Відомо багато вдалих варіантів салату з копченою ковбасою. Майже всі вони особливо подобаються господиням своєю простотою і швидкістю приготування. Більшість інгредієнтів в таких салатах не вимагають термічної обробки, тому їх рецепти виручать навіть у випадку з раптово гістьми, які наскочили.
Найпростіший салат з копченою ковбасою
Інгредієнти:
- ½ Кіло капусти (бажано, молодий);
- 250 г варено-копченої ковбаси;
- 2 свіжих міцних огірка;
- підсолений класичний майонез.
Приготування:
- Огірки промити і за допомогою спеціальної овочечистки тонким шаром зняти з них шкірку. Решту подрібнити за допомогою спеціальної «корейської» терки.
- Капусту дуже тонко нашаткувати гострим ножем. Потім потрібно обов’язково розім’яти її руками. Це зробить овоч м’якше і смачніше.
- Ковбасу очистити від плівки і порізати довгими не тонкими брусочками.
- Всі продукти з’єднати в загальній посуді.
Такий салат з капустою і ковбасою найкраще заправляти звичайним підсоленим майонезом. Але його можна заміняти і сметаною.
З додаванням сухариків
Інгредієнти:
- 150 г якісної копченої ковбаси;
- 150 г пшеничних сухарів (краще всього, саморобних);
- 1 кислий огірок;
- кукурудза консервована за смаком;
- 3 заздалегідь зварені яйця;
- зелена цибуля;
- сіль і соус.
Приготування:
- Соломкою приблизно однакового розміру порізати ковбасу і кислий огірок.
- Додати великі кубики охололих і очищених яєць.
- Всипати кукурудзу без маринаду. Її кількість потрібно регулювати по своєму смаку.
- Половину сухариків відразу змішати з іншими інгредієнтами.
- Заправити салат обраним соусом і посолити. Можна взяти для цього майонез.
Прикрасити салат з сухариками і копченою ковбасою зеленою цибулею (замість нього підійде й інша зелень). Зверху розсипати залишилися сухарики.
Рецепт з кукурудзою
Інгредієнти:
- 1 свіжа морква;
- 150 г копченої ковбаси з невеликою кількістю сала;
- 1 банку кукурудзи солодкої консервованої кукурудзи;
- класичний майонез;
- 1 свіжий огірок;
- «кучерява» петрушка;
- дрібна сіль.
Приготування:
- Ковбасу почистити і порізати невеликою соломкою.
- Таким же чином підготувати свіжий огірок. За бажанням, його можна позбавити від щільної шкірки або залишити в первісному вигляді.
- Додати до іншим продуктам в загальну миску терту свіжу морквину і віджаті від маринаду кукурудзяні зерна.
- Всипати подрібнену «кучеряву» петрушку, все посолити і полити майонезом.
Можна приготувати дуже цікавий варіант салату за таким рецептом з додаванням «Кириешек».
Салат з квасолею і копченою ковбасою
Інгредієнти:
- 1/3 палиці копченої ковбаси;
- 2 заздалегідь зварені курячі яйця;
- по цибулині і моркви;
- свіжий часник;
- 150 г консервованої квасолі будь-якого кольору;
- соняшникову олію, сіль і майонез (за бажанням).
Приготування:
- Ковбасу почистити від плівки, навіть якщо вона тонка, ледве помітна, і порізати тонкою довгою соломкою.
- Цибулю і моркву дрібно порізати. Засмажити до рум’яності на невеликій кількості соняшникової олії і охолодити масу.
- Яйця крупно потерти.
- Все змішати, додати квасолю без маринаду і роздавлений часник. Останнього можна використовувати від 1 до 4 зубчиків, по своєму смаку.
- Посолити закуску, добре перемішати
Якщо масла від обжарювання виявилося недостатньо, то можна додатково заправити такий салат ще і майонезом.
Готуємо з корейською морквою
Інгредієнти:
- 250 г саморобної або магазинної пікантною морквини;
- 1 банку консервованої цукрової кукурудзи;
- 250 г смачною копченої ковбаси;
- 1 шт. цибулі-ріпки;
- 1 кислувате яблуко;
- ½ Ст. оливкової майонезу;
- сіль.
Приготування:
- Цибулю дрібно порубати і обсмажити до рум’яного кольору. Головне, уважно стежити за овочем у сковорідці, щоб він не згорів.
- Ковбасу очистити і нарізати акуратною соломкою. Таким же чином порубати яблуко без шкірки і насіннєвий коробки.
- Болгарський перець почистити, добре промити від насіння і порізати брусочками.
- Все змішати в єдиній посуді. Цибуля використовувати вже захололим.
Заправити салат із корейської морквою підсоленим маслом оливи.
Рецепт з кукурудзою
Інгредієнти:
- 1 маринований огірок, 1 свіжий;
- 150 г ковбаси (копченої) з мінімальною кількістю сала;
- 1 сира морквина;
- за півбанки консервованого горошку і кукурудзи;
- сіль і класичний майонез.
Приготування:
- Ковбасу і маринований огірок нарізати однаковою акуратною соломкою.
- Свіжу моркву потерти. Набагато ефектніше вона виглядає в салаті після обробки спеціальної корейської теркою.
- Так само подрібнити і свіжий огірок разом зі шкіркою. Віджати його соломку руками від зайвої рідини.
- Всі продукти викласти купками поруч один з одним на плоске блюдо. Туди ж відправити кукурудзу та горошок.
Посередині тарілки видавити велику порцію підсоленого майонезу.
З пекінською капустою
Інгредієнти:
- 3 заздалегідь зварені яйця;
- 350 г китайської капусти;
- 200 г копченої ковбаси;
- 150 г вже тертого твердого сиру;
- 1 банка консервованого горошку;
- 2 – 4 часникові часточки;
- пучок кропу;
- сметана, перець, сіль.
Приготування:
- Пекинку дуже дрібно пошинкувати в глибоку миску.
- Висипати до капусти тонку довгу ковбасну соломку.
- Туди ж відправити дрібні кубики охололих яєць.
- Перекласти в салат горошок без маринаду.
- Останнім перемістити в загальну миску заздалегідь подрібнений сир.
- Приготувати заправку з сметани, сухих компонентів, рубаного кропу і розім’ятого часнику.
Полити цим соусом салат з пекінською капустою і копченою ковбасою. Дати йому трохи настоятися в прохолоді і зняти пробу.
Святковий варіант з чіпсами
Інгредієнти:
- 200 г копченої ковбаси;
- 150 г вареної моркви, 50 г сирого ріпчастої цибулі;
- 3 заздалегідь зварених великих яйця;
- ½ Ст. вже натертого твердого сиру;
- 200 г свіжих печериць;
- 100 г маринованих огірків;
- соус з класичного майонезу, чорного меленого перцю, сухого часнику і солі;
- рослинна олія;
- 100 г картопляних чіпсів.
Якщо ви берете чіпси з додатковими смаками, то сир краще взяти нейтральний, вершковий (наприклад, «Сметанковий»). Якщо ж чіпси «порожні», просто картопляні, то сир можна вибрати більш пікантний.
Приготування:
- В розігрітому рослинному маслі обсмажити маленькі шматочки грибів і цибулю.
- Коли піджарка вже зарум’яниться, додати в неї заздалегідь зварену, остиглу і дрібно терту моркву. Готувати овочі ще пару хвилин. За бажанням, присмачити масу улюбленими спеціями.
- Нарізати невеликими кубиками очищену від плівки копчену ковбасу і мариновані огірки без розсолу.
- Скласти всі продукти по містку миску і відправити до них половину подрібнених чіпсів і сир.
- Всипати в салат крупно тертий білок варених яєць.
- Заправити компоненти майонезним соусом і добре перемішати.
- Викласти масу на тарілку гіркою.
Прикрасити закуску раскрошенными жовтками і цілими залишилися чіпсами. Повинна вийти «Ромашка» з пелюстками-чіпсами і з яскравою жовтою серединкою.
Млинцевий салат з копченою ковбасою
Інгредієнти:
- 150 г копченої ковбаси;
- 1 свіжий міцний огірок;
- 5 сирих яєць;
- олія для обсмажування;
- по 1/3 легкого майонезу і нежирної сметани;
- свіжий часник;
- сіль, перець і зелень.
Приготування:
- Яйця розбити в миску, додати сіль і перець. Збити масу до пінки.
- З отриманого яєчного тіста спекти тонкі невеликі млинці. Остудити їх і нарізати смужками.
- Таким же чином подрібнити і ковбасу без плівки.
- Огірок почистити, порізати тонкою довгою соломкою.
- З’єднати продукти і заправити сумішшю з часнику, сметани і майонезу.
Посолити і поперчити закуску. Дати салату настоятися хоча б півгодини перед подачею на стіл.
Закуска з сиром
Інгредієнти:
- 350 г копченої ковбаси;
- 200 г пікантною корейської моркви;
- 100 г маринованих шампіньйонів;
- 2 варених курячих яйця;
- 150 г вже тертого твердого сиру;
- 1 апельсин;
- 1 пучок зелені;
- класичний майонез і сіль.
Приготування:
- Охолоджені яйця потерти максимально дрібно і всипати в салатник.
- Туди ж відправити соломку очищеної від плівки копченої ковбаси і сиру.
- Додати порізані мариновані печериці, корейську моркву, а також кубики очищеного від шкірки і плівок цитруса
- Салат посолити, полити майонезом і перемішати. Прикрасити зеленню.
Цю закуску можна викладати і шарами, починаючи з ковбаси і закінчуючи апельсином.
Щоб готовий салат з копченою ковбасою вийшов особливо смачним і насиченим, стоїть перед зняттям проби прибрати його на деякий час на холод. Особливо це актуально для закусок з соусом на основі сметани та/або майонезу.