Салат з картоплею фрі – 7 смачних рецептів

Якщо вам набридли звичні закуски, які прикрашають святковий стіл з року в рік, то варто приготувати нове, смачне блюдо. Пропонуємо найкращі рецепти салату з картоплею фрі, які по достоїнству оцінять всі гості.

Салат з картоплею фрі і куркою

Хрустка закуска виходить ситним і багатогранної на смак.

Інгредієнти:

  • куряче філе – 270 г;
  • перець;
  • картопля фрі – 320 г;
  • сіль;
  • яйця – 3 шт. відварні;
  • майонез;
  • свіжий огірок – 2 шт.;
  • рослинна олія;
  • зелена цибуля – 45 г;
  • кріп – 45 г;
  • листовий салат – 30 р.

Приготування:

  • Проварити солонуватою воді курячий шматок. Остудити і подрібнити. Повинна вийти тонка соломка.
  • Нарізати білки. Жовтки натерти. Розігріти в сотейнику масло. Помістити картоплю. Довести до готовності. Скибочки потрібні хрусткі. Масло знадобиться в такій кількості, щоб повністю закривав картопляні палички.
  • Викласти на паперовий рушник. Зайва волога повинна вбратися. Перемістити до ємність. Посипати сіллю і поперчити.
  • Нашаткувати зелену цибулю. Окремо – кріп.
  • Зрізати шкірку з огірків. М’якоть посікти.
  • У картоплю насипати курячі шматочки. Закинути огірки. Посипати кропом. Викласти білок. Додати майонез. Перемішати.
  • Порвати салатні листя. Вкрити заготовку. Присипати жовтком. Намалювати сітку майонезом і засипати зеленою цибулею.

Святкова закуска «Пташине гніздо»

Салат «Пташине гніздо» — страва, яка відрізняється від різноманітних закусок зовнішнім оформленням. Воно стане «родзинкою» святкового меню. Страва здивує, викличе захват і порадує чудовим смаком.

Інгредієнти:

  • яйце відварене – 3 шт.;
  • куряче філе – 270 г;
  • сіль;
  • цибуля – 2 шт.;
  • майонез;
  • відварена морква – 1 шт.;
  • рослинна олія;
  • огірок – 1 шт.;
  • перепелине яйце – 3 шт. відварне;
  • картопля фрі – 370 р.

Приготування:

  • Проварити куряче м’ясо. Остудити і нарізати. Підсолити. Перемішати.
  • Нашаткувати цибулю. Цибульна гіркоту зіпсує смак закуски. Щоб цього не сталося, залийте цибульні півкільця окропом і відставте на 5 хвилин. Потім рідину злийте і просушіть овоч.
  • У сотейник налити побільше олії і викласти заморожені картопляні скибочки. Засмажити. Продукт знадобиться хрустким і золотистим.
  • Нарізати моркву. Отриману соломку відправити до курячих шматочків. Якщо бажаєте отримати більш гостре блюдо, то відварену моркву можна замінити на корейську.
  • Курячі білки нарізати, а жовтки натерти. Перепелині яйця очистити.
  • У вигляді соломки знадобиться огірок. Помістити в салат. Додати білки. Підсолити і полити майонезом. Перемішати.
  • Викласти на блюдо. У процесі формування повинно вийти гніздо.
  • По центру розташувати картопляні скибочки. В середину викласти зелень і помістити перепелині яйця.
Дивіться також:  Як приготувати салат «Цезар» – 12 рецептів в домашніх умовах

«Козел на городі»

Ще одна цікава варіація – салат «Козел на городі». Особливість страви полягає в тому, що всі інгредієнти розташовуються навколо м’ясного компонента і не перемішані між собою. Таким чином, гості мають право самостійно приготувати свій власний салат виходячи з особистих переваг.

Інгредієнти:

  • копчена курка – 420 г філе;
  • рослинна олія;
  • картопля фрі – 420 г;
  • цибуля – 1 шт.;
  • майонез – 220 мл;
  • морква по-корейськи – 200 г;
  • часник – 3 зубки;
  • перець;
  • солоний огірок – 2 шт.;
  • сушені прянощі;
  • сир – 220 р.

Приготування:

  • Нарізати курячий шматок. Нашаткувати цибулю і обсмажити. Змішати з курячими шматочками.
  • Натерти сир. У сотейник налити побільше олії і засмажити картопляні скибочки.
  • Натерти часник. Помістити в майонез. Підсолити. Додати сушені прянощі і перець. Перемішати.
  • У центр блюда викласти курячі шматочки. Навколо розташувати картоплю, моркву, огірок, сир. Продукти не змішувати. Кожен наступний ряд розділяти приготованим соусом.

Салат «Веселка» з картоплею фрі

Закуска прикрасить будь-який стіл. Підійде для свята і сімейного вечері.

Інгредієнти:

  • «Кириешки» – пачка;
  • балик – 320 г;
  • морква – 2 шт. відварна;
  • майонез – 4 ст. ложки;
  • картопля фрі – 370 г;
  • кукурудза – банку;
  • огірок – 2 шт. солоний;
  • рослинне масло.

Приготування:

  • У сотейник влити олію. Розігріти. Закинути картоплю. Засмажити.
  • Нарізати балик. Очистити огірки. Порізати м’якоть. Злити маринад з кукурудзи. Моркву подрібнити. Дістати з пачки сухарики.
  • Продукти розмістити на блюдо купками. У центр налити майонез. Виставити на стіл.
  • Коли гості будуть готові до прийняття їжі перемішати закуску.

Готуємо з корейською морквою

Це блюдо пропонуємо приготувати порційно в спеціальних формах.

Інгредієнти:

  • картопля фрі – 230 г;
  • сіль;
  • солоний огірок – 240 г;
  • рослинна олія;
  • корейська морквина – 180 г;
  • майонез;
  • філе куряче копчене – 320 р.
Дивіться також:  Салат ніжний – 10 рецептів приготування

Приготування:

  • У сотейник налити масло. Прогріти. Додати картоплю і смажити.
  • Нарізати огірки. Подрібнити курячий шматок. Порубати корейську моркву.
  • У спеціальні формувальні кільця викласти картоплю. Змастити майонезом. Розподілити курку. Нанести майонез.
  • Вкрити огірковим кубиками, а слідом морквиною. Прибрати в холодильник. Настояти три години. Прибрати формувальні кільця.

З дрібною картоплею фрі

Для приготування вибирайте виробника, який випускає дрібні скибочки картоплі фрі.

Інгредієнти:

  • огірок – 3 шт. свіжий;
  • майонез;
  • грудка куряча – 1 шт. копчена;
  • картопля фрі – 420 г;
  • яйце – 4 шт. варене.

Приготування:

  • Нарізати куряче м’ясо. Промазати майонезом.
  • Подрібнити огірки і вкрити курячі кубики. Білок нарізати і посипати на огірки. Промазати майонезом.
  • Влити в сотейник масло і смажити картоплю. Викласти на салат. Присипати сіллю і посипати натертим жовтком.

Французький салат з буряком та картоплею фрі

Пікантна закуска має гострі нотки, які пом’якшуються ніжністю курячого м’яса. Несподіване виконання і ідеальне поєднання інгредієнтів робить страву бажаним на будь-якому столі.

Інгредієнти:

  • картопля фрі – 320 г;
  • майонез – 180 мл;
  • мариновані огірки – 240 г;
  • рослинна олія;
  • оливки – 15 шт. без кістки;
  • куряче філе – 320 г відварне;
  • корейська морквина – 210 р.

Приготування:

  • У сотейнику розігріти олію. Помістити картоплю. Прожарити. Овоч має вийти хрустким.
  • Нарізати курячий шматок. Порізати огірки. Подрібнити корейську моркву.
  • Картоплю промазати майонезом. Вкрити куркою. Підсолити і розподілити майонез. Викласти огірки і розкласти моркву. Прикрасити оливками.

Прокрутка до верху