Немає нічого простіше, ніж приготувати салат з курки з грибами. Це блюдо і його варіації будуть доречні на повсякденному або святковому столі. До складу салату входять доступні і корисні компоненти, які прекрасно гармонують і доповнюють один одного. Ситна і смачна страва припаде до душі великим і маленьким гурманам.
Салат з вареної курки з маринованими грибами
Найчастіше в багатьох сім’ях готують два салату – «Олів’є» та «Вінегрет», так як вони ситні, швидко і просто з’єднуються. Хорошою альтернативою стане салат з вареної курки з маринованими грибами. Це блюдо не менш ситне, має насичений склад і відмінний смак.
Приготувати страву можна з:
- вареної курятини – 400 г;
- маринованих грибів – 200 г;
- зеленої цибулі – невеликий пучок;
- відварених курячих яєць – 2-4 шт.;
- консервованого зеленого горошку – 150 г;
- майонез – 5 ст. л.;
- кухонної солі;
- меленого чорного перцю.
Спочатку слід приготувати м’ясо, відваривши його в підсоленій воді. Для салату краще всього брати філейну частину птиці або грудинку – вони м’які, ніжні, смачні. Бульйон, що залишився після варіння м’яса, можна не виливати, а використовувати для приготування інших страв.
Яйця відварюють протягом 8 хвилин. Вони повинні стати крутими, щільними, але без потемніння жовтків. Після того, як продукт приготується, його потрібно помістити під холодну воду. Це допоможе швидко охолодити яйця і без праці очистити їх, не пошкодивши білок.
Мариновані грибочки слід подрібнити, цибулю нашаткувати. Остигле м’ясо і яйця нарізати невеликими шматочками. У великій ємності слід вимішати всі продукти, включаючи консервований горошок. Посолити, поперчити, додати соус і розмішати до однорідності. Готове блюдо подається до столу після приготування, прикрашене зеленню і залишилися грибочками.
Салат з копченою куркою
Ще одна варіація м’ясної закуски салат з копченою куркою і грибами. Блюдо виходить ніжним, поживним і при цьому легким.
Для його приготування використовуються наступні інгредієнти:
- курка копчена – 350 г;
- солоні огірки – 2-4 шт.;
- квасоля консервована (можна замінити горошком)– 0,5 банки;
- мариновані опеньки – 250 г;
- майонез або сметана – 0,5 склянки;
- спеції і сіль за смаком.
Відварена в підсоленій воді частина філе курки, остуджується і нарізати брусками. Маленькі огірочки можна нарізати кружечками, великі – кубиками. Квасоля відкидається на друшляк, промивається і додається до інших компонентів. Маленькі грибочки додаються цілком, великі нарізати. Все перемішати, додати сіль, перець і майонез. Зберігати закуску в готовому вигляді рекомендується не більше 48 годин в прохолодному місці.
Салат «Берізка» покроковий рецепт
У цьому салаті всі готові продукти нарізати і викладаються шарами. Зверху страву прикрашається берізками, зробленими з майонезного соусу і зелені. Така прикраса допоможе зробити страва не тільки смачним, але і ефектним.
Готується салат зі складу:
- курячого філе – 380 г;
- печериць свіжих – 350 г;
- лука;
- жиру рослинного – пару столових ложок;
- яєць – 6 шт.;
- маринованих огірків – 250 г;
- майонез – за смаком;
- петрушки або кропу;
- зеленої цибулі;
- чорносливу або маслин (для декору);
- солі, спецій.
Соковите відварне м’ясо потрібно остудити при кімнатній температурі і подрібнити, порвав на дрібні волокна. Після воно викладається на блюдо рівномірним шаром і промащується соусом.
Гриби нарізати невеликими пластинками і обсмажують в олії до випаровування рідини. Слідом до них вводиться дрібно нарізану цибулю, і продукти нудяться ще 8-12 хвилин. Злегка остудити, можна викладати піджарку на м’ясо, посоливши і поперчив при цьому. Майонезом зверху гриби не промащуються – вони соковиті завдяки маслу.
Мелкорубленые огірочки розподіляються на грибах і змащуються соусом. Яєчні білки натираються на дрібній тертці, і частина їх викладається на огірки. Вони теж промащуються майонезом.
Подрібненим жовтком слід посипати верх салату, а решті білком замаскувати нерівну бічну частину. Щоб всі верстви добре просочилися, слід прикрити страва плівкою або кришкою і відправити в холодильник на пару годин. Перед подачею з майонезу на верхівці салату формується білий березовий стовбур і гілки, з петрушки – листочки деревця. Дрібно нарізаними маслинами декорується білий стовбур. Якщо залишилися гриби, можна викласти з них під берізкою галявинку, зробивши при цьому траву з пір’я цибулі. Після прикраси кулінарний шедевр готовий до подачі.
Листковий салат з куркою і грибами
Простий у приготуванні листковий салат з куркою і грибами нікого не залишить байдужим. Ніжне куряче м’ясо в ньому поєднується з ароматними грибочками, насиченим соусом, овочами і зеленню.
Готується страва на основі:
- відвареної курячої грудки – 270 г;
- грибів шампіньйонів – 220 г;
- свіжих томатів – пару штук;
- курячих яєць – 1-3 шт.;
- крем-сиру – 1 склянка;
- гілочок петрушки;
- рослинного жиру;
- солі.
Для надання красивої форми страві використовується формувальне кільце. Якщо його немає, салат формується просто на тарілці.
Починається приготування страви з відварювання курячої грудки. У воду можна додати спеції, лавр, цибулька, щоб м’ясо мало приємний насичений смак. Коли грудка буде готова, її потрібно остудити і порвати на тонкі смужки. Блюдо, яке буде використовуватися при подачі, потрібно злегка промазати крем-сиром, помістити на нього кільце (при наявності) і викласти на дно частина м’яса.
На рослинному або вершковому маслі слід обсмажити гриби до рум’яності, підсолити їх, остудити і викласти зверху на м’ясні смужки. Попередньо м’ясо слід змастити крем-сиром. Те ж відбувається з грибами.
Варений білок з жовтком натираються і викладаються (половина продукту) наступним шаром. Далі соус, м’ясні волокна, знову соус і помідори, попередньо бланшовані і подрібнені. Останніми викладається шарами м’ясо з яйцями, салат настоюється 25 хвилин і подається до столу.
З чорносливом
На святковий стіл здивувати гостей можна, приготувавши салат з чорносливом і грибами. Соковитий чорнослив додасть страві особливий аромат, доповнить його і поліпшить.
Для приготування страви слід запастися:
- курячим філе – 380 г;
- грибами печерицями – 180 г;
- маслом вершковим – для смаження;
- чорносливом – 120 г;
- твердим сиром – 160 г;
- волоськими горіхами – 60 г;
- цибулею ріпчастою;
- майонезом.
Гриби з цибулею промити і нашаткувати. Все кількість чорносливу слід запарити приблизно на 15 хвилин. На розігрітій олії обсмажуються печериці з цибулею до золотистого кольору. Щоб масло не пригорає, потрібно у сковорідку додати трохи соняшникової жиру. Окремо відварити або запекти м’ясо в духовій шафі, натерши його, попередньо сіллю, перцем і окропивши соком лимона.
Викласти в тарілку нарізане м’ясо, соус, після гриби. Слідом викладається подрібнений чорнослив, після жменю тертого сиру і обсмажені волоські горішки. Подавати страву рекомендується відразу після приготування, щоб не дати обвітритися сиру.
Салат «Соняшник»
Ефектний і дуже смачний салат «Соняшник» без праці готується на домашній кухні всього за 60 хвилин.
Готується страва з:
- курячого філе – 340 г;
- відварених яєць – 2 шт.;
- огірка;
- маринованих грибів – 240 г;
- салатних листків;
- майонезу;
- чіпсів (для прикраси);
- лука;
- сиру – 90 г;
- маслин;
- солі і спецій.
Відварну філейну частину птиці потрібно подрібнити і викласти на плоске блюдо круглої форми. Зверху злегка присолити, поперчити і змастити соусом. Далі викладаються грибочки і мариновану цибулю, після порізаний кубиками огірок (для свіжості), соус і тертий білок. Слідом йде тертий сир – їм потрібно обсипати весь круглий салат. Подрібненими жовтками притрушивается верх страви, з салатного листя формується красиве прикраса дна посуду.
У вигляді листочків соняшника викладаються чіпси (їх можна купити готові, або зробити самостійно), замість насіння імпровізованого рослини – маслини. Якщо немає можливості або бажання використовувати чорні маслини, можна замінити їх підсушеними очищеними насінням.
Рецепт салату «Ніжність»
Прості, на перший погляд, продукти, але правильно сполучені, дають в результаті невагоме, повітряне страва – салат «Ніжність».
Закуска готується на основі:
- м’яса курки – 240 г;
- маринованих печериць – 240 г;
- яйця – 4 шт.;
- цибулі ріпчастої;
- сиру твердого – 80 г;
- майонезу;
- солі, чорного меленого перцю;
- масла для піджарки.
М’ясо і яйця відварюють окремо, гриби з цибулею обсмажуються. У ємності викладається частину м’яса, після соус, далі гриби, цибулю, трохи тертого сиру, білків і сіточка з соусу. Далі в такому ж порядку викладаються продукти, що залишилися, зверху декор з тертих жовтків. Після приготування потрібно дати яству трохи настоятися і після подавати до столу.
Салат «Обжорка»
Смачне блюдо з кумедною назвою – салат «Обжорка» існує у кількох інтерпретаціях.
Одним з найпростіших варіантів його приготування з:
- курки (грудинки, стегенця) – 350 г;
- моркви – пару штук;
- цибулі ріпчастої;
- консервованих грибів (можна асорті) – 240 г;
- часнику – пару часточок;
- майонез – 100 мл;
- солі, перцю;
- масла для смаження.
Спочатку слід відварити, остудити і розібрати на волокна м’ясо. Далі нарізати цибулю, натирається морквина на крупну тертку. По черзі овочі обсмажуються до рум’яності. Часник подрібнюється, грибочки красиво нарізати. Все змішується в ємності, солиться, приправляється майонезом.
З додаванням ананасів
Святковий, красиво поданий салат може вийти з курячого м’яса, грибочків і ананасів.
Для приготування багатого страви слід запастися:
- курячим філе – 240 г;
- консервованим ананасом – 170 г;
- печерицями – 140 г;
- ріпчастою цибулею;
- сиром твердим – 130 г;
- яйця – 3 шт.;
- майонезом;
- сіллю, спеціями;
- олією соняшниковою.
Готовий салат прикрасити можна журавлиною, петрушкою і свіжим огірком. Застосувати свою фантазію, додавши щось унікальне, можна створити фірмову страву.
Спочатку в підсоленій воді з лаврушкой відварюється частина філе курки. Поки м’ясо буде остигати, на сковороді в олії слід обсмажити печериці з цибулею. Яйця відварюють і натираються на дрібній тертці.
М’ясо нарізати маленькими кубиками, сир натирається на тертці. Помістивши на тарілку для подачі формировочное колечко, потрібно викласти всередині нього шарами м’ясо, скибочки ананаса, грибочки, білки з жовтками і сир. Всі перемазывается кожен раз майонезом. Коли салат трохи просочиться, можна приступити до його прикрасі ягодами з зеленню. Готову страву можна виносити на стіл, доповнивши іншими стравами і гарним настроєм.