Салати з ковбасним сиром володіють особливою консистенцією і витонченим смаком, який не властивий страв з твердим сиром. Готувати їх легко, для приготування знадобиться всього 20-25 хвилин. Щоб блюдо вийшло більш смачним і ароматним дозволяється додавати в нього копчену ковбасу, різні овочі, зелень.
Простий салат з ковбасним сиром і морквою
Які інгредієнти потрібні:
- ковбасний сир (копчений) – 345 г;
- морква – 1 шт.;
- часник – 3 зубчики;
- кріп – 2 гілочки;
- майонез;
- сіль.
Як готувати салат простий ковбасним сиром і морквою:
- Перед приготуванням необхідно ковбасний сир охолодити, після чого його слід натерти, використовуючи крупну тертку і перемістити в неглибоку миску.
- Очистити свіжу моркву від шкірки і ретельно промити.
- Моркву подрібнити з допомогою великої терки.
- Змішати в одній ємності сир з морквою.
- Очистити від лушпиння часник, помити під проточною водою, порізати ножем і додати в миску до решти продуктів.
- Приєднати нашатковану промитий кріп.
- Внести майонез.
- Перемішати блюдо. Якщо салату не вистачає солі, потрібно підсолити.
Щоб салат був менш калорійним, слід замість майонезу використовувати сметану з низьким відсотком жирності. Сир, перед тим як подрібнювати на тертці, потрібно потримати в холодильнику 25 хвилин, щоб він не прилипав до приладу.
З крабовими паличками
До складу увійде:
- сир – 345 г;
- палички крабові – 8 шт.;
- яйця – 3 шт.;
- головка цибулі – 2 шт.;
- кріп – пучок;
- сіль;
- сметана.
Рецепт страви:
- На смужки нарізати очищені крабові палички, щоб вони нагадували локшину.
- За допомогою тертки для подрібнення овочів по-корейськи натерти сир.
- Очистити цибулю від лушпиння і нарізати півкільцями.
- Яйця зварити і порізати смужками.
- Змішати всі продукти.
- Приєднати сметану, посолити.
- Для прикраси використовувати поросяти, ягняти кріп.
Щоб салат вийшов більш ніжним і насиченим рекомендується доповнити його консервованою кукурудзою, помідорами або яблуками.
Рецепт з копченою ковбасою
З яких інгредієнтів готувати:
- копчений ковбасний сир – 255 г;
- ковбаса – 265 г;
- майонез;
- часник – 2 зубці;
- яйця – 3 шт.;
- сухарі – 55 г;
- помідори – 2 шт.
Етапи складання страви:
- Яйця зварити, щоб вони вийшли крутими.
- Промити під проточною водою томати.
- Порізати ковбасу на довгі скибочки невеликої довжини.
- Натерти сир.
- Квадратами порізати варене яйце.
- Сухарі приєднати до інгредієнтів.
- Томати порізати на шматочки.
- Часник очистити і помістити в чеснокодавку для його подрібнення. Приєднати майонез.
В якості спецій у салат можна додавати сіль і чорний мелений перець. Рекомендується заправляти блюдо майонезом низької жирності.
Салат з капустою і ковбасним сиром
Компоненти представлені:
- пекінською капустою – 1 шт.;
- огірки – 2 шт.;
- сиром – 205 г;
- ковбасою – 215 г;
- перцем чорним меленим;
- майонезом;
- консервованою кукурудзою – 5 ст. л.
Як приготувати салат з капустою і ковбасним сиром:
- Капусту помити, подрібнити її на тоненькі смужки, качан слід видалити.
- Перемістити нашатковану капусту в глибоку миску, посолити і трохи прим’яти овоч, щоб виділився сік.
- Приправити чорним перцем.
- Огірки сполоснути і порізати невеликими пластинами.
- На пластини подрібнити сир і ковбасу, після чого подрібнити їх на дрібні смужки.
- Приєднати кукурудзу.
- Заправити майонезом, щоб страва не було сухим.
Замість пекінської капусти можна використовувати білокачанну, броколі, кольорову. Ковбаса в салаті повинна бути копченої або сирокопченої.
Закуска з куркою
З чого готувати:
- варене філе курки – 1 шт.;
- яйце (варене) – 3 шт.;
- сир – 200 г;
- часник – 1 зубок;
- чорний перець;
- майонез;
- горіхи волоські – 1 жменя;
- сіль.
Рецепт закуски з куркою:
- На шматки порубати м’ясо, подрібнити сир, використовуючи середню терку.
- Брусками нарізати яйця варені.
- Очищений часник подрібнити з допомогою чеснокодавкі. Додати перець.
- Приєднати майонез.
- Всі продукти перемішати і посолити.
- Горіхи дрібно порізати.
- Закуску викласти в салатник і присипати горіхами.
Щоб сир добре натирався на тертці і не прилипав до неї необхідно змастити його олією (пісним). У салат можна додавати не тільки волоські горіхи, але і мигдаль, арахіс, кешью.
З квасолею
Інгредієнти представлені:
- хлібом черствим (житнім чи пшеничним) – 3 шматка;
- спредом – 1 ст. л.;
- сиром – 225 г;
- консервованою квасолею – 1 ст.;
- часником – 3 зубця;
- майонезом.
Рецепт страви з квасолею:
- Порізати черствий хліб на шматочки, після чого його підсмажити на сковорідці зі спредом.
- Щоб сир легко було подрібнювати його слід помістити в морозилку на півгодини, далі, натерти.
- В одній ємності змішати сир, квасоля і сухарі.
- З допомогою чеснокодавкі подрібнити часник.
- Внести часник до основного складу, і приєднати майонез.
Якщо час обмежений, готові сухарі можна купити в універсамі.
Для прикраси блюдо використовувати зелень, лимонні часточки, порізані кільцями помідори і оливки.
Салат з копченим ковбасним сиром і сухариками
Для приготування салату знадобиться:
- сухарики – 1 упаковка;
- шинка – 210 г;
- копчений сир – 120 г;
- помідори – 2 шт.;
- петрушка пучок;
- майонез – 2 ст. л.;
- сіль.
Рецепт страви з копченим ковбасним сиром і сухариками:
- Шинку нарізати на невеликі за розміром кубики.
- Помідори сполоснути водою, видалити зайву вологу серветками і порізати квадратами.
- Сир подрібнити на тертці.
- З’єднати в одній ємності сир, томати, шинку.
- Зелень порубати і помістити в ємність.
- Всипати в ємність сухарики.
- Щоб страва не було сухим, його необхідно зволожити майонезом, потім посолити.
Подрібнювати сир можна як ножем, так і теркою. Замість звичайних помідорів дозволяється використовувати томати сорту черрі, але кількість їх має бути більше.
Оригінальний варіант зі шпротами
Які інгредієнти використовувати:
- шпроти – банку;
- сир – 240 г;
- картопля – 2 шт.;
- цибуля – 1 шт.;
- морква – 1 шт.;
- яйця – 3 шт.;
- масло оливи – 1 ст. л.;
- майонез.
Рецепт оригінального варіанту зі шпротами:
- Промити всі використовувані овочі, помістити в каструлю, варити 15 хвилин.
- Очистити від шкірки картоплю, цибулю, моркву.
- Подрібнити цибулю і підсмажити на оливковій олії.
- Вийняти з банки шпротів і перекласти в тарілку, розім’яти до однорідності, щоб не утворилися грудки.
- Дрібно нарізати моркву і картоплю, перемістити їх в різні ємності.
- Салат необхідно викладати шарами. Спочатку потрібно помістити картоплю з майонезом, далі шпроти з цибулею, після чого моркву з майонезом і сиром.
- Подрібненими варенными курячими яйцями прикрасити верх салату.
Щоб страва добре настоявся і просочилося, його необхідно на 120 хвилин помістити в холодильник.