Салат з копченої грудинки – 9 рецептів

Думаєте, яку закуску подати на святковий стіл – приготуйте салат з курячою грудкою. Вона чудово поєднується з будь-якими продуктами. Ваші гості по достоїнству оцінять ситне, ніжне і смачне блюдо.

Салат з копченою курячою грудкою і ананасами

Поєднання м’яса і ананасів створюють неповторний смак.

Вам знадобиться:

  • колечка консервованих ананасів – 300 гр;
  • волоські горіхи – 100 гр;
  • курка копчена – 0,25 кг;
  • сметана – 40 г;
  • твердий сир – 150 гр;
  • два зубці часнику;
  • майонез – 40 гр.

Покрокове приготування:

  • М’якоть птиці порізати маленькими кубиками.
  • Викласти ананаси з банки, всю зайву рідину прибрати і нарізати шматочками.
  • Сир провести через тертку.
  • Горіхи дрібно порубати.
  • В окремій мисці з’єднати сметану і майонез.
  • Очищений часник обробити за допомогою преса і перекласти в сметанную масу.
  • Всі підготовлені інгредієнти змішати в салатниці.
  • При бажанні можна насипати трохи солі.
  • Зверху закуска прикрашається кільцями ананаса.
  • З морквою по – корейськи

    У такому варіанті салату химерно поєднується гострий присмак корейської моркви і ніжне копчене м’ясо.

    Список продуктів:

    • м’ясо птиці – 400 гр;
    • сир – 100 гр;
    • два помідора;
    • морква по-корейськи – 200 гр;
    • майонез – 75 гр.

    Як приготувати салат з копченої грудинки і корейської моркви:

  • Помити помідори, прибрати капелюшки.
  • Копчену курочку нашаткувати маленькими квадратиками.
  • Ту ж операцію проробити з помідорами.
  • Сир обробляємо на тертці.
  • Кидаємо вищеперелічені інгредієнти в глибоку миску.
  • Морква позбавити від соку, і перекласти до решти продуктів.
  • Налити майонез і змішати.
  • Рецепт з сиром і оливками

    Дуже легкий і смачний варіант салату. Прекрасно підійде для літа.

    Необхідні інгредієнти:

    • копчене філе курки – 0,4 кг;
    • два курячих яйця;
    • півбанки маслин;
    • один солодкий перець;
    • майонез – 60 г;
    • трохи меленого перцю;
    • три пера зеленої цибулі;
    • сир – 90 гр.

    Покрокова інструкція:

  • З болгарського перцю приберіть серцевину і поріжте його дрібними шматочками.
  • Цибуля помийте і дрібно нарубаєте.
  • Оливки наріжте кільцями.
  • Заздалегідь приготуйте в каструлі яйця, приберіть з них шкаралупу і наріжте кубиками.
  • З курячого філе зніміть цедру і зробіть з м’якоті невеликі шматочки.
  • Змішайте все в загальній посуді, додайте майонезний соус, насипте перець і трохи солі при бажанні.
  • Перекладіть закуску в красиву салатницю і його можна нести на святковий стіл.
  • Дивіться також:  Салат з вареної моркви – 8 рецептів приготування

    Цезар класичний

    Цей вишуканий варіант салату готується дуже просто і складається з доступних і недорогих інгредієнтів.

    Вам знадобиться:

    • половина батона білого;
    • два яйця;
    • куряча грудка – 0,25 кг;
    • пармезан – 50 гр;
    • пів лимона;
    • два помідора;
    • листя салату – 150 гр;
    • чорний перець за смаком;
    • сіль при необхідності;
    • один зубок часнику;
    • солодка гірчиця – 8 гр.

    Секрети приготування:

  • Відрізати від хліба скоринку, а м’якоть розділити руками на невеликі шматочки.
  • Викласти їх у форму для запікання, налити трохи олії, посипати сіллю і запекти в духовці до тих пір, поки шматочки не стануть золотистими.
  • Курку подрібнити ножем.
  • Пармезан провести через тертку.
  • Салатні листя промийте під краном і нарвете руками на шматочки.
  • Від’єднайте білки від жовтків.
  • Почищений часниковий зубчик протерти на тертці і поєднати з перцем і сіллю.
  • Додати до приправ вичавлений лимонний сік, гірчицю і жовтки.
  • Все разом збити і налити оливкову олію.
  • На дно салатниці викласти шматочки листя, полити їх приготованим соусом.
  • На салат покласти шматочки курки і батона, долити решту соусу.
  • Зверху посипати їх тертим сиром.
  • Помідори розрізати на скибочки і прикрасити ними блюдо. Приємного апетиту!
  • З печерицями

    Гриби сприяють насиченню, мають високу енергетичну цінність.

    Необхідні інгредієнти:

    • сир – 160 гр;
    • печериці – 0,2 кг;
    • копчена курка – 0, 2 кг;
    • п’ять курячих яєць;
    • майонез – 30 гр;
    • зелень за смаком.

    Спосіб приготування:

  • Зварені яйця позбавити від шкаралупи. Білки покласти в одну миску, жовтки – в іншу і обробити їх на тертці, не змішуючи.
  • Готові гриби порізати разом з куркою на невеликі шматочки.
  • Твердий сир подрібнити за допомогою терки.
  • На саме дно глибокої салатниці викладаємо птицю, залиту майонезом.
  • Другим шаром підуть гриби, слідом майонез.
  • Третій шар – білки яєць, слідом сир, потім жовтки і зелень.
  • Кожен рівень салату завершуємо прошарком майонезу.
  • Дивіться також:  Як приготувати крабовий салат – 8 рецептів з паличок і крабового м’яса

    З кукурудзою

    Така закуска буде ефектно виглядати на будь-якому столі.



    Список продуктів:

    • майонез – 0,2 кг;
    • кукурудза консервована – 150 гр;
    • два помідора;
    • два часникового зубчики;
    • копчена грудка – 0,4 кг;
    • сир – 0,13 кг;
    • прянощі і сіль за смаком;
    • трохи свіжої зелені.

    Як приготувати салат з копченою курячою грудкою:

  • М’ясо птиці звільнити від кісточок, шкурки і нашаткувати на кубики.
  • Відразу ж скласти їх у миску для салату.
  • Зверху на м’ясо видавати майонез і посипати подрібненим часником.
  • З банки з кукурудзою вилити всю рідину, а самі кукурудзяні зерна висипати на м’ясо.
  • Знову шар змастити майонезом.
  • Помиті помідори нарізати шматочками. Вони підуть третім шаром. Зверху можна насипати мелений перець.
  • На помідори висипаємо подрібнені варений яйця.
  • Сир провести через тертку і викласти на яєчний шар.
  • Намагайтеся, щоб сир покрив собою всі попередні інгредієнти.
  • Покладіть салат в холодильник на 20 хвилин, і він готовий до вживання.
  • З додаванням чорносливу

    Чорнослив надає закуски ніжність і солодкуватий смак.

    Вам знадобиться:

    • половинка зеленого огірка;
    • два яйця;
    • чорнослив – 75 гр;
    • волоські горіхи – 50 гр;
    • копчена пташина філе – 200 гр;
    • майонезний соус – 70 гр;
    • щіпка чорного перцю.

    Покрокове приготування:

  • Проводимо через тертку окремо білки з жовтками.
  • Курячу грудку перетворюємо на невеликі кубики.
  • Чорнослив ріжемо квадратиками. Не забудьте його помити перед приготуванням.
  • Огірок позбавляємо від шкірки і шаткуємо кубиками.
  • Шматочки горіхів скласти в посуд і розім’яти качалкою.
  • Викладаємо по черзі м’ясо з майонезом, чорнослив, горіхи, білки, огірок і жовтки.
  • Кожен пласт, крім волоських горіхів поливаємо майонезом.
  • Перед подачею на стіл варто прибрати його на 10 хвилин у холодильник.
  • Дивіться також:  Салат Ніжність – класичний рецепт і 8 варіантів

    Салат з копченою курячою грудкою та квасолею

    Основні продукти:

    • квасоля червона – 400 гр;
    • пачка сухариків;
    • куряча грудка – 0,6 кг;
    • петрушка свіжа – 60 гр;
    • майонез – 150 гр.

    Як приготувати:

  • Курочку розрізаємо на невеликі шматочки і висипаємо їх у гарну миску.
  • Консервовану квасолю звільняємо від рідини і викладаємо до шматочках птиці.
  • Зверху насипаємо сухарики.
  • Наливаємо майонез і добре перемішуємо інгредієнти.
  • Прикрашаємо все це пишність дрібно нарубаної петрушкою.
  • Страву подаємо відразу на стіл. Якщо салат буде довго стояти в холодильнику, ту сухарики розм’якнуть від майонезу і стануть несмачними.
  • Гранатовий браслет

    Таку закуску можна приготувати на новий рік або будь-яке торжество, і вона буде відмінно виглядати на столі.

    Список продуктів:

    • дві картоплини;
    • один гранат;
    • одна цибулина;
    • майонез і спеції за смаком;
    • копчена птиця – 0,2 кг;
    • два курячих яйця;
    • дві морквини;
    • рослинна олія – 30 мл;
    • дві буряків.

    Секрети приготування:

  • Всі овочі відварити і почистити.
  • Курку подрібнити ножем.
  • Цибулину пошинкувати і пасерувати на сковороді в маслі.
  • Інші овочі провести через крупну тертку.
  • Яйця необхідно зварити, а потім дрібно – дрібно порубати.
  • Прибрати шкірку і плівку з зерна граната перебрати.
  • Для такого салату потрібна плоска тарілка.
  • Беремо будь-який стакан і змащуємо її рослинним маслом.
  • Встановлюємо склянку на середину тарілки і викладаємо навколо нього подрібнену картоплю.
  • Потім по черзі кладемо обсмажену цибулю, куряче м’ясо, моркву, шматочки яєць, буряк.
  • Кожен шар потрібно промащувати майонезом, а самий перший шар посипати сіллю і меленим перцем.
  • Зверху насипаємо зерна граната, прибираємо склянку і вийшов красивий оригінальний салат, що нагадує за формою браслет. Приємного апетиту!
  • Салати з додаванням копченої курячої грудки виходять поживними, але в, то, же час легкими з пікантним смаком і приємним ароматом. Така закуска доведеться як не можна, до речі, на святковий стіл і в якості доповнення до обіду. Створюйте свої варіації, виявляючи фантазію!

    Прокрутка до верху