Салати з креветками виглядають вишукано, вони не тільки смачні, але і корисні. Приготований за одним із запропонованих нижче рецептів салат з креветками і помідорами урізноманітнює меню і стане прикрасою святкового столу. Комбінують салати з морепродуктами овочами, яйцями, сиром, зеленню і цитрусовими. Вони виглядають чудово, якщо їх подавати в прозорих салатниках. Така подача стане вершиною кулінарного майстерності!
Простий салат з креветками і помідорами
Необхідні продукти:
- креветки — 250 г;
- 2 помідори;
- листя салату;
- 2 варених яйця;
- 2 ложки оливкової олії;
- сік половинки лимона.
Приготування:
- Очистити і нарізати крупно яйця, відкласти їх убік.
- З помідорів зняти шкірку, попередньо обшпаривши окропом, м’якоть нарізати.
- Листя салату нарвати в глибоку чашу, додати туди яйця, помідори, варені креветки.
- Полити салат олією з соком лимона, посолити. Ще раз перемішати, після чого салат готовий до подачі.
З додаванням авокадо
Щоб приготувати салат з креветками і помідорами, і авокадо, досить купити потрібні продукти і витратити трохи часу.
Необхідні продукти:
- креветка варена — 300 г;
- 1 авокадо;
- пучок салату;
- масло для заправки;
- яблучний оцет;
- бринза — 250 р.
Приготування:
- Очистити авокадо, збризнути яблучним оцтом, щоб не потемніло, нарізати кубиками.
- Помістити авокадо в глибоку чашу, додати туди ж варену креветку. Якщо креветка щойно зварена, її потрібно остудити – гарячу класти в салат небажано.
- Нарізаємо кубиками бринзу. Щоб вона не кришилась, рекомендується періодично змочувати ніж водою. Якщо сир виявився дуже солоним, підсолювати салат необов’язково, проте, це справа смаку.
- Нарвати в салатник зелень, заправити все оливковою або рослинним маслом, перемішати.
Закуска з перепелиними яйцями
Необхідні продукти:
- яйця перепілок -7 шт.;
- майонез — 3 ч. л.;
- 14 шт. дрібних креветок;
- листя салату;
- помідори черрі 5 – 6 шт.
Приготування:
- Перепелині яйця зварити, остудити їх, очистити і розрізати навпіл. Змастити майонезом яйця і, за бажання, з урахуванням смаку підсолити.
- На плоске блюдо викласти листя салату, зверху – яйця з майонезом.
- На кожну яєчну половинку викладаємо по одній креветці. У просторі між порціями викладаємо половинки помідорів черрі.
- Закуска готова, її відразу ж можна подавати.
Салат рукола, креветки і помідор черрі
Необхідні продукти:
- пучок рукколи;
- 200 г помідорів чері;
- яйця перепелів — 5 шт.;
- креветка варена — 1 чашка;
- олія оливкова;
- сік апельсина;
- кунжут білий і чорний — 1 ложка.
Приготування:
- У чашу для салату покласти варену креветку, додати нарізані половинками помідори черрі.
- Очистити варені перепелині яйця, нарізати їх шматочками, з’єднати з салатом.
- Нарвати руками рукколу, попередньо її можна потримати в крижаній воді для хрускоту.
- Заправити закуску олією з лимонним соком, посипати кунжутом і перемішати.
Поєднання рукола з креветками і помідорами черрі виглядає дуже виграшно і по-святковому ошатно.
Готуємо з сиром
Необхідні продукти:
- сир — 350 г;
- креветка варена — 350 г;
- 2 ложки вареного рису;
- майонез — 25 г;
- свіжий огірок;
- сіль, мелений пекучий перець.
Приготування:
- Очистити огірок, нарізати соломкою.
- Натерти на крупній тертці сир або дрібно порубати його.
- У миску додати варений рис і всі нарізані продукти, ввести сіль і все перемішати.
- В окремому посуді пересипати креветки пекучим червоним перцем. Якщо ви не любитель гострих страв — замінити перець паприкою.
- Додати креветки в загальну тарілку заправити майонезом – салат готовий!
Як приготувати теплий салат
Необхідні продукти:
- сира креветка — 350 г;
- помідори черрі — 5 – 6 шт.;
- сир — 220 г;
- розмарин;
- авокадо;
- оливкова олія — 20 мл
Приготування:
- Креветку розморозити, посолити, присмачити сушеним розмарином. Можна додати мелений перець. Все перемішати і відставити на час, щоб креветки промариновались.
- Очистити авокадо, нарізати невеликими кубиками. Помідори черрі розділити на половинки.
- Розігріти сковороду, влити туди оливкова олія і помістити креветки, щоб вони злегка обжарились. Аромат в цей момент на кухні буде незрівнянний, а салат вийде дуже смачний.
- Як тільки креветка змінила свій колір, додаємо в сковороду помідори, помішуючи їх, розігріваємо.
- Слідом всипаємо авокадо і дозволяємо овочів прогрітися.
- На завершення посипаємо вміст сковороди тертим сиром, даємо йому розплавитися і відразу ж знімаємо блюдо з плити.
- Висипаємо вміст сковороди в салатник, подаємо до столу.
Зі свіжими огірками
Необхідні продукти:
- 3 свіжих огірка;
- 270 г креветок;
- 3 варених яйця;
- нежирний йогурт — 60 мл;
- зелена цибуля;
- апельсин.
Приготування:
- Натріть на тертці варені яйця, відкладіть в сторону.
- У миску для салату помістіть варену креветку, додати туди нарізані кубиками огірки і апельсин.
- Все перемішайте, всипте яйця і подрібнений зелений лук, заправити знежиреним йогуртом. При бажанні йогурт можна замінити сметаною або майонезом.
Салат з креветками і в’яленими помідорами
Необхідні продукти:
- в’ялені помідори — 180 г;
- креветка варена — 150 г;
- вустерширський соус;
- салатна суміш;
- сік половинки лимона.
Приготування:
- Скропити лимонним соком креветку, помістити її в чашу для салату, трохи посолити. Якщо креветка варилася в солоній воді, додати сіль необов’язково — це справа смаку.
- До креветці покласти в’ялені помідори. Якщо вони шматочками, різати їх не потрібно, цілі ж краще подрібнити.
- У салатник рвемо зелень, все перемішуємо до подачі і поливаємо вустерширським соусом.
Підбірка дуже простих і смачних салатів на основі креветок дозволить навіть початківцям господиням швидко навчитися кулінарної майстерності. Головне, пам’ятати, що креветку не потрібно довго варити, інакше вона перетравиться, а перед закладкою в салат її слід остудити. Однак, це правило не стосується теплих салатів.
Не потрібно хвилюватися, салати з морепродуктів готуються легше, ніж інші, головне — мати бажання здивувати домочадців кулінарним шедевром!