Салат з крабовими паличками і помідорами стає частим гостем на святкових столах. Палички можна поєднувати з різними інгредієнтами і отримувати чудові закуски. Безпрограшне поєднання – палички, сир і томати.
Класичний салат «Червоне море» з крабовими паличками і помідорами
Якщо ви любитель крабових паличок, то можна приготувати смачний салат всього за кілька хвилин. Блюдо виходить яскравим і барвистим.
Інгредієнти:
- часник – 3 зубки;
- перець – 160 г болгарський;
- томати – 210 г;
- перець;
- майонез;
- палички крабові – 210 г;
- сіль;
- сир – 110 р.
Приготування:
- Зрізати плодоніжку і видалити насіння з болгарського перчика. Цей овоч слід вибирати толстого м’ясистого сорту, колір повинен бути червоним.
- Нарізати смужками. Довжина кожної повинна бути близько трьох сантиметрів.
- Нарізати помідори. Повинні вийти четвертинки. Прибрати насіння і сік з кожного шматка. Якщо їх залишити, то салат почне стікати і вигляд буде зіпсований.
- Палички слід розрізати уздовж. Вийде дві частини.
- Порізати навскоси.
- Порізати сир. Потрібні тонкі пластини, які не перевищують пів сантиметра по товщині.
- Нарізати поперек. Вийдуть брусочки, довжина яких дорівнює трьом сантиметрам.
- Підготовлені продукти перемішати.
- Четвертинки помідорів нарізати. Вийдуть довгасті шматки. Цей інгредієнт додають тільки перед подачею страви.
- Зубки часнику дрібно порубати.
- Змішати з салатом.
- Додати томати з майонезом.
- Присипати перцем, підсолити.
- Перемішати.
- Подавати найкрасивіше в прозорих порційних ємностях.
Листковий рецепт з яйцями і сиром
Цю закуску можна готувати прямо перед приходом гостей, адже цей процес займає всього кілька хвилин.
Інгредієнти:
- цибулю зелений – 30 р;
- палички крабові – 230 г;
- майонез – 160 мл;
- томати – 3 шт.;
- часник – 1 зубок;
- сир – 160 р.
Приготування:
- Порубати часник.
- Змішати з майонезом.
- Підсолити. Перемішати.
- Подрібнити палички. Повинні вийти кубики.
- Перетерти сир. Використовуйте середню терку.
- Нашаткувати цибулю.
- Томати розрізати. Вийде дві частини. Вибрати насіння і м’якоть.
- Нарізати кубиками.
- Салат з крабовими паличками і сиром слід збирати шарами. Спершу розмістити палички.
- Промазати часниковим соусом.
- Вкрити томатами.
- Розподілити соус.
- Присипати цибулею.
- Розмістити сир. Залишити дві столові ложки, щоб прикрасити салат.
- Промазати соусом.
- Посипати сирної стружкою.
З кукурудзою
Це змішаний салат, особливий присмак якому надає кукурудза. Цибулю необхідно заздалегідь промаринувати в оцті.
Інгредієнти:
- оцет;
- палички крабові – 250 г;
- яйце – 4 шт.;
- томати – 310 г;
- майонез – 230 мл;
- кукурудза – 200 г консервована;
- сир – 230 г;
- цибуля – 1 цибулина.
Приготування:
- У воду влити оцет. Повинна вийти дуже кисла рідина.
- Цибулина знадобиться велика. Нашаткувати. Помістити в отриману рідину.
- У киплячу воду закинути яйця. Витримати шість хвилин.
- Дістати, остудити.
- Крабові палички подрібнити. Вийдуть кубики.
- Нарізати помідори.
- Порізати сир. Знадобляться кубики.
- Помістити В друшляк цибулину. Всі крапельки повинні стекти.
- З’єднати всі підготовлені продукти.
- Присолити.
- Присипати спеціями.
- Залити майонезом.
- Перемішати.
Легкий варіант приготування з огірками
Особливий смак салату додає поєднання пекінської капусти та огірків. Заправляють цю закуску оливковою олією.
Інгредієнти:
- капуста пекінська – 320 г;
- петрушка – 20 г;
- помідори черрі – 7 шт.;
- сіль;
- огірок – 2 шт.;
- сир – 120 г;
- оливки – 11 шт.;
- крабові палички – 8 шт.;
- лимон – 0,5 шт.;
- оливкова олія – 4 ст. ложки.
Приготування:
- Насамперед слід зробити заправку. Оливкова олія вичавити сік з лимона.
- Присолити. Перемішати.
- Подрібнити кубиками капусту.
- Палички крабові порізати. Повинні вийти кружечки.
- Сир порізати. Вийдуть кубики.
- Нашаткувати петрушку.
- Подрібнити огірки. Потрібні кубики. Якщо шкірка щільна, то заздалегідь зрізати.
- Змішати продукти.
- Полити заправкою.
- Розмішати.
- Оливки розрізати і черрі на дві половинки.
- Прикрасити страву.
Пікантний салат з додаванням часнику
Відрізняється доступністю і простим приготуванням.
При купівлі крабових паличок слід звернути увагу на зміст. Перший інгредієнт у складі повинен бути сурімі. Не купуйте палички сморщенного виду, які кришаться або ламаються. Такий продукт піддавався заморожуванню кілька разів.
Інгредієнти:
- томати – 3 шт.;
- палички крабові – 180 г;
- часник – 3 зубки;
- сухарики киреешки – пачка;
- сир – 190 г;
- майонез – 210 мл
Приготування:
- Нарізати помідори. За формою необхідні кубики.
- Подрібнити палички. Вийдуть кружечки.
- Порубати кубиками сир.
- Видавити через землянку зубки часнику. Змішати з майонезом.
- Перемішати.
- Солити салат не слід. Як правило, киреешки містять достатньо спецій і солі.
- Посипають сухарями страву перед тим як подавати.
Смачна закуска з крабовими паличками, помідорами і чіпсами
Прикрасою столу стане оригінальна подача закуски. Начинку розміщувати на чіпсах слід безпосередньо перед подачею. Щоб закуска не попливла, з томатів необхідно вирізати м’якоть, а майонез використовувати максимально густої консистенції.
Інгредієнти:
- чіпси – 17 шт.;
- зелень – 25 г;
- томати – 120 г;
- сир – 120 г;
- майонез – 3 ст. ложки;
- палички крабові – 140 г;
- часник – 3 зубки.
Приготування:
- Як можна дрібніше порубати томати і палички.
- Нашаткувати зелень.
- Нарізати зубки часнику.
- Перетерти сир. Використовуйте дрібну тертку.
- Змішати підготовлені продукти.
- Заправити майонезом.
- Перемішати.
- Перед тим як подавати, викласти отриманий салат на чіпси.
Салат «Ніжність» з маринованою цибулею
Сама за себе говорить назва цієї страви. Воно виходить смачним і ніжним. Приготуйте нову закуску для святкового столу. Щоб блюдо не вийшло занадто жирним, шари для салату з крабовими паличками не слід змащувати товстим шаром майонезу.
Інгредієнти:
- яйце – 5 шт.;
- майонез – 230 мл;
- яблуко – 1 шт.;
- помідори – 2 шт.;
- оцет;
- картопля – 4 шт.;
- цибуля – 1 цибулина;
- палички крабові -21 шт.;
- сир – 120 г;
- морква – 1 шт.
Приготування:
- У воду влити оцет. Повинен вийти сильно кислий розчин.
- Видалити лушпиння з цибулі.
- Нашаткувати цибулину.
- Закинути в отриманий розчин. Витримати півгодини.
- У киплячу воду помістити яйця. Проварити сім хвилин.
- Картоплю проварити необхідно в мундирах.
- Взяти велику тертку. Перетерти білки.
- Подрібнити на тертці яблука. Викласти на білки.
- Крабові палички знадобляться кубиками.
- Вкрити яблука.
- Помідори розрізати. Видалити м’яку середину. Нарізати. Потрібні кубики. Викласти рівним шаром.
- Промазати майонезом.
- Перетерти морквину. Вона потрібна сира.
- Викласти наступним шаром.
- На сито злити оцтовий розчин з цибулинкою. Дати постояти. Всі крапельки повинні скотитися.
- Розподілити шаром.
- Сир натерти.
- Посипати салат.
- З картоплі зняти шкірку. Подрібнити кубиками.
- Розмістити на сир.
- Промазати майонезом.
- Взяти дрібну тертку. Подрібнити жовтки.
- Посипати готову страву.