Салат з ківі — 12 рецептів приготування

Всі салати з ківі дивують своїм незвичайним смаком. Цей кислуватий фрукт чудово поєднується не тільки з іншими фруктами і овочами, але навіть з молочними продуктами і м’ясом. Подібні закуски відмінно підійдуть для святкового застілля.

Салат з ківі, куркою і сиром

Склад компонентів: до 200 грам звареної курятини, 2 відварених круто яйця, 60 г сиру, огірок, 60 г консервованої кукурудзи, 2 ст. л. майонезу, 3 листки салату, сіль, 2 шт. стиглих ківі.

  • Остигле м’ясо рветься волокнами. Яйця і фрукти довільно подрібнюються. Можна крупно потерти їх або нарізати кубиками. Ріжуться слайсами огірки і подрібнюється в крихту сир.
  • В миску, вкриту листям салату, висипаються волокна курятини. Зверху малюється майонезна сітка.
  • На соус викладаються кружечки огірків. Знову малюється майонезна сітка.
  • Далі йдуть яйця, тертий сир з соусом і кружечки фруктів. За бажанням, майонез можна підсолити.

Готовий салат з ківі, куркою і сиром посипається кукурудзяними зернами і подається до столу.

«Малахітовий браслет»

Склад компонентів: куряче філе, 4 зварених яйця, 4 стиглих, але не м’яких ківі, середня зелене яблуко, 1 шт. моркви, зубок часнику, оливковий майонез, 1 ст. л. соку лайма, сіль.

  • Коренеплід і м’ясо варяться в окремому посуді.
  • Охолоджена курятина і два ківі ріжуться мініатюрними кубиками. Так само подрібнюється яблуко без шкірки.
  • Охолоджена морква і яйця труться на середній тертці.
  • Майонез змішується з размятым часником і присаливается.
  • На середину тарілки ставиться склянка. Навколо нього розсипаються кубики ківі з соусом.
  • Далі йдуть шар яєць і морква з майонезом.
  • Потім висипаються кубики яблука і сбрызгиваются лаймовим соком.
  • Решта фрукти ріжуться слайсами і ще навпіл, після чого викладаються акуратно зверху закуски. Стакан виймається.

Отриманий салат «Малахітовий браслет» залишається просочитися в прохолоді.

Салат з ківі «Ніжність»

Склад компонентів на півкіло копченого курячого філе: 4 зварених яйця, 120 – 140 г напівтвердого сиру, 80 г волоських горіхів (ядерець), 3 ківі, класичний майонез, сіль.

  • Копчене філе ріжеться мініатюрними кубиками. Аналогічно рубаються ківі.
  • Горіхи мельчатся будь-яким зручним чином. Їх можна просто порубати гострим ножем або обробити спеціальною насадкою блендера.
  • Охолоджені яйця і сир дрібно труться.
  • Краще всього викладати салат з ківі «Ніжність» шарами.
  • Продукти йдуть друг за іншому в такому порядку: копчена грудка з солоним класичним майонезом, горіхи, яйця з майонезом, сир.
  • Зверху на салат шматочки висипаються «смарагдового» фрукта.
Дивіться також:  Капуста Провансаль — 9 рецептів приготування

Щоб закуска вийшла рівною і красивою зовні, варто використовувати для її формування сервірувальне кільце.

«Смарагдова розсип» для свята

Склад компонентів на півкіло філе курятини: цибулина, 100 р сиру, 2 м’ясистих помідора, 3 ківі, 3 шт. зварених яєць, сіль, класичний майонез, суміш мелених перців.

  • Філе вариться до готовності, мельчится кубиками або тонкими довгими брусочками і укладають на блюдо.
  • Цибуля рубається максимально дрібно і розсипається зверху.
  • Малюється щедра сіточка з майонезу з сіллю і перцем.
  • Розподіляється шар тертого сиру і кубиків помідор.
  • Знову малюється сітка з соусу.
  • Залишається розподілити по салату терті яйця і великі шматочки ківі. Ними потрібно обкласти закуску з усіх боків.

Смачніше всього салат «Смарагдова розсип» стає після годинної просочення в прохолоді.

Простий салат з ківі і крабовими паличками

Склад компонентів: 210 – 230 соковитих крабових паличок, стигле авокадо, кислувате яблуко, 1 шт. ківі, 5 зварених перепелиних яєць, часник, 1 ч. л. лаймового соку, майонез, свіжа зелень.

  • Авокадо позбавляється від шкірки і кісточки і нарізати тонкими скибочками.
  • Подрібнений фрукт відразу відправляється в салатницю і покривається майонезом, змішаним із сіллю, подрібненою зеленню і размятым часником.
  • Слідом ідуть кубики ківі, яблука і четвертинки варених яєць.
  • Останніми висипаються дрібні шматочки крабових паличок.

Якщо закуска розподіляється шарами, то вибірково вони промащуються соусом. Або можна просто перемішати компоненти у великій салатниці.

Готуємо з корейською морквою

Склад компонентів: 300 грам вареного філе курятини, 150 грам сиру, 3 зварених яйця, 1 шт. ківі і яблуко, до 200 грам гострої корейської моркви, соус.

  • Філе дрібно ріжеться.
  • Яйця поділяються на складові і дрібно труться. Яблуко очищається і подрібнюється великою теркою.
  • Корейська морквина віджимається від маринаду. При необхідності соломка коротшає.
  • Ківі чиститься, ріжеться навпіл вздовж і потім слайсами.
  • Всі продукти можна змішати або викласти довільними шарами. В останньому випадку закуска буде починатися з м’яса, а закінчуватися курячими жовтками.
Дивіться також:  Вінегрет з оселедцем – 6 смачних рецептів

Заправляти салат можна будь-яким підходящим підсоленим соусом. Підійде для цієї мети і звичайний класичний майонез.

Салат «Африка» з ківі

Склад компонентів: 1 шт. ківі, 200 грам курятини, 1 шт. яблука, 40 г сиру, 2 зварених яйця, 70 г корейської моркви, сіль, оливковий майонез.

  • М’ясо вариться до готовності, знімається з кісток і дрібно ріжеться. Воно стане першим шаром закуски. Краще вибрати для такого салату курячі ніжки, оскільки прісний смак філе загубиться серед інших інгредієнтів.
  • Зверху розподіляються тонкі слайсы ківі.
  • Частини охололих яєць труться окремо. Білки – крупно, жовтки – дрібно.
  • На ківі висипається терте яблуко, зверху малюється майонезна сітка і висипається сіль.
  • Далі йдуть білки із соусом, крупно тертий сир, корейська морквина з майонезом, віджата від маринаду, і раскрошенные жовтки.

Зверху салат «Африка» можна прикрасити по своєму смаку. Наприклад, залишилися шматочками ківі або будь свіжою зеленню.

Як зробити закуску з яблуком

Склад компонентів: зелене яблуко, 1 шт. вареної моркви, 90 г вареного курячого філе, 4 невеликих ківі, 2 зварених яйця, майонез, сіль, 1 ст. л. лаймового соку.

  • Нарізана кубиками курятина змащується солоним майонезом і розкладається по креманкам.
  • Зверху розподіляються шматочки очищених ківі (3 шт.).
  • Потім йде терта морква з майонезом, так само подрібнене яблуко, сбрызнутое лаймовим соком, і терті яйця з майонезом.

Залишився ківі нарізати тонкими слайсами, які укладаються один на одного по колу у вигляді квітки.

Листковий салат з ківі

Склад компонентів: до 300 грам вареної ковбаси, 150 г сиру, 4 зварених яйця, ківі, 1/3 ст. консервованої кукурудзи, сіль, майонез на перепелиних яйцях.

  • Охолоджені яйця труться на середній тертці і викладають на тарілку.
  • Зверху розкладається довільно нарізана ковбаса з солоним майонезом.
  • Потім розподіляється тертий сир і малюється майонезна сітка.
Дивіться також:  Салат зі свіжої капусти — 12 рецептів приготування

Вся верхівка салату засипається кукурудзяними зернами. По боках викладаються половинки слайсів ківі.

Рецепт приготування фруктового салату

Склад компонентів: 2 шт. ківі, апельсин, банан, 1 ст. л. фруктового сиропу, ½ граната.

  • Всі фрукти чистяться, ріжуться середніми шматочками.
  • Апельсинові часточки перед нарізкою очищаються від плівок.
  • Інгредієнти змішуються, засипаються зернами граната.

Салат поливається будь-яким фруктовим сиропом або йогуртом і забирається в прохолоду настоятися.

Така вітамінна бомба може замінити повноцінний полуденок або виступити в якості другого сніданку для тих, хто дотримується принципів здорового харчування.

Салат «Екзотика»

Склад компонентів на 300 грам запеченої курятини: 3 твердих ківі, сіль, 150 г сиру, 2 зварених моркви, 3 зварених яйця, півсклянки готового сметанного соусу з грибами.

  • У центр тарілки встановлюється склянку. По колу розкладається дуже дрібно нарізана курятина, перемішана з соусом.
  • Поверх неї розподіляється терта морква, солиться і змащується соусом.
  • Далі йдуть подрібнені яйця і тертий твердий/напівтвердий сир. Ці інгредієнти також покриваються сметанним соусом.

Стакан виймається. Вийшло кільце обкладається тонкими половинками «смарагдових» слайсів.

З копченою куркою

Склад компонентів: ½ кг копченої грудинки, 4 зварених яйця, 3 ківі, 1 кисле яблуко, 2 зубки часнику, ½ ст. маслин, 1 ст. класичного майонезу, 200 г корейської моркви.

  • Розім’ятим часник змішується з майонезом.
  • Грудка мельчится кубиками. Так само нарізати яйця, яблуко і ківі.
  • Продукти змішуються.
  • У загальний салатник викладаються корейська морквина і розрізані на шматочки маслини. Все перемішується.

Закуска заправляється соусом з часнику і майонезу. Можна використовувати і готову часникову заправку.

Смак салатів з ківі точно сподобається гурманам, які люблять поєднання м’яса та солодких добавок. Щоб зробити його ще яскравіше і цікавіше, варто додати подрібнений часник, солодку паприку і орегано. З спецій з ківі добре поєднується будь-який кольоровий мелений перець.

Прокрутка до верху