Салат з індичкою – 10 найбільш смачних рецептів

Індичка – дуже смачне, корисне і низькокалорійне м’ясо, придатне для приготування гарячих і холодних страв. Воно відмінно гармонують з безліччю продуктів і тому часто використовується при створенні святкових і щоденних закусок. Щоб порадувати сім’ю і гостей оригінальним і ситним частуванням, можна зробити салат з індичкою, який припаде до смаку всім любителям хорошої кухні.

Теплий салат з індичкою

Для приготування соковитого і красивого салату з индюшиным м’ясом необхідно підібрати свіжі та якісні інгредієнти, а під час процесу враховувати їх температуру і форму нарізки.

До складу теплою закуски входять стиглі овочі, зелень, спеції, які прекрасно поєднуються з індичкою і надають страві яскравий, насичений смак.

Необхідні компоненти:

  • м’ясо індика – 0,3 кг;
  • два огірка;
  • великий помідор;
  • один болгарський перець (жовтий);
  • зелена квасоля – 120 г;
  • листя салату – 4 шт.;
  • петрушка, зелена цибуля – 70 г;
  • мелений перець, велика сіль – на свій смак.

Готуємо:

  • М’ясо вимити, порізати брусочками і обсмажити близько десяти хвилин на сковороді з олією. Потім додати стручки квасолі, посолити і тушкувати ще сім хвилин.
  • Огірки і помідори сполоснути водою, потім нашаткувати кубиками. Болгарський перець очистити від насіння і порізати вузькими смужками.
  • Скласти підготовлені овочі в об’ємну чашу, після чого додати порвані на шматочки листя салату і подрібнену зелень.
  • Всі інгредієнти перемішати, потім присолити, заправити оливковою олією і меленим перцем.

Подавати теплий салат з індичкою слід порційно: спочатку викласти на тарілки суміш з овочів, а зверху – м’ясо, обсмажене з квасолею.

Святкове блюдо з грибами

Ще один нескладний рецепт дивовижно смачною закуски, яка гідно прикрасить банкетний стіл і обов’язково сподобається запрошеним гостям. Салат з індичкою і грибами готується досить просто, а відповідні для нього продукти завжди знайдуться на полицях магазину.

Необхідні компоненти:

  • печериці – 0,3 кг;
  • дрібні помідори – 4 шт.;
  • філе індички – 0,4 кг;
  • морквина;
  • п’ять курячих яєць;
  • середня цибулина;
  • приправи, морська сіль – за 4 р.;
  • банка зеленого горошку;
  • кінза кріп – 7 гілочок;
  • майонез – скільки буде потрібно.

Готуємо:

  • Ретельно промити м’ясо, потім нарізати квадратними шматочками.
  • Скласти індичку в сковорідку, трохи присолити, закинути улюблені приправи і посмажити на пісному маслі до коричневого кольору.
  • Гриби вимити і порізати пластинами, після чого обсмажити в окремому посуді до готовності.
  • Моркву почистити і подрібнити на тертці з великими дірочками.
  • З лука зняти шкірку і нарізати його смужками. Потім покласти овочі до грибів і томити ще вісім хвилин.
  • Помідори сполоснути під краном, потім нашаткувати довільно.
  • Відкрити баночку з консервованим горошком і вилити з неї всю рідину.
  • Зелень помити і дрібно нарізати.
  • Всі продукти з’єднати в великій мисці, посолити, додати майонез і акуратно розмішати.

Готовий салат з індичкою і грибами викласти в глибокий посуд, прикрасити скибочками помідорів і гілочками свіжої зелені. Залишилося лише запропонувати закуску гостям!

Дивіться також:  Салат з червоною квасолею – 9 рецептів приготування

Закуска з селерою

Страва з м’яса птиці і селери виходить легким, свіжим, ароматним, тому особливо сподобається прихильникам правильного харчування.

Його слід робити з вареного філе індички, а для заправки підібрати нежирну сметану або натуральний йогурт.

Необхідні компоненти:

  • три стебла селери;
  • цибуля – одна велика головка;
  • два червоних перцю (болгарська);
  • сметана (15%) – 0,25 кг;
  • гірчиця – 12 м;
  • м’ясо індички – 0,2 кг;
  • духмяний перець, дрібна сіль – за 3 р.

Готуємо:

  • Індиче філе промити, опустити в підсолену киплячу воду і варити протягом півгодини. Потім викласти на тарілку, остудити і розділити на шматочки.
  • Селера очистити, вимити, порізати маленькими квадратиками.
  • Перці розрізати, прибрати всі зернятка і нашаткувати соломкою.
  • Тепер треба зробити заправку. Для цього необхідно почистити від лушпиння цибулину і подрібнити її кубиками. Потім змішати цибулю зі сметаною, сіллю, гірчицею і запашним перцем.
  • Нарізані овочі і м’ясо з’єднати у великій мисці, заправити сметанним соусом і закрити кришкою.
  • Залишити салат просочитися в прохолодному місці на десять хвилин.

Подавати закуску потрібно в об’ємній тарілці, застеленому листям селери, з скибочками свіжоспеченого хліба.

Салат з індичкою і ананасами

Незвичайно смачний салат, який готується з індичого м’яса, солодких ананасів і смажених грибів.

Необхідні компоненти:

  • філе птиці – 0,6 кг;
  • гриби – 500 г;
  • консервовані ананаси – 0,32 кг;
  • твердий сир – до 200 м;
  • цибуля – головка;
  • майонез (оливковий) – півсклянки.

Для страви краще використовувати гливи або боровики, які додадуть йому особливий «лісовий» аромат.

Готуємо:

  • М’ясо індички відварити в солоній воді.
  • Гриби очистити від бруду і нашаткувати слайсами.
  • Цибулину порізати крупною соломкою, з’єднати з грибами і згасити в сковорідці з маслом до повного зникнення рідини.
  • Дістати з банки ананаси і дрібно нарізати їх.
  • Сир з допомогою терки перетворити в дрібну стружку.
  • Тепер на красивому блюді викласти салат шарами: спочатку м’ясо, потім ананаси, потім гриби. Кожен шар необхідно покривати майонезом.
  • Верхню частину закуски слід гарненько просочити соусом і щедро засипати сиром.

Салат з ананасами і індичкою поставити в холодильник на дві години, щоб він став ще смачніше, а потім пригостити ним усіх присутніх.

Незвичайний варіант «Цезаря»

Існує безліч варіантів салату «Цезар», які можна з легкістю зробити в домашніх умовах. Здивувати рідних під час сімейної вечері допоможе цікавий салат з індички з додаванням родзинок, сухариків і овочів, заправлений пікантним соусом.

Необхідні компоненти:

  • два помідора;
  • варене філе індички – 0,25 кг;
  • сухарі – 100 г;
  • 5 листків салату;
  • родзинки – 40 г;
  • масло оливи – 35 мл;
  • сир «Пармезан» (подрібнений) – 70 р.

Для приготування соусу:

  • йогурт (несолодкий) – 140 мл;
  • гірчиця – 25 г;
  • три часточки часнику;
  • сік половинки лимона;
  • сіль морська, білий перець – на смак;
  • прованські трави – 3 р.
Дивіться також:  Салат з ріпи – 8 корисних рецептів

Готуємо:

  • М’ясне філе порізати невеликими брусочками, присолити, притрусити перцем і згасити на оливковій олії.
  • Помідори нашаткувати довільно, салатні листя порвати на маленькі частини, родзинки промити в гарячій воді і обсушити.
  • Всі підготовлені інгредієнти з’єднати, додати сухарики і перемішати.
  • Розтерти в блендері всі інгредієнти для соусу.
  • Взяти ошатне блюдо, покрити його салатними листям і викласти поверх них суміш з овочів, індички і сухариків.
  • Посипати частування тертим сиром і полити заправкою.

Чудовий салат готовий! Його потрібно відразу поставити на стіл і вживати у свіжому вигляді.

З чорносливом

Для поживного і смачного сніданку чудово підійде закуска з індичого філе, горіхів і чорносливу. Ніжне і апетитне блюдо подарує заряд бадьорості та забезпечить гарний настрій перед початком довгого трудового дня.

Необхідні компоненти:

  • п’ять яєць;
  • волоські горіхи – 120 г;
  • індичка – 0,55 кг;
  • чорнослив – 100 г;
  • майонез – 210 р.

Готуємо:

  • М’ясо птиці розрізати на чотири частини, відварити, поки воно не стане м’яким, а потім нарізати шматочками.
  • Яйця опустити в холодну воду і зварити круто. Коли вони охолонуть, нашаткувати кубиками.
  • Чорнослив помити, замочити на чверть години в окропі, потім порізати квадратиками.
  • Горіхи поламати вручну так, щоб вийшли середні за величиною шматочки.
  • У салатницю покласти м’ясо, акуратно розрівняти його, посолити і змастити майонезом.
  • Зверху розкласти чорнослив, шматочки яєць і все теж просочити соусом.
  • Потім насипати волоські горішки і відправити салат на холод.

Подавати закуску краще через 2 – 4 години після приготування, як гарнір або окремого страви.

Зі свіжими огірками

Легкий, вітамінний салат з м’яса індички і свіжих огірків може стати повноцінним обідом для людей, що дотримують дієту. Особливий смак йому надає сметанна заправка з додаванням соєвого соусу і часнику.

Необхідні компоненти:

  • два ґрунтових огірка;
  • три яйця;
  • відварене філе індички – 0,45 кг;
  • сіль, зелений лук – скільки потрібно.

Для заправки:

  • сметана (20%) – склянка;
  • соус соєвий – 65 мл;
  • часточка часнику;
  • перець чорний.

Готуємо:

  • Яйця помістити в крижану воду, варити вісім хвилин, потім вийняти і остудити. Після – подрібнити.
  • Огірки сполоснути під краном і нашаткувати квадратиками.
  • Всі продукти змішати, присолити і присипати зеленою цибулею, нарізаною кільцями.
  • Тепер треба зробити заправку. Для цього необхідно з’єднати соєвий соус, сметану, рубаний часник і перець.
  • Заливаємо одержаним складом салат і розмішуємо.

Така закуска добре поєднується з гарячими м’ясними стравами, вареною картоплею чи макаронами.

Салат з філе індички і руколи

Частування з індичого м’яса і рукколи володіє своєрідним, але вишуканим смаком, завдяки присутності апельсина.

Незвичайне блюдо викличе захват у гостей на сімейному банкеті і зможе сподобатися навіть самим вибагливим гурманам.

Необхідні компоненти:

  • копчена індичка – 0,23 кг;
  • рукола – 60 г;
  • кунжутне насіння – 25 г;
  • апельсин;
  • масло оливи – скільки піде;
  • м’ята, петрушка та інша столова зелень.
Дивіться також:  Капуста по-грузинськи – 9 рецептів приготування

Готуємо:

  • Копчене філе птиці порубати на невеликі кубики.
  • Очистити від шкірки апельсин і роз’єднати всі часточки. Якщо фрукт занадто великий, слід розрізати їх навпіл.
  • Зелень обмити водою, просушити і дрібно нарізати.
  • Рукколу сполоснути під краном і залишити в первісному вигляді.
  • Розігріти суху сковорідку, засипати в неї кунжут і зарумянить його до світло-коричневого кольору.
  • Помістити в салатник шматочки птиці, потім покласти апельсин і рукколу, закинути зелень.
  • Залишилось додати трохи крупної солі, заправити закуску відповідними спеціями і обережно перемішати.

Готовий салат рясно засипати смаженим кунжутом, полити оливковою олією і подати на вечерю або обід.

З кукурудзою і пекінською капустою

Цей рецепт салату оцінять всі жінки, що стежать за своєю фігурою. Свіжі та корисні продукти, що входять до його складу, наситять вітамінами, підвищать життєвий тонус і швидко відновлять сили після фізичних чи розумових навантажень.

Необхідні компоненти:

  • індичка варена – 0,43 кг;
  • банка кукурудзи;
  • капуста пекінська – 280 м;
  • велике яблуко зеленого кольору.

Для приготування соусу:

  • масло оливи – 43 мл;
  • лимонний сік – 35 мл;
  • сіль – за своїм смаком.

Готуємо:

  • М’ясо порубати прямокутними шматочками.
  • Яблуко очистити від верхнього шару і нарізати соломкою. Після цього дістати з банки кукурудзу і змішати її з яблуком.
  • Капусту помити, потім нашаткувати смужками.
  • У салатницю покласти шар пекінської капусти, потім додати індичку і покрити її сумішшю з яблука і кукурудзи.
  • Підготовлені продукти злегка посолити.
  • Після цього з’єднати олію з соком лимона і вилити отриманий склад на частування.

Подавати салат рекомендується свіжим.

Якщо є бажання, можна для ситності додати в нього ароматні сухарики.

Рецепт з помідорами і сиром

Закуска з овочів, індички і сиру з приємно-гострим смаком стане чудовим доповненням до основних страв на обідньому столі. Для приготування рекомендується вибрати м’ясисті і великі помідори, тоді салат буде виглядати особливо апетитно.

Необхідні компоненти:

  • відварене філе індички – до 400 м;
  • помідори – 200 г;
  • сир – 180 г;
  • зелень (будь-яка) – 50 р;
  • банку червоної консервованої квасолі.

Продукти для заправки:

  • сметана – 120 г;
  • класичний майонез – третину склянки;
  • часник – 3 зубчики;
  • кухонна сіль – за смаком.

Готуємо:

  • М’ясо птиці нарізати довільно, але дрібно.
  • Помідори розділити на дві частини, видалити насіння, позбавити м’якоть від соку, а потім нашаткувати її дрібніші.
  • Сир подрібнити з допомогою ножа.
  • Відкрити банку з кукурудзою і вилити з неї рідину.
  • Всі продукти помістити в глибоку тарілку і перемішати.
  • Щоб зробити заправку, треба з’єднати всі призначені для нього компоненти, потім додати сіль і роздавлений пресом часник.
  • Заправити салат приготовленим соусом і ретельно його перемішати.

Заправлений салат залишилося посипати рубаною зеленню і поставити на стіл. До нього бажано запропонувати чорний хліб або гарячі бутерброди. Приємного апетиту!

Прокрутка до верху