Думаєте, яку закуску подати на святковий стіл – приготуйте салат з курячою грудкою. Вона чудово поєднується з будь-якими продуктами. Ваші гості по достоїнству оцінять ситне, ніжне і смачне блюдо.
Салат з копченою курячою грудкою і ананасами
Поєднання м’яса і ананасів створюють неповторний смак.
Вам знадобиться:
колечка консервованих ананасів – 300 гр;
волоські горіхи – 100 гр;
курка копчена – 0,25 кг;
сметана – 40 г;
твердий сир – 150 гр;
два зубці часнику;
майонез – 40 гр.
Покрокове приготування:
М’якоть птиці порізати маленькими кубиками.
Викласти ананаси з банки, всю зайву рідину прибрати і нарізати шматочками.
Сир провести через тертку.
Горіхи дрібно порубати.
В окремій мисці з’єднати сметану і майонез.
Очищений часник обробити за допомогою преса і перекласти в сметанную масу.
Всі підготовлені інгредієнти змішати в салатниці.
При бажанні можна насипати трохи солі.
Зверху закуска прикрашається кільцями ананаса.
З морквою по – корейськи
У такому варіанті салату химерно поєднується гострий присмак корейської моркви і ніжне копчене м’ясо.
Список продуктів:
м’ясо птиці – 400 гр;
сир – 100 гр;
два помідора;
морква по-корейськи – 200 гр;
майонез – 75 гр.
Як приготувати салат з копченої грудинки і корейської моркви:
Курочку розрізаємо на невеликі шматочки і висипаємо їх у гарну миску.
Консервовану квасолю звільняємо від рідини і викладаємо до шматочках птиці.
Зверху насипаємо сухарики.
Наливаємо майонез і добре перемішуємо інгредієнти.
Прикрашаємо все це пишність дрібно нарубаної петрушкою.
Страву подаємо відразу на стіл. Якщо салат буде довго стояти в холодильнику, ту сухарики розм’якнуть від майонезу і стануть несмачними.
Гранатовий браслет
Таку закуску можна приготувати на новий рік або будь-яке торжество, і вона буде відмінно виглядати на столі.
Список продуктів:
дві картоплини;
один гранат;
одна цибулина;
майонез і спеції за смаком;
копчена птиця – 0,2 кг;
два курячих яйця;
дві морквини;
рослинна олія – 30 мл;
дві буряків.
Секрети приготування:
Всі овочі відварити і почистити.
Курку подрібнити ножем.
Цибулину пошинкувати і пасерувати на сковороді в маслі.
Інші овочі провести через крупну тертку.
Яйця необхідно зварити, а потім дрібно – дрібно порубати.
Прибрати шкірку і плівку з зерна граната перебрати.
Для такого салату потрібна плоска тарілка.
Беремо будь-який стакан і змащуємо її рослинним маслом.
Встановлюємо склянку на середину тарілки і викладаємо навколо нього подрібнену картоплю.
Потім по черзі кладемо обсмажену цибулю, куряче м’ясо, моркву, шматочки яєць, буряк.
Кожен шар потрібно промащувати майонезом, а самий перший шар посипати сіллю і меленим перцем.
Зверху насипаємо зерна граната, прибираємо склянку і вийшов красивий оригінальний салат, що нагадує за формою браслет. Приємного апетиту!
Салати з додаванням копченої курячої грудки виходять поживними, але в, то, же час легкими з пікантним смаком і приємним ароматом. Така закуска доведеться як не можна, до речі, на святковий стіл і в якості доповнення до обіду. Створюйте свої варіації, виявляючи фантазію!