Салат з кальмарами та крабовими паличками – 8 найсмачніших рецептів

Салат з кальмарами та крабовими паличками – це оригінальна закуска, яка стане цікавою ідеєю для свята або домашнього столу. Любителі морепродуктів точно оцінять таку страву. Для приготування використовуйте нашу кулінарну добірку із восьми найсмачніших рецептів з покроковими фотографіями.

Салат з кальмарами, крабовими паличками та яйцем

Салат з кальмарами, крабовими паличками та яйцем виходить дуже ніжним та приємним до смаку. Відмінна кулінарна ідея для любителів простих страв із морських продуктів. Готовий салат порадує апетитним зовнішнім виглядом, а процес готування підуть лічені хвилини.

Інгредієнти:

на – 6 порції

  • Кальмари – 250 гр.
  • Крабові палички – 200 гр.
  • Яйце куряче – 5 шт.
  • Майонез – 150 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Зелень – для подачі
  • Олія соняшникова – для смаження

Процес приготування:

Як приготувати салат з кальмарами та крабовими паличками? Розморожуємо тушки кальмару та промиваємо їх. Важливо видалити усі плівки.

Опускаємо підготовлені тушки в киплячу підсолену воду на одну хвилину. Якщо ми перетравимо морепродукт, то він вийде жорстким та несмачним.

Поки остигають кальмари, очищаємо крабові палички. Ріжемо їх кубиком.

Курячі яйця варимо до готовності, виймаємо їх із шкаралупи і також ріжемо кубиком.

Ріпчасту цибулину обробляють на тонкі півкільця.

Прогріваємо сковорідку зі олією і підрум’янюємо на ній цибулю до золотистого відтінку.

Обсмажену цибулю перекладаємо в миску і даємо їй охолонути.

Відварені та охололі кальмари обробляємо на соломку.

Усі підготовлені продукти складаємо у глибоку містку ємність, поливаємо майонезом та перемішуємо.

Салат з кальмарами, крабовими паличками та яйцем готовий. Прикрашайте ароматною зеленню та подавайте до столу!

Морський салат з кальмарами, крабовими паличками та креветками

Морський салат з кальмарами, крабовими паличками та креветками – це неймовірно смачне частування, яке можна швидко та нескладно приготувати. Справжня морська закуска виходить досить ситною, при цьому легкою та приємною. Можна подавати на вечерю або у свята.

Час готування – 20 хвилин

Час приготування – 10 хвилин

Порції – 4

Інгредієнти:

  • Кальмар маринований – 120 гр.
  • Крабові палички – 80 гр.
  • Креветки – 150 гр.
  • Авокадо – 0,5 шт.
  • Листя салату – 1 пучок.
  • Цибуля зелена – 5 пір’я.
  • Оливкова олія – до смаку.
  • Сік лимонний – до смаку.
  • Сіль за смаком.
  • Перець чорний мелений – до смаку.

Процес приготування:

  1. Підготуємо всі потрібні продукти, що зазначені у списку вище.
  2. Промиваємо листя салату, обсушуємо їх та розриваємо руками на невеликі шматочки. Зелень викладаємо на велику тарілку.
  3. Очищене авокадо обробляємо на великі скибки і розкладаємо по салатним листям.
  4. Сюди ж викладаємо маринований кальмар. Ви можете використовувати свіжі тушки, попередньо відваривши їх у воді одну хвилину в окропі і нарізавши соломкою.
  5. Креветки варимо дві хвилини в киплячій підсоленій воді. Потім морепродукт остудити та очищати. Викладаємо на салат.
  6. Додаємо скибочки крабових паличок. Все це посипаємо сіллю, чорним меленим перцем, подрібненою зеленою цибулею і поливаємо оливковою олією.
  7. Морський салат із кальмарами, крабовими паличками та креветками готовий. Частуйтесь!
Дивіться також:  Салати з куркою – 10 найсмачніших і найпростіших рецептів

Салат з крабовими паличками, кальмарами, яйцем, огірком та кукурудзою

Салат з крабовими паличками, кальмарами, яйцем, огірком та кукурудзою – це дуже смачне, яскраве та привабливе кулінарне рішення для вашого свята чи фуршету. Закуска порадує апетитним зовнішнім виглядом та поживними властивостями. Спробуйте приготувати!

Час готування – 40 хвилин

Час приготування – 15 хвилин

Порції – 4

Інгредієнти:

  • Кальмари – 300 грн.
  • Палички крабові – 200 грн.
  • Огірок свіжий – 120 грн.
  • Кукурудза консервована – 120 грн.
  • Яйце – 3 шт.
  • Майонез – 70 грн.
  • Сіль за смаком.
  • Перець чорний мелений – до смаку.

Процес приготування:

  1. Дістаємо всі необхідні продукти. Огірки наперед промиваємо, крабові палички повністю розморожуємо.
  2. Курячі яйця занурюємо в сотейник з окропом і варимо близько 8 хвилин, потім охолоджуємо в крижаній воді і очищаємо.
  3. Розморожений і промитий кальмар занурюємо на одну-дві хвилини в киплячу підсолену воду. Після остудити.
  4. Розморожені крабові палички рубаємо на невеликі брусочки і викладаємо у місткий посуд, зручний для вимішування салату.
  5. Такими ж брусками нарізаємо огірки і відправляємо їх до крабових паличок.
  6. Охолоджені тушки кальмарів ріжемо тонкою соломкою. Викладаємо у нашу заготівлю.
  7. Очищаємо відварені яйця і також акуратно обробляємо їх ножем. Приєднуємо до інших продуктів.
  8. У цю масу опускаємо консервовану кукурудзу і доповнюємо все це майонезом.
  9. Маючи свої смакові уподобання, можна додати трохи солі, а також необхідно все добре розмішати. Забираємо частування наполягати в холодильник на 30 хвилин.
  10. Салат з крабовими паличками, кальмарами, яйцем, огірком та кукурудзою готовий. Ставте на стіл та пригощайтеся!

Салат з кальмарами, крабовими паличками, сиром та яйцем

Салат з кальмарами, крабовими паличками, сиром і яйцем виходить ніжно і приємно до смаку. Цікаву кулінарну ідею оцінять любителі простих страв із морських продуктів. Готовий салат порадує апетитним зовнішнім виглядом, а процес готування підуть лічені хвилини.

Час готування – 40 хвилин

Час приготування – 15 хвилин

Порції – 8

Інгредієнти:

  • Кальмар – 0,7 кг.
  • Палички крабові – 200 грн.
  • Яйце – 6 шт.
  • Сир фету – 200 гр.
  • Огірок маринований – 150 гр.
  • Майонез – 300 грн.
  • Соус устричний – 70 гр.

Процес приготування:

  1. Підготуємо наш основний інгредієнт. Розморожуємо і очищаємо від плівок тушки кальмарів, потім відварюємо їх одну хвилину в киплячій підсоленій воді.
  2. Морепродукт повністю остуджуємо та ріжемо акуратно тонкою соломкою.
  3. Розморожуємо крабові палички та знімаємо з них целофанову обгортку.
  4. Очищені палички рубаємо дрібним кубиком і відправляємо в ємність із морепродуктом.
  5. Відварюємо курячі яйця і виймаємо їх із шкаралупи.
  6. Рубаємо відварені яйця на невеликі брусочки. Інгредієнти відправляємо у загальний посуд.
  7. Беремо трохи маринованих огірків. Частину залишаємо для соусу.
  8. Їх нарізаємо тонкими брусочками, за потреби віджимаємо від зайвої вологи і відправляємо в салат.
  9. Ми використовуємо сир фета. За бажання його можна замінити іншим м’яким сиром.
  10. Натираємо сир на великій тертці та відправляємо в нашу заготівлю.
  11. У глибоку ємність відправляємо частину майонезу та устричний соус.
  12. Два компоненти добре розмішуємо між собою до отримання ніжного соусу.
  13. Майонез, що залишився, з’єднуємо з маринованими огірками, що залишилися. Їх необхідно натерти на дрібній тертці.
  14. Майонез із дрібними огірками ретельно розмішуємо. Так ми отримали два соуси і можемо заправляти ними салат окремо чи одразу.
  15. Салат з кальмарами, крабовими паличками, сиром та яйцем готовий. Оцінюйте ідею!
Дивіться також:  Салат з крабовими паличками - 12 найсмачніших рецептів приготування класичного крабового салату

Салат з крабовими паличками, кальмарами та пекінською капустою.

Салат з крабовими паличками, кальмарами та пекінською капустою – це цікава закуска для домашнього столу чи сімейних свят. Холодне частування відрізняється ніжним смаком, поживністю та апетитною привабливою подачею. Особливо таке кулінарне рішення сподобається любителям морських продуктів.

Час готування – 30 хвилин

Час приготування – 15 хвилин

Порції – 4

Інгредієнти:

  • Кальмар – 250 гр.
  • Палички крабові – 150 гр.
  • Капуста пекінська – 250 гр.
  • Кукурудза консервована – 150 грн.
  • Яйце – 2 шт.
  • Зелень – 15 гр.
  • Часник – 2 зуб.
  • Майонез – 5 ст.
  • Сіль за смаком.
  • Перець чорний мелений – до смаку.

Процес приготування:

  1. Відміряємо всі потрібні продукти за списком.
  2. Розморожуємо морепродукт – кальмар. Ці тушки заливаємо окропом і залишаємо на 2 хвилини. Далі цю воду зливаємо.
  3. Очищаємо тушки від плівок та нутрощів. Знову заливаємо окропом буквально на дві хвилини і відразу ж зливаємо його.
  4. Потім тушки занурюємо у крижану воду рівно на 30 секунд.
  5. Дістаємо тушки, що охолонули, з води і ріжемо на акуратну соломку. Якщо продукт вийшов вологим, його можна обсушити паперовими рушниками.
  6. Відварені курячі яйця обробляють на невеликі кубики.
  7. Дрібно ножем шаткуємо пекінську капусту.
  8. Розморожені та звільнені від целофану крабові палички нарізаємо невеликими шматочками.
  9. Дрібно шаткуємо зелень. Нарізаємо лише листя, стебла викидаємо.
  10. Відміряємо необхідну кількість консервованої кукурудзи, всю рідину з неї зливаємо.
  11. У глибоку містку ємність відправляємо усі підготовлені продукти.
  12. Поливаємо їх майонезом і сюди продавлюємо часник. Додаємо сіль та ароматний мелений перець.
  13. Починаємо перемішувати нашу заготівлю до рівномірного розподілу заправки.
  14. Таке частування можна ненадовго поставити в холодильник для кращого просочення.
  15. Салат з крабовими паличками, кальмарами та пекінською капустою готовий. Порадуйте себе новим смаком!

Царський салат з крабовими паличками, кальмарами, креветками та червоною ікрою

Царський салат із крабовими паличками, кальмарами, креветками та червоною ікрою стане справжньою родзинкою вашого святкового столу. Така холодна закуска по-справжньому дивує не лише своїм цікавим смаком, а й ефектним зовнішнім виглядом завдяки прикрасі з червоної ікри.

Час готування – 25 хвилин

Час приготування – 10 хвилин

Порції – 2

Інгредієнти:

  • Кальмари – 200 грн.
  • Палички крабові – 100 гр.
  • Креветки – 100 гр.
  • Ікра червона – 35 грн.
  • Яєчний варений білок – 2 шт.
  • Сіль за смаком.
  • Майонез – 100 грн.

Процес приготування:

  1. Дістаємо всі необхідні продукти. Яйця необхідно заздалегідь відварити. У салаті ми використовуватимемо лише білки. Жовтки використовуйте на власний розсуд в інших стравах.
  2. Розморожені крабові палички нарізаємо тонкими акуратними смугами.
  3. Тушки кальмарів варимо в киплячій підсоленій воді трохи більше двох хвилин.
  4. Потім морепродукт остудити і обробляти таку ж акуратну соломку, як і крабові палички.
  5. Соломкою ріжемо та яєчні білки.
  6. Усі підготовлені продукти викладаємо у містку ємність.
  7. Сюди ж занурюємо відварені та очищені креветки. Нарізати їх потрібно.
  8. Всі інгредієнти злегка солимо та поливаємо майонезом.
  9. Акуратно розмішуємо вміст миски та доповнюємо це все зверху червоною ікрою. Також ікру можна додавати порційно.
  10. Царський салат крабовими паличками, кальмарами, креветками та червоною ікрою готовий. Частуйтесь!
Дивіться також:  Салати на день народження – 12 простих та смачних рецептів

Салат з кальмарами, крабовими паличками та помідорами

Салат з кальмарами, крабовими паличками та помідорами порадує приємним смаком, соковитістю та яскравим зовнішнім виглядом. Апетитна закуска підійде для святкового столу, також її можна подавати як легку домашню вечерю. Завдяки додаванню морепродукту з високим вмістом білка, салат вийде досить поживним.

Час готування – 20 хвилин

Час приготування – 10 хвилин

Порції – 4

Інгредієнти:

  • Кальмари – 200 грн.
  • Палички крабові – 200 грн.
  • Помідор – 2 шт.
  • Болгарський перець – 1 шт.
  • Сир – 70 гр.
  • Часник – 1 зуб.
  • Сіль за смаком.
  • Перець червоний мелений – до смаку.
  • Майонез – 45 грн.

Процес приготування:

  1. Розморожуємо крабові палички, очищаємо їх та обробляємо на тонкі смуги.
  2. У солодкого перцю видаляємо все насіння та плодоніжку. Овочі ріжемо соломкою. Так само обробляємо помідори.
  3. Розморожуємо тушки кальмарів, очищаємо їх і проварюємо в киплячій підсоленій воді рівно 2 хвилини. Якщо перетримати, то продукт вийде жорстким та несмачним.
  4. Охолоджуємо морепродукт, нарізаємо його соломкою.
  5. Усі підготовлені компоненти викладаємо у містку тарілку. Сюди ж натираємо на тертці сир.
  6. Поливаємо це все майонезом, солимо, перчимо і доповнюємо подрібненим часником. Добре все розмішуємо.
  7. Салат з кальмарами, крабовими паличками та помідорами готовий. Скоріше пробуйте апетитну та привабливу закуску!

Салат з крабовими паличками, кальмарами та червоною рибою

Салат з крабовими паличками, кальмарами та червоною рибою виходить напрочуд смачним, поживним та привабливим. Яскравий морський салат приготувати дуже легко. Така закуска чудово виглядатиме на святковому столі або послужить апетитною сімейною вечерею.

Час готування – 30 хвилин

Час приготування – 10 хвилин

Порції – 4

Інгредієнти:

  • Кальмари – 3 шт.
  • Палички крабові – 4 шт.
  • Риба червона слабосолона – 150 гр.
  • Яйце – 3 шт.
  • Часник – 3 зуб.
  • Сіль за смаком.
  • Йогурт натуральний – до смаку.

Процес приготування:

  1. Розморожуємо та очищаємо креветки від плівок. Рекомендуємо зробити так: заливаємо морепродукт окропом на одну хвилину і опускаємо в холодну воду. Після цього акуратно знімаємо плівку.
  2. Підготовлені тушки кальмара ріжемо тонкою соломкою. Викладаємо морський інгредієнт у глибоку миску.
  3. Розморожені крабові палички ріжемо дрібним кубиком. Приєднуємо до соломки із кальмару.
  4. На такі ж акуратні кубики ріжемо слабосолену червону рибу. Занурюємо її у загальну заготівлю.
  5. Відварюємо яйця, знімаємо з них шкаралупу і далі подрібнюємо продукт. Викладаємо в салат.
  6. Поливаємо салат натуральним йогуртом, солимо та доповнюємо продавленим часником. Добре все розмішуємо.
  7. Салат з крабовими паличками, кальмарами та червоною рибою готовий. Прикрашайте на свій смак і подавайте до столу!