Салат з крабовими паличками – 12 найсмачніших рецептів приготування класичного крабового салату

Крабовий салат – це дуже смачна та проста закуска на столі. Як відомо, крабові палички роблять із перемеленого м’яса білих риб. Вони є готовим продуктом, що не потребує теплової обробки, на їх основі в поєднанні з їх найкращим компаньйоном – рисом – сьогодні можна приготувати безліч салатів.

Класичний крабовий салат з рисом та кукурудзою.

Вам пропонується найпростіший і найшвидший спосіб приготування цього салату. Це особливо важливо, коли потрібно швидко накрити стіл для несподіваних гостей або порадувати сім’ю у святковий день. Кукурудза в баночці та заморожені крабові палички завжди є у господині, а решту продуктів можна знайти у своєму холодильнику.

Інгредієнти:

на – 4 порції

  • Крабові палички – 200 гр.
  • Рис білий – ½ склянки
  • Консервована кукурудза – 1 шт.
  • Огірок – 1 шт.
  • Перець болгарський – 1 шт.
  • Огірки мариновані – 1 шт.
  • Майонез – 4 ст.л.
  • Зелень – за смаком
  • Сіль за смаком
  • Перець чорний мелений – за смаком

На порцію Калорії: 137 ккал Білки: 6.5 г Жири: 8.1 г Вуглеводи: 9.3 г

Процес приготування:

Щоб приготувати крабовий салат за класичним рецептом, розморозьте крабові палички. Це можна зробити швидко, якщо обдати їх гарячою водою. Зніміть із них захисну плівку. Наріжте палички на невеликі кубики і помістіть в посуд для крабового салату.

Далі за рецептом крабового салату, зваріть до готовності в підсоленій воді необхідну кількість рису. Охолодіть його і перекладіть у салатницю.

Солодкий перець (для надання крабовому салату яскравості) очистіть від насіння, наріжте на кубики і додайте до салату.

Кубиками наріжте свіжий і маринований огірочки і покладіть їх у салатницю.

Промийте зелену цибулю і кріп і дрібно їх нашаткуйте. Свіжий кріп можна замінити замороженим. Нашатковану зелень перекладете в салатницю.

Відкрийте баночку з консервованою кукурудзою (кукурудзу оберіть несолодку), злийте маринад і додайте її до салату. Покладіть в салат дрібно нашатковану зелень. Крабовий салат посипте на свій смак сіллю, чорним перцем і заправте майонезним соусом. Розкладіть салат із крабовими паличками у тарілки, оформивши їх спеціальною формочкою. Це гарно. Можна подавати на стіл.

Смачного!

Крабовий салат з кукурудзою та яйцем без рису.

За пропонованим рецептом ви можете приготувати ніжний, свіжий і смачний салат з крабових паличок без додавання рису, що надає салату надзвичайну легкість. Для заправки такого салату можна використати сметану. Цей салат сподобається і дорослим, і дітям.

Інгредієнти:

  • Крабові палички – 200 г.
  • Яйце – 5 шт.
  • Кукурудза – 400 р.
  • Огірок – 1 шт.
  • Зелена цибуля – 1 пучок.
  • Сіль, перець та майонез за смаком.

Процес приготування:

1. Спочатку зваріть курячі яйця, остудіть їх, почистіть від шкаралупи та наріжте на невеликі кубики. Яйце можна за бажанням подрібнити на великій тертці. Нарізані яйця перекладіть у салатницю.

2. Огірок помийте, видаліть кінчики і наріжте маленькими кубиками. Їх також перекладіть у салатницю.

3. Відкрийте баночку з кукурудзою, злийте маринад і перекладіть до салату.

4. Зелену цибулю промийте і дрібно наріжте.

5. Усі інгредієнти у салатниці акуратно перемішайте.

6. Салат поставте на деякий час у холодильник.

7. Перед подачею на стіл салат на свій смак посоліть, посипте чорним перцем і заправте майонезом або сметаною. Зверху посипте салат свіжим кропом чи петрушкою.

Смачного!

Крабовий салат «Червоне море» з крабовими паличками, помідорами та сиром

Продовжуючи тему смачних салатів із крабових паличок, вам пропонується рецепт яскравого салату із продуктів однакового червоного кольору – «Червоне море». Крабові палички з сиром чудово поєднуються у такому салаті з болгарським перцем та помідорами. Це чудова страва для святкового столу.

Інгредієнти:

  • Крабові палички – 200 г.
  • Помідори та солодкий перець – по 2 шт.
  • Твердий сир – 100 г.
  • Часник – 2 зубки.
  • Сіль, чорний перець та майонез за смаком.

Процес приготування:

1. Для цього салату візьмемо болгарський перець червоного кольору та м’ясистих сортів.

2. Помідори та перець промиємо, видалимо плодоніжки та насіння. У помідорів чайною ложечкою видалимо м’якоть із соком та перегородками, щоб салат не став рідким.

3. Підготовлені овочі нашаткуємо на тонкі смужки однакового розміру і перекладемо їх у салатницю, тільки помідори додаємо в останню чергу.

Дивіться також:  Салати з куркою – 10 найсмачніших і найпростіших рецептів

4. Розморожені крабові палички також наріжемо косими смужками.

5. Такими ж брусочками наріжемо твердий сир. Поміщаємо їх у салатницю.

6. Однакова нарізка інгредієнтів «Червоного моря» не лише надає салату гарного вигляду, а й чудового смаку, оскільки всі продукти відчуваються однаково.

7. Додаємо до салату подрібнений часник.

8. Салат обережно, щоб не порушити форму нарізаних інгредієнтів, перемішати ложкою.

9. Подати такий салат у порційних скляних креманках, заправивши його майонезом, сіллю та чорним перцем.

Смачного!

Крабовий салат з капустою та кукурудзою

У цьому рецепті вам пропонується замінити в крабовому салаті традиційний рис білокачанної капустою. Капуста додасть салату соковитість, а палички – приємний аромат риби. Ці два продукти добре поєднуються до смаку, та й салат вийде дешевим. Салат готується швидко, тому що нічого не треба відварювати.

Інгредієнти:

  • Капуста – ¼ качана.
  • Крабові палички – 200 г.
  • Цибуля-ріпка – 1 шт.
  • Кукурудза – 1 баночка.
  • Лимон – ½ шт.
  • Сіль, чорний перець та майонез за смаком.

Процес приготування:

1. Капусту гострим ножем нашаткуйте дуже тонкою соломкою. Так буде смачніше, та й салат буде апетитний вигляд.

2. Нашатковану капусту складіть в миску, трохи посоліть і рукою перетріть, щоб стала м’якшою і дала свій сік.

3. Потім сік злийте і перекладіть капусту в салатницю.

4. Почистіть цибулину і поріжте її на тонкі кільця. Якщо цибуля має гострий смак, то обдайте її окропом і охолодіть. Цибулю додайте до капусти.

5. Ці овочі полийте соком половинки лимона та перемішайте.

6. Попередньо розморожені крабові палички звільніть від оболонки і поріжте поперечними шматочками. Покладіть їх у салатницю.

7. Додайте в салат баночку консервованої кукурудзи лише без маринаду.

8. Салат на свій смак посипте сіллю, чорним перцем і заправте соусом майонезом. Акуратно перемішайте його і подавайте до столу.

Смачного!

Дуже смачний крабовий салат із кальмарами.

Оригінальний та незвичайний смак надають крабовому салату кальмари. Ви здивуєте своїх гостей. Важливо лише правильно обробити кальмари, щоб вони не втратили своєї ніжності. Їх потрібно на 5 секунд опустити в окріп, а потім одразу поставити під холодну воду, тоді легко знімається шкіра. Очищені кальмари варити треба не більше 2 хвилин на маленькому вогні.

Інгредієнти:

  • Кальмар неочищений – 1 тушка.
  • Крабові палички – 100г.
  • Кукурудза – ½ баночки.
  • Свіжий огірок – 1 шт.
  • Яйце – 2 шт.
  • Сіль та майонез за смаком.

Процес приготування:

1. Спочатку почистіть та відваріть тушку кальмара.

2. Відваріть яйця, охолодіть їх та очистіть від шкаралупи.

3. Крабові палички розморозьте, зніміть оболонки і поріжте на маленькі кубики.

4. Нарізані палички перекладіть у салатницю.

5. Огірок промийте і наріжте на невеликі кубики. Покладіть його до нарізаних паличок і трохи посоліть.

6. Відкрийте баночку з консервованою кукурудзою, злийте маринад і покладіть кукурудзу (достатньо половини баночки) у салатницю.

7. Відварені яйця наріжте на середні кубики і додайте до салату.

8. Кальмар поріжте тонкою соломкою і з’єднайте з іншими інгредієнтами.

9. Салат заправте смачним соусом майонезним і акуратно перемішайте.

10. Обов’язково охолодіть салат у холодильнику і потім подайте на стіл.

Смачного!

Салат з крабовими паличками та пекінською капустою.

Надається простий рецепт легкого салату з крабових паличок з додаванням пекінської капусти. Це страва для вечері. Його із задоволенням їтимуть і діти. Готуємо салат без традиційного рису.

Інгредієнти:

  • Крабові палички – 350 г.
  • Пекінська капуста – 0,5 кг.
  • Яйце – 4 шт.
  • Огірок свіжий – 1 шт.
  • Кукурудза – 1 баночка.
  • Майонез, сіль, запашний перець та зелень за смаком.

Процес приготування:

1. Спочатку відваріть круто курячі яйця, охолодіть їх і очистіть від шкаралупи.

2. Пекінську капусту поріжте тонкою соломкою і складіть салатницю.

3. Огірок промийте, наріжте на невеликі кубики і перекладіть до капусти.

4. Яйця поріжте на середні кубики і перекладіть салатницю.

5. Крабові палички, попередньо розморожені, очистіть від оболонки та поріжте маленькими шматочками.

6. Додайте до салату консервовану кукурудзу.

7. Свіжу зелень (кріп і пір’я цибулі) промийте, обсушіть серветкою, дрібно нашаткуйте і покладіть до салату.

Дивіться також:  Салат з креветками - 10 найсмачніших і найпростіших рецептів

8. Салат на свій смак посипте сіллю, меленим запашним перцем і заправте майонезом.

9. Обережно перемішайте всі інгредієнти. Охолодіть салат у холодильнику і подайте до вечері.

Їжте на здоров “я!

Покроковий рецепт листкового крабового салату

Це рецепт крабового салату для святкового столу. Він виходить легким, повітряним і матиме дуже апетитний вигляд. Набір продуктів відрізняється від стандартного рецепту, тому що в ньому немає кукурудзи. Підготувавши заздалегідь необхідні інгредієнти, ви зможете за 10-15 хвилин приготувати цю святкову страву.

Інгредієнти:

  • Крабові палички – 200 г.
  • Морква – 2 шт.
  • Твердий сир – 150 г.
  • Яйце – 4 шт.
  • Петрушка – 1 пучок.

Процес приготування:

1. Попередньо відварюємо моркву та яйця. Охолоджуємо їх і очищаємо від шкірки та шкаралупи.

2. Всі продукти для цього салату потрібно подрібнити на великій тертці та розкласти на окремі ємності.

3. Спочатку натираємо моркву, потім на цій же тертці відварені яйця і в останню чергу шматочок твердого сиру.

4. Попередньо розморожені крабові палички очищаємо від оболонки та нарізаємо на тоненькі кружки.

5. Потім приступаємо до формування листкового салату.

6. Укладати шари будемо на красивій салатниці за допомогою кільця роз’ємного, адже страву готуємо для святкового столу.

7. Першим шаром розміщуємо натерту морквину та наносимо на неї майонезну сіточку.

8. Другим шаром розташовуємо нарізані яйця.

9. Третім шаром укладаємо крабові кружечки та останнім – натертий сир.

10. На кожен шар продуктів наносимо тонку майонезну сіточку.

11. Салат охолоджуємо у холодильнику.

12. Перед подачею на стіл змащуємо верх салату майонезом і посипаємо дрібно нарізаною петрушкою.

Смачного!

Салат з крабовими паличками та болгарським перцем

До вашої уваги надається цікавий рецепт салату з крабових паличок з додаванням солодкого перцю. Основу його зробимо із сирних млинців. Салат вийде дуже смачним. Спробуйте!

Інгредієнти:

  • Крабові палички – 200 г.
  • Солодкий перець та свіжий огірок – по 1 шт.
  • Натертий твердий сир – 6 ст. л.
  • Яйце – 3 шт.
  • Часник – 2 зубки.
  • Майонез, сіль, перець та свіжа зелень до смаку.

Процес приготування:

1. Спочатку подрібніть на крупній тертці твердий сир.

2. Потім підсмажте три сирні млинці. Для цього розбийте в окремий посуд яйця та змішайте з натертим сиром.

3. З отриманої суміші підсмажте на розігрітій рослинній олії три тонкі млинці.

4. Смажте на маленькому вогні і до отримання рум’яної скоринки на одній стороні.

5. Млинці охолодіть.

6. Солодкий болгарський перець, бажано червоний, почистіть від насіння, промийте і наріжте тонкою соломкою.

7. Так само наріжте промитий свіжий огірок.

8. Крабові палички, попередньо розморожені, наріжте косою соломкою.

9. Такою ж соломкою наріжте охолоджені млинці.

10. Усі нарізані продукти складіть у салатницю.

11. Додайте до салату подрібнений часник.

12. Салат на свій смак посоліть, посипте чорним перцем і покладіть соус майонезний, потім акуратно перемішайте і прикрасьте дрібно нарізаною зеленню.

Блюдо готове. Смачного!

Дуже смачний крабовий салат із ананасом.

До вашої уваги пропонується рецепт салату з крабових паличок з ананасом. Цей яскравий салат із солодкими нотками ананасу займе гідне місце і на святковому, і на повсякденному столі. Готується він швидко, тільки треба мати у запасі потрібні продукти.

Інгредієнти:

  • Крабові палички – 500 г.
  • Ананаси консервовані – 300 г
  • Яйце – 8 шт.
  • Кукурудза – 1.5 баночки.
  • Свіжі огірки – 2 шт.
  • Зелена цибуля – 1 пучок.
  • Сіль, перець та майонез за смаком.

Процес приготування:

1. Попередньо розморожені палички очистіть від плівки, поріжте кубиками та помістіть у глибоку ємність, у якій салат зручно перемішатиме.

2. Кубики нарізаних продуктів повинні бути трохи більше кукурудзяного зернятка, тоді салат буде виглядати естетичніше.

3. Зваріть круто курячі яйця, охолодіть їх, очистіть від шкаралупи і наріжте невеликими кубиками.

4. Такими ж кубиками поріжте свіжі огірки та помістіть їх у ємність.

5. Помийте зелену цибулю, дрібно наріжте її і додайте до салату.

6. Ананаси візьміть відразу нарізані шматочками так зручніше. Банку відкрийте, злийте сироп і покладіть фрукти до решти інгредієнтів.

7. Додайте в салат консервовану кукурудзу у потрібній кількості.

Дивіться також:  Салат з тунцем - 10 рецептів класичного салату з консервованим тунцем

8. Салат на свій смак посипте сіллю і перцем, обережно перемішайте і поставте його в холодильник.

9. Перед подачею до столу заправте салат смачним соусом майонезом, який можете приготувати самі, якщо дозволяє час.

Смачного!

Простий рецепт крабового салату із сухариками

За цим рецептом ви можете приготувати пікантний та смачний салат із крабових паличок з додаванням сухариків. Сухарики оберіть зі смаком ікри або морепродуктів, щоб вони гармонували за смаком з крабовими паличками, або приготуйте самостійно домашні сухарики з різними спеціями.

Інгредієнти:

  • Крабові палички – 200 г.
  • Яйце – 4 шт.
  • Кукурудза – 1 баночка.
  • Сухаріки – 100 р.
  • Сіль та майонез за смаком.

Процес приготування:

1. Відварюємо круто яйця, охолоджуємо їх, чистимо від шкаралупи і ріжемо на невеликі кубики.

2. Поміщаємо нарізані яйця в салатницю.

3. Попередньо розморожені крабові палички очищаємо від плівки та також нарізаємо кубиками.

4. Кладемо до салату баночку консервованої кукурудзи.

5. Сухарики для салату вибираємо зі смаком червоної ікри або крабового м’яса, але добре підійдуть зі смаком сметани та цибулі. Можете приготувати сухарики та самі. Для цього треба обсмажити на сухій сковорідці або на деку в духовці нарізаний на шматочки білий або чорний хліб, посипавши його улюбленими спеціями, смачніше.

6. Сухарики покладіть у салат перед самою подачею до столу, інакше стануть м’якими і втратять хрумкий смак.

7. Салат заправте смачним майонезом та перемішайте.

8. Форма подачі такого салату до столу може бути різноманітною – креманки, вазочки, порційні салатниці чи спільну страву. У будь-якому випадку він завжди виглядатиме на столі елегантно та красиво.

Смачного!

Салат з крабовими паличками та консервованою квасолею

Салат з крабовими паличками та консервованою квасолею виходить неймовірно ситним та яскравим за смаком. Таке апетитне частування урізноманітнить ваше меню і прикрасить домашній стіл. Для приготування салату використовуйте перевірений покроковий рецепт нашої кулінарної добірки.

Час готування – 20 хвилин

Час приготування – 10 хвилин

Порції – 4

Інгредієнти:

  • Палички крабові – 200 грн.
  • Квасоля консервована – 1 банка.
  • Огірок – 3 шт.
  • Часник – 2 зуб.
  • Майонез – 3 ст.
  • Сіль за смаком.
  • Перець чорний мелений – до смаку.

Процес приготування:

Крок 1. Розморожуємо крабові палички і після цього нарізаємо їх кубиками великого розміру.

Крок 2. Також кубиками нарізаємо огірки. Складаємо обидва інгредієнти в глибокий салатник.

Крок 3. Сюди ж викладаємо консервовану квасолю, з якої заздалегідь зливаємо всю рідину.

Крок 4. У салатник продавлюємо зубчики часнику.

Крок 5. Поливаємо продукти майонезом, солимо та перчимо.

Крок 6. Перемішуємо вміст салатника для однорідності.

Крок 7. Салат з крабовими паличками та консервованою квасолею готовий. Частуйтесь!

Крабовий салат із плавленим сиром

Крабовий салат з плавленим сиром – це яскраве за смаком та привабливе частування для вашого домашнього чи святкового столу. Приготувати апетитний салат нескладно. Для цього використовуйте перевірений покроковий рецепт із фотографіями з нашої кулінарної збірки.

Час готування – 30 хвилин

Час приготування – 15 хвилин

Порції – 4

Інгредієнти:

  • Палички крабові – 200 грн.
  • Кукурудза консервована – 200 грн.
  • Огірок свіжий – 200 грн.
  • Сир плавлений – 200 гр.
  • Яйце – 4 шт.
  • Часник – 2 зуб.
  • Майонез – 2 ст.
  • Цибуля зелена – 30 гр.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуємо необхідні продукти за списком.

Крок 2. До готовності відварюємо курячі яйця, потім охолоджуємо їх у холодній воді.

Крок 3. Розморожені крабові палички ріжемо невеликим кубиком.

Крок 4. Викладаємо подрібнені палички у салатник.

Крок 5. Також кубиком ріжемо промитий огірок.

Крок 6. Відправляємо огірок до крабових паличок.

Крок 7. Охолоджені яйця очищаємо і подрібнюємо ножем.

Крок 8. Відправляємо інгредієнти до салатника.

Крок 9. Сюди ж викладаємо консервовану кукурудзу, з якої заздалегідь зливаємо рідину.

Крок 10. Для заправки вимішуємо майонез із подрібненим часником.

Крок 11. Заправкою поливаємо салат і перемішуємо.

Крок 12. На великій тертці натираємо сир плавлений.

Крок 13. Додаємо тертий плавлений сир салат.

Крок 14. Ще раз все перемішуємо.

Краб 15. Крабовий салат із плавленим сиром готовий. Посипайте подрібненою зеленою цибулею і подавайте до столу!