Салат з креветками – 10 найсмачніших і найпростіших рецептів

Салат з креветками – ця закуска, яка має безліч смачних варіацій. Кожен рецепт має свої особливості, один підходить для легкого перекушування і може бути зібраний нашвидкуруч, інший настільки красивий, що здатний перетворити та прикрасити будь-яке святкове застілля. У цій статті ви знайдете рецепт салату з креветками на будь-який випадок життя.

Класичний салат з креветками та авокадо

Класичний салат з креветками та авокадо – це проста закуска, яка зустрічається у найдорожчих ресторанах. Той випадок, коли з мінімального набору продуктів і навіть за відсутності кулінарних навичок ви зможете приготувати вишуканий салат для романтичного вечора.

Інгредієнти:

на – 4 порції

  • Креветки заморожені – 300 гр.
  • Авокадо – 2 шт.
  • Помідори – 4 шт.
  • Листовий салат – 150 гр.
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Сіль за смаком
  • Для заправки:
  • Перець чилі – 1 шт.
  • Авокадо – 2 шт.
  • Кінза – 100 гр.
  • Лимон – 2 шт.
  • Олія оливкова – 3 ст.л.
  • Цибуля шалот – 1 шт.
  • Вода кип’ячена – 200 мл.
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Сіль за смаком

Процес приготування:

Як приготувати салат з креветками? Листя салату добре промийте від піску проточною водою, просушіть і викладіть в миску.

Помийте помідори, видаліть місця кріплення плодоніжок, наріжте часточками і додайте в миску до салату.

Два середні за розміром авокадо розріжте навпіл, видаліть кісточку, зніміть шкірку і наріжте м’якоть невеликими часточками.

Далі візьміть блендер для приготування заправки салату. Нарізані перець чилі та авокадо викладіть у чашу. Влийте оливкову олію. До речі, чилі можна додавати за бажанням.

Видавіть у чашу лимонний сік і додайте свіжу кінзу.

Майбутню заправку посоліть і приправте меленим перцем до смаку, влийте воду і подрібніть блендером до однорідного стану.

Полийте овочі отриманою заправкою та перемішайте.

Додайте до салату варені креветки і можна подавати закуску на стіл. Смачного!

Салат “Цезар” з креветками

Салат «Цезар» з креветками – це ідеальна у всіх відносинах закуска, яка сподобається навіть найвибагливішим гурманам. Незважаючи на свою легкість, салат досить поживний та ситний. Крім креветок до складу салату входять салатне листя, помідори, сир і сухарики.

Час приготування: 40 хв.

Час приготування: 40 хв.

порцій – 4-5.

Інгредієнти:

  • Салат Айсберг – 0,5 шт.
  • Помідори – 200 гр.
  • Креветки – 150 гр.
  • Пармезан – 80 г.
  • Часник – 1 зуб.
  • Багет/батон/чіабатта – 150 гр.
  • Олія оливкова – 1 ст.л.
  • Заправка для салату “Цезар” – 3-6 ст.л.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуйте усі необхідні продукти. Овочі ретельно вимийте. Заправку для “Цезаря” можна купити готову або приготувати самостійно.

Крок 2. Багет наріжте брусками чи кубиками, як вам більше подобається.

Крок 3. Збризкайте нарізаний білий хліб оливковою олією, посоліть на смак і посипте подрібненим часником. Розподіліть хліб на деку і підсушіть його в духовці протягом 5-7 хвилин.

Крок 4. Креветки повністю розморозьте, очистіть та обсмажте на оливковій олії, посоліть та приправте до смаку.

Крок 5. Візьміть глибоку миску, порвіть у неї листя салату.

Крок 6. Пармезан натріть на дрібній тертці.

Крок 7. Для порційної подачі візьміть плоску тарілку, покладіть на неї трохи салатного листя, посипте стружкою з пармезану та полийте заправкою.

Крок 8. Зверху розкладіть часточки помідорів та смажені креветки, додайте ще трохи тертого сиру, соусу та викладіть сухарики. Можна відразу подавати салат “Цезар” із креветками на стіл. Смачного!

Морський салат з креветками та кальмарами

Морський салат з креветками і кальмарами включає практично всю різноманітність морепродуктів. Найчастіше готують салат на святковий стіл. Закуска має дуже ніжний смак і високу поживну цінність, мало які продукти можуть позмагатися з кальмарами за вмістом білка.

Час приготування: 40 хв.

Час приготування: 40 хв.

порцій – 2.

Інгредієнти:

  • Креветки очищені – 150 гр.
  • Капуста пекінська – 200 гр.
  • Кальмари – 300 грн.
  • Яйце – 1 шт.
  • Перець горошком – 5 шт.
  • Олія – ​​3 ст.л.
  • Маслини без кісточок – 15 шт.
  • Лист лавровий – 1 шт.
  • Сіль морська – до смаку.
  • Перець чорний мелений – до смаку.
  • Оцет винний білий – 1 ст.
  • Гірчиця – 1 ч.л.
Дивіться також:  Салат з печінки — 32 рецепта смачного приготування в домашніх умовах

Процес приготування:

Крок 1. Качан пекінської капусти помийте та просушіть. Куряче яйце заздалегідь відваріть круто. Очищені креветки викладіть у окріп і варіть протягом хвилини, потім відкиньте на друшляк.

Крок 2. Для приготування кальмарів візьміть іншу каструлю, закип’ятіть у ній воду, додайте|добавляйте| сіль|соль|, перець горошком і лавровий лист. Викладіть у киплячу воду кальмарів і варіть їх 1-2 хвилини. Потім вийміть кальмарів із бульйону і остудіть.

Крок 3. У невеликій мисочці змішайте олію, гірчицю, винний оцет, сіль і мелений перець. У вас буде заправка для майбутнього салату.

Крок 4. Наріжте пекінську капусту тонкою соломкою.

Крок 5. Маслини наріжте кружальцями.

Крок 6. Кожного вареного кальмару розріжте вздовж на дві частини, зніміть плівочки та видаліть хітинові пластинки. Потім наріжте соломкою кальмарів.

Крок 7. Перекладіть капусту, кальмари, маслини і креветки в миску, полийте їх заправкою. Додатково посоліть і поперчіть закуску за смаком.

Крок 8. Перемішайте ложкою салату.

Крок 9. Яйце очистіть від шкаралупи і наріжте часточками. Викладіть салат з кальмарами та креветками на гарне блюдо, додайте часточки варених яєць і подавайте на стіл. Смачного!

Салат з креветками, помідорами черрі та рукколою

Салат з креветками, помідорами чері та рукколою виходить апетитним, легким, смачним та хрустким. Закуска подобається всім, хто її пробує. Тому подібні рецепти дуже швидко розлітаються серед подружок та домогосподарок.

Час приготування: 25 хв.

Час приготування: 25 хв.

порцій – 2.

Інгредієнти:

  • Помідори чері – 200 гр.
  • Авокадо – 2 шт.
  • Креветки – 300 гр.
  • Рукола – 50 гр.
  • Олія – ​​10 мл.
  • Олія вершкове – 30 гр.
  • Оливкова олія – за смаком.
  • Лимон – 1 шт.
  • Часник – 3 зуб.
  • Сіль за смаком.
  • Пармезан – 50 г.
  • Перець чорний мелений – до смаку.

Процес приготування:

Крок 1. Найкраще для салату використовувати сирі креветки. Очистіть від хітинового панцира і кишки, потім промийте проточною водою і дайте їм трохи обсохнути.

Крок 2. Прогрійте сковорідку, розтопіть у ній вершкове масло|мастило| і влийте трохи рослинного. Дрібно наріжте зубчики часнику та пасеруйте їх протягом 15 секунд на сковороді.

Крок 3. Далі на розпечену часникову олію викладіть креветки і смажте їх протягом півтори хвилини з одного боку, потім переверніть і готуйте стільки ж з іншого. Посоліть і приправте їх меленим перцем до смаку.

Крок 4. Авокадо помийте, розріжте навпіл, видаліть кісточку і зріжте шкірку. М’якуш авокадо наріжте кубиками, перекладіть у миску і збризкайте лимонним соком.

Крок 5. Дрібні помідори промийте і розріжте навпіл. Пармезан натріть на дрібній тертці.

Крок 6. Руку помийте, наріжте її або порвіть руками в довільному порядку.

Крок 7. У мисці змішайте всі подрібнені продукти, додайте обсмажені креветки, що остигли. Заправте салат оливковою олією, посоліть і поперчіть.

Крок 8. Перемішайте салат з креветками, помідорами черрі та рукколою, викладіть на гарне блюдо або розділіть на порції та подавайте на стіл. Смачного!

Найсмачніший салат з креветками та ананасом

Найсмачніший салат із креветками та ананасом, який надовго запам’ятається всім вашим гостям, ви легко зберете за цим рецептом. Таке оригінальне поєднання продуктів дозволяє поекспериментувати зі смаком і знайти ті поєднання, які вам припадуть до душі.

Час приготування: 30 хв.

Час приготування: 30 хв.

порцій – 1.

Інгредієнти:

  • Ананас консервований – 70 грн.
  • Огірок – 50 гр.
  • Креветки – 70 гр.
  • Сир твердий – 50 гр.
  • Йогурт грецький – 100 гр.
  • Сіль за смаком.
  • Перець чорний мелений – до смаку.
  • Яйце варене – 1 шт.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуйте всі продукти для салату. Розкрийте банку з консервованими ананасами та відкиньте їх на сито.

Дивіться також:  Крабовий салат з капустою – 6 рецептів приготування

Крок 2. Огірок наріжте тонкою соломкою.

Крок 3. Твердий сир наріжте дрібною соломкою або натріть на тертці.

Крок 4. Варене яйце наріжте дрібними кубиками.

Крок 5. Креветки відваріть у підсоленій воді, за бажання можна додати перець або лавровий лист. Складіть у салатницю усі підготовлені інгредієнти.

Крок 6. Салат заправте грецьким йогуртом, посоліть та додайте мелений перець, акуратно перемішайте.

Крок 7. Щоб красиво подати закуску на стіл, на плоску тарілку покладіть салатний лист, поставте зверху кулінарне кільце, викладіть салат, трохи утрамбуйте його і приберіть кільце. Чудова закуска з креветками та ананасом готова. Смачного!

Простий салат з креветками та пекінською капустою

Простий салат з креветками та пекінською капустою – це бюджетний варіант для перекушування або соковите доповнення до обіду чи вечері. Пекінська капуста надає салатам об’єму та соковитості, а крабові палички роблять смак закуски ніжним та м’яким. Заправка для салату може бути будь-якою: від простого майонезу до складного соусу на його основі.

Час приготування: 30 хв.

Час приготування: 30 хв.

порцій – 4.

Інгредієнти:

  • Сметана – 3 ст.л.
  • Креветки – 500 гр.
  • Ананаси консервовані – 500 грн.
  • Капуста пекінська – 0,5 шт.
  • Олія оливкова – 1,5 ст.л.
  • Гірчиця французька – 1 год.
  • Сіль за смаком.
  • Сік лимонний – 1 ч. л.
  • Перець чорний мелений – до смаку.
  • Гранат – 0,5 шт.

Процес приготування:

Крок 1. Креветки повністю розморозьте та відваріть у киплячій підсоленій воді протягом 30 секунд. Потім відкиньте креветки на друшляк і дайте їм охолонути.

Крок 2. Ополосніть качан пекінської капусти і наріжте смужками. Перекладіть нарізку у глибоку миску.

Крок 3. Якщо у вас ананас у кільцях, то наріжте кубиками. Додайте до пекінської капусти креветки, ананаси та зерна гранату.

Крок 4. За допомогою блендера змішайте оливкову олію, лимонний гірчицю сік, сметану, додайте сіль і мелений перець. Заправка для салату готова.

Крок 5. Додайте салат заправку, перемішайте і можна подавати салат на стіл. За бажання можна прикрасити закуску мікрозеленню. Смачного!

Салат з креветками, рукколою та кедровими горішками

Салат з креветками, руколою та кедровими горішками – це свіжа та хрумка вітамінна закуска. Особливого смаку салату надають креветки, обсмажені на оливковій олії з часником. Помідори черрі забезпечують соковитість та дуже приємні солодкі нотки.

Час приготування: 30 хв.

Час приготування: 30 хв.

порцій – 2.

Інгредієнти:

  • Часник – 1 зуб.
  • Бальзамико-крем – 1 ст.л.
  • Помідори чері – 6 шт.
  • Рукола – 20 гр.
  • Креветки – 150 гр.
  • Горіхи кедрові – 1 ст.
  • Оливкова олія – 2 ст.л.
  • Перець чилі стручковий – 1 шт.

Процес приготування:

Крок 1. Помийте помідори та руків’я, розморозьте креветки в панцирах.

Крок 2. Очистіть креветки від панцирів.

Крок 3. У невелику ємність влийте пару столових ложок оливкової олії, видавіть в неї зубчики часнику та додайте маленький стручок перцю чилі. Олії необхідно настоятися.

Крок 4. Якщо креветки у вас сирі, то на розігріту сковороду влийте ароматну оливкову олію, попередньо видаливши часник і чилі, обсмажте на ньому креветки. Якщо вони варені, то просто залийте їх олією та дайте промаринуватися протягом 15-20 хвилин.

Крок 5. Розріжте чері навпіл.

Крок 6 Тепер можна зібрати салат. На тарілці з’єднайте руків’я, помідори та креветки. Полийте салат бальзаміко-кремом і додайте|добавляйте| кедрові горіхи. Смачного!

Простий і смачний салат з креветками та крабовими паличками

Простий і смачний салат із креветками та крабовими паличками – це один із самих рядових рецептів, які є у будь-якій кухонній книзі. Як доповнення до креветок і крабових паличок будемо використовувати яйця, консервовану кукурудзу та зелену цибулю.

Час приготування: 60 хв.

Час приготування: 40 хв.

порцій – 8.

Інгредієнти:

  • Палички крабові – 200 грн.
  • Цибуля зелена – 50 гр.
  • Креветки – 400 гр.
  • Майонез – 100 гр.
  • Яйця – 4 шт.
  • Кукурудза консервована – 200 грн.
  • Сіль за смаком.
Дивіться також:  Салат Грибна поляна – 7 рецептів

Процес приготування:

Крок 1. Помийте пір’я зеленої цибулі, струсіть в них зайву рідину і дрібно наріжте ножем. Перекладіть цибулю в миску, посипте сіллю і трохи пам’ятайте руками, щоби почав виділятися сік.

Крок 2. Крабові палички вийміть із упаковки та наріжте кубиками невеликого розміру.

Крок 3. Креветки розморозьте, за потреби очистіть. Креветки відваріть у підсоленій воді протягом 1-2 хвилин і наріжте невеликими шматочками.

Крок 4. В окремій каструлі зваріть круто курячі яйця. Коли вони охолонуть, очистіть їх від шкаралупи та натріть на дрібній тертці.

Крок 5. Додайте в миску крабові палички, креветки та консервовану кукурудзу.

Крок 6. Заправте салат майонезом, посоліть до смаку і перемішайте. Перед тим, як подати салат із креветками та крабовими паличками на стіл, потримайте його деякий час у холодильнику. Смачного!

Царський салат з креветками, кальмарами та червоною ікрою

Царський салат із креветками, кальмарами та червоною ікрою тому так і називається, що має помпезний вигляд та вражаючий склад. Однозначно, така закуска найчастіше готується виключно для святкового застілля, і при прикрасі можна виявити всю свою фантазію.

Час приготування: 50 хв.

Час приготування: 25 хв.

порцій – 6.

Інгредієнти:

  • Креветки варені – 250 гр.
  • Сир твердий – 100 гр.
  • Майонез – 150 гр.
  • Ікра червона – 70 грн.
  • Кальмари – 300 грн.
  • Кріп – 2 гілки.
  • Палички крабові – 100 гр.
  • Сіль за смаком.
  • Перець чорний мелений – до смаку.

Процес приготування:

Крок 1. У невеликій каструлі зваріть курячі яйця круто. Остудіть яйця, очистіть їх від шкаралупи та наріжте дрібними кубиками.

Крок 2. В окремій каструлі доведіть воду до кипіння, посоліть та опустіть у неї тушки кальмарів. Від моменту закипання варіть кальмарів протягом 4 хвилин, потім відкиньте їх на друшляк, дайте охолонути і наріжте соломкою.

Крок 3. Варено-морожені креветки покладіть у глибоку миску, залийте окропом і залиште на 10 хвилин. Потім відкиньте їх на друшляк і наріжте невеликими шматочками.

Крок 4. Крабові палички наріжте кубиками, кріп дрібно нарізайте ножем, а твердий сир натріть на дрібній тертці.

Крок 5. У мисці з’єднайте яйця, крабові палички, кальмари, креветки та кріп. Додайте третину майонезу, сіль та мелений перець, перемішайте.

Крок 6. Отриману масу розрівняйте ложкою, щоб вийшла рівна поверхня. Зверху покладіть рівномірним шаром тертий сир.

Крок 7. Нанесіть майонез, що залишився, на поверхню салату у вигляді сітки. У кожну комірку покладіть трохи червоної ікри. Перед подачею Царський салат помістіть у холодильник на півгодини. Смачного!

Салат з креветками, яйцем та огірком

Салат з креветками, яйцем та огірком має чудовий гармонійний смак. Закуску можна віднести до легких та швидких. Яйця та креветки загалом готуються швидко, а огірочки потрібно лише помити та нарізати. Якщо ви хочете трохи зменшити калорійність закуски, то замість майонезу його можна заправити густим грецьким йогуртом.

Час приготування: 20 хв.

Час приготування: 20 хв.

порцій – 2.

Інгредієнти:

  • Огірки свіжі – 150 грн.
  • Укроп – 1 пучок.
  • Майонез – 3-4 ст.л.
  • Сіль за смаком.
  • Яйця – 3 шт.
  • Креветки – 450 гр.
  • Перець чорний мелений – до смаку.

Процес приготування:

Крок 1. Креветки викладіть у киплячу воду. Після того, як вода знову закипить, варіть хвилини креветки, потім злийте воду, остудіть і очистіть креветки. За бажання у воду для аромату можна додати горошини запашного перцю та лавровий лист.

Крок 2. Огірки помийте та наріжте соломкою. За бажання можна очистити їх від шкірки.

Крок 3. Яйця зваріть круто, очистіть від шкаралупи і дрібно наріжте.

Крок 4. Кріп промийте водою і дрібно порубайте ножем.

Крок 5. Усі підготовлені подрібнені продукти перекладіть у глибоку миску, заправте майонезом, посоліть і поперчіть до смаку.

Крок 6. Добре перемішайте вміст миски. Смачний та соковитий салат із креветками, огірком та яйцем готовий, можна відразу подавати на стіл. Смачного!

Прокрутка до верху