Салат з куркою – 9 рецептів приготування

Салат з куркою найчастіше готують на святковий стіл і у багатьох є своє фірмове блюдо, але завдяки швидкості приготування можна порадувати сім’ю цією стравою і в звичайний день. Куряче м’ясо не тільки смачне, але і дуже корисне і поживне. Біле м’ясо ідеально поєднується з овочами, горішками, фруктами, сиром та іншими продуктами. Тому рецептів придумано безліч. Представляємо вашій увазі найбільш вдалі варіанти приготування салатів.

Салат з куркою і ананасами

Цей салат виходить найніжнішим. Дуже легко готується. Завдяки ананасам, страва стає соковитим і набуває неповторний аромат. Для приготування можна використовувати консервований, але і свіжий ананас.

Інгредієнти:

  • сир тертий – 160 г;
  • філе куряче – 2 шт.;
  • горіх волоський – 30 г;
  • яйце – 3 шт.;
  • майонез – 220 мл;
  • ананас – 200 г консервованого.

Приготування:

  • Помістити в каструльку філе.
  • Залити водою. Відварити.
  • Остудити. Нарізати. Краще всього підійдуть дрібні кубики.
  • Подавати це блюдо можна у салатнику або порційно, тоді приготуйте заздалегідь спеціальні кільця.
  • Викласти підготовлене м’ясо рівним шаром.
  • Промазати майонезом.
  • Ананаси нарізати.
  • Розмістити на курці.
  • Закинути в окріп яйця. Проварити. Остудити. Позбутися від шкаралупи.
  • Білки натерти. Скористатися дрібної теркою.
  • Посипати ананаси.
  • Промазати майонезом.
  • Натерти сир. Скористайтеся середнього помелу теркою.
  • Посипати салат.
  • Подрібнити жовток.
  • Присипати блюдо.
  • Волоські горіхи закинути в блендер. Сильно перемелювати не варто.
  • Розподілити по поверхні.
  • З корейською морквою

    Салат з куркою і корейською морквою добре підходить для гурманів. Навіть для тих, хто не дуже любить таку моркву ця закуска доведеться за смаком, так як остропряный смак добре згладжують яйця, сир і курка.

    Інгредієнти:

    • сіль;
    • куряче філе – 320 г;
    • для прикраси листочки петрушки;
    • яйце – 5 шт.;
    • морква по-корейськи – 370 г;
    • твердий сир – 210 г голландського сорту;
    • майонез – 160 мл

    Приготування:

  • Залити воду в каструльку.
  • Помістити філе. Відварити.
  • У окріп помістити яйця. Проварити. Злити воду. Остудити. Зняти шкаралупу.
  • Білки натерти. Використовувати крупну тертку.
  • Подрібнити за допомогою дрібної терки жовтки.
  • Філе порвати на маленькі шматочки. Підсолити. Перемішати.
  • Скориставшись дрібного помелу теркою подрібнити сир.
  • Викладати шарами: філе, майонез, морква, сир, майонез, білок, легкий шар майонезу, жовток.
  • Розкидати по поверхні листочки петрушки.
  • Дивіться також:  Соус для салату «Цезар» – 9 рецептів заправки

    Як приготувати з грибами?

    Салат з куркою і грибами хороша заміна звичним салатів на нашому столі.

    Інгредієнти:

    • морква – 2 шт.;
    • картопля – 430 г;
    • майонез – 230 мл;
    • філе куряче – 320 г;
    • яйце – 3 курячі;
    • цибуля – 170 г ріпчастої;
    • печериці консервовані – 230 г;
    • зелень – 30 р.

    Приготування:

  • Помістити картоплю у воду. Шкірку не знімати. Відварити. Злити воду. Остудити.
  • Залити воду в каструльку. Помістити філе. Проварити. Дістати. Остудити.
  • У окріп покласти яйця. Проварити. Злити воду. Остудити.
  • Зняти шкірку з бульб картоплі.
  • Скориставшись теркою крупного помелу, натерти.
  • Відварене м’ясо порізати подрібніше.
  • Цибулини нашаткувати.
  • Закинути в розпечену сковорідку. Прожарити. Додати шампіньйони. Протушкувати.
  • Моркву відварити. Зняти шкірку. Натерти. Використовувати крупну тертку.
  • Зняти шкаралупу з яєць.
  • Скористатися дрібної теркою і натерти білки.
  • На дрібній тертці – жовтки.
  • Помістити на блюдо картоплю.
  • Підсолити.
  • Промазати майонезом.
  • Розподілити курку.
  • Підсолити.
  • Змастити майонезом.
  • Викласти засмажку.
  • Промазати майонезом.
  • Розкласти моркву.
  • Шар майонезу.
  • Посипати білками, а зверху шаром жовтків.
  • Зелень нашаткувати. Посипати готову закуску.
  • Рецепт з копченою куркою

    Салат з копченою куркою – корисне і смачне блюдо.

    Інгредієнти:

    • окіст копчений курячий – 1 шт.;
    • майонез – 175 г;
    • квасоля консервована – 320 г червоної;
    • зелений цибулька – 65 г;
    • сіль;
    • морква по-корейськи – 270 г;
    • картопля – 5 бульб.

    Приготування:

  • Промити бульби картоплі. Залити водою. Проварити.
  • Злити воду. Остудити.
  • Зняти шкірку з курки і з кісточки м’ясо.
  • Подрібнити, найкраще у формі соломки.
  • Помістити в ємність.
  • Злити рідину з бобів.
  • Засипати до м’яса.
  • Перекласти моркву.
  • Цибулю нашаткувати. Засипати до курки.
  • Картоплю подрібнити. Для рецепту потрібні кубики.
  • Надіслати до решти продуктів.
  • Підсолити.
  • Влити майонез.
  • Перемішати.
  • Салат з куркою і чорносливом

    Це ласощі для любителів поєднання курки і чорносливу. Хороший варіант для святкового столу або романтичної вечері.

    Дивіться також:  Вінегрет – класичний рецепт з горошком

    Інгредієнти:

    • сіль;
    • яйце – 4 великих;
    • майонез;
    • грудка куряча – 320 г;
    • чорнослив – 170 г (без кісточок);
    • огірок – 2 маринованих;
    • перець;
    • сир – 130 г твердого;
    • горіх – 85 г волоського.

    Приготування:

  • Влити воду в каструльку. Підсолити.
  • Закинути курку.
  • Проварити. Злити воду. Охолодити м’ясо.
  • Нарізати. Шматочки повинні бути дрібними.
  • Горіхи подрібнити. Можна скористатися блендером або відбити качалкою.
  • Проварити яйця. Охолодити. Позбавити від шкаралупи.
  • Білки натерти крупно.
  • Жовтки – на дрібній тертці.
  • Подрібнити сир, скориставшись середньої теркою.
  • Огірочки нарізати. Необхідні кубики невеликого розміру.
  • Промитий чорнослив залити водою. Витримати чверть години. Злити воду. Нарізати соломкою.
  • Всі продукти закинути в ємність.
  • Підсолити.
  • Посипати перцем.
  • Залити майонезом.
  • Перемішати.
  • Якщо хочете, щоб салат вийшов більш ніжний, то змішайте майонез і йогурт в рівних пропорціях.

    Оригінальний салат з картоплею фрі

    Хочете здивувати родичів? Приготуйте ошатне блюдо, яке стане родзинкою вашого столу.

    Інгредієнти:

    • перець чорний;
    • курка – 530 г;
    • спеції;
    • картопля фрі – 320 г;
    • яйце – 2 великих;
    • огірок – 2 шт.;
    • цибуля – 35 г зеленого;
    • майонез;
    • кріп – 25 г;
    • сіль;
    • олія рослинна.

    Приготування:

  • Курку залити водою. Приправити. Підсолити. Проварити. Дістати.
  • Охолодити.
  • У окріп помістити яйця. Дати покипіти сім хвилин. Остудити.
  • Залити в сковорідку масло рослинне. Нагріти.
  • Помістити картоплю. Засмажити.
  • Викласти на паперовий рушник. Остудити.
  • Подрібнити курку шматочками.
  • Огірок нарізати. Необхідна соломка.
  • Зняти шкаралупи з яєць. Натерти. Використовувати крупну тертку.
  • Нашаткувати зелень.
  • Помістити всі продукти в ємність.
  • Підсолити.
  • Посипати перцем.
  • Залити майонезом.
  • Перемішати.
  • З додаванням винограду та горіхів

    Приготуйте вишукану закуску використовуючи виноград і куряче м’ясо. Для приготування використовуйте сорт винограду без кісточок.

    Інгредієнти:

    • сіль;
    • філе – 320 г курячого;
    • перець;
    • виноград – 210 г;
    • горіх – 170 г волоського;
    • яйце – 3 великих;
    • салат – 7 листків;
    • майонез;
    • сир – 165 р.

    Приготування:

  • Залити водою філе. Підсолити. Проварити.
  • Дістати м’ясо. Остудити.
  • Нарізати на шматочки невеликого розміру.
  • У киплячу воду закинути яйця. Проварити.
  • Остудити. Скориставшись дрібної теркою, перемолоти.
  • Просмажити горішки на сковорідці.
  • Подрібнити. Можна скористатися качалкою. Включити блендер або перемолоти в ступці.
  • Натерти сир. У цьому допоможе крупна терка.
  • Виноград розрізати.
  • Листочки салату промити. Просушити і розмістити на блюдо.
  • Зверху розподілити філе.
  • Поперчити.
  • Промазати майонезом.
  • Посипати яйцем.
  • Розподілити частину горішків.
  • Змастити майонезом.
  • Посипати сиром.
  • Розподілити залишилися горішки.
  • Змастити майонезом.
  • Розкласти шаром виноград.
  • Дивіться також:  Салат «Мімоза» з сайрою – 5 рецептів приготування

    Цезар з курячою грудкою

    Це блюдо знає кожен, але завдяки різним варіаціям приготування, воно не приїдається. Дуже смачно виходить салат цезар з куркою.

    Інгредієнти:

    • часник – 3 зубки;
    • філе – 320 г курячого;
    • олія оливкова;
    • сир – 110 г твердого;
    • багет – 60 г;
    • томати черрі – 11 шт.;
    • салат – 7 аркушів;
    • майонез – 1 ч. ложечка;
    • гірчиця – 1 ч. ложечка;
    • олія оливкова для заправки – 1 ст. ложечка;
    • для заправки часник – 3 зубки;
    • спеції.

    Приготування:

  • Проварити курку, якщо хочете отримати менш жирне ласощі. Можна відразу нарізати шматочками і обсмажити в оливковій олії.
  • Відварене куряче м’ясо остудити. Потім подрібнити.
  • Багет нарізати часточками. Потім – на кубики.
  • Розчавити кожен очищений зубок часнику.
  • Викласти на сковорідку. Влити оливкову олію. Обсмажити. Дістати.
  • Закинути багет в ароматне масло. Засмажити.
  • Помідори розрізати навпіл.
  • Для заправки змішати майонез, перетертий часник, гірчицю, оливкова олія.
  • Натерти сир, скориставшись дрібної теркою.
  • Викласти на блюдо листочки салату.
  • Розкласти м’ясо.
  • Полити соусом.
  • Накидати порвані листочки салату.
  • Розподілити помідори.
  • Посипати сухариками.
  • Розподілити сир.
  • Листковий салат «Сонечко»

    Яскравий салат, який підніме настрій і буде привертати загальну увагу на столі.

    Інгредієнти:

    • майонез;
    • філе – 420 курячого;
    • сіль;
    • яйце – 5 великих;
    • черешкова селера – 2 стебла;
    • огірок – 1 великий;
    • кукурудза – банку консервованої.

    Приготування:

  • Відварене філе нарізати кубиками.
  • Розмістити ємності.
  • Підсолити.
  • Промазати майонезом.
  • Селеру подрібнити.
  • Огірок порізати. Потрібні кубики малого розміру.
  • Розкласти другим шаром.
  • Посипати сіллю.
  • Змастити майонезом.
  • Взяти тертку, яка повинна бути великою. Натерти яйця.
  • Підсолити.
  • Розподілити майонез.
  • Злити рідину з кукурудзи.
  • Розподілити по поверхні салату.
  • Прокрутка до верху