фрукт занадто великий, слід розрізати їх навпіл.
- Зелень обмити водою, просушити і дрібно нарізати.
- Рукколу сполоснути під краном і залишити в первісному вигляді.
- Розігріти суху сковорідку, засипати в неї кунжут і зарумянить його до світло-коричневого кольору.
- Помістити в салатник шматочки птиці, потім покласти апельсин і рукколу, закинути зелень.
- Залишилось додати трохи крупної солі, заправити закуску відповідними спеціями і обережно перемішати.
Готовий салат рясно засипати смаженим кунжутом, полити оливковою олією і подати на вечерю або обід.
З кукурудзою і пекінською капустою
Цей рецепт салату оцінять всі жінки, що стежать за своєю фігурою. Свіжі та корисні продукти, що входять до його складу, наситять вітамінами, підвищать життєвий тонус і швидко відновлять сили після фізичних чи розумових навантажень.
Необхідні компоненти:
- індичка варена – 0,43 кг;
- банка кукурудзи;
- капуста пекінська – 280 м;
- велике яблуко зеленого кольору.
Для приготування соусу:
- масло оливи – 43 мл;
- лимонний сік – 35 мл;
- сіль – за своїм смаком.
Готуємо:
- М’ясо порубати прямокутними шматочками.
- Яблуко очистити від верхнього шару і нарізати соломкою. Після цього дістати з банки кукурудзу і змішати її з яблуком.
- Капусту помити, потім нашаткувати смужками.
- У салатницю покласти шар пекінської капусти, потім додати індичку і покрити її сумішшю з яблука і кукурудзи.
- Підготовлені продукти злегка посолити.
- Після цього з’єднати олію з соком лимона і вилити отриманий склад на частування.
Подавати салат рекомендується свіжим.
Якщо є бажання, можна для ситності додати в нього ароматні сухарики.
Рецепт з помідорами і сиром
Закуска з овочів, індички і сиру з приємно-гострим смаком стане чудовим доповненням до основних страв на обідньому столі. Для приготування рекомендується вибрати м’ясисті і великі помідори, тоді салат буде виглядати особливо апетитно.
Необхідні компоненти:
- відварене філе індички – до 400 м;
- помідори – 200 г;
- сир – 180 г;
- зелень (будь-яка) – 50 р;
- банку червоної консервованої квасолі.
Продукти для заправки:
- сметана – 120 г;
- класичний майонез – третину склянки;
- часник – 3 зубчики;
- кухонна сіль – за смаком.
Готуємо:
- М’ясо птиці нарізати довільно, але дрібно.
- Помідори розділити на дві частини, видалити насіння, позбавити м’якоть від соку, а потім нашаткувати її дрібніші.
- Сир подрібнити з допомогою ножа.
- Відкрити банку з кукурудзою і вилити з неї рідину.
- Всі продукти помістити в глибоку тарілку і перемішати.
- Щоб зробити заправку, треба з’єднати всі призначені для нього компоненти, потім додати сіль і роздавлений пресом часник.
- Заправити салат приготовленим соусом і ретельно його перемішати.
Заправлений салат залишилося посипати рубаною зеленню і поставити на стіл. До нього бажано запропонувати чорний хліб або гарячі бутерброди. Приємного апетиту!