Салат з консервованих кальмарів – прекрасний варіант швидкого, святкового та в цілому недорогого рецепта. Готові консерви дуже зручно використовувати і змішувати їх з самими різноманітними компонентами. Морепродукти однаково добре поєднуються з м’ясом, сиром, фруктами. Пояснимо, як зробити салат смачним і корисним.
Салат з консервованих кальмарів з яйцем
Кальмари відрізняє солодкуватий присмак, ніжність, високий вміст білка. За рахунок нього всі салати виходять поживними, але не важкими. Правда, якщо купувати заморожений продукт (знайти парній на наших прилавках вкрай проблематично), з ним доводиться возитися: чистити від шкірки, виймати хорду-хребет, вишкрібати нутрощі.
Хоча ще складніше грамотно зварити кальмар, випадково не перетворивши його в шматок неїстівної гуми. Консерви (якісні!) – прекрасний вихід з положення. Їх не тільки не треба чистити, але й іноді і різати: виробник піклується про все сам. Господиням залишається лише доповнити їх інгредієнтів на свій смак.
Класичне поєднання виглядає так:
- банку кальмарів у власному соку;
- три яйця;
- солодкий цибуля ріпчаста – 1 шт.;
- майонез – 100 мл;
- лимонний сік;
- сіль, перець за смаком.
Послідовність наступна.
Яйця варимо і охолоджуємо.
Цибулю ріжемо дрібними півкільцями, маринуємо в лимонному соці. Кальмари виймаємо з банки, зливаємо воду, ріжемо на тонкі скибочки – соломку.
Тепер важливо максимально тонко порізати яйця, перетворюючи білки у витончені тонкі соломинки. Змішуємо акуратно морепродукти, цибулю, яйця, приправляємо сіллю, білим перцем, додаємо майонез.
Правила вибору хороших консервів прості — шукайте баночки, де зазначено: вироблено в море; такі консерви переробляються там же, де видобуваються – на спеціально оснащених морських суднах.
Салат готовий! Якщо хочете, присипте салат сиром, але ось майонез важливо додати в самий останній момент перед подачею. Викладений шарами, салат виглядає прекрасно, особливо, якщо прикрасити його гілочками петрушки.
Пісний рецепт приготування
Церковні канони не забороняють їсти морепродукти, а значить, в період посту можна сміливо балувати себе поживними салатами з кальмара і різноманітних овочів.
З чим поєднуються кальмари?
- зі стиглими помідорами, огірками;
- морський капустою;
- грибами;
- листям салату.
Ми ж пропонуємо легку, ситну закуску з кальмарів, морських водоростей і крабових паличок.
Готуємо по етапах:
Таке блюдо неодмінно сподобається не тільки людям, що дотримують пост. Ця легка і ситна закуска – прекрасний гарнір до будь-якого рибної страви. Подають його з чорними грінками, відварним рисом і картоплею.
З ананасами
Поєднання кальмарів і ананасів давно любимо російським населенням і дуже часто подається на свята. Ми пропонуємо варіант ще цікавіше – з додаванням маринованих печериць, сиру і яєць.
Пропорції для салату будуть залежати від потрібної кількості; головне, щоб всіх інгредієнтів було приблизно порівну.
«Фішка» салату – в особливій формі нарізки. Треба нашаткувати всі компоненти не крупно, але не дрібно. Шматочки повинні бути трохи більше середнього волоського горіха. Консервовані ананаси ріжемо кубиками, так само шаткуємо кальмари і мариновані гриби.
Як можна зрозуміти, що буквально всі компоненти у нас консервовані, але салат від цього тільки виграє! Для м’якості смаку додаємо два варених яйця, і трьом м’який сир. Салат з консервованим кальмаром і яйцем виходить ніжним і делікатним.
Залишиться видавити зубчик часнику, а потім заправити все майонезом. Незвичайний аромат салату, поєднання прісного кальмара, солодко-кислого ананаса, пряного грибка і сиру негайно «закохає в себе гостей: закуска з’їдається просто моментально!
Кальмаровый салат на швидку руку
Баночка кальмарів завжди виручить, якщо ви чекаєте гостей, а в будинку «порожньо». Кальмари, цибулю і трохи рису (або картоплі), заправлені смачним і свіжим майонезом стануть ситної і оригінальною закускою паличкою-виручалочкою.
Робимо швидко і просто:
Якщо є – потріть трохи сиру. Він додасть пікантності салатик. Красиво, стильно готувати салат в порційних кулінарних колечках. Їх легко вирізати із звичайної пластикової пляшки з-під мінеральної води, а потім викладати всі компоненти прямо в формочку. Залишиться дістати кільця, виставляючи порцію перед кожним гостем окремо.
З креветками
Креветки недешевий за теперішніх часів продукт. Але побалувати себе порцією незвичайного коктейлю з морепродуктів обов’язково потрібно за будь приємного приводу. Для приготування придбаємо невеликі варено-морожені креветки без панцирів і злегка припустимо їх у гарячій воді. Кальмар наріжемо пластинками, а яйця – соломкою.
В красиву прозору салатницю або спеціальні вази для салатів-коктейлів укладемо шарами кальмари, слідом яйця і креветки. Верхнім шаром тертий сир, бажано з остринкой (а можна додати краплю сорти сиру дор-блю). Шари обов’язково змащувати майонезній сіточкою і дати йому просочитися. Прикрасою можуть стати колечка маслин, оливок або гілочки зелені.
З курячим філе
Комусь може здатися дивним, але з курячим філе кальмари складають відмінний кулінарний союз, радує смакові рецептори оригінальністю. Доповненням до салату стане сир, кедрові горішки, подрібнений часник і свіжий огірок: його треба нарізати ювелірно, прозорою соломкою.
На одну банку консервованих морепродуктів знадобиться один огірочок, одне варене куряче філе, щіпка насіння кедра, зубчик часнику, два курячих яйця. Інгредієнти тонко ріжемо, укладаємо шарами: заважати не варто, інакше салат стане некрасивою «кашею». Подаємо порційно або на великому блюді, як будь-листковий салат.
З помідорами і сиром
У сезон стиглих томатів обов’язково приготуйте салат з кальмарів, сиру і помідорів. Тільки обов’язково знайдете томати м’ясисті, сортові, щоб можна було видалити з них насіння.
Далі все просто:
Солити салат і заправляти майонезом коштує тільки перед подачею: помідори дуже соковиті, вони виділяють сік, і закуска ризикує «поплисти». У цьому салаті буде доречна щіпка орегано або два листки зеленого базиліка.
Консервований кальмар краще завжди тримати в запасі на випадок непередбаченого застілля. Важливо не скупитися, витратитися на якісний продукт. Погані морепродукти часто гірчать, а такий компонент може зіпсувати все блюдо і, звичайно, настрій господарки. Готуйте із задоволенням і радуйте себе і близьких якісними смачними закусками.