Салат з консервованою кукурудзою піднімає настрій, на думку прихильників «кольоровий» дієти. Більшість рецептів не тільки смачні, але і корисні, адже в консервованої кукурудзи багато мінеральних речовин і вітамінів, необхідних для здоров’я. З 16 запропонованих нижче салатів ви обов’язково виберете кілька цікавих рецептів.
Простий салат з консервованою кукурудзою з овочами
Особливо гарний такий салатик навесні, коли в продажу з’являється молода капуста.
Продукти для приготування:
- кукурудза консервована 100 г;
- капуста білокачанна 500 г;
- 2 огірка;
- 80 г сметани;
- сіль;
- 2 гілочки зелені.
Опис процесу:
- Нашаткуйте капусту Тоненько.
- Поріжте часточками огірок, подрібніть зелень.
- Додайте кукурудзу, сіль і сметану до овочів і зелені.
Апетитний і простий весняний салат готовий!
Закуска на швидку руку з яйцями
Фаршировані яйця – це популярна і швидка закуска, яку можна приготувати з різними начинками, в тому числі з кукурудзою.
Інгредієнти:
- кукурудза 100 г;
- 6 варених яєць;
- 100 г скумбрії;
- 50 г сиру;
- зелений цибулька 1-2 пера;
- майонез 60 р.
Опис процесу:
- Очистивши яйця, розріжте їх навпіл.
- Вийміть жовтки і змішайте їх з сиром і скумбрією, добре розітріть масу до однорідного стану.
- Додайте кукурудзяні зерна і майонез.
- Отриманою начинкою наповніть білкові половинки, зверху присипте подрібненою зеленою цибулею.
Замість цибулі можна прикрасити закуску кукурудзяними зернами і гілочками кропу.
Салат з кукурудзою і крабовими паличками
Любителям крабових паличок цей салат доведеться за смаком. Готувати його можна в будь-який час року, адже в ньому немає овочів, крім цибулі і кукурудзи.
Продукти для приготування:
- кукурудза 0,5 банки;
- крабові палички 250 г;
- 3 середніх цибулини;
- яйця варені 4 шт.;
- рослинна олія 20 мл;
- майонез;
- сіль і перчик.
Покрокове опис:
- Дрібно нарізавши, смажте цибульку на сковороді до прозорості і м’якості.
- Подрібніть шматочками яйця, крабові палички – кружечками.
- Змішайте всі компоненти в салатною мисці – кукурудзу, палички, яйця і обсмажену цибулю.
- Заправте салат спеціями і майонезом.
Подавайте закуску, виклавши красивою гіркою, і прикрасивши зеленню.
Простий рецепт з сухариками
Коли немає настрою готувати щось складне, але хочеться чогось смачненького, виручить простий рецепт салату з сухариками.
Продукти на банку кукурудзи:
- огірочки свіжі 2 шт.;
- яйця варені 5 шт.;
- ковбаса копчена 250 г;
- сухарики 80 г;
- майонез, сіль.
Покрокове опис:
- Наріжте ковбаску, огірочки і яйця невеликими кубиками.
- З’єднайте всі компоненти салату.
- Посоливши, заправте майонезом.
При подачі посипте салат сухариками.
Салат з куркою і кукурудзою
Поєднання курочки і кукурудзи завжди дуже вдало. Суховатое м’ясо підкреслює соковиту солодкість кукурудзи.
Для приготування знадобиться:
- кукурудза 150 г;
- сир твердий 140 г;
- 250-300 г відвареного курячого філе;
- 3 варених яйця;
- майонез, сіль.
Покрокове опис:
- Наріжте дрібними шматочками сир, яйця і курочку.
- Змішайте всі продукти, посоліть.
- Заправте двома ложками майонезу.
Прикрасити салат з кукурудзи і яєць з куркою можна гілочкою зелені.
Варіант приготування з пекінською капустою
Це легкий і корисний салатик, який швидко відновить нестачу вітамінів ранньою весною.
Продукти на банку кукурудзи:
- 300 г пекінської капусти;
- 2 солодкого перчика;
- 1 великий огірок;
- 1 пучок кропу;
- сіль і майонез.
Опис процесу:
- Нарізавши пекінську капусту, пересипте її в салатну миску і злегка пам’ятаєте.
- Наріжте огірок короткою соломкою.
- Очистивши стручок перцю від насіння, теж наріжте його соломкою.
- Подрібніть зелень.
- З’єднайте всі компоненти салату, заправити майонезом і посоліть.
Для смаку замість солі можна додати соєвий соус, а замість майонезу використовувати оливкову олію.
Салат з консервованою кукурудзою та горошком
В цей салатик, крім горошку і кукурудзи, входить всього 2 компоненти. Виходить швидко, поживно і смачно.
Продукти на банку кукурудза і банку горошку:
- 4 варених яйця;
- 3 свіжих огірка;
- 2 гілочки зелені;
- майонез;
- сіль.
Покрокове опис:
- Яйця наріжте і огірочки кубиками.
- Змішайте всі компоненти.
- Заправте майонезом, посоліть.
Не забудьте прикрасити зеленню готовий салатик з додаванням горошку.
З шинкою
Смачний салатик виходить з вареними яйцями і солоними огірочками.
Влітку можна покласти свіжі овочі навпіл з малосольними — це додасть страві особливу свіжість і незвичайний смак.
Для приготування на банку кукурудзи візьміть:
- яйця варені – 3 шт.;
- шинка – 300 г;
- огірочки солоні – 300 г
- майонез – 180 г;
- сир – 90 р.
Покрокове опис:
- Нарізаємо огірочки соломкою. Якщо вони маленькі, можна розрізати їх просто на четвертинки.
- Яйця подрібнюємо кружечками, а шинку кубиками.
- Сир натираємо на тертці.
- Змішуємо компоненти салату в одній мисці і заправляємо майонезом.
Апетитний салат можна відразу подавати до столу.
Салат з квасолею та консервованою кукурудзою
Салат з квасолею – ситна закуска для святкового обіду в родинному колі. Для аромату в рецепт додано обсмажений хліб, натертий часником.
Візьмемо продукти на звичайну банку кукурудзи:
- 1 банку квасолі у власному соку;
- 4 або 5 корнішонів;
- сир 90 г;
- моркву 1 шт.;
- цибуля 1 шт.;
- майонез 180 г;
- 1 зубчик часнику;
- скибочка білого або чорного хліба;
- масло пісне 50 мл
Покрокове опис:
- Хліб обсмажуємо в гарячому маслі з двох сторін до хрусткої скориночки і коли він охолоне, натираємо зубком часнику з сіллю.
- Натерту моркву і дрібно порізану цибулю підсмажити на сковороді 5-7 хвилин.
- З квасолі і кукурудзи зливаємо рідину і викладаємо вміст банок в миску.
- Додаємо обсмажену моркву і цибулю.
- Нарізаємо корнішони і сир тоненькою соломкою, підсмажену гренку – кубиками. Все з’єднайте з іншими інгредієнтами салату.
- Заливаємо майонезом і перемішуємо.
Якщо салатик не відразу потрапить на стіл після приготування, шматочки грінки краще не додавати, щоб вони зберегли свою хрусткость.
Незвичайна закуска з тунцем
Будь салат можна подати красиво і незвично, наприклад, у вигляді ролів. Загорнута в тонкий пласт сиру начинка з тунцем і кукурудзою виглядає дуже апетитно.
Для приготування візьмемо продукти:
- 4 ст. л. консервованої кукурудзи;
- баночка тунця;
- варені яйця 4 шт.;
- 1 свіжий огірочок
- 2 варені моркви;
- сир Моцарела 200 г;
- зелений цибулька;
- майонез.
Опис процесу приготування:
- Разрежем шматочок сиру Моцарелла на дві рівні частини. Одну з них помістимо в мікрохвильову піч на 1-2 хвилини. Після мікрохвильовки сир стане м’яким. З нього тепер можна розкачати тонким шаром сирне тісто.
- За допомогою качалки тонкий сирний лист перекладаємо на бамбуковий килимок для формування ролів. Бажано, обернути килимок харчовою фольгою, щоб сир до нього не чіплявся. З двох 100 грамових шматочків Моцарели має вийти два рулету. Масу для начинения теж потрібно буде поділити на дві рівні частини.
- Для начинки відварену моркву і яйця, тремо на тертці, огірок наріжемо тонкою соломкою, з тунця зіллємо масло і розімніть шматочки тушки виделкою.
- На розкачане сирне тісто викладемо першим шаром натерте яйце, нанесемо легку сіточку з майонезу. Зверху розподілимо моркву і кукурудзу, і теж зробимо майонезний візерунок.
- Тунець потрібно покласти по краю сирного листа однією смужкою, зверху розмістити пір’я зеленої цибулі і смужки огірка.
- За допомогою бамбукового килимка скачати щільний рол, загорнути його в харчову плівку і прибрати на годину в холодильник.
Охолоджену закуску можна нарізати красивими шматочками по діагоналі і подавати на стіл.
З копченою курячою грудкою
Салатик виходить оригінальний, смачний і незвичайний, завдяки вдалому поєднанню продуктів.
Для приготування на одну банку кукурудзи знадобиться:
- грудинка копчена 300 г;
- морква по-корейськи 300 г;
- майонез;
- сіль і перець.
Опис процесу:
- Наріжте курочку невеликими шматочками.
- З’єднайте грудинку з морквою і кукурудзою.
- Заправте майонезом, злегка посоліть, перемішайте.
Готовий салат перекладіть в порційне блюдо і подавайте до столу.
Закуска на швидку руку з сиром
Корисний і смачний салатик, в якому немає нічого зайвого. Сир Фета можна замінити бринзою.
Продукти для приготування:
- 4 ст. л. кукурудзи;
- 1 пачка сиру Фета;
- 2 помідори;
- оливкова олія;
- зелень кропу.
Опис процесу:
- Наріжте сир кубиками невеликого розміру.
- Так само нарізати помідори.
- Подрібніть кріп.
- Змішайте в салатною мисці помідор, укропчик, сир і кукурудзу.
- Додайте кілька ложок оливкової олії і перемішайте. Заправляти сіллю страва не потрібно, так як сир солоний.
Закуска виходить дуже швидко, а виглядає яскраво і апетитно.
З грибами
Рецепт припаде до смаку любителям грибів. Дивовижне поєднання соковитою кукурудзи і смажених печериць захочеться спробувати ще раз. І ще раз… І ще!
Продукти для приготування:
- 1 банка кукурудзи;
- 1 цибулина
- 200 г свіжих печериць;
- 80 мл вершків або сметани;
- олія для смаження;
- 0,5 ч. л. солі, перчик мелений.
Опис процесу:
- Наріжте дрібно цибулька і обсмажте на сковорідці в олії.
- До цибулі додайте порізані шматочками гриби і смажте до м’якості.
- Додайте сметану або вершки і кілька ложок води, тушкуйте до готовності, посоливши і поперчив за смаком.
- Тушковані з вершками гриби викладіть в миску до кукурудзі і перемішайте.
- Приберіть закуску в холодильник на кілька годин.
Подавайте до столу цей простий і дивовижно смачний салатик в красивому салатнику.
З печінкою тріски
Смачний, святковий салат апетитно виглядає на столі. У нього можна додати маринований або свіжий огірочок, але навіть у виконанні строго за рецептом, він гідний стати улюбленою закускою.
Продукти для приготування:
- 170 г кукурудзи;
- 4 варених яйця;
- 200 г печінки тріски;
- сухарі 100 г;
- зелений кріп і цибулі 1 пучок;
- майонез.
Опис процесу:
- Баночку з печінкою тріски відкриваємо і зливаємо масло, розминаємо вміст на невеликі шматочки.
- Нарізаємо шматочками яйця.
- Подрібнюємо зелений цибулька і кріп.
- З’єднуємо в салатниці яйця, кукурудзу, зелень і печінка тріски.
- Заправляємо салат майонезом.
Перед подачею потрібно посипати салат білими сухариками, обсмажені на вершковому маслі.
«Обжорка» з яловичиною
Цей простий і ситний салатик готують за різними рецептами з різних продуктів. Його смак прекрасно різноманітить консервована кукурудза.
Для приготування знадобляться продукти:
- 0,5 ст. консервованої кукурудзи;
- 2 морквини;
- 2 солоних огірка;
- яловичина 400 г;
- 2 гілочки кропу;
- 2 цибулини;
- рослинна олія 80 мг;
- майонез і сіль.
Опис приготування:
- Моркву нарізаємо тонкою соломкою, цибулю – півкільцями. Обсмажуємо овочі на двох різних сковорідках в рослинному маслі.
- Варене філе яловичини і огірки теж нарізаємо соломкою. Можна для смаку злегка обсмажити м’ясо.
- Змішуємо в мисці обсмажені овочі, м’ясо, огірки і кукурудзу, солимо до смаку, заправляємо майонезом.
Кріп подрібнюємо і додаємо в салат, можна використовувати його листочки для прикраси страви.
Класичний «Соняшник» з грибами
Зроблений у вигляді квітки, цей салат радує не тільки чудовим смаком, але і красивим оформленням.
Для приготування, крім традиційної банки кукурудзи, знадобляться такі продукти:
- гливи мариновані 200 г;
- куряча грудка 300 г;
- яйця варені 3 шт.;
- 2 варені морквини;
- 2 цибулі;
- сіль;
- майонез;
- пісне масло;
- 1 пачка овальних чіпсів.
Опис процесу:
- Наріжте філе, і посмажте на маслі до готовності, не забувши в кінці посолити.
- Натріть моркву і яйця на дрібній тертці в різні тарілки.
- Наріжте гриби.
- Ріпчасту цибулю наріжте маленькими кубиками або півкільцями, залийте окропом і залиште на 10 хвилин. Після закінчення цього часу воду злийте.
- Першим шаром покладіть філе і змастіть майонезом.
- Далі, змащуючи кожен шар, укладіть по черзі: морква, гриби, цибуля, яйця.
- Прикрасьте Верх кукурудзою. Її поливати майонезом не потрібно.
- Навколо яскраво-жовтою гірки салату застроміть чіпси, щоб вони нагадували пелюстки квітки.
Прикрасить такий «квітка» зелений укропчик, розкладений по колу, у підстави «пелюсток».
Салати з кукурудзою користуються великою популярністю. Вони допомагають підняти настрій і покращують самопочуття. Повноцінні білки і багатий мінерально-вітамінний склад роблять кукурудзу незамінною в харчуванні, а салати з нею дуже апетитними.