Салат з кукурудзою — 17 рецептів приготування в домашніх умовах

Дуже часто на святкових столах російських господинь з’являються салати з кукурудзою. Їх люблять за дивовижну соковитість, оригінальний смак і яскравий апетитний зовнішній вигляд. При цьому кукурудза чудово поєднується з будь-якими м’ясними продуктами і овочами.

Простий салат з консервованою кукурудзою з овочами

Інгредієнти: стручок болгарського перцю, середній огірок, великий помідор, зелена цибуля, половина банки кукурудзяних зерен, майонез, пшеничні часникові сухарики, дрібна сіль.

  • Всі овочі ретельно миються, чистяться і нарізаються на шматочки. Бажано, щоб їх скибочки були приблизно однаковими за розміром.
  • Зелень дуже дрібно рубається гострим ножем.
  • Кукурудзяні зерна висипаються на друшляк і позбавляються від маринаду.
  • Закуска перемішується, солиться і заправляється майонезом.

Перед подачею гостям салат посипається готовими пшеничними сухариками з часником.

Рецепт приготування салату з курячою грудкою і кукурудзою з пекінською капустою

Інгредієнти: велике куряче філе, по 280 г консервованої кукурудзи і червоної квасолі у власному соку, 2 помідора, пів пекінської капусти, 70 мл натурального йогурту, часник, сіль.

  • Курятина відварюється до повної готовності. Остигле м’ясо ріжеться невеликими шматочками. Можна і просто порвати його руками на волокна.
  • Китайська капуста дуже тонко шинкуется.
  • Помідори ріжуться кубиками разом з шкіркою.
  • Вміст обох банок викладається на друшляк. З них зливається рідина.
  • Продукти з’єднуються і солятся.

Після перемішування салат з пекінською капустою і кукурудзою заправляється сумішшю несолодкого йогурту з подрібненим часником.

Крабовий салат з кукурудзою і огірком

Інгредієнти: 160 г охолоджених крабових паличок, молодий огірок, 3 крутих яйця, 7 ст. л. зерен консервованої кукурудзи, 40 г цибулевих пір’я, сіль дрібного помелу, соус, мелений чорний перець.

  • Якщо огірок потрапив з гірчинкою, з нього потрібно попередньо видалити шкірку. Далі овоч ріжеться дрібними кубиками.
  • З кукурудзи зливається зайва рідина. Зерна висипаються до огірку.
  • Якісні охолоджені крабові палички рубаються кубиками. Таким же чином подрібнюються охолоджені варені яйця. Дрібно нарізати зелений лук.
  • Продукти ретельно перемішуються, присипаються сіллю, перцем.

Салат з крабовими паличками і кукурудзою можна заправляти будь-яким підходящим соусом. Наприклад, взяти звичайний майонез або варіант з олії оливи, яєчного жовтка і солодкої гірчиці.

Ситна закуска з куркою

Інгредієнти: банка солодкої кукурудзи (консерви), 420 г курячого м’яса, 130 г сиру, 2 маленьких стиглих томатів, сіль, майонез.

  • Курятина вариться 40 – 45 хвилин, після чого залишається остуджуватися в бульйоні. Це дозволить шматочків м’яса бути більш ніжними і соковитими. Краще приготувати курку заздалегідь.
  • М’ясо ріжеться великими кубиками, відправляється в салатник і засипається кукурудзяними зернами.
  • До нього викладаються інші інгредієнти, нарізані аналогічним чином. Сир можна як дрібнити кубиками, так і крупно терти. Томати нарізати прямо разом зі шкіркою.
Дивіться також:  Салат з вареної куркою – 11 рецептів

Заправляти отриманий салат з куркою і кукурудзою смачно не тільки підсоленим майонезом, але також сметаною або йогуртом.

З сухариками

Інгредієнти: 2 скибочки чорного бородінського хліба, банку зерен солодкої кукурудзи (консерви), 130 г сиру, 2 зуб. часнику, 2 щіпки меленого перцю, сіль, соус.

  • Вчорашній хліб позбавляється від кірочок і нарізається кубиками. Він обсмажується на сковорідці з невеликою кількістю розігрітого масла.
  • Сир подрібнюється середньої теркою.
  • Часник пропускаємо через прес.
  • Всі продукти викладають у салатник. В тому числі і кукурудзяні зерна. До них додаються сіль, мелений перчик.

Заправляти закуску обраним соусом можна лише безпосередньо перед обідом, щоб хліб не розмокнув.

Варіант салату з шинкою

Інгредієнти: 220 г шинки і стручкової квасолі, жовтий солодкий болгарський перець, 80 г консервованих кукурудзяних зерен, сіль, лимонний сік за смаком, будь-яке рослинне масло. Як приготувати салат з шинкою і кукурудзою, розповідається нижче.

  • Літр підсоленої води доводиться до кипіння. Відразу після цього в рідину закидається зелена квасоля. Можна використовувати заморожену. Після повторного закипання продукт вариться 3 – 4 хвилини.
  • Перець ріжеться пластинками, шинка – невеликими брусочками.
  • Продукти змішуються. Квасоля відправляється в салат охолодженої. Можна використовувати подрібнену свіжу зелень.
  • У закуску переміщуються кукурудзяні зерна без рідини.

Вийшло блюдо заправляється сумішшю рослинного масла, солі і лимонного соку. Доповнити соус можна різними приправами. Смачно готувати такий же салат з кукурудзою і ковбасою.

Квасолева закуска з кукурудзою

Інгредієнти: 230 г консервованих кукурудзяних зерен і квасолі червоного кольору, 90 г пшеничних солоних сухариків, 210 г ковбасного сиру і шинки, легкий майонез, дрібна сіль.

  • Головний плюс такої закуски полягає в тому, що всі її складові вже готові і не вимагають термічної обробки. Шинка рубається дрібними кубиками, сир треться, а всі інші продукти не потрібно різати.
  • До м’яса і ковбасному сиру висипаються інші інгредієнти зі складу закуски.
  • З сіллю потрібно бути обережніше, так як майже всі складові страви вже мають яскраво виражений смак – солодкуватий або солоний.

Салат з квасолею і кукурудзою заправляється легким майонезом. Якщо частування готується заздалегідь, то сухарики треба засипати в нього безпосередньо перед обідом.

Готуємо з консервованим тунцем

Інгредієнти: 160 г зерен консервованої солодкої кукурудзи, 230 г консервованої риби, червона цибулина, 2 солодких болгарських перцю різного кольору, 4 – 5 шт. салатного листя, пучок свіжої петрушки, 3 ст. л. олії оливи, 1 ст. л. лаймового соку, сіль.

Дивіться також:  Топінамбур – 7 рецептів приготування

  • Риба в широкому великій мисці розминається виделкою.
  • До тунцу висипається кукурудза без сиропу.
  • У цю ж миску відправляються тоненькі півкільця фіолетового цибулі, брусочки солодких перців, порвані руками салатні листя.
  • Останній додається рубана петрушка.

Заправляється блюдо сумішшю масла, лаймового соку і солі.

Простий салат з кукурудзою і яйцями

Інгредієнти: 260 г вареної ковбаси, 80 г зерен солодкої консервованої кукурудзи, 2 міцних свіжих огірка, 2 завчасно зварених яйця, головка ріпчастої цибулі, половина пучка свіжого кропу і петрушки, половина склянки оливкової майонезу, 1 ч. л. дрібної солі.

  • Охолоджені яйця рубаються маленькими кубиками. Аналогічно мельчится ковбаса без шкірки і очищений ріпчасту цибулю.
  • Огірки спочатку позбавляються від щільної шкірки і тільки після цього довільно подрібнюються.
  • Зелень промивається, позбавляється від зайвої вологи, дуже дрібно рубається.
  • Відкривається банку кукурудзи. З неї зливається рідина. Трохи маринаду додається до майонезу, щоб зробити смак соусу більш оригінальним.
  • Всі продукти зсипаються в миску, солятся.

Закуска заправляється соусом і відразу подається до обіду.

Рецепт з кириешки і копченою курячою грудкою

Інгредієнти: плавлений сирок, 170 г кукурудзи (консерви), упаковка будь-яких «Кириешек», 180 г копченої курячої грудки, 2 варених яйця, сіль, класичний майонез.

  • Охолоджені яйця крупно труться, підморожений сирок – дрібно.
  • Грудка без кістки мельчится кубиками.
  • Продукти змішуються, до них висипаються сухарики і кукурудзяні зерна.
  • Закуска по смаку солиться.

Салат з сухариками і кукурудзою заправляється класичним майонезом.

Салат з грибами

Інгредієнти: 370 г філе курятини, 160 г маринованих шампіньйонів, 120 г зерен консервованої кукурудзи, біла цибулина велика морквина, сіль, майонез, чорний перець.

  • Сира моркву крупно треться.
  • Цибуля рубається кубиками.
  • З овочів готується рум’яна обсмажування.
  • Курятина обсмажується і довільно мельчится.
  • Продукти зсипаються в миску. Туди ж переміщуються пластинки маринованих грибів і кукурудзяні зерна.

Універсальний соус для салату готується з майонезу з перцем і сіллю. Можна доповнити його сухим часником і прованськими травами.

Закуска на швидку руку з сиром

Інгредієнти: стандартна банку зерен солодкої консервованої кукурудзи, 230 г м’якого сирного сиру, 4 варених яйця, 7 маленьких маринованих огірків, майонез.

  • Охолоджені яйця рубаються дрібніші кубиками.
  • Сир розминається виделкою.
  • Огірки крупно труться.
  • Продукти переміщуються в одну миску, засипаються кукурудзяними зернами.

Частування заправляється класичним майонезом. Солі виявляється досить маринованих огірки.

Салат «Венеція»

Інгредієнти: 320 г напівкопченої ковбаси, 3 морквини, 2 огірка, банка консервованої кукурудзи, 190 г сиру, сіль, майонез.

  • Ковбаса позбавляється від шкірки, рубається соломкою.
  • Морква дрібно треться, твердий сир – крупно.
  • Огірок разом з шкіркою мельчится тонкими довгими брусочками.
  • Кукурудзяні зерна викладаються в сито.
  • Закуска викладається довільними шарами. Але першою завжди йде ковбаса, а останньої – сирна стружка.
Дивіться також:  Салат з кальмарами та крабовими паличками - 8 найсмачніших рецептів

Вибіркові шари за смаком промащуються підсоленим майонезом.

«Обжорка» з яловичиною

Інгредієнти: 390 г відвареної яловичини, 2 шт. моркви і кислих огірків, цибулина, 6 ст. л. класичного майонезу, сіль, мелений чорний перець, пучок зелені.

  • Спочатку на розігрітому маслі 5 – 7 хвилин смажаться кубики цибулі. Окремо до рум’яності готується соломка морквини приблизно стільки ж часу. Обидва овоча потрібно помішувати, щоб не підгоріли.
  • Остигле м’ясо нарізають скибочками.
  • Вони змішуються в тарілці з тертими кислими огірками та постигла обсмаженням.

Закуска заправляється класичним майонезом, змішаним з подрібненою зеленню, сіллю і перцем.

Листкова «Мімоза»

Інгредієнти: 2 картоплини, морквина, 380 г зерен солодкої консервованої кукурудзи, банку будь-яких рибних консервів в олії (наприклад, сардини), цибулина, 3 варених яйця, півсклянки майонезу на перепелиних яйцях, сіль.

  • Коренеплоди варяться до м’якості, рубаються маленькими кубиками.
  • Яйця поділяються на складові. Обидві частини дрібно труться в окремі тарілки.
  • Цибулина, дуже дрібно шинкуется.
  • З кукурудзи зливається маринад.
  • У салатник викласти картопля і змащується солоним майонезом.
  • Далі розподіляються розім’яті рибні консерви без кісточок.
  • Потім – цибуля, морква, білки, соус, кукурудза.

Залишається розподілити по поверхні страви раскрошенные жовтки і відправити закуску в прохолоду настоюватися.

Готуємо з рисом і квасолею

Інгредієнти: 70 г сухого білого рису, по банці консервованої червоної квасолі та кукурудзи, 2 часникового зубчики, 4 ст. л. солодкого кетчупу, 1 ч. л. гірчиці, 2 ст. л. яблучного оцту, 1 ч. л. цукру-піску, 4 ст. л. будь-якого олії, сіль, зелений лук.

  • Зварена до м’якості крупа охолоджується.
  • Вміст банок з консервами викладається в сито.
  • Зелену цибулю дрібно рубається.
  • Інгредієнти, що залишилися, з’єднуються і збиваються міксером. Часник попередньо пропускається через прес.

Продукти з’єднуються і поливається соусом з останнього кроку.

Незвичайна закуска з печінкою тріски

Інгредієнти: 180 г печінки тріски, 280 г кукурудзяних зерен, 3 картоплини, 5 листя салату, 1/3 склянки майонезу, сіль, варене яйце.

  • Картопля прямо в шкірці вариться до готовності. Потім остуджується, чиститься і ріжеться спочатку кружечками, а після – половинками.
  • Яйця рубаються побільше.
  • Листя салату рвуться прямо руками.
  • Печінка тріски без масла розминається виделкою.
  • Інгредієнти з’єднуються, до них висипається кукурудза.

Після перемішування закуска солиться і заправляється майонезом.

Різноманітних салатів з яскравими, соковитими кукурудзяними зернами можна придумати безліч. Почніть з запропонованих варіантів і абсолютно точно одного разу, на хвилі натхнення, ви придумаєте свій фірмовий рецепт.

Прокрутка до верху