Якщо вам набридли звичні закуски, які прикрашають святковий стіл з року в рік, то варто приготувати нове, смачне блюдо. Пропонуємо найкращі рецепти салату з картоплею фрі, які по достоїнству оцінять всі гості.
Салат з картоплею фрі і куркою
Хрустка закуска виходить ситним і багатогранної на смак.
Інгредієнти:
- куряче філе – 270 г;
- перець;
- картопля фрі – 320 г;
- сіль;
- яйця – 3 шт. відварні;
- майонез;
- свіжий огірок – 2 шт.;
- рослинна олія;
- зелена цибуля – 45 г;
- кріп – 45 г;
- листовий салат – 30 р.
Приготування:
- Проварити солонуватою воді курячий шматок. Остудити і подрібнити. Повинна вийти тонка соломка.
- Нарізати білки. Жовтки натерти. Розігріти в сотейнику масло. Помістити картоплю. Довести до готовності. Скибочки потрібні хрусткі. Масло знадобиться в такій кількості, щоб повністю закривав картопляні палички.
- Викласти на паперовий рушник. Зайва волога повинна вбратися. Перемістити до ємність. Посипати сіллю і поперчити.
- Нашаткувати зелену цибулю. Окремо – кріп.
- Зрізати шкірку з огірків. М’якоть посікти.
- У картоплю насипати курячі шматочки. Закинути огірки. Посипати кропом. Викласти білок. Додати майонез. Перемішати.
- Порвати салатні листя. Вкрити заготовку. Присипати жовтком. Намалювати сітку майонезом і засипати зеленою цибулею.
Святкова закуска «Пташине гніздо»
Салат «Пташине гніздо» — страва, яка відрізняється від різноманітних закусок зовнішнім оформленням. Воно стане «родзинкою» святкового меню. Страва здивує, викличе захват і порадує чудовим смаком.
Інгредієнти:
- яйце відварене – 3 шт.;
- куряче філе – 270 г;
- сіль;
- цибуля – 2 шт.;
- майонез;
- відварена морква – 1 шт.;
- рослинна олія;
- огірок – 1 шт.;
- перепелине яйце – 3 шт. відварне;
- картопля фрі – 370 р.
Приготування:
- Проварити куряче м’ясо. Остудити і нарізати. Підсолити. Перемішати.
- Нашаткувати цибулю. Цибульна гіркоту зіпсує смак закуски. Щоб цього не сталося, залийте цибульні півкільця окропом і відставте на 5 хвилин. Потім рідину злийте і просушіть овоч.
- У сотейник налити побільше олії і викласти заморожені картопляні скибочки. Засмажити. Продукт знадобиться хрустким і золотистим.
- Нарізати моркву. Отриману соломку відправити до курячих шматочків. Якщо бажаєте отримати більш гостре блюдо, то відварену моркву можна замінити на корейську.
- Курячі білки нарізати, а жовтки натерти. Перепелині яйця очистити.
- У вигляді соломки знадобиться огірок. Помістити в салат. Додати білки. Підсолити і полити майонезом. Перемішати.
- Викласти на блюдо. У процесі формування повинно вийти гніздо.
- По центру розташувати картопляні скибочки. В середину викласти зелень і помістити перепелині яйця.
«Козел на городі»
Ще одна цікава варіація – салат «Козел на городі». Особливість страви полягає в тому, що всі інгредієнти розташовуються навколо м’ясного компонента і не перемішані між собою. Таким чином, гості мають право самостійно приготувати свій власний салат виходячи з особистих переваг.
Інгредієнти:
- копчена курка – 420 г філе;
- рослинна олія;
- картопля фрі – 420 г;
- цибуля – 1 шт.;
- майонез – 220 мл;
- морква по-корейськи – 200 г;
- часник – 3 зубки;
- перець;
- солоний огірок – 2 шт.;
- сушені прянощі;
- сир – 220 р.
Приготування:
- Нарізати курячий шматок. Нашаткувати цибулю і обсмажити. Змішати з курячими шматочками.
- Натерти сир. У сотейник налити побільше олії і засмажити картопляні скибочки.
- Натерти часник. Помістити в майонез. Підсолити. Додати сушені прянощі і перець. Перемішати.
- У центр блюда викласти курячі шматочки. Навколо розташувати картоплю, моркву, огірок, сир. Продукти не змішувати. Кожен наступний ряд розділяти приготованим соусом.
Салат «Веселка» з картоплею фрі
Закуска прикрасить будь-який стіл. Підійде для свята і сімейного вечері.
Інгредієнти:
- «Кириешки» – пачка;
- балик – 320 г;
- морква – 2 шт. відварна;
- майонез – 4 ст. ложки;
- картопля фрі – 370 г;
- кукурудза – банку;
- огірок – 2 шт. солоний;
- рослинне масло.
Приготування:
- У сотейник влити олію. Розігріти. Закинути картоплю. Засмажити.
- Нарізати балик. Очистити огірки. Порізати м’якоть. Злити маринад з кукурудзи. Моркву подрібнити. Дістати з пачки сухарики.
- Продукти розмістити на блюдо купками. У центр налити майонез. Виставити на стіл.
- Коли гості будуть готові до прийняття їжі перемішати закуску.
Готуємо з корейською морквою
Це блюдо пропонуємо приготувати порційно в спеціальних формах.
Інгредієнти:
- картопля фрі – 230 г;
- сіль;
- солоний огірок – 240 г;
- рослинна олія;
- корейська морквина – 180 г;
- майонез;
- філе куряче копчене – 320 р.
Приготування:
- У сотейник налити масло. Прогріти. Додати картоплю і смажити.
- Нарізати огірки. Подрібнити курячий шматок. Порубати корейську моркву.
- У спеціальні формувальні кільця викласти картоплю. Змастити майонезом. Розподілити курку. Нанести майонез.
- Вкрити огірковим кубиками, а слідом морквиною. Прибрати в холодильник. Настояти три години. Прибрати формувальні кільця.
З дрібною картоплею фрі
Для приготування вибирайте виробника, який випускає дрібні скибочки картоплі фрі.
Інгредієнти:
- огірок – 3 шт. свіжий;
- майонез;
- грудка куряча – 1 шт. копчена;
- картопля фрі – 420 г;
- яйце – 4 шт. варене.
Приготування:
- Нарізати куряче м’ясо. Промазати майонезом.
- Подрібнити огірки і вкрити курячі кубики. Білок нарізати і посипати на огірки. Промазати майонезом.
- Влити в сотейник масло і смажити картоплю. Викласти на салат. Присипати сіллю і посипати натертим жовтком.
Французький салат з буряком та картоплею фрі
Пікантна закуска має гострі нотки, які пом’якшуються ніжністю курячого м’яса. Несподіване виконання і ідеальне поєднання інгредієнтів робить страву бажаним на будь-якому столі.
Інгредієнти:
- картопля фрі – 320 г;
- майонез – 180 мл;
- мариновані огірки – 240 г;
- рослинна олія;
- оливки – 15 шт. без кістки;
- куряче філе – 320 г відварне;
- корейська морквина – 210 р.
Приготування:
- У сотейнику розігріти олію. Помістити картоплю. Прожарити. Овоч має вийти хрустким.
- Нарізати курячий шматок. Порізати огірки. Подрібнити корейську моркву.
- Картоплю промазати майонезом. Вкрити куркою. Підсолити і розподілити майонез. Викласти огірки і розкласти моркву. Прикрасити оливками.