Дуже часто на святкових столах російських господинь з’являються салати з кукурудзою. Їх люблять за дивовижну соковитість, оригінальний смак і яскравий апетитний зовнішній вигляд. При цьому кукурудза чудово поєднується з будь-якими м’ясними продуктами і овочами.
Простий салат з консервованою кукурудзою з овочами
Інгредієнти: стручок болгарського перцю, середній огірок, великий помідор, зелена цибуля, половина банки кукурудзяних зерен, майонез, пшеничні часникові сухарики, дрібна сіль.
- Всі овочі ретельно миються, чистяться і нарізаються на шматочки. Бажано, щоб їх скибочки були приблизно однаковими за розміром.
- Зелень дуже дрібно рубається гострим ножем.
- Кукурудзяні зерна висипаються на друшляк і позбавляються від маринаду.
- Закуска перемішується, солиться і заправляється майонезом.
Перед подачею гостям салат посипається готовими пшеничними сухариками з часником.
Рецепт приготування салату з курячою грудкою і кукурудзою з пекінською капустою
Інгредієнти: велике куряче філе, по 280 г консервованої кукурудзи і червоної квасолі у власному соку, 2 помідора, пів пекінської капусти, 70 мл натурального йогурту, часник, сіль.
- Курятина відварюється до повної готовності. Остигле м’ясо ріжеться невеликими шматочками. Можна і просто порвати його руками на волокна.
- Китайська капуста дуже тонко шинкуется.
- Помідори ріжуться кубиками разом з шкіркою.
- Вміст обох банок викладається на друшляк. З них зливається рідина.
- Продукти з’єднуються і солятся.
Після перемішування салат з пекінською капустою і кукурудзою заправляється сумішшю несолодкого йогурту з подрібненим часником.
Крабовий салат з кукурудзою і огірком
Інгредієнти: 160 г охолоджених крабових паличок, молодий огірок, 3 крутих яйця, 7 ст. л. зерен консервованої кукурудзи, 40 г цибулевих пір’я, сіль дрібного помелу, соус, мелений чорний перець.
- Якщо огірок потрапив з гірчинкою, з нього потрібно попередньо видалити шкірку. Далі овоч ріжеться дрібними кубиками.
- З кукурудзи зливається зайва рідина. Зерна висипаються до огірку.
- Якісні охолоджені крабові палички рубаються кубиками. Таким же чином подрібнюються охолоджені варені яйця. Дрібно нарізати зелений лук.
- Продукти ретельно перемішуються, присипаються сіллю, перцем.
Салат з крабовими паличками і кукурудзою можна заправляти будь-яким підходящим соусом. Наприклад, взяти звичайний майонез або варіант з олії оливи, яєчного жовтка і солодкої гірчиці.
Ситна закуска з куркою
Інгредієнти: банка солодкої кукурудзи (консерви), 420 г курячого м’яса, 130 г сиру, 2 маленьких стиглих томатів, сіль, майонез.
- Курятина вариться 40 – 45 хвилин, після чого залишається остуджуватися в бульйоні. Це дозволить шматочків м’яса бути більш ніжними і соковитими. Краще приготувати курку заздалегідь.
- М’ясо ріжеться великими кубиками, відправляється в салатник і засипається кукурудзяними зернами.
- До нього викладаються інші інгредієнти, нарізані аналогічним чином. Сир можна як дрібнити кубиками, так і крупно терти. Томати нарізати прямо разом зі шкіркою.
Заправляти отриманий салат з куркою і кукурудзою смачно не тільки підсоленим майонезом, але також сметаною або йогуртом.
З сухариками
Інгредієнти: 2 скибочки чорного бородінського хліба, банку зерен солодкої кукурудзи (консерви), 130 г сиру, 2 зуб. часнику, 2 щіпки меленого перцю, сіль, соус.
- Вчорашній хліб позбавляється від кірочок і нарізається кубиками. Він обсмажується на сковорідці з невеликою кількістю розігрітого масла.
- Сир подрібнюється середньої теркою.
- Часник пропускаємо через прес.
- Всі продукти викладають у салатник. В тому числі і кукурудзяні зерна. До них додаються сіль, мелений перчик.
Заправляти закуску обраним соусом можна лише безпосередньо перед обідом, щоб хліб не розмокнув.
Варіант салату з шинкою
Інгредієнти: 220 г шинки і стручкової квасолі, жовтий солодкий болгарський перець, 80 г консервованих кукурудзяних зерен, сіль, лимонний сік за смаком, будь-яке рослинне масло. Як приготувати салат з шинкою і кукурудзою, розповідається нижче.
- Літр підсоленої води доводиться до кипіння. Відразу після цього в рідину закидається зелена квасоля. Можна використовувати заморожену. Після повторного закипання продукт вариться 3 – 4 хвилини.
- Перець ріжеться пластинками, шинка – невеликими брусочками.
- Продукти змішуються. Квасоля відправляється в салат охолодженої. Можна використовувати подрібнену свіжу зелень.
- У закуску переміщуються кукурудзяні зерна без рідини.
Вийшло блюдо заправляється сумішшю рослинного масла, солі і лимонного соку. Доповнити соус можна різними приправами. Смачно готувати такий же салат з кукурудзою і ковбасою.
Квасолева закуска з кукурудзою
Інгредієнти: 230 г консервованих кукурудзяних зерен і квасолі червоного кольору, 90 г пшеничних солоних сухариків, 210 г ковбасного сиру і шинки, легкий майонез, дрібна сіль.
- Головний плюс такої закуски полягає в тому, що всі її складові вже готові і не вимагають термічної обробки. Шинка рубається дрібними кубиками, сир треться, а всі інші продукти не потрібно різати.
- До м’яса і ковбасному сиру висипаються інші інгредієнти зі складу закуски.
- З сіллю потрібно бути обережніше, так як майже всі складові страви вже мають яскраво виражений смак – солодкуватий або солоний.
Салат з квасолею і кукурудзою заправляється легким майонезом. Якщо частування готується заздалегідь, то сухарики треба засипати в нього безпосередньо перед обідом.
Готуємо з консервованим тунцем
Інгредієнти: 160 г зерен консервованої солодкої кукурудзи, 230 г консервованої риби, червона цибулина, 2 солодких болгарських перцю різного кольору, 4 – 5 шт. салатного листя, пучок свіжої петрушки, 3 ст. л. олії оливи, 1 ст. л. лаймового соку, сіль.
- Риба в широкому великій мисці розминається виделкою.
- До тунцу висипається кукурудза без сиропу.
- У цю ж миску відправляються тоненькі півкільця фіолетового цибулі, брусочки солодких перців, порвані руками салатні листя.
- Останній додається рубана петрушка.
Заправляється блюдо сумішшю масла, лаймового соку і солі.
Простий салат з кукурудзою і яйцями
Інгредієнти: 260 г вареної ковбаси, 80 г зерен солодкої консервованої кукурудзи, 2 міцних свіжих огірка, 2 завчасно зварених яйця, головка ріпчастої цибулі, половина пучка свіжого кропу і петрушки, половина склянки оливкової майонезу, 1 ч. л. дрібної солі.
- Охолоджені яйця рубаються маленькими кубиками. Аналогічно мельчится ковбаса без шкірки і очищений ріпчасту цибулю.
- Огірки спочатку позбавляються від щільної шкірки і тільки після цього довільно подрібнюються.
- Зелень промивається, позбавляється від зайвої вологи, дуже дрібно рубається.
- Відкривається банку кукурудзи. З неї зливається рідина. Трохи маринаду додається до майонезу, щоб зробити смак соусу більш оригінальним.
- Всі продукти зсипаються в миску, солятся.
Закуска заправляється соусом і відразу подається до обіду.
Рецепт з кириешки і копченою курячою грудкою
Інгредієнти: плавлений сирок, 170 г кукурудзи (консерви), упаковка будь-яких «Кириешек», 180 г копченої курячої грудки, 2 варених яйця, сіль, класичний майонез.
- Охолоджені яйця крупно труться, підморожений сирок – дрібно.
- Грудка без кістки мельчится кубиками.
- Продукти змішуються, до них висипаються сухарики і кукурудзяні зерна.
- Закуска по смаку солиться.
Салат з сухариками і кукурудзою заправляється класичним майонезом.
Салат з грибами
Інгредієнти: 370 г філе курятини, 160 г маринованих шампіньйонів, 120 г зерен консервованої кукурудзи, біла цибулина велика морквина, сіль, майонез, чорний перець.
- Сира моркву крупно треться.
- Цибуля рубається кубиками.
- З овочів готується рум’яна обсмажування.
- Курятина обсмажується і довільно мельчится.
- Продукти зсипаються в миску. Туди ж переміщуються пластинки маринованих грибів і кукурудзяні зерна.
Універсальний соус для салату готується з майонезу з перцем і сіллю. Можна доповнити його сухим часником і прованськими травами.
Закуска на швидку руку з сиром
Інгредієнти: стандартна банку зерен солодкої консервованої кукурудзи, 230 г м’якого сирного сиру, 4 варених яйця, 7 маленьких маринованих огірків, майонез.
- Охолоджені яйця рубаються дрібніші кубиками.
- Сир розминається виделкою.
- Огірки крупно труться.
- Продукти переміщуються в одну миску, засипаються кукурудзяними зернами.
Частування заправляється класичним майонезом. Солі виявляється досить маринованих огірки.
Салат «Венеція»
Інгредієнти: 320 г напівкопченої ковбаси, 3 морквини, 2 огірка, банка консервованої кукурудзи, 190 г сиру, сіль, майонез.
- Ковбаса позбавляється від шкірки, рубається соломкою.
- Морква дрібно треться, твердий сир – крупно.
- Огірок разом з шкіркою мельчится тонкими довгими брусочками.
- Кукурудзяні зерна викладаються в сито.
- Закуска викладається довільними шарами. Але першою завжди йде ковбаса, а останньої – сирна стружка.
Вибіркові шари за смаком промащуються підсоленим майонезом.
«Обжорка» з яловичиною
Інгредієнти: 390 г відвареної яловичини, 2 шт. моркви і кислих огірків, цибулина, 6 ст. л. класичного майонезу, сіль, мелений чорний перець, пучок зелені.
- Спочатку на розігрітому маслі 5 – 7 хвилин смажаться кубики цибулі. Окремо до рум’яності готується соломка морквини приблизно стільки ж часу. Обидва овоча потрібно помішувати, щоб не підгоріли.
- Остигле м’ясо нарізають скибочками.
- Вони змішуються в тарілці з тертими кислими огірками та постигла обсмаженням.
Закуска заправляється класичним майонезом, змішаним з подрібненою зеленню, сіллю і перцем.
Листкова «Мімоза»
Інгредієнти: 2 картоплини, морквина, 380 г зерен солодкої консервованої кукурудзи, банку будь-яких рибних консервів в олії (наприклад, сардини), цибулина, 3 варених яйця, півсклянки майонезу на перепелиних яйцях, сіль.
- Коренеплоди варяться до м’якості, рубаються маленькими кубиками.
- Яйця поділяються на складові. Обидві частини дрібно труться в окремі тарілки.
- Цибулина, дуже дрібно шинкуется.
- З кукурудзи зливається маринад.
- У салатник викласти картопля і змащується солоним майонезом.
- Далі розподіляються розім’яті рибні консерви без кісточок.
- Потім – цибуля, морква, білки, соус, кукурудза.
Залишається розподілити по поверхні страви раскрошенные жовтки і відправити закуску в прохолоду настоюватися.
Готуємо з рисом і квасолею
Інгредієнти: 70 г сухого білого рису, по банці консервованої червоної квасолі та кукурудзи, 2 часникового зубчики, 4 ст. л. солодкого кетчупу, 1 ч. л. гірчиці, 2 ст. л. яблучного оцту, 1 ч. л. цукру-піску, 4 ст. л. будь-якого олії, сіль, зелений лук.
- Зварена до м’якості крупа охолоджується.
- Вміст банок з консервами викладається в сито.
- Зелену цибулю дрібно рубається.
- Інгредієнти, що залишилися, з’єднуються і збиваються міксером. Часник попередньо пропускається через прес.
Продукти з’єднуються і поливається соусом з останнього кроку.
Незвичайна закуска з печінкою тріски
Інгредієнти: 180 г печінки тріски, 280 г кукурудзяних зерен, 3 картоплини, 5 листя салату, 1/3 склянки майонезу, сіль, варене яйце.
- Картопля прямо в шкірці вариться до готовності. Потім остуджується, чиститься і ріжеться спочатку кружечками, а після – половинками.
- Яйця рубаються побільше.
- Листя салату рвуться прямо руками.
- Печінка тріски без масла розминається виделкою.
- Інгредієнти з’єднуються, до них висипається кукурудза.
Після перемішування закуска солиться і заправляється майонезом.
Різноманітних салатів з яскравими, соковитими кукурудзяними зернами можна придумати безліч. Почніть з запропонованих варіантів і абсолютно точно одного разу, на хвилі натхнення, ви придумаєте свій фірмовий рецепт.