Якщо набридли звичні закуски і є бажання нагодувати гостей смачним і корисним стравою, то салат з консервованої квасолею – найкраще рішення. Це поживна страва багата вітамінами і швидке в приготуванні. У цій статті зібрані різні смачні салати з додаванням квасолі.
Салат з квасолею і сухариками
Цей салат хороше рішення, якщо треба швидко організувати святковий стіл. Готується просто супер і виходить смачно. Для приготування використовуйте квасоля, яка консервирована у власному соку.
Інгредієнти:
- перець чорний;
- ковбаса копчена – 130 г;
- майонез – 3 ст. ложки;
- квасоля – 120 г;
- петрушка – 3 гілочки;
- сухарі – 25 г;
- салат – 3 аркуша;
- огірок солоний – 2 шт.
Приготування:
- Огірочки порізати. За формою знадобиться соломка.
- Порвати листя салату.
- Ковбасу нашаткувати. Потрібна соломка.
- Злити сік з квасолі.
- Порубати петрушку.
- Всі підготовлені інгредієнти помістити в салатницю.
- Посипати перцем.
- Влити майонез.
- Додати сіль.
- Перемішати. Сухарики додавати порційно в кожну тарілку. Якщо помістити сухарики в салат заздалегідь, то вони розм’якнуть і страва буде зіпсовано.
З червоною консервованої квасолею
Салат з червоною квасолею – це корисне блюдо, яке підходить для щоденного харчування.
Інгредієнти:
- червона консервована квасоля – банку;
- яловичина – 330 г;
- сухарики – 120 г;
- майонез – 100 г;
- сіль;
- огірок маринований – 330 р.
Приготування:
- Помістити яловичину у воду. Відварити. Витратити необхідно не менше години.
- Злити воду. М’яса дати охолонути. Нарізати. Для приготування потрібні кубики.
- Огірочки порізати. Знадобляться брусочки.
- Закинути підготовлені продукти в ємність.
- Злити рідину з банки. Квасоля перекласти до решти інгредієнтів.
- Залити майонез.
- Підсолити.
- Перемішати.
- Перед подачею посипати сухариками.
З куркою
Салат з квасолею та куркою виходить легким і поживним. Це корисне блюдо підходить для всієї родини, навіть діти з задоволенням будуть їсти цей салатик.
Інгредієнти:
- кукурудза консервована – 420 г;
- часник – 5 зубків;
- петрушка;
- сіль;
- філе куряче – 330 г;
- йогурт – 220 г натурального;
- квасоля консервована – 220 г;
- огірок маринований – 3 шт.;
- сир – 170 г твердого.
Приготування:
- Почистити головки часничку. Натерти.
- Помістити в каструльку м’ясо.
- Зварити філе. Злити воду.
- Остудити.
- Порубати. Необхідно щоб вийшли кубики.
- Огірочки порізати кубиками.
- Злити воду з кукурудзи й квасолі.
- Порізати сир. Потрібна соломка.
- Нашаткувати петрушку.
- Помістити продукти в салатник.
- Влити йогурт.
- Підсолити. Перемішати.
Салат з білої квасолі
Салат з білою квасолею містить масу корисних речовин. Квасоля ідеально може поєднуватися з різними продуктами. Дуже смачно виходить з горіхами і яйцями.
Інгредієнти:
- яйце – 2 курячих;
- сіль;
- майонез;
- горіх – 2 ст. ложки волоського;
- спеції;
- сухарі – 100 г готових;
- квасоля – банку білої;
- оцет – 1 ч. ложечка;
- часник – 3 зубки.
Приготування:
- Проварити яйця.
- Зняти шкаралупу. Нарізати.
- Помістити в ємність.
- Злити воду з квасолі.
- Перекласти до яєць.
- Засипати горіхи.
- Майонез підсолити.
- Зубки часнику очистити.
- Часник натерти і перемішати з майонезом.
- Отриманий соус влити в ємність.
- Посипати спеціями.
- Перемішати.
- Перед тим як ставити на стіл посипати сухариками.
З додаванням кукурудзи
Це ситний салат швидкого приготування. Можна використовувати квасолю білу або червону.
Інгредієнти:
- майонез – 3 ст. ложки;
- огірок – 2 шт.;
- квасоля – банку консервованої;
- сіль;
- кукурудза – банку консервованої;
- сухарики – пачка;
- зелень – 30 р.
Приготування:
- Зцідити рідину з квасолі і кукурудзи.
- Огірочки порізати. Якщо шкірка дуже жорстка, то краще її зрізати. Необхідні для приготування кубики.
- Зелень нашаткувати.
- У салатник відправити кукурудзу, зелень, квасоля, огірок.
- Влити майонез. Розмішати.
- Підсолити.
- Перемішати.
- Перед подачею посипати сухариками. Заздалегідь не посипати сухариками. Вони дуже швидко стають м’якими.
Салат з консервованої квасолею і ковбасою
Салат з червоною квасолею і ковбасою ідеальний варіант щоб нагодувати чоловіків. Виходить не тільки смачним, але і дуже ситним. Завдяки сиру салат набуває неповторний ніжний смак, а пікантності додає часник.
Інгредієнти:
- яйце – 3 великих;
- ковбаса – 120 г копченої;
- часник – 4 зубки;
- ковбаса – 120 г вареної;
- сир – 75 г твердого;
- помідори – 2 шт.;
- майонез – 140 г;
- квасоля – 220 г червоної консервованої.
Приготування:
- Для приготування знадобляться томати, які щільні, з малим вмістом соку. Їх слід подрібнити так, щоб вийшла соломка.
- Проварити яйця.
- Зняти шкаралупу.
- Порізати соломкою.
- Два види ковбаси порубати.
- Відправити в ємність підготовлені інгредієнти.
- Засипати квасолю, з якої заздалегідь злити рідину.
- Влити майонез.
- Часник нашаткувати. Закинути в салат.
- Підсолити. Перемішати.
З печерицями
Якщо хочете урізноманітнити святковий стіл, то приготуйте цей варіант закуски. Гості будуть в захваті.
Інгредієнти:
- філе куряче – 270 г;
- майонез – 120 г;
- квасоля – 180 г білої консервованої;
- олія соняшникова – 70 г;
- квасоля – 180 г червоної консервованої;
- гриби – 70 г свіжих печериць;
- сіль – 1 ч. ложечка;
- цибуля – 120 г ріпчастої;
- спеції;
- білий хліб – 130 г;
- морква по-корейськи – 75 р.
Приготування:
- Залити філе водою. Варити не менше години.
- Злити воду. Охолодити.
- Нарізати варто кубиками.
- Гриби промити. Нарізати.
- Розжарити сковороду. Влити олію.
- Закинути печериці. Засмажити.
- Зняти лушпиння з цибулинок. Нашаткувати. Необхідні дрібні кубики.
- Закинути в сковорідку. Смажити до появи золотистого кольору.
- Змішати печериці і цибулька. Підсолити. Перемішати.
- Закинути в ємність.
- Додати філе.
- Покласти моркву корейську.
- Злити рідину з банок.
- Закинути два види квасолі.
- Залити майонез.
- Підсолити.
- Посипати спеціями. Перемішати.
- Скориставшись кулінарним кільцем розмістити салат на блюдо.
- Порізати на кубики хліб.
- Влити олію у сковорідку. Розігріти.
- Закинути хліб. Засмажити.
- Підсолити. Посипати спеціями. Перемішати.
- Остудити.
- Посипати салат перед вживанням.
Салат з квасолею і огірками
Салат хвилинка з консервованою квасолею готується за кілька хвилин. А гості будуть регулярно наповнювати цим блюдом свої тарілки.
Інгредієнти:
- квасоля консервована – банку;
- спеції;
- мариновані гриби – 130 г;
- огірок – 2 шт.;
- сіль;
- яйце – 3 великих;
- цибуля зелена;
- майонез – 3 ст. ложки;
- салат – 5 листків.
Приготування:
- У кухлик влити воду. Закип’ятити.
- Помістити яйця.
- Витримати вісім хвилин.
- Воду злити.
- Яйця остудити. Позбавити від шкаралупи. Нарізати.
- Закинути в ємність.
- Злити сік з квасолі.
- Пересипати до яєць.
- Підсолити.
- Гриби можна використовувати будь-які. Злити маринад з банки. Якщо великі – порізати. Дрібні відразу відправити до квасолі.
- Огірочки дрібно порубати. Якщо шкірка тверда, попередньо зрізати.
- Відправити в ємність.
- Посипати спеціями.
- Зелену цибулю нашаткувати.
- Влити майонез.
- Перемішати.
- На блюдо колом викласти листя салату.
- Зверху красиво розмістити салат.
Червона квасоля по-корейськи
Біла квасоля приготовлена таким чином у багатьох викличе здивування. Вона виходить набагато смачніше, ніж морква по-корейськи, і ситніше. Це хороший варіант щоб урізноманітнити харчування, і доставити задоволення гостям новим незвичним для всіх стравою.
Інгредієнти:
- оцет – 2 ст. ложки;
- квасоля біла – 370 г консервованої;
- сіль – 1 ч. ложечка;
- часник – 5 зубків;
- цукор – неповна ст. ложка;
- приправа для моркви по-корейськи;
- олія рафінована – 4 ст. ложки.
Приготування:
- Зняти лушпиння з зубків часнику. Взяти землянку. Пропустити.
- У ємність закинути квасоля. Засипати спеції. Можна скористатися купленими в магазині приправами, але на ринку на вагу вони завжди смачніше.
- Засипати цукор.
- Посолити.
- Залити оцтом.
- Перемішати.
- Відставити на чверть години.
- Розігріти сковорідку.
- Влити олію.
- Прогріти. Перелити до квасолі.
- Перемішати.
- Помістити часник.
- Розмішати.
- Сховати в холодильник на ніч.