Салат з копченою ковбасою – 10 рецептів приготування

Відомо багато вдалих варіантів салату з копченою ковбасою. Майже всі вони особливо подобаються господиням своєю простотою і швидкістю приготування. Більшість інгредієнтів в таких салатах не вимагають термічної обробки, тому їх рецепти виручать навіть у випадку з раптово гістьми, які наскочили.

Найпростіший салат з копченою ковбасою

Інгредієнти:

  • ½ Кіло капусти (бажано, молодий);
  • 250 г варено-копченої ковбаси;
  • 2 свіжих міцних огірка;
  • підсолений класичний майонез.

Приготування:

  • Огірки промити і за допомогою спеціальної овочечистки тонким шаром зняти з них шкірку. Решту подрібнити за допомогою спеціальної «корейської» терки.
  • Капусту дуже тонко нашаткувати гострим ножем. Потім потрібно обов’язково розім’яти її руками. Це зробить овоч м’якше і смачніше.
  • Ковбасу очистити від плівки і порізати довгими не тонкими брусочками.
  • Всі продукти з’єднати в загальній посуді.

Такий салат з капустою і ковбасою найкраще заправляти звичайним підсоленим майонезом. Але його можна заміняти і сметаною.

З додаванням сухариків

Інгредієнти:

  • 150 г якісної копченої ковбаси;
  • 150 г пшеничних сухарів (краще всього, саморобних);
  • 1 кислий огірок;
  • кукурудза консервована за смаком;
  • 3 заздалегідь зварені яйця;
  • зелена цибуля;
  • сіль і соус.

Приготування:

  • Соломкою приблизно однакового розміру порізати ковбасу і кислий огірок.
  • Додати великі кубики охололих і очищених яєць.
  • Всипати кукурудзу без маринаду. Її кількість потрібно регулювати по своєму смаку.
  • Половину сухариків відразу змішати з іншими інгредієнтами.
  • Заправити салат обраним соусом і посолити. Можна взяти для цього майонез.

Прикрасити салат з сухариками і копченою ковбасою зеленою цибулею (замість нього підійде й інша зелень). Зверху розсипати залишилися сухарики.

Рецепт з кукурудзою

Інгредієнти:

  • 1 свіжа морква;
  • 150 г копченої ковбаси з невеликою кількістю сала;
  • 1 банку кукурудзи солодкої консервованої кукурудзи;
  • класичний майонез;
  • 1 свіжий огірок;
  • «кучерява» петрушка;
  • дрібна сіль.

Приготування:

  • Ковбасу почистити і порізати невеликою соломкою.
  • Таким же чином підготувати свіжий огірок. За бажанням, його можна позбавити від щільної шкірки або залишити в первісному вигляді.
  • Додати до іншим продуктам в загальну миску терту свіжу морквину і віджаті від маринаду кукурудзяні зерна.
  • Всипати подрібнену «кучеряву» петрушку, все посолити і полити майонезом.
Дивіться також:  Салат зі свіжої капусти — 12 рецептів приготування

Можна приготувати дуже цікавий варіант салату за таким рецептом з додаванням «Кириешек».

Салат з квасолею і копченою ковбасою

Інгредієнти:

  • 1/3 палиці копченої ковбаси;
  • 2 заздалегідь зварені курячі яйця;
  • по цибулині і моркви;
  • свіжий часник;
  • 150 г консервованої квасолі будь-якого кольору;
  • соняшникову олію, сіль і майонез (за бажанням).

Приготування:

  • Ковбасу почистити від плівки, навіть якщо вона тонка, ледве помітна, і порізати тонкою довгою соломкою.
  • Цибулю і моркву дрібно порізати. Засмажити до рум’яності на невеликій кількості соняшникової олії і охолодити масу.
  • Яйця крупно потерти.
  • Все змішати, додати квасолю без маринаду і роздавлений часник. Останнього можна використовувати від 1 до 4 зубчиків, по своєму смаку.
  • Посолити закуску, добре перемішати

Якщо масла від обжарювання виявилося недостатньо, то можна додатково заправити такий салат ще і майонезом.

Готуємо з корейською морквою

Інгредієнти:

  • 250 г саморобної або магазинної пікантною морквини;
  • 1 банку консервованої цукрової кукурудзи;
  • 250 г смачною копченої ковбаси;
  • 1 шт. цибулі-ріпки;
  • 1 кислувате яблуко;
  • ½ Ст. оливкової майонезу;
  • сіль.

Приготування:

  • Цибулю дрібно порубати і обсмажити до рум’яного кольору. Головне, уважно стежити за овочем у сковорідці, щоб він не згорів.
  • Ковбасу очистити і нарізати акуратною соломкою. Таким же чином порубати яблуко без шкірки і насіннєвий коробки.
  • Болгарський перець почистити, добре промити від насіння і порізати брусочками.
  • Все змішати в єдиній посуді. Цибуля використовувати вже захололим.

Заправити салат із корейської морквою підсоленим маслом оливи.

Рецепт з кукурудзою

Інгредієнти:

  • 1 маринований огірок, 1 свіжий;
  • 150 г ковбаси (копченої) з мінімальною кількістю сала;
  • 1 сира морквина;
  • за півбанки консервованого горошку і кукурудзи;
  • сіль і класичний майонез.

Приготування:

  • Ковбасу і маринований огірок нарізати однаковою акуратною соломкою.
  • Свіжу моркву потерти. Набагато ефектніше вона виглядає в салаті після обробки спеціальної корейської теркою.
  • Так само подрібнити і свіжий огірок разом зі шкіркою. Віджати його соломку руками від зайвої рідини.
  • Всі продукти викласти купками поруч один з одним на плоске блюдо. Туди ж відправити кукурудзу та горошок.
Дивіться також:  Дайкон: 10 рецептів приготування корисних страв

Посередині тарілки видавити велику порцію підсоленого майонезу.

З пекінською капустою

Інгредієнти:

  • 3 заздалегідь зварені яйця;
  • 350 г китайської капусти;
  • 200 г копченої ковбаси;
  • 150 г вже тертого твердого сиру;
  • 1 банка консервованого горошку;
  • 2 – 4 часникові часточки;
  • пучок кропу;
  • сметана, перець, сіль.

Приготування:

  • Пекинку дуже дрібно пошинкувати в глибоку миску.
  • Висипати до капусти тонку довгу ковбасну соломку.
  • Туди ж відправити дрібні кубики охололих яєць.
  • Перекласти в салат горошок без маринаду.
  • Останнім перемістити в загальну миску заздалегідь подрібнений сир.
  • Приготувати заправку з сметани, сухих компонентів, рубаного кропу і розім’ятого часнику.

Полити цим соусом салат з пекінською капустою і копченою ковбасою. Дати йому трохи настоятися в прохолоді і зняти пробу.

Святковий варіант з чіпсами

Інгредієнти:

  • 200 г копченої ковбаси;
  • 150 г вареної моркви, 50 г сирого ріпчастої цибулі;
  • 3 заздалегідь зварених великих яйця;
  • ½ Ст. вже натертого твердого сиру;
  • 200 г свіжих печериць;
  • 100 г маринованих огірків;
  • соус з класичного майонезу, чорного меленого перцю, сухого часнику і солі;
  • рослинна олія;
  • 100 г картопляних чіпсів.

Якщо ви берете чіпси з додатковими смаками, то сир краще взяти нейтральний, вершковий (наприклад, «Сметанковий»). Якщо ж чіпси «порожні», просто картопляні, то сир можна вибрати більш пікантний.

Приготування:

  • В розігрітому рослинному маслі обсмажити маленькі шматочки грибів і цибулю.
  • Коли піджарка вже зарум’яниться, додати в неї заздалегідь зварену, остиглу і дрібно терту моркву. Готувати овочі ще пару хвилин. За бажанням, присмачити масу улюбленими спеціями.
  • Нарізати невеликими кубиками очищену від плівки копчену ковбасу і мариновані огірки без розсолу.
  • Скласти всі продукти по містку миску і відправити до них половину подрібнених чіпсів і сир.
  • Всипати в салат крупно тертий білок варених яєць.
  • Заправити компоненти майонезним соусом і добре перемішати.
  • Викласти масу на тарілку гіркою.
Дивіться також:  Салат з яловичого язика – 10 рецептів смачного приготування

Прикрасити закуску раскрошенными жовтками і цілими залишилися чіпсами. Повинна вийти «Ромашка» з пелюстками-чіпсами і з яскравою жовтою серединкою.

Млинцевий салат з копченою ковбасою

Інгредієнти:

  • 150 г копченої ковбаси;
  • 1 свіжий міцний огірок;
  • 5 сирих яєць;
  • олія для обсмажування;
  • по 1/3 легкого майонезу і нежирної сметани;
  • свіжий часник;
  • сіль, перець і зелень.

Приготування:

  • Яйця розбити в миску, додати сіль і перець. Збити масу до пінки.
  • З отриманого яєчного тіста спекти тонкі невеликі млинці. Остудити їх і нарізати смужками.
  • Таким же чином подрібнити і ковбасу без плівки.
  • Огірок почистити, порізати тонкою довгою соломкою.
  • З’єднати продукти і заправити сумішшю з часнику, сметани і майонезу.

Посолити і поперчити закуску. Дати салату настоятися хоча б півгодини перед подачею на стіл.

Закуска з сиром

Інгредієнти:

  • 350 г копченої ковбаси;
  • 200 г пікантною корейської моркви;
  • 100 г маринованих шампіньйонів;
  • 2 варених курячих яйця;
  • 150 г вже тертого твердого сиру;
  • 1 апельсин;
  • 1 пучок зелені;
  • класичний майонез і сіль.

Приготування:

  • Охолоджені яйця потерти максимально дрібно і всипати в салатник.
  • Туди ж відправити соломку очищеної від плівки копченої ковбаси і сиру.
  • Додати порізані мариновані печериці, корейську моркву, а також кубики очищеного від шкірки і плівок цитруса
  • Салат посолити, полити майонезом і перемішати. Прикрасити зеленню.

Цю закуску можна викладати і шарами, починаючи з ковбаси і закінчуючи апельсином.

Щоб готовий салат з копченою ковбасою вийшов особливо смачним і насиченим, стоїть перед зняттям проби прибрати його на деякий час на холод. Особливо це актуально для закусок з соусом на основі сметани та/або майонезу.

Прокрутка до верху