Салат з консервованого тунця — 18 рецептів приготування в домашніх умовах

Коли приїдаються салати кшталт «Цезаря», «Олів’є» та «Шуби», на допомогу приходить салат з консервованого тунця. Приготувати його легко, а знайти продукти для готування ще простіше.

Салат з консервованого тунця — класичний рецепт

Для класичного салату на банку риби потрібно:

  • банку великих маслин;
  • пара міцних томатів;
  • стручок солодкого перцю – 1 шт.;
  • лимонний сік – 2 ст. л.;
  • олія (краще оливкова) – 2 ст. л.;
  • фіолетова цибуля – 1 шт.;
  • зелень;
  • спеції.

Рецепт:

  • Маслини нарізати кільцями.
  • Розминається тунець прямо в банку.
  • Томати нарізати кубиками. Те ж саме робиться з цибулею і перцем.
  • Сік лимона і олія змішуються разом зі спеціями.
  • Складові пересипаються в глибоку тарілку і поливаються заправкою.

Варіант закуски з кукурудзою

Салат з консервованим тунцем і кукурудзою готується з таких компонентів:

  • банку обговорюваної консерви;
  • огірочки малосольні – 4 шт.;
  • кукурудза – 1 банка;
  • головка цибулі – 1 шт.;
  • три великих яйця;
  • майонез – 100 г;
  • зелень;
  • спеції.

Спосіб готування:

  • Тунець подрібнюється прямо в банку.
  • Цибулю з круто відвареними яйцями і огірком дрібно нарізати.
  • Риба висипається з кукурудзою в миску.
  • До неї додаються інші продукти.
  • Всі солиться, змішується і заправляється майонезом.

Закуску можна відразу ж можна подавати, без попереднього настоювання в холоді.

«Мімоза» з консервованим тунцем

Продукти для «Мімози» на банку обговорюваного виду риби:

  • головка ріпчастої цибулі – 1 шт.;
  • по парі коренеплодів-компаньйонів — цибулі і моркви;
  • «круті» яйця – 5 шт.;
  • майонез – 1 упаковка;
  • часник – 3 зубчики;
  • зелень;
  • спеції.

Готується страва так:

  • Риба розминається виделкою.
  • Цибулю дрібно нарізати.
  • В рибу додається цибульна нарізка, майонез і спеції. Все добре перемішується.
  • Охолоджені яйця перетираються подрібніше на тертці. Жовтки будуть використовуватися окремо.
  • Морква також відварюється і натирається.
  • Зубки часнику пропускаються через прес і додаються до моркви разом з майонезом та спеціями.
  • Картопля відварюється і натирається.
  • Зелень подрібнюється. Картопля змішується з зеленню.
  • Всі складові викладаються шарами. Першою риба, потім картопля, морква і, нарешті, перетерті білки.
  • Кожен шар додатково змащується майонезом. Поверхня страви прикрашається крошевом з жовтків.

На якийсь час закуска залишається в холодильнику, а після подається.

Класичний «Нісуаз» з рибою

Салат «Нісуаз» вимагає продукти:

  • листя салату – 1 качан;
  • томат – 4 шт.;
  • три великих яйця;
  • головка фіолетової цибулі – 3 шт.;
  • анчоуси – 8 шт.;
  • стручок болгарського перцю – 2 шт.;
  • стручкова квасоля – 200 гр.;
  • маслини – 3 ст. л.;
  • консервований тунець – 1 банка;
  • лимонний сік – 2 ч. л.;
  • оливкова олія – 2 ст. л.;
  • пара часникових зубчиків;
  • базилік – 6 листочків;
  • оцет винний – 1 ч. л.;
  • спеції.

Дії за рецептом:

  • Відразу ж готується заправка. Змішується оцет, олія і сік лимона разом зі спеціями.
  • Поміщається в окріп квасоля і відварюється деякий час. Після чого виймається і промивається в холодній воді.
  • На сковороді нудяться пару хвилин квасоля з часником, пропущеним через прес.
  • Листя салату розділяються і промиваються. Одну половину слід розкласти на дно тарілки, іншу порвати.
  • Томати ріжуться шматочками «на зубок», цибулька січемо півкільцями, маслини розділяються на дві частини, перець нарізати скибочками.
  • Яйця відварюють до твердого жовтка, чистяться і діляться на чотири частини.
  • Анчоуси промиваються і ріжуться навпіл.
  • Далі на салат викладають шарами всі складові в наступному порядку: цибульні кубики, томати, квасоля, перець. І так, поки не закінчаться продукти. Далі йде тунець, шматочки яєць, оливки, анчоуси.
Дивіться також:  Червона капуста маринована швидкого приготування – 7 смачних рецептів

Всі поливається соусом і відправляється на стіл.

З пекінською капустою

Продукти для салату:

  • капуста пекінська – 1 шт.;
  • консервований тунець – 1 банка;
  • маслини – 1 банка;
  • великих яйця – 3 шт.;
  • стрілки зеленої цибулі – пучок;
  • олія оливкова – 2 ст. л.;
  • соєвий соус – 1 ст. л.;
  • лимонний сік – 1 ст. л.;

Готувати зовсім просто:

  • Капуста розділяється і нарізається смужками.
  • Цибуля дрібно кришиться.
  • Тунець розминається в банку.
  • Маслини розрізають на дві половинки.
  • Яйця гарненько відварити і дрібно нарізати.
  • Складові змішуються в салатниці.
  • Для заправки необхідно змішати спеції, олію, соєвий соус і сік лимона.
  • Цією заправкою поливається салат.

Салат з огірком і консервованим тунцем

Для рецепту потрібно:

  • консервований тунець – 1 банка;
  • огірок – 1 шт.;
  • пара великих крутих яєць;
  • томати – 1 шт.;
  • латук – 1 качан;
  • спеції;
  • олія оливкова – 2 ст. л.;
  • сік лимонний – 2 ст. л.;
  • діжонська гірчиця – 1 ч. л.

Приступаємо до збірки» страви:

  • Огірок нарізати кубиками.
  • Томат так само кубиками.
  • Листи салату розділяються і рвуться або нарізаються шматочками середнього розміру.
  • Відварюються і нарізаються кубиками яйця.
  • Для заправки змішуються спеції, олія оливкова, гірчиця і сік лимонний.
  • Інгредієнти перемішуються в салатниці і заправляються.

Незвичайний рецепт з авокадо

Для салату потрібно:

  • авокадо – 1 шт.;
  • помідори черрі – 8 шт.;
  • стручок болгарського перцю – 1 шт.;
  • хрусткий огірок;
  • листи салату – 1 пучок;
  • діжонська гірчиця – 1 ст. л.;
  • сік лимонний – 1 ст. л.;
  • олія оливкова – 2 ст. л.;
  • цибуля-ріпка – 1 шт.;
  • консервований тунець – 1 банка.

Спосіб приготування:

  • Авокадо очищається і нарізається скибочками. Так само слід вчинити і з болгарської перчинкою.
  • Цибулина мельчится півкільцями, огірок — дрібними кубиками, помідори поділяються на 2-4 частини.
  • Листя салату рвуться довільно — щоб було зручно їсти.
  • Тунець розминається прямо в банку.
  • Змішується гірчиця, сік лимонний, оливкову олію і спеції для заправки.
  • Всі інгредієнти зустрічаються в салатниці і поливаються заправкою.

Ситний салат з тунцем та квасолею

Для нього необхідно:

  • червона цибулина – 1 шт.;
  • часникових зубков – 3 шт.;
  • олія оливкова – 2 ст. л.;
  • оцет винний – 2 ст. л.;
  • спеції;
  • квасоля – 1 банка;
  • консервований тунець – 1 банка;
  • базилік.
Дивіться також:  Салат з консервованих кальмарів – 7 простих і смачних рецептів

Готування:

  • Квасоля позбавляється від рідини.
  • Цибулина січеться півкільцями, часник пропускаємо через прес.
  • Олія, оцет, спеції і часникова паста змішуються.
  • Тунець розминається.
  • Базилік кришиться дрібніше.
  • У наступній послідовності укладається на блюдо: квасоля, тунець, цибульні шматочки, базилік.

Все це поливається заправкою в кінці або, за бажанням, окремо кожен шар.

Дієтичний салат з консервованого тунця

Для приготування потрібно:

  • пара міцних огірків;
  • помідори – 2 шт.;
  • маслини – 1 банка;
  • морква – 2 шт.;
  • капуста – половинка качана;
  • консервований тунець – 1 банка;
  • сік лимона – 2 ст. л.;
  • зелень;
  • олія оливкова – 2 ст. л.;
  • спеції.

Поетапний рецепт:

  • Огірочки нарізати кубиками. Так само роблять і з томатами.
  • Капуста шинкуется дрібно, морква натирається, маслини розрізають на дві частини.
  • Тунець розминається виделкою.
  • Для заправки змішуються олію, сік лимона, спеції.
  • Всі продукти зводяться разом і поливаються заправкою.

При подачі дієтичний салат посипається зеленню.

Готуємо з солоними огірками і кукурудзою

Ця закуска потребує заздалегідь підготувати такий комплект продуктів:

  • консервований тунець – 1 банка;
  • кукурудза – 1 банка;
  • огірочки мариновані – 4 шт.;
  • головка цибулі-ріпки;
  • зелень;
  • спеції;
  • майонез – 2 ст. л.

Починаємо готувати. Все просто:

  • Огірочки дрібно нарізати.
  • Цибуля-ріпка ріжеться півкільцями.
  • Зелень слід подрібнити, а рибу потовкти.
  • Всі продукти приправити майонезом і змішати.

Святковий листковий салат з тунцем

Багатьом подобається салат з тунцем і яйцем. Така страва має ніжний, але пікантний смак.

Що знадобиться:

  • консервований тунець – 1 банка;
  • сир – 100 г;
  • морква – 1 шт.;
  • три великих «крутих» яйця;
  • яблуко – 1 шт.;
  • майонез – 1 пачка.

Спосіб готування:

  • Риба подрібнюється.
  • Натираються дрібніше яйця.
  • Морква відварюється і теж натирається. Така ж доля чекає і свіже яблуко.
  • Викладаються складові в такому порядку: риба, яєчне кришиво, морква, яблуко. Всі шари вкриваються сіткою з майонезу.

На останньому етапі необхідно салат притрусити сиром. Можна також покрити його сіткою з майонезу — лише б не вийшло занадто калорійно.

Як приготувати з картоплею?

Продукти для салату:

  • картопля – 3 шт.;
  • консервований тунець – 1 банка;
  • велика цибулина головка;
  • штуки три яйця;
  • пара маринованих міцних огірків;
  • зелень;
  • спеції.

Етапи готування:

  • Цибулина дрібно нарізається.
  • Тунець розминається прямо в банку.
  • Картопля відварюється і дрібно нарізається, те ж чекає і мариновані огірочки.
  • Всі складові змішуються з майонезом, зеленню та спеціями.

Овочевий салат з консервованого тунця

Складові:

  • листя салату – 100 г;
  • пара свіжих огірків;
  • помідори – 2 шт.;
  • пара яєць;
  • цибуля-ріпка;
  • консервований тунець – 180 г;
  • олія оливкова – 2 ст. л.;
  • спеції.
Дивіться також:  Салат з вареної моркви – 8 рецептів приготування

Спосіб готування:

  • Яйця відварюють і розрізають на чотири частини.
  • Риба розминається прямо в банку.
  • Нарізати півкільцями очищену цибулю.
  • Огірки і томати кришаться кубиками.
  • У тарілку кладуть листя салату, на них розподіляються всі продукти, що залишилися.

Залишається лише додати спеції і масло.

З печінкою тріски і тунцем

Для салату з рисом, тріскою і тунцем потрібно:

  • рис – 200 г;
  • печінка тріски – 1 банка;
  • консервований тунець – 1 банка;
  • плавлений сирок – 2 шт.;
  • твердий сир – 100 г;
  • цибулина;
  • пара яєць побільше;
  • томати – 3 шт.;
  • майонез – 100 р.

Алгоритм приготування простий до примітивізму:

  • Томати дрібно нарізати.
  • Рис відварюється з додаванням спецій і масла вершкового.
  • Тріска і тунець розминаються виделкою.
  • Цибулю нарізати півкільцями або дрібно.
  • Сири і яйця натираються.
  • Далі шарами викладаються всі інгредієнти. Кожен шар змащується майонезом. Послідовність така: томати, половина рису, печінка і цибулька, плавлений сир, половина яєць, рис, тунець з цибулею, твердий сир і яєчна крихта.

Зі свіжим огірком і горошком

Потрібно:

  • огірок – 1 шт.;
  • два крутих яйця;
  • сира цибулина;
  • горошок – 1 банку;
  • майонез – 100 г;
  • спеції;
  • консервований тунець – 1 банка.

Готується наступним чином:

  • Огірочки нарізати дрібними кубиками, цибуля — півкільцями.
  • Натираються яйця.
  • Тунець розминається прямо в банку.
  • Всі складові змішуються разом з майонезом та спеціями.

Варіант з додаванням грибів

Потрібно для салату:

  • консервований тунець – 1 банка;
  • побільше яйце або пара дрібних;
  • консервовані шампіньйони – 1 банка;
  • сир – 100 г;
  • пара часникових зубчиків;
  • зелень;
  • спеції;
  • майонез – 100 г.

Готується так:

  • Тунець розминається виделкою.
  • Відварюються і натираються «круті» яйця.
  • Сир натирається.
  • Часник пропускаємо через прес.
  • Все змішується в салатниці з додаванням спецій і майонезу.

Італійський салат з тунцем і Моцарелою

Необхідні продукти:

  • по 50 г салатних листків, Моцарели і черрі;
  • консервований тунець – 1 банка;
  • кукурудза – 1 банка;
  • оливкова олія – 2 ст. л.

Як готувати:

  • Тунець розминається виделкою.
  • Листя рвуться.
  • Цибульні кільця маринуються.
  • Томати ріжуться навпіл.
  • Всі інгредієнти змішують, заправляють маслом і спеціями.
  • Тарілка прикрашається рваними листям, на які порційно викладається салат.

Поверх салату розподіляються кільця цибульки.

Зі стручковою квасолею

Потрібно:

  • консервований тунець – 1 банка;
  • огірочки – 2 шт.;
  • помідори – 2 шт.;
  • стручкова квасоля – 200 г;
  • голівка білої цибулі;
  • пара часникових зубчиків;
  • олія оливкова – 2 ст. л.;
  • діжонська гірчиця – 1 ст. л.;
  • спеції.

Готується наступним чином:

  • Тунець розминається виделкою.
  • Квасоля відварюється і трохи тушкується на сковороді.
  • Цибулю нарізати кільцями.
  • Помідори з огірками нарізати дрібно.
  • Крізь прес пропускаються часникові часточки.
  • Часникова маса, олія, гірчиця і спеції змішуються.
  • Всі складові поєднуються в улюбленій салатниці і поливаються заправкою.

Прокрутка до верху