Закуски на основі крабових паличок вже пару десятиліть користуються величезною популярністю серед господинь. Вони з’являються на повсякденних обідах, святкових заходах і на пікніках. Приготувати салат з крабовими паличками дуже просто. Кожен кулінар може змінювати його склад залежно від власних смакових пристрастей.
Салат з крабовими паличками і кукурудзою
Компоненти: 170 г крабових паличок, великий свіжий огірок, 3 столові яйця, 120 г консервованої кукурудзи, пучок зеленого цибулі, легкий майонез, дрібна сіль.
- Зварені до твердого жовтка яйця охолоджуються і ріжуться середнім кубиком.
- Міцний хрумкий огірок нарізати невеликими брусками разом з шкіркою.
- Палички крабові) ріжуться довільно. Чим крупніше вийдуть шматочки, тим більш явно смак продукту буде відчуватися в салаті.
- Кукурудза позбавляється від рідкого розсолу і висипається в салатник до приготованим раніше компонентів. Разом консервованого можна використовувати заморожений продукт. Але в такому разі кукурудзу доведеться відварювати.
В останню чергу салат з крабовими паличками і кукурудзою посипається рубаним цибулею, сіллю і змащується соусом.
З додаванням капусти
Компоненти: стандартна упаковка крабових паличок (близько 200 г), банку солодкої кукурудзи (консерви), 5 курячих яєць, півкіло білокачанної капусти, 1 ч. ложка свіжовичавленого лимонного соку, сіль, соус.
- Капуста тонко шинкуется, солиться, поливається лимонним соком і розминається руками. Від цього вона стане м’якше і пустить сік.
- До капусти висипається кукурудза без розсолу, і додаються кубики зварених круто яєць.
- До решти інгредієнтів додається соус і за необхідності – сіль.
Закуска з крабовими паличками і капустою виходить дуже ситним, але при цьому легкої і малокалорійної. Особливо, якщо замість майонезу використовувати дієтичний соус.
З крабовими паличками і рисом
Інгредієнти: 230 г крабових паличок, 80 г сухого білого рису, 2 курячих яйця, банку солодкої кукурудзи (консерви), 5 пір’їн зеленого цибулі, сіль за смаком, щіпка меленого перчика.
- Яйця та рис потребують попередньої варінні до готовності. Тільки після повного охолодження продуктів вони укладаються в салатницю. Яйця при цьому ріжуться дрібним кубиком.
- Кожна крабовая паличка позбавляється від плівки і нарізати мініатюрними шматочками. Вийшла нарізка відправляється в салатницю до вареної крупі і яйцям.
- Банку з кукурудзою відкривається, із неї зливається вся рідина. Деякі господині частина розсолу змішують з майонезом, щоб отримати соус з більш яскравим цікавим смаком. Кукурудза також відправляється в салатник до іншим складовим.
- Залишається промити пір’їнки зеленої цибулі, обсушити їх паперовим рушником і дрібно нарізати.
- Залишається посолити закуску з крабовими паличками і рисом, додати за смаком мелений перець і соус.
Замість зеленої цибулі можна використовувати будь-яку свіжу подрібнену зелень.
Крабовий салат з огірком, кукурудзою і яйцем
Компоненти: 4 курячих яйця, 3-4 свіжих міцних огірка, 270 г крабових паличок, пара пір’я зеленого лука, банку солодкої кукурудзи (консерви), легкий майонез, сіль, суміш перчиком.
- Насамперед потрібно поставити варитися яйця. Для цього вони заливаються водою, доводять до кипіння і готуються 7-8 хвилин. Коли продукт охолоне, можна нарізати довільними шматочками.
- Дрібно нарізати і всі залишилися інгредієнти. Особливу увагу потрібно приділити крабовим паличкам. Щоб салат вийде по-справжньому смачним, варто вибирати соковитий охолоджений (а не заморожений) продукт. Палички можна подрібнювати і невеликими брусками.
- Останньою в салатник до інших складових висипається кукурудза без розсолу.
- Для соусу майонез солиться і перчится. Отриманою сумішшю заправляється закуска.
Перед подачею до столу салат має настоятися не менше години.
Салат «Вітамінний»
Компоненти: 230 г крабових паличок, ріпчаста цибулька, ¼ качана капусти, пара свіжих огірочків, 340 г солодкої кукурудзи (консерви), зелень за смаком, сіль, оливкова олія.
- Капуста дуже тонко шинкуется гострим ножем. Також варто її відразу посолити і розім’яти руками.
- Огірки позбавляються від шкірки, після чого ріжуться брусочками. Дуже важливо вибирати міцні овочі.
- Лук ріжеться дрібним кубиком. Якщо не хочеться, щоб він хрустів у вже готової закуски, овоч потрібно обшпарити окропом.
- Палички крабові) подрібнюються досить великими шматочками.
- Всі підготовлені продукти з’єднуються в салатнику. До них висипається кукурудзу без рідини і рубана зелень.
- Якщо до капусті було додано достатньо солі, то додатково солити закуску не потрібно.
Салат заправляється оливковою або будь-яким іншим маслом.
З корейською морквою
Інгредієнти: 230 г моркви по-корейськи і аналогічна кількість соковитих крабових паличок, банка солодкої кукурудзи (консерви), 4 завчасно зварених яйця, свіжий часник за смаком, сметана (середньої жирності) для заправки, дрібна сіль.
- У салатник по черзі висипаються всі підготовлені компоненти: кубики крабових паличок і яєць, кукурудза без розсолу, подрібнений часник.
- Також у закуску відправляється морквина. Якщо в ній дуже багато розсолу, то рідина потрібно попередньо гарненько віджати.
Залишається заправити салат підсоленою сметаною.
Листковий салат з крабовим м’ясом і помідором
Інгредієнти: 140 г крабового м’яса, 2 курячих яйця, м’який м’ясистий помідор, свіжий огірочок, 70 г твердого сиру, дрібна сіль, будь-який відповідний соус для заправки.
- Першим справою досить крупно ріжеться свіжий огірок разом з шкіркою. Він стане першим шаром майбутньої закуски. Овоч варто відразу промазати підсоленим майонезом або іншим обраним соусом.
- Аналогічним образом подрібнюється крабове м’ясо і заздалегідь відварені до твердого жовтка яйця. Ці інгредієнти також перемішуються з соусом і викладаються поверх огірочків.
- В кінці розташовуються шматочки томату (разом зі шкіркою) і дрібно тертий сир.
Щоб закуска вийшла не тільки смачною, але і апетитною, для її формування варто використовувати кулінарне кільце.
Крабовий салат «Весняний»
Інгредієнти: 240 г крабових паличок, 8-9 варених перепелиних яєць, 320 г солодкої кукурудзи (консерви), 2 невеликих свіжих огірочка, легкий майонез, гранульований часник, сіль, будь-які спеції за смаком.
- Заздалегідь зварені яйця ріжуться на 4-6 частин. Їх можна відразу висипати в підходящу містку посуд.
- Зверху відправляються кубики свіжого огірочка. Його не потрібно очищати від шкірки. Головне, вибрати міцний невялый овоч.
- Під кінець нарізати крабові палички. Вони повинні бути досить великими шматочками. Важливо вибрати в магазині якісний соковитий і свіжий продукт.
- Засипається до інших інгредієнтів і солодка кукурудза без розсолу.
- Соус для обговорюваної закуски готується з легкого майонезу і гранульованого часнику. За смаком отримана маса солиться і присмачується приправками.
Добре перемішати всі компоненти закуски і залишити настоюватися приблизно на півгодини.
Оригінальний рецепт з смаженими крабовими паличками
Компоненти: 230 г свіжих глив (або інших лісових грибів), ріпчаста цибулина середнього розміру, 90 г соковитих крабових паличок, 2 великих яйця, заздалегідь зварені яйця, 3-4 ст. ложки нежирного майонезу, сіль, суміш кольорових мелених перців.
- Порізані невеликими шматочками гриби пару хвилин смажаться на розпеченому маслі.
- Потім до глива додаються кубики цибулі. Разом інгредієнти смажаться ще 7-8 хвилин. Грибочки з цибулею перекладаються в окрему ємність.
- В олію, що засипаються подрібнені будь-яким зручним чином крабові палички. Смажити їх потрібно до підрум’янення. При цьому необхідно стежити за тим, щоб шматочки не сильно розкручувалися.
- Смажені палички перекладаються в ємність з грибами. Туди ж висипаються остиглі подрібнені яйця.
- Залишається заправити інгредієнти підсоленим і присмаченим перчиками майонезом.
Прикрашається закуска свіжими гілочками кучерявою петрушки.
Салат «Царський» з крабовими паличками, креветками і червоною ікрою
Інгредієнти: 420 г кальмарів, 130 г дрібних креветок, 240 г соковитих крабових паличок, 40 г червоної якісної червоної ікри, 2 завчасно зварених курячих яйця, 160 г твердого сиру, жирний майонез, сіль.
- Першим ділом варяться кальмари і креветки. Готуються морепродукти в солоній воді всього 3-4 хвилини (залежно від їх розміру). Креветки після остигання відразу пересипаються в салатницю, а ось щупальця кальмарів потрібно попередньо нарізати спочатку кільцями, а потім мініатюрної соломкою.
- Крабові палички крупно ріжуться. Шматочки можуть бути довільної форми.
- Яйця краще подрібнювати кубиками.
- Твердий сир нарізати тонкими напівпрозорими смужками.
- Всі компоненти змішуються і солятся за смаком. Не варто забувати, що солоність закуски забезпечує ікра. Тому з цією добавкою в салаті можна легко переборщити.
- Інгредієнти заправляються майонезом і акуратно утрамбовували у округлої мисці.
Зверху готова закуска присипається червоними ікринками.
Ніжний салат із зеленим яблуком
Інгредієнти: 7-9 охолоджених крабових паличок, кисло-солодке зелене яблучко, 120 г твердого сиру, 2 курячих яйця, ріпчаста цибулька, 120 г твердого сиру, 1 ч. ложка соняшникової олії і майонез за смаком.
- Першим справою дуже дрібно нарізається ріпчаста цибулька. Вона змішується з соняшниковою олією.
- Яйця варяться до твердості жовтка, після чого їх складові подрібнюються окремо. Так, промазані майонезом білки стануть першим шаром закуски.
- На них викладається тертий сир і цибулю.
- Далі розподіляються крабові палички і майонез. За смаком додається сіль.
- Залишається викласти терте яблуко без шкірки і завершити шари подрібненими жовтками.
Готовий салат прикрасити можна «квітами» з решти шматочків крабових паличок і зелені.
З грибами і сиром
Гармонійне поєднання грибів і сиру доповниться смаком основного компонента. Інгредієнти: 130 г крабових паличок, невелика ріпчаста цибулина, 220 г печериць, 2 завчасно зварених яйця, 70 г твердого сиру, велика варена морквина, сіль, майонез.
- На широку тарілку, змащену майонезом, викладаються кубики крабових паличок.
- Подрібнені гриби і цибулю добре обсмажуються разом. Коли ці інгредієнти охолонуть, вони розподіляються поверх крабових паличок. Шар солиться і змащується соусом.
- Далі треться твердий сир.
- Слідом йде шар подрібнених будь-яким чином яєць і соус.
- Прикрашає закуску терта на дрібній клітинці варена морква.
Салат має настоятися в холодильнику не менше години.