Досвідчена господиня завжди знає, як урізноманітнити щоденний раціон своєї родини. Для цього їй достатньо, наприклад, приготувати соковитий і надзвичайно смачний салат з капустою і копченою ковбасою. У страви є десятки самих різних варіацій. Щоб догодити домочадцям, треба тільки підібрати потрібний набір компонентів. В якості наочного прикладу пропонуємо найбільш цікаві рецепти.
Простий салат зі свіжою капустою і копченою ковбасою
Почати можна з найпростішого салату з капустою і копченою ковбасою.
Щоб його зробити, знадобиться всього 5 інгредієнтів:
- 300 грам капусти;
- 200 грам будь-копченої ковбаски;
- 3 зубчики часнику;
- 100 грам будь-якого майонезу;
- щіпка солі;
- 3 гілочки петрушки.
На приготування такої страви йде не більше чверті години. Треба лише:
- Капусту крупно нашаткувати, а потім злегка пом’яти руками (для соковитості).
- Ковбасу очистити від оболонки і нарізати кубиками.
- Зелень порубати довільно.
- Часник пропустити через часникодавку.
- Всі компоненти зібрати в мисці, посолити і заправити їх майонезом.
Такий салатик добре подавати до гарячих страв або просто їсти його з хлібом. У кулінарних книгах цей рецепт значиться, як салат «Ніжність».
З пекінською капустою
Білокачанна капуста часто буває трохи жестковатой. Якщо ж її занадто сильно потерти, то вона пускає сік. А для більшості салатів це не зовсім добре. Але цього інгредієнта можна знайти гідну заміну у вигляді пекінської капусти. Її листя набагато м’якше і не потребують додаткової обробки. Щоб у цьому переконатися, можна приготувати оригінальний салат з пекінською капустою і копченою ковбасою.
В цьому випадку потрібно заздалегідь підібрати усі необхідні інгредієнти:
- 150 грам пекінської капусти;
- 3 яйця;
- 100 грам ковбаси (бажано варено-копченої);
- ½ Банки зеленого горошку консервованого;
- трохи майонезу;
- пів жмені зерен граната.
Технологія приготування страви:
- Листя пекінкі порвати руками. Розмір шматочків вибрати самостійно.
- Сирі курячі яйця відварити, а потім очистити. Кожне з них розрізати гострим ножем на 6 часточок.
- Ковбаску покришити кубиками.
- Інгредієнти подрібнені пересипати в салатник.
- Додати до них горошок.
- Залити все це майонезом і перемішати.
- Зверху акуратно розкласти часточки яєць, посипати страву зернами граната.
Такий салат буде прекрасним варіантом швидкого вечері. Його можна мати на увазі, коли на порозі раптом виявилися гості.
Готуємо з крабовими паличками
Додаючи до основних компонентів ті чи інші продукти, можна отримати абсолютно нове блюдо. Так, наприклад, салат з капустою і копченою ковбасою стане більш смачним і пікантним, якщо в його склад ввести крабові палички. У кулінарії він відомий під назвою «Дивовижний».
Для роботи знадобиться:
- 1 качан китайської капусти;
- 250 грам копченої ковбаси;
- 4 яйця;
- 1 велика упаковка (200 грам) крабових паличок;
- 1 велика цибулина;
- 0,5 банки кукурудзи;
- майонез;
- 1 пачка сухариків;
- трохи оцту.
Зробити такий салат зовсім не складно:
- Спочатку треба відварити, а потім очистити і подрібнити на тертці яйця.
- Цибулю покришити кільцями і потримати їх трохи в оцті.
- Капусту тонко нашаткувати.
- Палички і ковбасу нарізати кубиками.
- Підготовлені продукти заправити майонезом.
- Суміш акуратно перекласти в салатник.
- Зверху посипати сухариками.
За смаком і зовнішнім виглядом страва повністю відповідає своїй назві.
Салат «Свіжий» з капустою і копченою ковбасою
Є ще один дуже простий варіант капустяного салату з копченою ковбаскою під назвою «Свіжий».
Його легко зробити, маючи в наявності:
- 0,5 кілограма капусти (краще білокачанної);
- 200 грам свіжих огірочків та стільки ж копченої ковбаски;
- майонез.
Готується такий салат в два етапи:
- Спочатку продукти треба подрібнити. Ковбасу акуратно порізати соломкою. Те ж саме зробити і з капустою. Огірки очистити від шкірки, а потім потерти на корейській тертці.
- Продукти перекласти в глибоку тарілку, полити їх майонезом і ретельно перемішати.
В результаті виходить дійсно легкий, ніжний і дуже смачний салат з капустою і копченою ковбасою, який повністю виправдовує свою назву.
«Новорічний»
Напередодні новорічного свята господаркам доводиться багато часу проводити на кухні, щоб приготувати все необхідне для святкового столу. Для такого випадку справжньою знахідкою буде салат «Новорічний». Адже це надзвичайно смачне блюдо готується буквально за лічені хвилини.
Крім того, для приготування потрібні самі звичайні продукти:
- 150 грам пекінської капусти;
- 1 зубчик часнику;
- 2 шматки батона;
- по 100 грам сиру і будь-копченої ковбаски;
- 2 столові ложки насіння кунжуту;
- 75 грам майонезу;
- 3 чайні ложечки французької гірчиці.
Як потрібно готувати цей салат:
- Батон порізати на кубики.
- Обсмажити їх на сухій сковороді, посипавши кунжутом, протягом 1 хвилини.
- Капусту покришити довгими смужками.
- Ковбасу і сир спочатку нарізати товстими смужками, а потім розділити кожну з них навпіл.
- Часник дрібно порубати ножем.
- Продукти скласти в миску. Додати до них гірчицю, майонез і добре все це перемішати.
- Безпосередньо перед подачею готовий салат посипати сухариками.
Від такого ефектного салату з капустою і копченою ковбасою гості будуть в захваті.
З кукурудзою
Щоб з простого капустяного салату з ковбасою створити цікаве блюдо, можна ввести в його рецептуру, наприклад, кукурудзу. Ці маленькі яскраво жовті зернята не тільки прикрасять салат, але і кардинально змінять його смак.
До складу такої страви входить:
- свіжа капуста (0,5 кілограма);
- кукурудза консервована (200 грам);
- ковбаса копчена (200 грам);
- сіль (за смаком);
- майонез (65-75 грам);
- перець (за бажанням).
Щоб зробити салатик, треба:
- Як можна тонше нашаткувати капусту і трохи придушити її руками.
- Тонкими брусочками порізати ковбасу.
- Процідити кукурудзу.
- У самий останній момент додати сіль, спеції і заправити майонезом. Якщо зробити це заздалегідь, салат з часом перетвориться в непривабливе місиво.
В тарілці страва виглядає чудово і може зайняти центральне місце на святковому столі.
Салат Російський з капустою і копченою ковбасою
Для щоденного меню ідеально підійде салат «Російський».
До його складу входять продукти, які завжди можна знайти в холодильнику:
- 0,3 кг свіжої білокачанної капусти;
- 4 зубчики часнику;
- сіль;
- 0,2 кілограма копченої ковбаси;
- трохи майонезу.
Методика приготування:
- Капусту нашаткувати (тонше), злегка підсолити і трохи придушити руками. Вона пустить сік і стане трохи м’якше.
- Дрібно порубати, або видавити через прес часник.
- Ковбаску нарізати акуратними брусочками.
Збирати і заправляти салат потрібно безпосередньо перед подачею. Рецепт дуже простий. Але, приготувавши салат самостійно, можна переконатися, що він виходить дуже смачний.