Салат з копченою куркою і свіжим огірком – 7 дуже смачних рецептів

Навіть самий вибагливий гурман не відмовиться від ситної, і в той же час легкої закуски. Салат з копченою куркою і свіжим огірком чудово підходить в якості вечері для романтичного побачення. Подати його можна з червоним або білим вином.

Базовий салат з копченою куркою і свіжим огірком

Щоб приготувати легку і смачну закуску, достатньо взяти наступні інгредієнти:

• сто грам маслин без кісточок;
• два огірка;
• чотириста грам курячого стегенця;
• чайна ложка кунжутного насіння;
• велика ложка французької гірчиці.

Готуємо покроково:

1. Промиваємо огірок, а з курки знімаємо шкірку.
2. Окіст подрібнюємо на шматочки.
3. Огірок шаткуємо кубиками.
4. Маслини подрібнюємо у вигляді кілець.
5. З’єднуємо всі продукти в мисці і заправляємо французькою гірчицею.
6. Добре все перемішати. Крупинки солі додавати не потрібно.
Закуску посипаємо насінням кунжуту.

З корейською морквою

Якщо гості вже на порозі, можна менш ніж за десять хвилин приготувати дуже смачний салатик. Продукти для нього використовуються найпростіші:
• копчена грудка (двісті грам);
• корейська морква (двісті грам);
• два свіжих огірка;
• два болгарських перцю;
• сто грам майонезу;
• зелень.

Як готуємо:

1. Грудку очищаємо від кісток і шкіри, нарізаємо на невеликі шматочки і викладаємо до яєчним кубиках.
2. Огірки шаткуємо дрібними брусками і відправляємо до нарізання м’яса.
3. Перці очистити від ніжки і насіння. Шаткуємо кубиками або скибочками.
4. Відправляємо в салатник.
5. Зелень дрібно режим і висипаємо в салатницю.
6. Викладаємо моркву по-корейськи і заправляємо закуску майонезом.
7. Солимо, і перемішує продукти.
Прикрашаємо блюдо гілочками зелені.

Незвичайна закуска з чорносливом

Чорнослив ідеально поєднується з іншими інгредієнтами в рецепті незвичайної закуски.

Для приготування беремо наступні продукти:

• триста грам копченої грудинки;
• два огірка;
• сто двадцять грамів чорносливу (без кісточок);
• п’ять яєць;
• сімдесят грамів волоських горіхів;
• сто двадцять грам майонезу.

Готуємо закуску поетапно:

1. Замочуємо сухофрукт у воді на двадцять хвилин.
2. Промиваємо курячу грудку і видаляємо хрящі з шкірою.
3. Варимо яйця до готовності.
4. Очищаємо їх від шкаралупи і відокремлюємо жовтки від білків.
5. Огірки і сухофрукт нарізаємо невеликими кубиками.
6. Ядра горіхів подрібнюємо в кавомолці, але не до порошкоподібного стану.
7. Білок тремо на тертці, жовток мнемо виделкою.
8. У тарілку викладаємо куряче м’ясо і покриваємо його майонезній сіточкою.
9. Другий рівень – чорнослив і горіхи.
10. Третій шар – білок, змащений майонезом.
11. Потім йде чергу огірка з майонезом.
12. Його посипають жовтком і прикрашають за своїм бажанням.

Щоб закуска просочилася, її ставлять в холодильник на три години.

Салат: копчена курка, свіжий огірок і яйце

Якщо заправити салат з куркою, свіжим огірком і яйцем оливковою олією, вийде дієтичне блюдо, яке готується за кілька хвилин.

Слід підготувати:

• двісті п’ятдесят грам копченої грудинки;
• п’ять курячих яєць;
• одна цибулина;
• три столових ложки оливкової олії;
• трохи лимонного соку;
• столова ложка яблучного оцту;
• свіжий огірок.

Як готуємо:

1. Яйця відварюємо протягом восьми хвилин. Остуджуємо і очищаємо.
2. Ріжемо соломкою огірок, яйця і курку.
3. Цибулю нарізаємо півкільцями і маринуємо в оцті двадцять хвилин.
4. Змішуємо в чашці всі компоненти і заправляємо олією з цитрусовим соком.
Салат солять і гарненько заважають ложкою.

Рецепт з сирними нотками

Салат з сиром і куркою виходить досить ситним, його можна подавати як самостійне блюдо. Щоб приготувати смачну закуску, знадобляться:
• триста грам копченої курки;
• двісті грам сиру твердих сортів;
• одна морква;
• три огірка;
• трохи базиліка;
• п’ятдесят грам ріпчастої цибулі;
• сто п’ятдесят грам майонезу.

Покроковий рецепт:

1. Огірки очищаємо і нарізаємо дрібними кубиками.
2. Цибулю шаткуємо на півкільця і ще навпіл.
3. Базилік подрібнюємо за допомогою ножа.
4. Сир нарізаємо кубиками.
5. Копчене філе подрібнюємо на квадратні брусочки.
6. Сиру моркву тремо на тертці.
7. Всі складові з’єднуємо в глибокій мисці.
8. Додаємо до продуктів майонезний соус і перемішуємо.
Солимо блюдо і подаємо на стіл, прикрасивши за бажанням. Салат можна розкласти в порційні піали.

З болгарським перцем і кукурудзою

Свіжий і цікавий салат під назвою Паріжель чудово підійде для святкового вечері. Для нього беруть певний набір продуктів:
• один огірок;
• великий томат;
• перець болгарський;
• кукурудза консервована (шість великих ложок);
• один окіст копчений;
• майонез (дві столові ложки);
• петрушка і кріп (кількість за бажанням);
• трохи солі з перцем.

Поетапні кроки:

1. Овочі миємо й обсушуємо.
2. Огірок очистити від шкірки, ріжемо брусочками і кладемо в глибоку посуд.
3. З курки знімаємо шкірку і вибираємо з нього кісточки.
4. Нарізаємо філе кубиками і додаємо до огірковим шматочках.
5. Томат шаткуємо квадратиками і відправляємо в чашку.
6. Перець нарізаємо тонкими смужками і додаємо до решти компонентів.
7. Всипаємо в ємність кукурудзу.
8. Укропчик і петрушку рубають з допомогою ножа і висипають до решти продуктів.
9. Всипаємо крупинки солі і перець мелений. Вмішуємо майонез перед подачею на стіл.
Салат Паріжель буде ще смачніше, якщо використовувати домашній майонез.

Ситне блюдо з грибами

З самих звичайних продуктів можна приготувати ситне блюдо, яке обов’язково порадує домочадців. До його складу входять певні компоненти:
• сто грам копченої курки;
• сто грам шампіньйонів;
• сімдесят грамів огірків;
• два яйця;
• половина головки цибулі;
• сто грам майонезу;
• зелень;
• мелений чорний перець з сіллю.

Готуємо ситну закуску:

1. Гриби промиваємо і відкидаємо їх на друшляк.
2. Відварюємо яйця і очищаємо від шкаралупи.
3. Моєму овочі та зелень.
4. Шаткуємо печериці кубиками, цибулю – чверть кільцями.
5. Обсмажуємо гриби на олії до повної готовності.
6. Огірок ріжемо соломкою.
7. Подрібнюємо зелень.
8. Яйця натираємо на крупній тертці.
9. М’ясо нарізаємо соломкою.
10. Формуємо блюдо, викладаючи інгредієнти шарами.
11. Спочатку кладемо курку і промазуємо її майонезом.
12. Потім чергу огірка, після – грибів. Не забуваємо промащувати шари майонезом і трохи підсолювати.
13. Наступний рівень – цибуля, чорний перець і сіль.
14. Потім знову змазують продукти майонезом і розкладають терті яйця.
Останній шар промащують майонезом і прикрасити петрушкою з кропом, посипають зеленою цибулею. Замість свіжих грибів можна використовувати маринований продукт. Блюдо виходить таким же смачним.

Прокрутка до верху