Салат з крабовими паличками – 12 рецептів приготування смачного салату

Закуски на основі крабових паличок вже пару десятиліть користуються величезною популярністю серед господинь. Вони з’являються на повсякденних обідах, святкових заходах і на пікніках. Приготувати салат з крабовими паличками дуже просто. Кожен кулінар може змінювати його склад залежно від власних смакових пристрастей.

Салат з крабовими паличками і кукурудзою

Компоненти: 170 г крабових паличок, великий свіжий огірок, 3 столові яйця, 120 г консервованої кукурудзи, пучок зеленого цибулі, легкий майонез, дрібна сіль.

  • Зварені до твердого жовтка яйця охолоджуються і ріжуться середнім кубиком.
  • Міцний хрумкий огірок нарізати невеликими брусками разом з шкіркою.
  • Палички крабові) ріжуться довільно. Чим крупніше вийдуть шматочки, тим більш явно смак продукту буде відчуватися в салаті.
  • Кукурудза позбавляється від рідкого розсолу і висипається в салатник до приготованим раніше компонентів. Разом консервованого можна використовувати заморожений продукт. Але в такому разі кукурудзу доведеться відварювати.

В останню чергу салат з крабовими паличками і кукурудзою посипається рубаним цибулею, сіллю і змащується соусом.

З додаванням капусти

Компоненти: стандартна упаковка крабових паличок (близько 200 г), банку солодкої кукурудзи (консерви), 5 курячих яєць, півкіло білокачанної капусти, 1 ч. ложка свіжовичавленого лимонного соку, сіль, соус.

  • Капуста тонко шинкуется, солиться, поливається лимонним соком і розминається руками. Від цього вона стане м’якше і пустить сік.
  • До капусти висипається кукурудза без розсолу, і додаються кубики зварених круто яєць.
  • До решти інгредієнтів додається соус і за необхідності – сіль.

Закуска з крабовими паличками і капустою виходить дуже ситним, але при цьому легкої і малокалорійної. Особливо, якщо замість майонезу використовувати дієтичний соус.

З крабовими паличками і рисом

Інгредієнти: 230 г крабових паличок, 80 г сухого білого рису, 2 курячих яйця, банку солодкої кукурудзи (консерви), 5 пір’їн зеленого цибулі, сіль за смаком, щіпка меленого перчика.

  • Яйця та рис потребують попередньої варінні до готовності. Тільки після повного охолодження продуктів вони укладаються в салатницю. Яйця при цьому ріжуться дрібним кубиком.
  • Кожна крабовая паличка позбавляється від плівки і нарізати мініатюрними шматочками. Вийшла нарізка відправляється в салатницю до вареної крупі і яйцям.
  • Банку з кукурудзою відкривається, із неї зливається вся рідина. Деякі господині частина розсолу змішують з майонезом, щоб отримати соус з більш яскравим цікавим смаком. Кукурудза також відправляється в салатник до іншим складовим.
  • Залишається промити пір’їнки зеленої цибулі, обсушити їх паперовим рушником і дрібно нарізати.
  • Залишається посолити закуску з крабовими паличками і рисом, додати за смаком мелений перець і соус.
Дивіться також:  Салат з курячих шлунків – 8 рецептів приготування

Замість зеленої цибулі можна використовувати будь-яку свіжу подрібнену зелень.

Крабовий салат з огірком, кукурудзою і яйцем

Компоненти: 4 курячих яйця, 3-4 свіжих міцних огірка, 270 г крабових паличок, пара пір’я зеленого лука, банку солодкої кукурудзи (консерви), легкий майонез, сіль, суміш перчиком.

  • Насамперед потрібно поставити варитися яйця. Для цього вони заливаються водою, доводять до кипіння і готуються 7-8 хвилин. Коли продукт охолоне, можна нарізати довільними шматочками.
  • Дрібно нарізати і всі залишилися інгредієнти. Особливу увагу потрібно приділити крабовим паличкам. Щоб салат вийде по-справжньому смачним, варто вибирати соковитий охолоджений (а не заморожений) продукт. Палички можна подрібнювати і невеликими брусками.
  • Останньою в салатник до інших складових висипається кукурудза без розсолу.
  • Для соусу майонез солиться і перчится. Отриманою сумішшю заправляється закуска.

Перед подачею до столу салат має настоятися не менше години.

Салат «Вітамінний»

Компоненти: 230 г крабових паличок, ріпчаста цибулька, ¼ качана капусти, пара свіжих огірочків, 340 г солодкої кукурудзи (консерви), зелень за смаком, сіль, оливкова олія.

  • Капуста дуже тонко шинкуется гострим ножем. Також варто її відразу посолити і розім’яти руками.
  • Огірки позбавляються від шкірки, після чого ріжуться брусочками. Дуже важливо вибирати міцні овочі.
  • Лук ріжеться дрібним кубиком. Якщо не хочеться, щоб він хрустів у вже готової закуски, овоч потрібно обшпарити окропом.
  • Палички крабові) подрібнюються досить великими шматочками.
  • Всі підготовлені продукти з’єднуються в салатнику. До них висипається кукурудзу без рідини і рубана зелень.
  • Якщо до капусті було додано достатньо солі, то додатково солити закуску не потрібно.

Салат заправляється оливковою або будь-яким іншим маслом.

З корейською морквою

Інгредієнти: 230 г моркви по-корейськи і аналогічна кількість соковитих крабових паличок, банка солодкої кукурудзи (консерви), 4 завчасно зварених яйця, свіжий часник за смаком, сметана (середньої жирності) для заправки, дрібна сіль.

  • У салатник по черзі висипаються всі підготовлені компоненти: кубики крабових паличок і яєць, кукурудза без розсолу, подрібнений часник.
  • Також у закуску відправляється морквина. Якщо в ній дуже багато розсолу, то рідина потрібно попередньо гарненько віджати.

Залишається заправити салат підсоленою сметаною.

Листковий салат з крабовим м’ясом і помідором

Інгредієнти: 140 г крабового м’яса, 2 курячих яйця, м’який м’ясистий помідор, свіжий огірочок, 70 г твердого сиру, дрібна сіль, будь-який відповідний соус для заправки.

Дивіться також:  Винегрет класичний – 10 смачних рецептів приготування

  • Першим справою досить крупно ріжеться свіжий огірок разом з шкіркою. Він стане першим шаром майбутньої закуски. Овоч варто відразу промазати підсоленим майонезом або іншим обраним соусом.
  • Аналогічним образом подрібнюється крабове м’ясо і заздалегідь відварені до твердого жовтка яйця. Ці інгредієнти також перемішуються з соусом і викладаються поверх огірочків.
  • В кінці розташовуються шматочки томату (разом зі шкіркою) і дрібно тертий сир.

Щоб закуска вийшла не тільки смачною, але і апетитною, для її формування варто використовувати кулінарне кільце.

Крабовий салат «Весняний»

Інгредієнти: 240 г крабових паличок, 8-9 варених перепелиних яєць, 320 г солодкої кукурудзи (консерви), 2 невеликих свіжих огірочка, легкий майонез, гранульований часник, сіль, будь-які спеції за смаком.

  • Заздалегідь зварені яйця ріжуться на 4-6 частин. Їх можна відразу висипати в підходящу містку посуд.
  • Зверху відправляються кубики свіжого огірочка. Його не потрібно очищати від шкірки. Головне, вибрати міцний невялый овоч.
  • Під кінець нарізати крабові палички. Вони повинні бути досить великими шматочками. Важливо вибрати в магазині якісний соковитий і свіжий продукт.
  • Засипається до інших інгредієнтів і солодка кукурудза без розсолу.
  • Соус для обговорюваної закуски готується з легкого майонезу і гранульованого часнику. За смаком отримана маса солиться і присмачується приправками.

Добре перемішати всі компоненти закуски і залишити настоюватися приблизно на півгодини.

Оригінальний рецепт з смаженими крабовими паличками

Компоненти: 230 г свіжих глив (або інших лісових грибів), ріпчаста цибулина середнього розміру, 90 г соковитих крабових паличок, 2 великих яйця, заздалегідь зварені яйця, 3-4 ст. ложки нежирного майонезу, сіль, суміш кольорових мелених перців.

  • Порізані невеликими шматочками гриби пару хвилин смажаться на розпеченому маслі.
  • Потім до глива додаються кубики цибулі. Разом інгредієнти смажаться ще 7-8 хвилин. Грибочки з цибулею перекладаються в окрему ємність.
  • В олію, що засипаються подрібнені будь-яким зручним чином крабові палички. Смажити їх потрібно до підрум’янення. При цьому необхідно стежити за тим, щоб шматочки не сильно розкручувалися.
  • Смажені палички перекладаються в ємність з грибами. Туди ж висипаються остиглі подрібнені яйця.
  • Залишається заправити інгредієнти підсоленим і присмаченим перчиками майонезом.

Прикрашається закуска свіжими гілочками кучерявою петрушки.

Дивіться також:  Салат з сухариками і копченою ковбасою – 7 рецептів, як приготувати смачний салат

Салат «Царський» з крабовими паличками, креветками і червоною ікрою

Інгредієнти: 420 г кальмарів, 130 г дрібних креветок, 240 г соковитих крабових паличок, 40 г червоної якісної червоної ікри, 2 завчасно зварених курячих яйця, 160 г твердого сиру, жирний майонез, сіль.

  • Першим ділом варяться кальмари і креветки. Готуються морепродукти в солоній воді всього 3-4 хвилини (залежно від їх розміру). Креветки після остигання відразу пересипаються в салатницю, а ось щупальця кальмарів потрібно попередньо нарізати спочатку кільцями, а потім мініатюрної соломкою.
  • Крабові палички крупно ріжуться. Шматочки можуть бути довільної форми.
  • Яйця краще подрібнювати кубиками.
  • Твердий сир нарізати тонкими напівпрозорими смужками.
  • Всі компоненти змішуються і солятся за смаком. Не варто забувати, що солоність закуски забезпечує ікра. Тому з цією добавкою в салаті можна легко переборщити.
  • Інгредієнти заправляються майонезом і акуратно утрамбовували у округлої мисці.

Зверху готова закуска присипається червоними ікринками.

Ніжний салат із зеленим яблуком

Інгредієнти: 7-9 охолоджених крабових паличок, кисло-солодке зелене яблучко, 120 г твердого сиру, 2 курячих яйця, ріпчаста цибулька, 120 г твердого сиру, 1 ч. ложка соняшникової олії і майонез за смаком.

  • Першим справою дуже дрібно нарізається ріпчаста цибулька. Вона змішується з соняшниковою олією.
  • Яйця варяться до твердості жовтка, після чого їх складові подрібнюються окремо. Так, промазані майонезом білки стануть першим шаром закуски.
  • На них викладається тертий сир і цибулю.
  • Далі розподіляються крабові палички і майонез. За смаком додається сіль.
  • Залишається викласти терте яблуко без шкірки і завершити шари подрібненими жовтками.

Готовий салат прикрасити можна «квітами» з решти шматочків крабових паличок і зелені.

З грибами і сиром

Гармонійне поєднання грибів і сиру доповниться смаком основного компонента. Інгредієнти: 130 г крабових паличок, невелика ріпчаста цибулина, 220 г печериць, 2 завчасно зварених яйця, 70 г твердого сиру, велика варена морквина, сіль, майонез.

  • На широку тарілку, змащену майонезом, викладаються кубики крабових паличок.
  • Подрібнені гриби і цибулю добре обсмажуються разом. Коли ці інгредієнти охолонуть, вони розподіляються поверх крабових паличок. Шар солиться і змащується соусом.
  • Далі треться твердий сир.
  • Слідом йде шар подрібнених будь-яким чином яєць і соус.
  • Прикрашає закуску терта на дрібній клітинці варена морква.

Салат має настоятися в холодильнику не менше години.

Прокрутка до верху