Сьогодні салат з креветками і крабовими паличками вважається найпопулярнішим блюдом. Правда, враховуючи вартість деяких інгредієнтів, його не можна віднести до бюджетних або повсякденним варіантами. Такий салат зазвичай готують на свята або з яких-небудь особливих випадках. Зробити його можна різними способами. Все буде залежати від того, які саме компоненти господиня захоче включити до складу страви.
Салат з креветками, крабовими паличками і помідорами
На думку фахівців, морепродукти чудово поєднуються з соковитими овочами. Саме тому в салаті з креветками і крабовими паличками відмінно поєднуються, наприклад, свіжі помідори. Варіантів тут може бути багато.
До складу входять:
- 150 грам крабових паличок;
- 250 грам заморожених креветок;
- помідор;
- 1 стручок солодкого перцю;
- сіль;
- ½ Головки червоної цибулі;
- перець мелений;
- майонез.
Щоб приготувати салат, треба:
- Першим ділом розморозити, а потім відварити в підсоленій воді і охолодити креветки.
- Крабовий компонент подрібнити на тертці з великими отворами. Зробити це буде набагато легше, якщо попередньо їх на 15-20 хвилин покласти в морозилку.
- Очищений від лушпиння цибулю дрібно покришити.
- Томати нарізати кубиками.
- Перець вимити, акуратно вирізати у нього плодоніжку, видалити насіння, а потім м’якоть покришити соломкою.
- Підготовлені продукти скласти в глибокий посуд, посолити, присипати перцем і заправити майонезом.
Салат виходить досить соковитий і смачний. Крім того, він дуже ефектно виглядає на столі.
З додаванням кальмарів
Деякі господині впевнені, що салат стане смачнішою, якщо в ньому одночасно присутні більше різних морепродуктів. Щоб у цьому переконатися, можна спробувати зробити салат, наприклад, з креветками, кальмарами і крабовими паличками. В народі він більше відомий, як «Морський».
Для приготування знадобиться склад компонентів:
- 200 грам крабових паличок;
- 250 грам очищених креветок;
- ½ Качана пекінської капусти;
- 400 грам свіжих кальмарів;
- майонез.
Щоб зробити цей салат, треба:
- Відварити креветки. Для цього їх слід покласти в каструлю з киплячою водою і потримати там півтори-дві хвилини, додавши трохи солі. Готовність можна визначити за кольором. Свіжі креветки зазвичай сірі, а після варіння вони стають рожевими.
- З тушки кальмара обережно зняти плівку. М’ясо занурити на 2,5-3 хвилини в окріп. Воду обов’язково треба підсолити. Потім відварну, трохи побілілі тушку слід дістати шумівкою, покласти на друшляк і почекати, поки стече вся волога.
- Після цього всі підготовлені морепродукти подрібнити. Креветки можна просто порізати навпіл, а кальмари, палички і капусту нарізати смужками.
- Інгредієнти зібрати в одну посуд, полити майонезом і перемішати.
Якщо дари моря приготовані правильно і не переварені, то салат обов’язково вийде ніжний і соковитий.
Як приготувати з ананасами
У салат з креветками і крабовими паличками можна додати трохи ананасів. Цей оригінальний екзотичний тандем може стати непоганим варіантом легкого, але повноцінного вечері.
У цьому випадку набір продуктів буде дещо іншою:
- 200 грам підморожених крабових паличок;
- 100 грам консервованих ананасів;
- 150 грам варених креветок (очищених);
- 2 варені яйця;
- 70 грам сиру (твердого);
- 100-120 грам майонезу.
Послідовність приготування:
- Шматочки ананасів дістати з банки і дрібно покришити.
- Довільно нарізати крабові палички.
- Те ж саме зробити і з очищеними яйцями.
- Сир подрібнити на тертці з великими отворами.
- Якщо креветки дрібні, то їх краще брати цілком. Сирі заморожені продукти спочатку треба підварити (як зазначено в попередньому рецепті), а потім охолодити і очистити.
- Всі інгредієнти перекласти в миску, полити їх майонезом і перемішати.
Готовий салат перевірити на наявність солі, а любителі гострих страв його трішки поперчити.
Салат Королівський з креветками і крабовими паличками
Для особливо урочистих випадків ідеально підійде не зовсім звичайний салат Королівський. Правда, у нього немає якоїсь суворої рецептури, але є один цікавий варіант, де присутні креветки разом з крабовими паличками.
Для роботи знадобиться:
- 0,5 кілограма креветок;
- 300 грам крабових паличок;
- 3 яйця;
- 100 грам сиру;
- 5-6 пір’їн зеленого цибулі;
- 180 грам червоної ікри;
- 10 столових ложок майонезу.
Спосіб приготування не відрізняється особливою складністю:
- Відварити, а потім очистити креветки.
- Основний компонент довільно покришити.
- Зварити яйця круто. Після цього їх треба очистити від шкаралупи і дрібно порізати.
- Потерти на крупній тертці сир.
- Продукти скласти в глибоку тарілку, додати до нього майонез і добре перемішати.
- Отриману масу розрівняти, а викласти на неї зверху ікру і прикрасити зеленою цибулею.
Такий шикарний салатик буде справжньою родзинкою будь-якого святкового столу.
Проста закуска з кукурудзою
Бувають ситуації, коли треба швидко приготувати що-небудь смачне, але зовсім немає часу на те, щоб довго возитися на кухні. В цьому випадку можна використовувати варіант простий, але досить оригінальної закуски.
Для її приготування потрібно:
- 250 грам заморожених креветок;
- по 150 грам крабових паличок і консервованої кукурудзи;
- трішки майонезу.
Готується таке блюдо буквально за кілька хвилин:
- Спочатку треба відварити в підсоленій воді заморожені креветки, а потім охолодити їх і очистити.
- Палички порізати кубиками.
- Кукурудзу дістати з банки і процідити.
- Інгредієнти зібрати в одній тарілці і перемішати.
Це – найпростіший салат з креветками і крабовими паличками, який буде прекрасним варіантом легкої і швидкої закуски. Приготувати страву зможе навіть школяр.
Рецепт з сиром
Серед величезного розмаїття кулінарних рецептів є ще один цікавий варіант. Це — салат “Царський”. За складом він почасти нагадує один з описаних вище рецептів. Правда, готується таке блюдо набагато простіше і швидше.
Щоб його зробити, потрібно мати в наявності:
- 1 велика упаковка (240 г) крабових паличок;
- 1 зубок часнику;
- 300 грам варених креветок;
- 150 грам твердого сиру;
- 3 відварені тушки кальмара;
- майонезний соус;
- 3 повні столові ложки червоної ікри.
Методика швидкого приготування салату:
- Якщо кальмари і креветки заморожені, то попередньо їх треба залити окропом і почекати пару хвилин.
- Сир потерти на тертці з великими отворами.
- Часник подрібнити за допомогою спеціальної давилки.
- Крабові палички і кальмари акуратно покришити соломкою.
- Креветки очистити і порізати навпіл, якщо вони занадто великі.
- Всі компоненти за списком зібрати в салатник і перемішати.
Блюдо виходить дійсно смачне. Але готувати його кожен день по грошам буде дуже накладно.
Крабовий салат листковий
Для урочистих випадків салати краще викладати на тарілки шарами.
Виходить якась подоба торта, який за традицією обов’язково присутній на будь-якому святковому столі. В якості прикладу можна спробувати приготувати оригінальний крабовий салат.
Для цього спочатку на робочому столі треба зібрати такі обов’язкові компоненти:
- 180 грам крабових паличок і стільки ж твердого сиру;
- 2 огірка;
- 220 грам креветок;
- 4 яйця;
- сіль;
- 125 грам майонезного соусу;
- перець;
- свіжа зелень.
Готується таке блюдо покроково:
- Відварити круто яйця. Очистити їх від шкаралупи і потерти на крупній тертці.
- Креветки покласти на 3 хвилини в киплячу солону воду, а потім відкинути їх на друшляк і почекати, поки стече вся рідина. Великі екземпляри можна розрізати на дві частини.
- Крабові палички подрібнити квадратиками.
- Сир дрібно натерти.
- Порубати зелень
- Огірок очистити від шкірки і подрібнити на крупній тертці.
- Підготовлені продукти викласти на широку тарілку шарами у такому порядку: огірок – ½ частина яєць – ½ частина сиру, майонез – ½ частина крабових паличок – інші яйця – залишки сиру, майонез – залишки крабових паличок – креветки. Прикрасити страву зеленню.
Щоб конструкція не розсипалася і виглядала акуратно, для укладання шарів можна використовувати спеціальну кулінарну форму у вигляді кільця.