Салат з кальмарів з огірком і яйцем, мабуть, саме просте і смачне поєднання продуктів в напрямі простих страв з морепродуктів. Рецепт можна по-своєму змінювати, доповнюючи різними компонентами. Нижче представлена добірка самих смачних, швидких в приготуванні закусок з кальмарів. Рецепти підійдуть як для повсякденного меню, так і для святкового столу.
Класичний салат з кальмарів з огірком і яйцем
Найбільш простий варіант салату з цих трьох складових готується всього за кілька хвилин. Він підійде в якості легкого сніданку або вечері, т. к. не важкий для засвоєння і в той же час досить ситний. Завдяки м’яса кальмарів у ньому багато білків, і якщо майонез замінити натуральним йогуртом, блюдо підійде для прихильників правильного харчування.
- відварені тушки кальмарів — 300 гр;
- огірки свіжі — 2 великих плода;
- яйця варені — 2 одиниці;
- майонез — 100-150 мл;
- сіль, перець.
Головний компонент ріжуть соломкою, огірки — труть на крупній тертці, яйця — дрібно нарубати. Все з’єднати разом, заправити майонезом, посолити і приправити перцем.
Простий салат з кальмарів готовий до подачі на стіл.
З крабовими паличками
Салат з крабовими паличками і кальмарами виходить досить ніжний і в той же час насичений смак морепродуктів.
Пропонуємо взяти на замітку наступний рецепт:
- очищені варені тушки кальмарів — 2 одиниці;
- крабові палички — 6 одиниць;
- відварений рис — 50 гр;
- яйця варені — 2 одиниці;
- пучок зелених пір’я цибулі;
- огірок — 1 невеликий;
- сіль;
- майонез.
Кальмари, крабові палички і яйця нарізати дрібним кубиком. Цибулю подрібнити. Огірок помити і нарізати тонкою соломкою. З’єднати всі складові і гарненько перемішати.
Перед подачею можна прикрасити подрібненими пір’ям лука.
Дієтичний рецепт приготування
Дієтичний салат з кальмарами відмінно впишеться в меню правильного харчування або тих, хто просто сидить на дієті. Калорійність страви не висока, ще менше її можна зробити, виключивши з переліку яйця.
- кальмари готові — 2 тушки;
- огірок — 3 одиниці;
- цибуля — 1 одиниця;
- яблуко кисле — 1 маленьке;
- яйця варені — 2 одиниці;
- натуральний йогурт — 4 стіл. л.;
- сіль, перець, свіжий. зелень.
Всі продукти заздалегідь підготувати: вимити, почистити, що потрібно термічно обробити — відварити. Кальмари ріжуть тонкою соломкою, огірок і яблуко крупно труть, яйця рубають дрібним кубиком, цибулю також дрібно рубають. Всі з’єднують разом і заправляють перцем, сіллю і йогуртом. Зелень додається за бажанням.
З зеленим горошком
Один з цікавих салатів з кальмарів виходить з додаванням консервованого зеленого горошку.
- відварені кальмари — 3 тушки;
- баночка консервованого горошку;
- яйця варені — 3 одиниці;
- огірок — 1 великий;
- пучок зелені;
- майонез;
- сіль.
Кальмар спочатку ріжуть соломкою, після перетворити в кубики.
Далі таким же чином подрібнюють яйця, огірок. Кілька колечок огірка можна залишити для прикраси. Кілька гілочок зелені залишають для оформлення страви, решту дрібно рубають.
З’єднують всі складові і заправляють майонезом. Гарненько перемішують. Прикрашають огірочком і зеленню, подають до столу.
Салат з консервованих кальмарів
Використання консервованих кальмарів істотно прискорює процес приготування закуски.
- ковбасний сир — 200 гр;
- консервований кальмар — 1 банка;
- яйце варене — 3 одиниці;
- часникові зубки — 1 одиниця;
- грибна пряність — пара пучок;
- майонез — 2-3 стіл. л.
Ковбасний сир натерти на тертці. Кальмар, як правило, вже подрібнений, і його потрібно просто викласти до сирної стружці. Якщо філе кальмара не подрібнене — злити з них розсіл і нарізаємо невеликим кубиком. Часник пропустити через прес, а яйця дрібно порубати. Все з’єднати, приправити і заправити соусом. Перемішати і подавати до столу.
На замітку. Консервовані кальмари досить солоні, тому додатково солити готовий салат не потрібно.
З сиром і креветками
- креветки очищені — 300 гр;
- цибульні пір’я — пучок;
- кальмари очищені варені — 4 тушки;
- майонез легкий;
- твердий сир — 200 гр;
- петрушка;
- сіль за смаком.
Цибульні пір’я нарубати дрібно, кальмари подрібнити соломкою. Сир натерти на крупній тертці. З’єднати всі складові страви, посолити і залити майонезом. Петрушку використовувати для прикраси готового страви перед подачею до столу.
З кальмарів, солоних огірків і яєць
Трохи незвичне поєднання морепродукта з солоними огірками пропонуємо нижче:
- 2 тушки кальмарів;
- 2 яйця, варені круто;
- маленька цибулинка;
- 3 середніх маринованих огірка;
- склянка сметани.
Цибулю дрібно нарізаємо, тушки кальмарів відварюємо і нарізаємо великим кубиком. Огірочки і яйця також подрібнюємо. Все змішуємо і заправляємо сметаною. Огірки дають досить солоності, тому солити немає необхідності. За бажанням можна додати трохи меленого перцю.
З огірком, яйцем і кукурудзою
Неймовірно ніжний і соковитий салат з кальмарів з огірком, яйцем і консервованою кукурудзою. Рецепт точно нікого не залишить байдужим!
- свіжі кальмари — 500 гр;
- кукурудза консерв. — 1 банка;
- яйця — 3 одиниці;
- цибуля — половинка головки;
- майонез — 1 стіл. л.;
- сметана — 1 стіл. л.;
- сіль — пара пучок;
- чорний перець.
Кальмари відварити заздалегідь, ретельно почистити від шкірки і нарізати не дуже товстою соломкою. Яйця тоненько нарізати колечком, цибулю — четвертинками кілець.
Всі підготовлені компоненти змішати в салатнику, викласти до них кукурудзу, заправити сметаною і легким майонезом. Присолити, поперчити. Перемішати ложечкою. Охолодити в холодильній камері третину години.
Як правильно варити кальмари для салату?
Правильно відварені кальмари мають ніжними смаковими якостями, їх м’якоть м’яка і злегка соковита. Купувати тушки морепродуктів рекомендується в неочищеному вигляді — не стільки в цілях економії, скільки виходячи з його смакових і харчових цінностей. На виробництві, як правило, такий продукт очищається за допомогою спеціальних розчинів, що не може надати корисних якостей продукту.
Очистити тушки дуже просто — плівка досить тонка, і швидко знімається. Якщо спробувати знімати з сирої тушки, то шкірка буде рватися і може місцями залишитися на тушці.
Прискорити процес можна таким способом:
- скласти всі тушки в глибоку ємність;
- закип’ятити воду;
- залити тушки окропом так, щоб він повністю покрив кальмарів;
- через хвилину злити воду і під прохолодною проточною водою змити залишки шкірки, вийняти нутрощі і хорду (хитиновое подобу хребця).
Очищені кальмари готові до варіння.
Є кілька варіантів приготування цього продукту:
М’ясо кальмара, як і креветок, дуже ніжне за структурою. Тому воно не вимагає тривалої термічної обробки. Навіть навпаки — якщо продукт піддається занадто довгого процесу варіння, втрачаються корисні речовини, а м’ясо стане занадто твердим, щільним, втратить свою ніжність.