Салат з куркою найчастіше готують на святковий стіл і у багатьох є своє фірмове блюдо, але завдяки швидкості приготування можна порадувати сім’ю цією стравою і в звичайний день. Куряче м’ясо не тільки смачне, але і дуже корисне і поживне. Біле м’ясо ідеально поєднується з овочами, горішками, фруктами, сиром та іншими продуктами. Тому рецептів придумано безліч. Представляємо вашій увазі найбільш вдалі варіанти приготування салатів.
Салат з куркою і ананасами
Цей салат виходить найніжнішим. Дуже легко готується. Завдяки ананасам, страва стає соковитим і набуває неповторний аромат. Для приготування можна використовувати консервований, але і свіжий ананас.
Інгредієнти:
сир тертий – 160 г;
філе куряче – 2 шт.;
горіх волоський – 30 г;
яйце – 3 шт.;
майонез – 220 мл;
ананас – 200 г консервованого.
Приготування:
Помістити в каструльку філе.
Залити водою. Відварити.
Остудити. Нарізати. Краще всього підійдуть дрібні кубики.
Подавати це блюдо можна у салатнику або порційно, тоді приготуйте заздалегідь спеціальні кільця.
Викласти підготовлене м’ясо рівним шаром.
Промазати майонезом.
Ананаси нарізати.
Розмістити на курці.
Закинути в окріп яйця. Проварити. Остудити. Позбутися від шкаралупи.
Білки натерти. Скористатися дрібної теркою.
Посипати ананаси.
Промазати майонезом.
Натерти сир. Скористайтеся середнього помелу теркою.
Посипати салат.
Подрібнити жовток.
Присипати блюдо.
Волоські горіхи закинути в блендер. Сильно перемелювати не варто.
Розподілити по поверхні.
VIDEO
З корейською морквою
Салат з куркою і корейською морквою добре підходить для гурманів. Навіть для тих, хто не дуже любить таку моркву ця закуска доведеться за смаком, так як остропряный смак добре згладжують яйця, сир і курка.
Інгредієнти:
сіль;
куряче філе – 320 г;
для прикраси листочки петрушки;
яйце – 5 шт.;
морква по-корейськи – 370 г;
твердий сир – 210 г голландського сорту;
майонез – 160 мл
Приготування:
Залити воду в каструльку.
Помістити філе. Відварити.
У окріп помістити яйця. Проварити. Злити воду. Остудити. Зняти шкаралупу.
Білки натерти. Використовувати крупну тертку.
Подрібнити за допомогою дрібної терки жовтки.
Філе порвати на маленькі шматочки. Підсолити. Перемішати.
Скориставшись дрібного помелу теркою подрібнити сир.
Викладати шарами: філе, майонез, морква, сир, майонез, білок, легкий шар майонезу, жовток.
Розкидати по поверхні листочки петрушки.
VIDEO
Як приготувати з грибами?
Салат з куркою і грибами хороша заміна звичним салатів на нашому столі.
Інгредієнти:
морква – 2 шт.;
картопля – 430 г;
майонез – 230 мл;
філе куряче – 320 г;
яйце – 3 курячі;
цибуля – 170 г ріпчастої;
печериці консервовані – 230 г;
зелень – 30 р.
Приготування:
Помістити картоплю у воду. Шкірку не знімати. Відварити. Злити воду. Остудити.
Залити воду в каструльку. Помістити філе. Проварити. Дістати. Остудити.
У окріп покласти яйця. Проварити. Злити воду. Остудити.
Зняти шкірку з бульб картоплі.
Скориставшись теркою крупного помелу, натерти.
Відварене м’ясо порізати подрібніше.
Цибулини нашаткувати.
Закинути в розпечену сковорідку. Прожарити. Додати шампіньйони. Протушкувати.
Моркву відварити. Зняти шкірку. Натерти. Використовувати крупну тертку.
Зняти шкаралупу з яєць.
Скористатися дрібної теркою і натерти білки.
На дрібній тертці – жовтки.
Помістити на блюдо картоплю.
Підсолити.
Промазати майонезом.
Розподілити курку.
Підсолити.
Змастити майонезом.
Викласти засмажку.
Промазати майонезом.
Розкласти моркву.
Шар майонезу.
Посипати білками, а зверху шаром жовтків.
Зелень нашаткувати. Посипати готову закуску.
VIDEO
Рецепт з копченою куркою
Салат з копченою куркою – корисне і смачне блюдо.
Інгредієнти:
окіст копчений курячий – 1 шт.;
майонез – 175 г;
квасоля консервована – 320 г червоної;
зелений цибулька – 65 г;
сіль;
морква по-корейськи – 270 г;
картопля – 5 бульб.
Приготування:
Промити бульби картоплі. Залити водою. Проварити.
Злити воду. Остудити.
Зняти шкірку з курки і з кісточки м’ясо.
Подрібнити, найкраще у формі соломки.
Помістити в ємність.
Злити рідину з бобів.
Засипати до м’яса.
Перекласти моркву.
Цибулю нашаткувати. Засипати до курки.
Картоплю подрібнити. Для рецепту потрібні кубики.
Надіслати до решти продуктів.
Підсолити.
Влити майонез.
Перемішати.
VIDEO
Салат з куркою і чорносливом
Це ласощі для любителів поєднання курки і чорносливу. Хороший варіант для святкового столу або романтичної вечері.
Інгредієнти:
сіль;
яйце – 4 великих;
майонез;
грудка куряча – 320 г;
чорнослив – 170 г (без кісточок);
огірок – 2 маринованих;
перець;
сир – 130 г твердого;
горіх – 85 г волоського.
Приготування:
Влити воду в каструльку. Підсолити.
Закинути курку.
Проварити. Злити воду. Охолодити м’ясо.
Нарізати. Шматочки повинні бути дрібними.
Горіхи подрібнити. Можна скористатися блендером або відбити качалкою.
Проварити яйця. Охолодити. Позбавити від шкаралупи.
Білки натерти крупно.
Жовтки – на дрібній тертці.
Подрібнити сир, скориставшись середньої теркою.
Огірочки нарізати. Необхідні кубики невеликого розміру.
Промитий чорнослив залити водою. Витримати чверть години. Злити воду. Нарізати соломкою.
Всі продукти закинути в ємність.
Підсолити.
Посипати перцем.
Залити майонезом.
Перемішати.
VIDEO
Якщо хочете, щоб салат вийшов більш ніжний, то змішайте майонез і йогурт в рівних пропорціях.
Оригінальний салат з картоплею фрі
Хочете здивувати родичів? Приготуйте ошатне блюдо, яке стане родзинкою вашого столу.
Інгредієнти:
перець чорний;
курка – 530 г;
спеції;
картопля фрі – 320 г;
яйце – 2 великих;
огірок – 2 шт.;
цибуля – 35 г зеленого;
майонез;
кріп – 25 г;
сіль;
олія рослинна.
Приготування:
Курку залити водою. Приправити. Підсолити. Проварити. Дістати.
Охолодити.
У окріп помістити яйця. Дати покипіти сім хвилин. Остудити.
Залити в сковорідку масло рослинне. Нагріти.
Помістити картоплю. Засмажити.
Викласти на паперовий рушник. Остудити.
Подрібнити курку шматочками.
Огірок нарізати. Необхідна соломка.
Зняти шкаралупи з яєць. Натерти. Використовувати крупну тертку.
Нашаткувати зелень.
Помістити всі продукти в ємність.
Підсолити.
Посипати перцем.
Залити майонезом.
Перемішати.
VIDEO
З додаванням винограду та горіхів
Приготуйте вишукану закуску використовуючи виноград і куряче м’ясо. Для приготування використовуйте сорт винограду без кісточок.
Інгредієнти:
сіль;
філе – 320 г курячого;
перець;
виноград – 210 г;
горіх – 170 г волоського;
яйце – 3 великих;
салат – 7 листків;
майонез;
сир – 165 р.
Приготування:
Залити водою філе. Підсолити. Проварити.
Дістати м’ясо. Остудити.
Нарізати на шматочки невеликого розміру.
У киплячу воду закинути яйця. Проварити.
Остудити. Скориставшись дрібної теркою, перемолоти.
Просмажити горішки на сковорідці.
Подрібнити. Можна скористатися качалкою. Включити блендер або перемолоти в ступці.
Натерти сир. У цьому допоможе крупна терка.
Виноград розрізати.
Листочки салату промити. Просушити і розмістити на блюдо.
Зверху розподілити філе.
Поперчити.
Промазати майонезом.
Посипати яйцем.
Розподілити частину горішків.
Змастити майонезом.
Посипати сиром.
Розподілити залишилися горішки.
Змастити майонезом.
Розкласти шаром виноград.
VIDEO
Цезар з курячою грудкою
Це блюдо знає кожен, але завдяки різним варіаціям приготування, воно не приїдається. Дуже смачно виходить салат цезар з куркою.
Інгредієнти:
часник – 3 зубки;
філе – 320 г курячого;
олія оливкова;
сир – 110 г твердого;
багет – 60 г;
томати черрі – 11 шт.;
салат – 7 аркушів;
майонез – 1 ч. ложечка;
гірчиця – 1 ч. ложечка;
олія оливкова для заправки – 1 ст. ложечка;
для заправки часник – 3 зубки;
спеції.
Приготування:
Проварити курку, якщо хочете отримати менш жирне ласощі. Можна відразу нарізати шматочками і обсмажити в оливковій олії.
Відварене куряче м’ясо остудити. Потім подрібнити.
Багет нарізати часточками. Потім – на кубики.
Розчавити кожен очищений зубок часнику.
Викласти на сковорідку. Влити оливкову олію. Обсмажити. Дістати.
Закинути багет в ароматне масло. Засмажити.
Помідори розрізати навпіл.
Для заправки змішати майонез, перетертий часник, гірчицю, оливкова олія.
Натерти сир, скориставшись дрібної теркою.
Викласти на блюдо листочки салату.
Розкласти м’ясо.
Полити соусом.
Накидати порвані листочки салату.
Розподілити помідори.
Посипати сухариками.
Розподілити сир.
VIDEO
Листковий салат «Сонечко»
Яскравий салат, який підніме настрій і буде привертати загальну увагу на столі.
Інгредієнти:
майонез;
філе – 420 курячого;
сіль;
яйце – 5 великих;
черешкова селера – 2 стебла;
огірок – 1 великий;
кукурудза – банку консервованої.
Приготування:
Відварене філе нарізати кубиками.
Розмістити ємності.
Підсолити.
Промазати майонезом.
Селеру подрібнити.
Огірок порізати. Потрібні кубики малого розміру.
Розкласти другим шаром.
Посипати сіллю.
Змастити майонезом.
Взяти тертку, яка повинна бути великою. Натерти яйця.
Підсолити.
Розподілити майонез.
Злити рідину з кукурудзи.
Розподілити по поверхні салату.
VIDEO