Салат з курки з чорносливом – 10 рецептів приготування

Досвідчені кулінари наполягають на тому, що смак м’яса можна підкреслити ягодами і фруктами з кисло-солодким смаком. Саме тому пісну курку запікають з яблуками і айвою, подають з соусами з граната і журавлини. Особливо куряче філе прекрасно гармонує з сушеної сливою, що і послужило основою для приготування салату з курки з чорносливом. Закуска виявилася настільки популярною, що її стали часто готувати для прийому гостей.

Базовий салат з курки з чорносливом

Як відомо, салат – це холодна закуска, приготовлена з різних інгредієнтів. Іноді зустрічаються рецепти, в яких використовуються не поєднувані продукти, наприклад, салат з курки і чорносливу. Насправді, з солодкого сухофрукта і соковитою курки можна приготувати дуже смачний і ситний салат.

Інгредієнти:

• 250 г відвареного м’яса курки;
• 120 г сушеної сливи;
• 50 г сиру;
• чотири варених яйця;
• яблуко;
• майонез.

Спосіб приготування:

1. Перед тим, як приступити до приготування, потрібно замочити чорнослив в гарячій воді на три хвилини. Потім промити під холодною водою і дрібно подрібнити.
2. Далі беремо варені яйця, три жовтки відкладаємо в сторону, а решта нарізаємо ножем.
3. Куряче філе наріжте на дрібні шматочки, сир і яблуко тремо на тертці.
4. Тепер починаємо збирати закуску. В красиве блюдо викладаємо частину м’яса, зверху шар сиру, поливаємо майонезом. Для меншу калорійність майонез можна замінити йогуртом, або змішати йогурт з майонезом.
5. Наступним шаром йдуть яйця, їх накриваємо яблучним шаром, зверху чорнослив, знову поливаємо соусом і викладаємо останній шар курячого м’яса.
6. Поверхня змащуємо майонезом, прикрашаємо подрібненими жовтками і зеленою цибулею.

Додаємо в рецептуру гриби

Куряче м’ясо є самим популярним інгредієнтом для приготування смачних салатів.

Для того щоб доповнити пісний смак м’яса в закуску додають в’ялену сливу, а для ситості – печериці.

У результаті виходить апетитний і смачний салат з чорносливом і грибами і куркою.

Інгредієнти:

• 150 г відвареного філе птиці;
• 100 г сухофрукта;
• 130 г печериць;
• цибулина;
• ложка соняшникової олії;
• сіль, перець, майонез.

Спосіб приготування:

1. В’ялений чорнослив заливаємо кип’яченою водою і залишаємо на 10 хвилин.
2. Цибулю і печериці нарізаємо кубиками, обсмажуємо на олії, поки не випарується сік, приправляємо спеціями і остуджуємо.
3. Чорнослив і куряче філе нарізаємо соломкою.
4. Салат викладаємо шарами. Першим шаром йде м’ясо, потім гриби з цибулею і чорнослив. Не забуваємо шари змащувати майонезом, солити і перчити. Прикрашаємо на свій розсуд.

З копченою куркою

Багато гурманів обожнюють копчену курку за її аромат і чудовий смак. Її можна подавати як самостійну страву або використовувати для приготування інших страв. Особливо, копчене м’ясо відмінно гармонує з таким корисним сушеним фруктом, як чорнослив.

Інгредієнт:

• 250 г копченої курки;
• три варених яйця;
• 120 г чорносливу;
• 130 г сиру;
• ріпчаста цибуля;
• зубчик часнику;
• 100 г свіжих печериць;
• спеції, майонез, олія.

Дивіться також:  Капуста Провансаль швидкого приготування – 6 рецептів

Спосіб приготування:

1. Сухофрукт заливаємо гарячою водою, залишаємо на 20 хвилин. Потім його підсушуємо і нарізаємо кубиками.
2. Окремо натираємо на дрібній тертці білок і жовток.
3. Сир також подрібнюємо за допомогою терки, копчене м’ясо ріжемо кубиками.
4. Цибулю і гриби нарізаємо тонкими пластинами, обсмажуємо на олії, посипаємо спеціями і остуджуємо.
5. Для соусу змішуємо майонез з подрібненим часником.
6. В красиве блюдо викладаємо підготовлені інгредієнти шарами. Спочатку кладемо гриби з цибулею, промазуємо соусом, далі білки, половина сиру, соус. Потім йде шар з половини нарізаного м’яса, соус, шар чорносливу, інше м’ясо, сир і соус.
7. Прикрашаємо подрібненими жовтками, зеленню і чорносливом.

Салат «Ніжність» з курки з чорносливом

Салат «Ніжність» є справжнім кулінарним шедевром, який стане прикрасою будь-якого святкового столу. Оригінальне поєднання курки і чорносливу, а також свіжість огірка створюють оригінальна страва.

Інгредієнти:

• 300 г відвареного курячого м’яса;
• 120 г в’яленого чорносливу;
• два середніх огірка;
• п’ять варених яєць;
• сіль, майонез, зелень.

Спосіб приготування:

1. Відварне м’ясо курки нарізаємо соломкою або кубиками, а можна просто розділити його руками на волокна.
2. Яєчні білки натираємо на крупній тертці, а жовтки розминаємо виделкою.
3. Свіжі огірки пропускаємо через тертку або ріжемо соломкою.
4. Чорнослив спочатку запарюємо окропом, потім підсушуємо і ріжемо довільними шматочками.
5. Оформляємо закуску порційно або в загальному блюді. Інгредієнти укладаємо шарами: куряче м’ясо – майонез – чорнослив – білки – майонез. Останній шар викладаємо з огірків, поливаємо соусом, прикрашаємо жовтком і зеленню. Перед подачею салат повинен добре просочитися.

Класичний рецепт салату «Берізка»

Салат «Берізка» – це дуже ситна і апетитна закуска. Приготувати його досить просто, тому без особливих зусиль можна смачно нагодувати гостей.

Інгредієнти:

• 300 г відвареного курячого філе;
• 100 г чорносливу;
• три варених яйця;
• два свіжих огірка;
• майонез;
• сіль, зелень.

Спосіб приготування:

1. Чорнослив заздалегідь опустити в гарячу воду, щоб він став м’яким, а салат вийшов ніжним. Потім його підсушуємо, нарізаємо соломкою, залишаємо трохи для декору, інша частина піде на закуску.
2. Куряче м’ясо нарізаємо кубиками, свіжий огірок можна натерти на тертці.
3. Жовтки подрібнюємо виделкою, а білки пропускаємо через тертку.
4. Починаємо формувати салат. Першим шаром викладаємо чорнослив, просочуємо його майонезом, потім йде шар курки, потім білки, огірки, майонез і жовтки.
5. Прикрашаємо салат, зовні він повинен нагадувати березу. Для цього знадобиться зелена цибуля, петрушка, майонез і чорнослив.
6. Навколо робимо обідок з подрібненого зеленого лука. З допомогою майонезу імітуємо стовбур, з чорносливу робимо чорні рисочки, а з петрушки крону дерева.
7. Відправляємо салат в холодильник на кілька годин і подаємо страву до столу.

З чорносливом, куркою і огірком

Салат з сушеним чорносливом і огірком, а також дієтичним м’ясом особливо оцінять ті, хто стежить за своєю фігурою. Закуска виходить ніжною і легкою, особливо якщо в приготуванні використовувати не майонез, а натуральний йогурт.

Дивіться також:  Печінковий салат – 7 рецептів смачних салатів

Інгредієнти:

• 400 курячого філе;
• п’ять яєць;
• майонез (йогурт);
• два огірка;
• 200 г чорносливу;
• сіль, перець за смаком.

Спосіб приготування:

1. Куряче філе і яйця попередньо відварити, сухофрукт замочити в гарячій воді.
2. Потім м’ясо і яйця нарізати кубиками, а чорнослив смужками.
3. З огірка можна зняти шкірку і подрібнити на невеликі скибочки.
4. Подати салат можна двома способами. Якщо ви готуєте для себе, то всі інгредієнти можна просто змішати і заправити соусом. Але, а якщо страва призначене для урочистого випадку, то його краще викласти шарами в красивій салатниці.
5. Для другого випадку в блюдо першим шаром викладаємо огірки, далі йде курка, спеції і соус. Потім частина чорносливу, яйця, знову спеції і соус, і останній шар залишилися сухофруктів. Залишилося прикрасити.

Святкова закуска «Прага»

Салат «Прага» – яскравий представник чеської кухні. У цій країні рецепт закуски популярний, але і сьогодні його можна зустріти на наших столах. У приготуванні використовуються інгредієнти, поєднання яких створюють баланс прісного, кислого і солодкого смаку. Для заправки роблять соус з жирної сметани, сушеної зелені та спецій. Іноді, для пікантності додають гірчицю.

Інгредієнти:

• 350 курячого філе;
• цибуля салатний;
• три корнішона маринованих;
• три яйця;
• морква;
• 100 г консервованого горошку;
• 100 г великого, не пересушеного чорносливу;
• склянка жирної сметани;
• ложечка гірчиці;
• зелень, сіль, перець.

Спосіб приготування:

1. Першим кроком відварюємо до готовності м’ясо птиці, моркву і яйця. В гарячій воді замочуємо чорнослив.
2. У сметану додаємо гірчицю, сіль, перець і при бажанні будь-яку зелень. Змішуємо і даємо соусу настоятися.
3. Яйця натираємо на тертці, курку і моркву нарізаємо кубиками, чорнослив, корнішони і цибулю шаткуємо соломкою.
4. У страву підготовлені інгредієнти викладаємо шарами. Спочатку йде шар м’яса, потім корнішони, цибуля, яйця, морква, горошок і останній шар із чорносливу. Не забуваємо просочувати кожен рівень соусом.

З волоськими горіхами

Майстри кулінарного мистецтва довели, що куряче м’ясо може поєднуватися з такими продуктами, як ананас, яблуко і чорнослив. Тому салат з курки і сухофруктів з додаванням волоських горіхів виходить дуже смачною, ситною і корисним.

Якщо ви вирішити прикрасити закуску зеленню, то перед подачею замочіть її на півгодини в холодній воді, так свіжа зелень буде мати соковитий вигляд.

Інгредієнти:

• 300 г м’ясо птиці;
• чотири курячі яйця;
• два маринованих огірка;
• 80 г волоських горіхів;
• 150 г в’яленої сливи;
• 100 г сиру;
• спеції, майонез.

Спосіб приготування:

1. Куряче філе відварюємо разом з лавровим листком і горошинами чорного перцю, потім остуджуємо і ріжемо невеликими кубиками. Закуска вийде більш ароматною і ніжною, якщо куряче м’ясо на одну годину замаринувати в сметанному соусі. Для цього змішуємо сметану з сіллю і перцем, при бажанні можна додати і інші приправи, наприклад, сушений базилік або імбир.
2. Горіхи подрібнюємо качалкою або в блендері до великої крихти.
3. Яйця відварюємо, білки пропускаємо через тертку, жовтки просто мнемо виделкою.
4. Мариновані огірки і чорнослив ріжемо кубиками, сир тремо на крупній тертці.
5. Всі підготовлені інгредієнти змішуємо разом з соусом або викладаємо шарами. Спочатку шар м’яса, поливаємо соусом, потім білки, чорнослив, знову йде заправка, далі горіхи, огірки і чорнослив. Зверху посипаємо жовтком і рясно поливаємо соусом.
6. Для заправки краще приготувати домашній майонез, а якщо використовується покупної, то його можна змішати з натуральним йогуртом. Перед подачею до столу салат з куркою і чорносливом, і волоським горіхом повинен просочитися.

Дивіться також:  Салат Черепашка з куркою та горіхами – 7 покрокових рецептів дуже смачного і красивого салату

Салат «Дамський каприз» з куркою і чорносливом

Салат «Дамський каприз» повністю відповідає своїй назві, адже закуска виходить легким і вишуканим. Є різні версії приготування салату, але ми пропонуємо рецепт з чорносливом і ананасом, який ідеально підкреслює його оригінальність і витонченість.

Інгредієнти:

• 350 г курячого м’яса;
• банку консервованого ананаса;
• 100 г сиру;
• 100 г чорносливу;
• чотири добірних яйця;
• зубчик часнику;
• майонез, сметана, сіль.

Спосіб приготування:

1. Відварюємо куряче м’ясо з додаванням спецій і залишаємо остигати в бульйоні, щоб воно не було сухим. Далі нарізаємо соломкою, або розбираємо по волокнах.
2. Яйця також відварюємо і нарізаємо кубиками.
3. Сухофрукт попередньо замочуємо, а потім подрібнюємо скибочками.
4. Сир тремо на тертці або режим тонкою соломкою.
5. Для соусу в рівних пропорціях змішати майонез зі сметаною, додаємо сіль і подрібнений часник.
6. У загальній тарілці з’єднайте підготовлені інгредієнти, не забуваємо про ананас, заправляємо соусом і прикрашаємо свіжою зеленню.

Основний рецепт салату «Венеція»

Салат «Венеція» – незвичайне і дуже апетитне блюдо. Така закуска може позмагатися навіть з самим «Олів’є». Перевага салату в тому, що можна змінювати деякі інгредієнти і тим самим створювати власний оригінальний смак.

Інгредієнти:

• 200 г курячого м’яса;
• 100 г ананаса (консервованого);
• 100 г чорносливу;
• три середніх огірка;
• 100 г капусти;
• 300 мл соняшникової олії;
• два яйця;
• ложка лимонного соку (оцту);
• сіль, перець.

Спосіб приготування:

1. Першим кроком підготуємо всі інгредієнти. Відваримо куряче м’ясо, замочимо сушений фрукт і приготуємо домашній майонез. Для цього в чашу блендера вливаємо олію, сік лимона, вбиваємо яйця і збиваємо до тих пір, поки соус не загусне і не поміняє колір.
2. Тепер куряче м’ясо, огірки і ананас ріжемо кубиками. Чорнослив – соломкою, а капусту дрібно шаткуємо.
3. Всі інгредієнти змішуємо, заправляємо спеціями, і приготованим домашнім соусом.

Більшість салатів з курки і сушеної сливи готують пошарово.

Таку закуску потрібно збирати за три години того, як її будуть подавати до столу.

Щоб салат не зіпсувався, його ставлять у холодильник.

Прокрутка до верху