Салат з копченою куркою і кукурудзою можна приготувати в різних варіаціях. Використовуючи недорогі інгредієнти, отримати гідне блюдо, яке підійде для повсякденного вживання і з гордістю прикрасить святковий стіл.
Простий салат з копченою куркою і кукурудзою
Щоб приготувати цей салат простий доведеться витратити мінімум часу. Копчене м’ясо додасть закуски вишуканий, елегантний присмак і принесе задоволення всієї сім’ї.
Інгредієнти:
• яблуко – 2 шт.;
• кукурудза – банку;
• сіль;
• копчена курка – 250 г;
• майонез;
• спеції;
• яйце – 4 шт. відварене.
Приготування:
1. Відрізати від кістки м’ясо. Подрібнити. Натерти яйця. Змішати з курячої соломкою.
2. Зрізати шкірку з яблук і подрібнити за допомогою терки. Надіслати до яєць.
3. Додати кукурудзу, заздалегідь необхідно злити маринад. Полити майонезним соусом.
4. Посипати спеціями і підсолити. Перемішати.
З корейською морквою
Для приготування знадобляться копчена курка, корейська морква, кукурудза, сухарики. Запропоновані компоненти ідеально поєднуються між собою роблячи смак закуски насиченою.
Інгредієнти:
• майонез – 170 мл;
• курячі стегенця копчені – 650 г;
• кріп;
• морква по-корейськи – 260 г;
• сухарики – пачка;
• кукурудза консервована – банку.
Приготування:
1. Зняти з кістки м’ясо. Порізати подрібніше. З’єднати з кукурудзою.
2. Додати моркву. Нашаткувати кріп. Посипати заготовку.
3. Налити майонез. Перемішати. Посипати сухариками.
Рецепт з ананасами та яйцями
Все частіше на святкових столах можна зустріти закуску з ананасів, курки копченої, кукурудзи, яйця. Це ніжне поєднання продуктів підкорює всіх з першої ложки.
Інгредієнти:
• куряче філе – 550 г копченого;
• сир твердий – 170 г;
• кріп;
• консервовані ананаси – банку;
• петрушка;
• кукурудза консервована – банку;
• майонез;
• варене яйце – 3 шт.
Приготування:
1. Порубати м’ясо. Ананаси нарізати. Знадобляться кубики.
2. Яйця подрібнити. Натерти сир.
3. Усе з’єднати. Влити майонез.Перемішати.
4. Нашаткувати зелень. Посипати блюдо.
Готуємо з огірком
Цей дуже простий салат здатний виручити в екстреній ситуації. Готується блискавично. Ви завжди зможете нагодувати нежданих гостей смачною закускою.
Інгредієнти:
• копчене філе курки – 370 г;
• сіль – 0,4 ч. ложки;
• свіжий огірок – 2 шт.;
• цибуля – 2 пера;
• цибуля – 1 шт.;
• кукурудза консервована – 120 г;
• петрушка – 15 г;
• майонез – 120 мл
Приготування:
1. Нарізати курку. Отримані смужки насипати кукурудзу.
2. Огірки промити. Зрізати шкіру. Подрібнити скибочками.
3. Нашаткувати промиту зелень. Нарізати цибулю. Отримані кубики обдати окропом. Така маніпуляція допоможе овочу позбавитися від гіркоти.
4. Огірки відправити до курки. Додати цибулю. Насипати сіль і залити майонезом. Перемішати.
5. Прикрасити зеленню.
З хрусткими сухариками
Для приготування можна використовувати не тільки консервовану кукурудзу, але і звичайну відварену.
Інгредієнти:
• сир – 230 г;
• кукурудза консервована – банку;
• часник – 1 зубчик;
• майонез – 210 мл;
• огірок – 2 шт.;
• сухарі – 2 упаковки;
• курка копчена – 320 р.
Приготування:
1. Для приготування підійде будь-яка куряча частина. Якщо м’ясо на кістці, то відокремити м’ясо. Порізати на дрібні кубики.
2. Огірки очистити. Нарізати соломкою. Часниковий зубчик порізати подрібніше. Надіслати до курки.
3. Подрібнити сир. Злити маринад з банки. Кукурудзу з сирною стружкою помістити в салат.
4. Влити майонез. Насипати сухарики. Розмішати.
Салат з додаванням сухариків слід відразу подавати на стіл. Інакше хрусткий продукт швидко просочиться соусом і зіпсує смак закуски.
Млинцевий салат з копченою куркою і кукурудзою
Практично в усіх кожен день встає питання про те, що приготувати. Пропонуємо універсальну закуску, яка підійде для сніданку, перекушування, легкої вечері і навіть для святкового застілля.
Інгредієнти:
• яйце – 5 шт.;
• зелень;
• крохмаль – 2 ст. ложки;
• сік лайма;
• копчене філе – 320 г курячого;
• яйце – 2 шт. варених;
• пекінська капуста – 1 шт.;
• майонез – 320 г;
• червоний цибуля – 1 шт.
Приготування:
1. В крохмаль влити яйця. Взяти віночок, і перемішати компоненти. Розжарити сковорідку. Залити половину суміші і обсмажити з кожної сторони. Підсмажити частину рідкої маси. Заготовки остудити і нарізати смужками.
2. Нашаткувати зелень. Нарізати куряче м’ясо. Отримані кубики змішати з зеленню.
3. Капусту порубати. Надіслати до м’ясних шматочках. Нарізати яйця. Помістити в салат.
4. Нашаткувати цибулю. Залити окропом. Потримати чверть години. Рідину злити. Цибульні кубики відправити в салат.
5. Полити соком. Додати майонез. Перемішати.
6. Прикрасити млинцевим смужками.
З болгарським перцем
Цікаве, смачне і поживне блюдо порадує вашу сім’ю на вечерю або стане відмінним перекусу протягом дня.
Інгредієнти:
• куряча грудка копчена – 550 г;
• майонез – 170 мл;
• огірок – 1 шт.;
• мелений перець – 0,5 ч. ложки;
• болгарський перець – 2 шт.;
• сіль – 0,5 ч. ложки;
• кукурудза консервована – банку.
Приготування:
1. Грудинку порубати. Зрізати з огірка шкірку. Нарізати. Отримані кубики перемішати з курячими.
2. Нарізати болгарський перець. Злити маринад з кукурудзи. Надіслати до курки.
3. Підсолити і налити майонез. Перемішати.
З грибами
Цю закуску рекомендується готувати заздалегідь. Перед тим як подавати, необхідно потримати закуску пару годин у холодильнику.
Інгредієнти:
• цибуля – 1 шт.;
• консервовані гриби – 320 г;
• мелений перець;
• сіль;
• кукурудза – банку;
• варене яйце – 2 шт.;
• масло;
• філе куряче – 320 г копченого;
• майонез – 180 мл;
• морква – 2 шт.
Приготування:
1. Нашаткувати цибулю. Моркву натерти.
2. Влити олію у сковорідку. Прогріти. Помістити овочі. Засмажити. Остудити.
3. Злити з банок маринади. Вміст відправити до засмажки.
4. Яйце порубати і змішати з підготовленими продуктами.
5. Нарізати м’ясо. Отримані шматочки помістити в салат. Влити майонезний соус. Насипати перець. Підсолити і перемішати.