Думаєте, яку закуску подати на святковий стіл – приготуйте салат з курячою грудкою. Вона чудово поєднується з будь-якими продуктами. Ваші гості по достоїнству оцінять ситне, ніжне і смачне блюдо.
Салат з копченою курячою грудкою і ананасами
Поєднання м’яса і ананасів створюють неповторний смак.

Вам знадобиться:
- колечка консервованих ананасів – 300 гр;
- волоські горіхи – 100 гр;
- курка копчена – 0,25 кг;
- сметана – 40 г;
- твердий сир – 150 гр;
- два зубці часнику;
- майонез – 40 гр.
Покрокове приготування:
М’якоть птиці порізати маленькими кубиками.
Викласти ананаси з банки, всю зайву рідину прибрати і нарізати шматочками.
Сир провести через тертку.
Горіхи дрібно порубати.
В окремій мисці з’єднати сметану і майонез.
Очищений часник обробити за допомогою преса і перекласти в сметанную масу.
Всі підготовлені інгредієнти змішати в салатниці.
При бажанні можна насипати трохи солі.
Зверху закуска прикрашається кільцями ананаса.
З морквою по – корейськи
У такому варіанті салату химерно поєднується гострий присмак корейської моркви і ніжне копчене м’ясо.

Список продуктів:
- м’ясо птиці – 400 гр;
- сир – 100 гр;
- два помідора;
- морква по-корейськи – 200 гр;
- майонез – 75 гр.
Як приготувати салат з копченої грудинки і корейської моркви:
Помити помідори, прибрати капелюшки.
Копчену курочку нашаткувати маленькими квадратиками.
Ту ж операцію проробити з помідорами.
Сир обробляємо на тертці.
Кидаємо вищеперелічені інгредієнти в глибоку миску.
Морква позбавити від соку, і перекласти до решти продуктів.
Налити майонез і змішати.
Рецепт з сиром і оливками
Дуже легкий і смачний варіант салату. Прекрасно підійде для літа.

Необхідні інгредієнти:
- копчене філе курки – 0,4 кг;
- два курячих яйця;
- півбанки маслин;
- один солодкий перець;
- майонез – 60 г;
- трохи меленого перцю;
- три пера зеленої цибулі;
- сир – 90 гр.
Покрокова інструкція:
З болгарського перцю приберіть серцевину і поріжте його дрібними шматочками.
Цибуля помийте і дрібно нарубаєте.
Оливки наріжте кільцями.
Заздалегідь приготуйте в каструлі яйця, приберіть з них шкаралупу і наріжте кубиками.
З курячого філе зніміть цедру і зробіть з м’якоті невеликі шматочки.
Змішайте все в загальній посуді, додайте майонезний соус, насипте перець і трохи солі при бажанні.
Перекладіть закуску в красиву салатницю і його можна нести на святковий стіл.
Цезар класичний
Цей вишуканий варіант салату готується дуже просто і складається з доступних і недорогих інгредієнтів.

Вам знадобиться:
- половина батона білого;
- два яйця;
- куряча грудка – 0,25 кг;
- пармезан – 50 гр;
- пів лимона;
- два помідора;
- листя салату – 150 гр;
- чорний перець за смаком;
- сіль при необхідності;
- один зубок часнику;
- солодка гірчиця – 8 гр.
Секрети приготування:
Відрізати від хліба скоринку, а м’якоть розділити руками на невеликі шматочки.
Викласти їх у форму для запікання, налити трохи олії, посипати сіллю і запекти в духовці до тих пір, поки шматочки не стануть золотистими.
Курку подрібнити ножем.
Пармезан провести через тертку.
Салатні листя промийте під краном і нарвете руками на шматочки.
Від’єднайте білки від жовтків.
Почищений часниковий зубчик протерти на тертці і поєднати з перцем і сіллю.
Додати до приправ вичавлений лимонний сік, гірчицю і жовтки.
Все разом збити і налити оливкову олію.
На дно салатниці викласти шматочки листя, полити їх приготованим соусом.
На салат покласти шматочки курки і батона, долити решту соусу.
Зверху посипати їх тертим сиром.
Помідори розрізати на скибочки і прикрасити ними блюдо. Приємного апетиту!
З печерицями
Гриби сприяють насиченню, мають високу енергетичну цінність.

Необхідні інгредієнти:
- сир – 160 гр;
- печериці – 0,2 кг;
- копчена курка – 0, 2 кг;
- п’ять курячих яєць;
- майонез – 30 гр;
- зелень за смаком.
Спосіб приготування:
Зварені яйця позбавити від шкаралупи. Білки покласти в одну миску, жовтки – в іншу і обробити їх на тертці, не змішуючи.
Готові гриби порізати разом з куркою на невеликі шматочки.
Твердий сир подрібнити за допомогою терки.
На саме дно глибокої салатниці викладаємо птицю, залиту майонезом.
Другим шаром підуть гриби, слідом майонез.
Третій шар – білки яєць, слідом сир, потім жовтки і зелень.
Кожен рівень салату завершуємо прошарком майонезу.
З кукурудзою
Така закуска буде ефектно виглядати на будь-якому столі.



Список продуктів:
- майонез – 0,2 кг;
- кукурудза консервована – 150 гр;
- два помідора;
- два часникового зубчики;
- копчена грудка – 0,4 кг;
- сир – 0,13 кг;
- прянощі і сіль за смаком;
- трохи свіжої зелені.
Як приготувати салат з копченою курячою грудкою:
М’ясо птиці звільнити від кісточок, шкурки і нашаткувати на кубики.
Відразу ж скласти їх у миску для салату.
Зверху на м’ясо видавати майонез і посипати подрібненим часником.
З банки з кукурудзою вилити всю рідину, а самі кукурудзяні зерна висипати на м’ясо.
Знову шар змастити майонезом.
Помиті помідори нарізати шматочками. Вони підуть третім шаром. Зверху можна насипати мелений перець.
На помідори висипаємо подрібнені варений яйця.
Сир провести через тертку і викласти на яєчний шар.
Намагайтеся, щоб сир покрив собою всі попередні інгредієнти.
Покладіть салат в холодильник на 20 хвилин, і він готовий до вживання.
З додаванням чорносливу
Чорнослив надає закуски ніжність і солодкуватий смак.

Вам знадобиться:
- половинка зеленого огірка;
- два яйця;
- чорнослив – 75 гр;
- волоські горіхи – 50 гр;
- копчена пташина філе – 200 гр;
- майонезний соус – 70 гр;
- щіпка чорного перцю.
Покрокове приготування:
Проводимо через тертку окремо білки з жовтками.
Курячу грудку перетворюємо на невеликі кубики.
Чорнослив ріжемо квадратиками. Не забудьте його помити перед приготуванням.
Огірок позбавляємо від шкірки і шаткуємо кубиками.
Шматочки горіхів скласти в посуд і розім’яти качалкою.
Викладаємо по черзі м’ясо з майонезом, чорнослив, горіхи, білки, огірок і жовтки.
Кожен пласт, крім волоських горіхів поливаємо майонезом.
Перед подачею на стіл варто прибрати його на 10 хвилин у холодильник.
Салат з копченою курячою грудкою та квасолею

Основні продукти:
- квасоля червона – 400 гр;
- пачка сухариків;
- куряча грудка – 0,6 кг;
- петрушка свіжа – 60 гр;
- майонез – 150 гр.
Як приготувати:
Курочку розрізаємо на невеликі шматочки і висипаємо їх у гарну миску.
Консервовану квасолю звільняємо від рідини і викладаємо до шматочках птиці.
Зверху насипаємо сухарики.
Наливаємо майонез і добре перемішуємо інгредієнти.
Прикрашаємо все це пишність дрібно нарубаної петрушкою.
Страву подаємо відразу на стіл. Якщо салат буде довго стояти в холодильнику, ту сухарики розм’якнуть від майонезу і стануть несмачними.
Гранатовий браслет
Таку закуску можна приготувати на новий рік або будь-яке торжество, і вона буде відмінно виглядати на столі.

Список продуктів:
- дві картоплини;
- один гранат;
- одна цибулина;
- майонез і спеції за смаком;
- копчена птиця – 0,2 кг;
- два курячих яйця;
- дві морквини;
- рослинна олія – 30 мл;
- дві буряків.
Секрети приготування:
Всі овочі відварити і почистити.
Курку подрібнити ножем.
Цибулину пошинкувати і пасерувати на сковороді в маслі.
Інші овочі провести через крупну тертку.
Яйця необхідно зварити, а потім дрібно – дрібно порубати.
Прибрати шкірку і плівку з зерна граната перебрати.
Для такого салату потрібна плоска тарілка.
Беремо будь-який стакан і змащуємо її рослинним маслом.
Встановлюємо склянку на середину тарілки і викладаємо навколо нього подрібнену картоплю.
Потім по черзі кладемо обсмажену цибулю, куряче м’ясо, моркву, шматочки яєць, буряк.
Кожен шар потрібно промащувати майонезом, а самий перший шар посипати сіллю і меленим перцем.
Зверху насипаємо зерна граната, прибираємо склянку і вийшов красивий оригінальний салат, що нагадує за формою браслет. Приємного апетиту!
Салати з додаванням копченої курячої грудки виходять поживними, але в, то, же час легкими з пікантним смаком і приємним ароматом. Така закуска доведеться як не можна, до речі, на святковий стіл і в якості доповнення до обіду. Створюйте свої варіації, виявляючи фантазію!