Коли приїдаються салати кшталт «Цезаря», «Олів’є» та «Шуби», на допомогу приходить салат з консервованого тунця. Приготувати його легко, а знайти продукти для готування ще простіше.
Салат з консервованого тунця — класичний рецепт
Для класичного салату на банку риби потрібно:
- банку великих маслин;
- пара міцних томатів;
- стручок солодкого перцю – 1 шт.;
- лимонний сік – 2 ст. л.;
- олія (краще оливкова) – 2 ст. л.;
- фіолетова цибуля – 1 шт.;
- зелень;
- спеції.
Рецепт:
- Маслини нарізати кільцями.
- Розминається тунець прямо в банку.
- Томати нарізати кубиками. Те ж саме робиться з цибулею і перцем.
- Сік лимона і олія змішуються разом зі спеціями.
- Складові пересипаються в глибоку тарілку і поливаються заправкою.
Варіант закуски з кукурудзою
Салат з консервованим тунцем і кукурудзою готується з таких компонентів:
- банку обговорюваної консерви;
- огірочки малосольні – 4 шт.;
- кукурудза – 1 банка;
- головка цибулі – 1 шт.;
- три великих яйця;
- майонез – 100 г;
- зелень;
- спеції.
Спосіб готування:
- Тунець подрібнюється прямо в банку.
- Цибулю з круто відвареними яйцями і огірком дрібно нарізати.
- Риба висипається з кукурудзою в миску.
- До неї додаються інші продукти.
- Всі солиться, змішується і заправляється майонезом.
Закуску можна відразу ж можна подавати, без попереднього настоювання в холоді.
«Мімоза» з консервованим тунцем
Продукти для «Мімози» на банку обговорюваного виду риби:
- головка ріпчастої цибулі – 1 шт.;
- по парі коренеплодів-компаньйонів — цибулі і моркви;
- «круті» яйця – 5 шт.;
- майонез – 1 упаковка;
- часник – 3 зубчики;
- зелень;
- спеції.
Готується страва так:
- Риба розминається виделкою.
- Цибулю дрібно нарізати.
- В рибу додається цибульна нарізка, майонез і спеції. Все добре перемішується.
- Охолоджені яйця перетираються подрібніше на тертці. Жовтки будуть використовуватися окремо.
- Морква також відварюється і натирається.
- Зубки часнику пропускаються через прес і додаються до моркви разом з майонезом та спеціями.
- Картопля відварюється і натирається.
- Зелень подрібнюється. Картопля змішується з зеленню.
- Всі складові викладаються шарами. Першою риба, потім картопля, морква і, нарешті, перетерті білки.
- Кожен шар додатково змащується майонезом. Поверхня страви прикрашається крошевом з жовтків.
На якийсь час закуска залишається в холодильнику, а після подається.
Класичний «Нісуаз» з рибою
Салат «Нісуаз» вимагає продукти:
- листя салату – 1 качан;
- томат – 4 шт.;
- три великих яйця;
- головка фіолетової цибулі – 3 шт.;
- анчоуси – 8 шт.;
- стручок болгарського перцю – 2 шт.;
- стручкова квасоля – 200 гр.;
- маслини – 3 ст. л.;
- консервований тунець – 1 банка;
- лимонний сік – 2 ч. л.;
- оливкова олія – 2 ст. л.;
- пара часникових зубчиків;
- базилік – 6 листочків;
- оцет винний – 1 ч. л.;
- спеції.
Дії за рецептом:
- Відразу ж готується заправка. Змішується оцет, олія і сік лимона разом зі спеціями.
- Поміщається в окріп квасоля і відварюється деякий час. Після чого виймається і промивається в холодній воді.
- На сковороді нудяться пару хвилин квасоля з часником, пропущеним через прес.
- Листя салату розділяються і промиваються. Одну половину слід розкласти на дно тарілки, іншу порвати.
- Томати ріжуться шматочками «на зубок», цибулька січемо півкільцями, маслини розділяються на дві частини, перець нарізати скибочками.
- Яйця відварюють до твердого жовтка, чистяться і діляться на чотири частини.
- Анчоуси промиваються і ріжуться навпіл.
- Далі на салат викладають шарами всі складові в наступному порядку: цибульні кубики, томати, квасоля, перець. І так, поки не закінчаться продукти. Далі йде тунець, шматочки яєць, оливки, анчоуси.
Всі поливається соусом і відправляється на стіл.
З пекінською капустою
Продукти для салату:
- капуста пекінська – 1 шт.;
- консервований тунець – 1 банка;
- маслини – 1 банка;
- великих яйця – 3 шт.;
- стрілки зеленої цибулі – пучок;
- олія оливкова – 2 ст. л.;
- соєвий соус – 1 ст. л.;
- лимонний сік – 1 ст. л.;
Готувати зовсім просто:
- Капуста розділяється і нарізається смужками.
- Цибуля дрібно кришиться.
- Тунець розминається в банку.
- Маслини розрізають на дві половинки.
- Яйця гарненько відварити і дрібно нарізати.
- Складові змішуються в салатниці.
- Для заправки необхідно змішати спеції, олію, соєвий соус і сік лимона.
- Цією заправкою поливається салат.
Салат з огірком і консервованим тунцем
Для рецепту потрібно:
- консервований тунець – 1 банка;
- огірок – 1 шт.;
- пара великих крутих яєць;
- томати – 1 шт.;
- латук – 1 качан;
- спеції;
- олія оливкова – 2 ст. л.;
- сік лимонний – 2 ст. л.;
- діжонська гірчиця – 1 ч. л.
Приступаємо до збірки» страви:
- Огірок нарізати кубиками.
- Томат так само кубиками.
- Листи салату розділяються і рвуться або нарізаються шматочками середнього розміру.
- Відварюються і нарізаються кубиками яйця.
- Для заправки змішуються спеції, олія оливкова, гірчиця і сік лимонний.
- Інгредієнти перемішуються в салатниці і заправляються.
Незвичайний рецепт з авокадо
Для салату потрібно:
- авокадо – 1 шт.;
- помідори черрі – 8 шт.;
- стручок болгарського перцю – 1 шт.;
- хрусткий огірок;
- листи салату – 1 пучок;
- діжонська гірчиця – 1 ст. л.;
- сік лимонний – 1 ст. л.;
- олія оливкова – 2 ст. л.;
- цибуля-ріпка – 1 шт.;
- консервований тунець – 1 банка.
Спосіб приготування:
- Авокадо очищається і нарізається скибочками. Так само слід вчинити і з болгарської перчинкою.
- Цибулина мельчится півкільцями, огірок — дрібними кубиками, помідори поділяються на 2-4 частини.
- Листя салату рвуться довільно — щоб було зручно їсти.
- Тунець розминається прямо в банку.
- Змішується гірчиця, сік лимонний, оливкову олію і спеції для заправки.
- Всі інгредієнти зустрічаються в салатниці і поливаються заправкою.
Ситний салат з тунцем та квасолею
Для нього необхідно:
- червона цибулина – 1 шт.;
- часникових зубков – 3 шт.;
- олія оливкова – 2 ст. л.;
- оцет винний – 2 ст. л.;
- спеції;
- квасоля – 1 банка;
- консервований тунець – 1 банка;
- базилік.
Готування:
- Квасоля позбавляється від рідини.
- Цибулина січеться півкільцями, часник пропускаємо через прес.
- Олія, оцет, спеції і часникова паста змішуються.
- Тунець розминається.
- Базилік кришиться дрібніше.
- У наступній послідовності укладається на блюдо: квасоля, тунець, цибульні шматочки, базилік.
Все це поливається заправкою в кінці або, за бажанням, окремо кожен шар.
Дієтичний салат з консервованого тунця
Для приготування потрібно:
- пара міцних огірків;
- помідори – 2 шт.;
- маслини – 1 банка;
- морква – 2 шт.;
- капуста – половинка качана;
- консервований тунець – 1 банка;
- сік лимона – 2 ст. л.;
- зелень;
- олія оливкова – 2 ст. л.;
- спеції.
Поетапний рецепт:
- Огірочки нарізати кубиками. Так само роблять і з томатами.
- Капуста шинкуется дрібно, морква натирається, маслини розрізають на дві частини.
- Тунець розминається виделкою.
- Для заправки змішуються олію, сік лимона, спеції.
- Всі продукти зводяться разом і поливаються заправкою.
При подачі дієтичний салат посипається зеленню.
Готуємо з солоними огірками і кукурудзою
Ця закуска потребує заздалегідь підготувати такий комплект продуктів:
- консервований тунець – 1 банка;
- кукурудза – 1 банка;
- огірочки мариновані – 4 шт.;
- головка цибулі-ріпки;
- зелень;
- спеції;
- майонез – 2 ст. л.
Починаємо готувати. Все просто:
- Огірочки дрібно нарізати.
- Цибуля-ріпка ріжеться півкільцями.
- Зелень слід подрібнити, а рибу потовкти.
- Всі продукти приправити майонезом і змішати.
Святковий листковий салат з тунцем
Багатьом подобається салат з тунцем і яйцем. Така страва має ніжний, але пікантний смак.
Що знадобиться:
- консервований тунець – 1 банка;
- сир – 100 г;
- морква – 1 шт.;
- три великих «крутих» яйця;
- яблуко – 1 шт.;
- майонез – 1 пачка.
Спосіб готування:
- Риба подрібнюється.
- Натираються дрібніше яйця.
- Морква відварюється і теж натирається. Така ж доля чекає і свіже яблуко.
- Викладаються складові в такому порядку: риба, яєчне кришиво, морква, яблуко. Всі шари вкриваються сіткою з майонезу.
На останньому етапі необхідно салат притрусити сиром. Можна також покрити його сіткою з майонезу — лише б не вийшло занадто калорійно.
Як приготувати з картоплею?
Продукти для салату:
- картопля – 3 шт.;
- консервований тунець – 1 банка;
- велика цибулина головка;
- штуки три яйця;
- пара маринованих міцних огірків;
- зелень;
- спеції.
Етапи готування:
- Цибулина дрібно нарізається.
- Тунець розминається прямо в банку.
- Картопля відварюється і дрібно нарізається, те ж чекає і мариновані огірочки.
- Всі складові змішуються з майонезом, зеленню та спеціями.
Овочевий салат з консервованого тунця
Складові:
- листя салату – 100 г;
- пара свіжих огірків;
- помідори – 2 шт.;
- пара яєць;
- цибуля-ріпка;
- консервований тунець – 180 г;
- олія оливкова – 2 ст. л.;
- спеції.
Спосіб готування:
- Яйця відварюють і розрізають на чотири частини.
- Риба розминається прямо в банку.
- Нарізати півкільцями очищену цибулю.
- Огірки і томати кришаться кубиками.
- У тарілку кладуть листя салату, на них розподіляються всі продукти, що залишилися.
Залишається лише додати спеції і масло.
З печінкою тріски і тунцем
Для салату з рисом, тріскою і тунцем потрібно:
- рис – 200 г;
- печінка тріски – 1 банка;
- консервований тунець – 1 банка;
- плавлений сирок – 2 шт.;
- твердий сир – 100 г;
- цибулина;
- пара яєць побільше;
- томати – 3 шт.;
- майонез – 100 р.
Алгоритм приготування простий до примітивізму:
- Томати дрібно нарізати.
- Рис відварюється з додаванням спецій і масла вершкового.
- Тріска і тунець розминаються виделкою.
- Цибулю нарізати півкільцями або дрібно.
- Сири і яйця натираються.
- Далі шарами викладаються всі інгредієнти. Кожен шар змащується майонезом. Послідовність така: томати, половина рису, печінка і цибулька, плавлений сир, половина яєць, рис, тунець з цибулею, твердий сир і яєчна крихта.
Зі свіжим огірком і горошком
Потрібно:
- огірок – 1 шт.;
- два крутих яйця;
- сира цибулина;
- горошок – 1 банку;
- майонез – 100 г;
- спеції;
- консервований тунець – 1 банка.
Готується наступним чином:
- Огірочки нарізати дрібними кубиками, цибуля — півкільцями.
- Натираються яйця.
- Тунець розминається прямо в банку.
- Всі складові змішуються разом з майонезом та спеціями.
Варіант з додаванням грибів
Потрібно для салату:
- консервований тунець – 1 банка;
- побільше яйце або пара дрібних;
- консервовані шампіньйони – 1 банка;
- сир – 100 г;
- пара часникових зубчиків;
- зелень;
- спеції;
- майонез – 100 г.
Готується так:
- Тунець розминається виделкою.
- Відварюються і натираються «круті» яйця.
- Сир натирається.
- Часник пропускаємо через прес.
- Все змішується в салатниці з додаванням спецій і майонезу.
Італійський салат з тунцем і Моцарелою
Необхідні продукти:
- по 50 г салатних листків, Моцарели і черрі;
- консервований тунець – 1 банка;
- кукурудза – 1 банка;
- оливкова олія – 2 ст. л.
Як готувати:
- Тунець розминається виделкою.
- Листя рвуться.
- Цибульні кільця маринуються.
- Томати ріжуться навпіл.
- Всі інгредієнти змішують, заправляють маслом і спеціями.
- Тарілка прикрашається рваними листям, на які порційно викладається салат.
Поверх салату розподіляються кільця цибульки.
Зі стручковою квасолею
Потрібно:
- консервований тунець – 1 банка;
- огірочки – 2 шт.;
- помідори – 2 шт.;
- стручкова квасоля – 200 г;
- голівка білої цибулі;
- пара часникових зубчиків;
- олія оливкова – 2 ст. л.;
- діжонська гірчиця – 1 ст. л.;
- спеції.
Готується наступним чином:
- Тунець розминається виделкою.
- Квасоля відварюється і трохи тушкується на сковороді.
- Цибулю нарізати кільцями.
- Помідори з огірками нарізати дрібно.
- Крізь прес пропускаються часникові часточки.
- Часникова маса, олія, гірчиця і спеції змішуються.
- Всі складові поєднуються в улюбленій салатниці і поливаються заправкою.