Будь-яка господиня хоче приготувати не тільки доступне блюдо, але і корисне. Салат з курки і печериць користується беззаперечною популярністю завдяки дієтичного м’яса та грибів, які надають незвичайний аромат і смак закуски. Пропонуємо найбільш вдалі варіанти приготування.
Листковий салат з курки та печериць
Якщо ви хочете справити враження не тільки прекрасним смаком салату, але і гарною подачею, рекомендуємо збирати салат в прозорому салатнику або порційно в келиху.
У прозорій ємності шари салату будуть виглядати ефектно і викликати апетит з перших секунд появи закуски на святковому столі.
Інгредієнти:
- перець;
- куряче м’ясо – 420 г відварене;
- сіль;
- гірчиця – 1 ч. ложка;
- зелена цибуля;
- печериці – 220 г;
- сметана – 3 ст. ложки;
- солоні огірки – 4 шт.;
- картопля – 3 шт. відварена;
- рослинне масло – 2 ст. ложки.
Приготування:
- Нарізати куряче м’ясо і картоплю. За формою – кубики.
- Нарізати гриби. Помістити в прогріту сковороду з гарячим маслом. Обсмажити.
- Якщо огірки з товстою шкіркою, то її необхідно зрізати. Овоч нарізати кубиками.
- Нашаткувати цибулю.
- Сметану змішати з гірчицею. Підсолити і посипати перцем. Перемішати.
- В підготовлену ємність викласти картоплю, промазати соусом, присипати цибулею, викласти гриби, промазати соусом, викласти огірки, укрити м’ясом, промазати соусом, посипати зеленою цибулею.
Готуємо з консервованими грибами
Страва з консервованими печерицями значно знижує час на приготування.
Інгредієнти:
- філе куряче – 430 г відварене;
- рослинна олія;
- цибуля – 1 шт.;
- сіль;
- печериці консервовані – 270 г;
- яйце – 3 шт. відварене;
- сир – 210 г;
- майонез.
Приготування:
- Нарізати філе. Отримані шматочки помістити в ємність. Посипати сіллю.
- Цибулю порубати і підсмажити в олії. Остудити і покласти на філе. Промазати майонезом.
- Викласти гриби. Порубати яйця і посипати на печериці. Промазати майонезом. Посипати сирної стружкою.
З копченою куркою
Салат з копченою куркою виходить насиченим смаком.
Інгредієнти:
- печериці – 210 г відварені;
- спеції;
- філе куряче – 270 г копчене;
- майонез – 2 ст. ложки;
- сир – 120 г;
- сметана – 120 мл;
- сіль;
- зелень;
- консервований горошок – 210 р.
Приготування:
- Нарізати пластинками гриби. Порубати кубиками філе. Змішати.
- Насипати горошок. Натерти сир і змішати з іншими продуктами.
- Порубати зелень. Відправити в сметану. Додати майонез. Підсолити і посипати спеціями. Перемішати. Отриманим соусом заправити салат.
Салат зі смаженими печерицями та куркою
Це святкове блюдо під силу приготувати будь-якій господині. Хороший варіант, щоб замінити набридлі салати.
Інгредієнти:
- куряча грудка – 1 шт. відварена;
- сіль;
- картопля – 2 шт. відварена;
- печериці – 420 г;
- майонез;
- масло;
- морква – 1 шт. відварена;
- яйце – 4 шт. відварене;
- сир – 140 р.
Приготування:
- Порубати грудку. Печериці нарізати і підсмажити в олії. Моркву подрібнити. Натерти яйця і сир. Покришити картоплю.
- Змішати підготовлені продукти. Підсолити. Залити майонезом і перемішати.
З додаванням огірків
Цей варіант допоможе побалувати сім’ю у вихідний день смачним салатом.
Інгредієнти:
- печериці – 420 г;
- чорний перець;
- куряча грудка – 650 г;
- сіль – 1 ч. ложка;
- масло;
- мариновані огірки – 550 г;
- майонез – 3 ст. ложки;
- цибуля – 2 шт.
Приготування:
- Нашаткувати цибулю, і пластинками гриби подрібнити. Відправити в сковороду, влити олію і підсмажити. Остудити.
- Дрібно порізати курку і огірки. Змішати всі продукти. Підсолити. Посипати перцем. Залити майонезом. Перемішати.
Незвичайна закуска з ананасами
За зовнішнім виглядом приголомшливо смачний салат нагадує торт. Порадуйте гостей оригінальним, бездоганним стравою.
Інгредієнти:
- стегенця курячі – 2 шт. відварені;
- яйце – 3 шт. відварене;
- горіх – 120 г волоський;
- печериці – 220 г консервовані;
- майонез;
- ананаси – 320 г консервовані;
- морква – 1 шт. відварена;
- сир – 110 р.
Приготування:
- Дрібними кубиками стегенця порубати. Шкірку для салату не використовуйте.
- Взяти тертку крупного помелу і подрібнити яйця і моркву.
- Гриби і ананаси знадобляться кубиками. Сир натерти.
- Помістити в підготовлену ємність м’ясні кубики. Змастити майонезом. Розкласти ананас і частину сирної стружки. Розподілити гриби і вкрити морквою. Промазати майонезом. Посипати яйцями. У центр викласти гіркою горіхи, а по краях обсипати сиром.
Якщо бажаєте отримати більш корисне блюдо, то майонез в будь-якому рецепті можна замінити сметаною або натуральним йогуртом.
Салат «Казка» з курки та печериць
Виходить ніжним смаком і ситним.
Інгредієнти:
- філе – 230 г відвареного курячого;
- перець;
- печериці – 270 г;
- сіль;
- картопля – 3 шт. відварена;
- соняшникова олія;
- яйце – 3 шт.;
- морква – 2 шт. відварена;
- петрушка – 20 г;
- огірок маринований – 3 шт.;
- майонез – 210 мл;
- цибуля – 1 шт.
Приготування:
- Нарізати у вигляді кубиків філе. Пластинками гриби подрібнити. Відправити на сковороду і смажити в олії. Додати нашатковану цибулю і тушкувати до золотистого кольору овоча. Огірки знадобляться кубиками. Натерти картоплю.
- Взяти кулінарне кільце. Покласти половину картоплі. Підсолити і промазати майонезом. Розмістити засмажку. Помазати майонезом. Розкласти м’ясні шматочки і змастити майонезом. Викласти огірки.
- Розмістити решту картоплю. Посолити і промазати майонезом. Вкрити натертою морквою. Підсолити. Розподілити майонез. Присипати натертим яйцями. Зняти кулінарне кільце. Прикрасити петрушкою.
З морквою по-корейськи
Особливу пікантність додасть страві морква по-корейськи. Закуска виходить дуже смачною і хрусткою.
Інгредієнти:
- печериці – 550 г;
- майонез;
- огірки – 3 шт.;
- цибуля – 1 шт.;
- рослинна олія – 4 ст. ложки;
- філе куряче відварене – 550 г;
- зелень – 25 г;
- сіль;
- морква по-корейськи – 550 р.
Приготування:
- Порубати цибулю і гриби. Влити олію у сковорідку і прогріти. Закинути нарізані продукти. Підсолити. Прожарити.
- Філе і огірки знадобляться кубиками.
- В кулінарне кільце помістити гриби, курку, моркву, укрити огірками. Кожен шар промащувати майонезом. Присипати нашаткованої зеленню.
«Грибна поляна»
Закуска виходить ситним і виглядає дуже ошатно. Назву отримала завдяки оригінальному оформленню.
Інгредієнти:
- печериці – банку мариновані;
- багато зелені;
- відварна картопля – 2 шт.;
- твердий, гострий сир – 160 г;
- майонез;
- варені яйця – 3 шт.;
- цибуля – 1 шт.;
- мариновані огірки – 3 шт.;
- відварна морква – 2 шт.;
- куряча грудка – 220 р.
Приготування:
- Яйця, картоплю, моркву і сир подрібнити. Для цього знадобиться терка крупного помелу.
- Цибулю, курка і огірки необхідні у вигляді соломки. Нашаткувати зелень.
- У глибоку салатницю застелити плівку. Помістити цілі капелюшки грибів. Розташувати їх капелюшком вниз. Промазати майонезом.
- Присипати зеленню. Змастити майонезом. Розкласти моркву і шар майонезу. Викласти курку, майонез. Слідом цибулю, яйце і майонез. Шар огірків і сиру, майонез. Завершити шаром картоплі.
- Кругле блюдо прикласти до форми та швидко перевернути. Зняти шар плівки.