Салат з копченою курячою грудкою – 9 рецептів

Якщо хочете спробувати нову страву, щоб воно було гарним і швидко готувалося, то варто приготувати салат з копченою грудкою. Можна зробити різного смаку: гострим, кислим, солодким. Незмінним залишиться тільки одне – легкість приготування.

Салат з ананасом і копченою курячою грудкою

Чудове страву з екзотичним поєднанням продуктів здатне прикрасити будь-яке свято. Якщо не хочете занадто солодкий смак, то використовуйте свіжі ананаси.

Інгредієнти:

  • горіх – 75 г волоського;
  • майонез – 40 мл;
  • копчена курка – 330 г грудинки;
  • соус соєвий – 3 ст. ложки;
  • часник – 4 зубки;
  • ананас – 280 г консервованого;
  • сир – 120 г твердого.

Приготування:

  • Ананаси порізати. Для салату знадобляться кубики.
  • Філе нарізати, повинна вийде коротка соломка.
  • Влити соєвий соус. Перемішати з ананасами і куркою.
  • Горіхи промити. Помістити на сковорідку. Просушити. Використовувати мінімальний режим вогню.
  • Остудити. Помістити в ступку. Перемолоти.
  • Часник очистити. Дрібно нашаткувати.
  • На тертці великого розміру перетерти сир.
  • Закинути до м’яса горіхи, часник і сир.
  • Заправити майонезом. Перемішати.
  • З морквою по-корейськи

    Салат з копченою грудкою і корейською морквою виходить малокалорійним, добре впливає на травлення. Салат виходить гострим. Якщо є бажання, то морквину можна замінити пекінською капустою, при цьому смакові якості не загубляться.



    Інгредієнти:

    • мелений перець гострий – 2 ч. ложечка;
    • копчена куряча грудка – 480 м;
    • сир – 160 г;
    • майонез;
    • морква по-корейськи – 200 г;
    • гриби – 200 г;
    • сіль;
    • мелений коріандр – 2 ч. ложечки;
    • цукор;
    • ріпчаста цибуля – 2 головки.

    Приготування:

  • У сковорідку покласти нашатковану цибулю. Смажити в олії до прозорості.
  • Перемішати моркву з обсмаженням. Залишити в холодильнику на кілька годин.
  • Грудку порізати соломкою.
  • Взяти тертку. Подрібнити сир.
  • Гриби для приготування можна використовувати будь-які. Проварити, потім обсмажити на сковорідці.
  • Змішати всі підготовлені продукти. Підсолити. Якщо треба, додати цукор.
  • Влити майонез. Перемішати.
  • Дивіться також:  Капуста кольрабі – рецепти приготування

    Рецепт з сиром і оливками

    Якщо ви любитель листкових салатів, то цей варіант, можливо, стане найулюбленішим.

    Інгредієнти:

    • сир копчений – 300 г;
    • майонез;
    • грудка куряча копчена – 300 г;
    • сіль;
    • томати – 3 свіжих;
    • маслини – 1,5 банки без кісточок;
    • огірок – 3 свіжих.

    Приготування:

  • Сир подрібнити тонкою соломкою.
  • Курячу грудку порізати.
  • Томати та огірки нашаткувати соломкою.
  • Маслини нарізати кільцями.
  • Перекласти в салатник грудку.
  • Промазати майонезом.
  • Посипати сиром.
  • Зверху розмістити помідори. Підсолити.
  • Розподілити шаром майонез.
  • Висипати огірки. Підсолити. Промазати майонезом.
  • Викласти маслини.
  • Посипати сиром.
  • Цезар Класичний

    Страва має вишуканістю, красою і бездоганним смаком. Для любителів ароматної серпанок – це ідеальний варіант.

    Інгредієнти:

    • курка копчена – 270 г;
    • помідори – 170 г;
    • батон – 500 г;
    • яйця – 2 курячих;
    • перець чорний мелений;
    • пармезан – 55 г;
    • сіль;
    • салат листовий – 110 г;
    • часник – 2 зубки;
    • солодка гірчиця – 1 ч. ложечка;
    • лимон – половина;
    • масло – 140 г оливкова.

    Приготування:

  • Порізати батон. Зрізати скоринку. М’якоть подрібнити шматочками. Помістити на деко. Запекти в духовій шафі до золотистого забарвлення.
  • М’ясо порізати кубиками.
  • Взяти тертку. Пармезан натерти.
  • Нарізати помідори часточками.
  • Промити листя салату. Порвати руками.
  • У каструлю влити воду. Закип’ятити. Помістити яйця. Витримати хвилину.
  • Почистити часник. Натерти на тертці. Перетерти з перцем і сіллю.
  • Змішати з гірчицею.
  • Вичавити сік з лимона. Дістати жовтки з яєць.
  • Включити міксер. Збити продукти.
  • Не вимикаючи прилад, влити оливкову олію. Вийде соус світло-жовтого кольору.
  • Вилити на листя частину соусу. Перемішати.
  • У салатницю покласти листя. Розмістити курку.
  • Вилити залишок соусу. Посипати пармезаном.
  • Прикрасити томатами. Присипати сухарями. Якщо треба підсолити.
  • Гострий салат з копченою курячою грудкою

    Страва припаде до смаку любителям гостреньких страв.

    Дивіться також:  Салат «Чоловічі мрії» – 9 покрокових рецептів

    Для приготування слід вибирати філе холодного копчення. Вона набагато корисніше, ніж курка гарячого копчення.

    Інгредієнти:

    • масло – 3 ст. ложки оливкової;
    • яйце – 1 зварене куряче;
    • грудка копчена – 320 г курячої;
    • оливки – баночка без кісточок;
    • салат – 5 аркушів;
    • гірчиці – 2 ч. ложечки;
    • лимон – 1 шт.;
    • петрушка – 6 гілочок;
    • сир – 110 г твердого;
    • перець гострий – 1 шт.

    Приготування:

  • М’ясо нарізати кубиками.
  • Оливки порізати половинками.
  • Перець гострий нарізати соломкою.
  • Подрібнити петрушку.
  • Зняти шкаралупу з яєць. Порізати кубиками.
  • Листя салату промити. Порвати руками.
  • Оливкова масло перемішати з гірчицею. Вичавити сік з лимона. Розмішати заправку.
  • Всі підготовлені продукти змішати. Влити заправку.
  • Натерти зверху сир.
  • З печерицями

    Закуска з неповторним смаком. Підходить любителям грибів.

    Інгредієнти:

    • цибуля – 2 цибулини;
    • майонез;
    • грудка – 320 г копченої курячої;
    • перець;
    • печериці – 520 г;
    • сіль;
    • квасоля – 320 г консервована в томатному соусі;
    • масло – 1 ст. ложка оливкової;
    • перець болгарський – 1 шт.

    Приготування:

  • Розрізати перчик. Дістати насіння. Вирізати ніжку. Нашаткувати соломкою.
  • Вилити соус з квасолі.
  • М’ясо нарізати кубиками дрібного розміру.
  • Цибулини очистити. Нашаткувати. Покласти у сковорідку. Просмажити вісім хвилин.
  • Всі продукти помістити в салатницю. Підсолити. Посипати перцем.
  • Влити майонез. Перемішати.
  • З кукурудзою

    Незвичайний і дуже смачний салатик, який швидко готується, подобається дорослим і дітям.

    Інгредієнти:

    • гірчиця – 1 ч. ложечка;
    • сметана – 3 ст. ложки;
    • кукурудза – 290 г консервованої;
    • грудка копчена куряча – 320 г;
    • кріп;
    • сіль;
    • яйця – 4 курячі.

    Приготування:

  • М’ясо порізати соломкою.
  • Нарізати огірок.
  • У салатник покласти м’ясо, огірок і кукурудзу.
  • Зварити яйця. Остудити. Зняти шкаралупу. Порізати.
  • Перекласти до м’яса.
  • Нашаткувати кріп.
  • Покласти в салатницю.
  • Залити сметаною.
  • Викласти гірчицю. Підсолити. Розмішати.
  • Дивіться також:  Салат з курячих шлунків – 8 рецептів приготування

    З додаванням чорносливу

    Курочка і солодкий чорнослив абсолютно різні, але їх тандем утворює неповторне поєднання смаку.

    Інгредієнти:

    • горіх – 35 г кедрового;
    • грудка куряча копчена – 320 г;
    • перець;
    • яйця – 3 зварених;
    • сіль;
    • чорнослив – 10 шт.;
    • майонез;
    • огірки – 2 шт.

    Приготування:

  • Огірки порізати соломкою.
  • Яйця подрібнити.
  • Порубати грудку.
  • Чорнослив нарізати.
  • Змішати продукти в салатник. Насипати горіхи.
  • Влити майонез. Підсолити.
  • Посипати перцем. Перемішати.
  • І квасолею

    У всіх буває, що пролунав дзвінок у двері, гості на порозі, а почастувати нічим. Цей салатик завжди прийде вам на допомогу. Готується швидко, виходить смачно.

    Інгредієнти:

    • перець;
    • грудка куряча копчена – 320 г;
    • майонез – 150 г;
    • квасоля – банку червоної;
    • сіль;
    • опеньки мариновані – банку;
    • огірочок – 3 шт. маринованих.

    Приготування:

  • Грудку і огірочки порізати кубиками.
  • Вилити сік з квасолі. Промити у воді.
  • Злити воду з грибочків. Промити водою. Нарізати.
  • Помістити в салатник.
  • Влити майонез. Підсолити.
  • Посипати перцем. Перемішати.
  • Прокрутка до верху