При підготовці до свята, головне – швидке приготування страв. Пропонуємо смачні і здорові рецепти салату з куркою і помідорами, які допоможуть вам заощадити час і швидше підготуватися до свята.
Простий салат з куркою і помідорами
Використовувані продукти для приготування корисні і смачні. Блюдо виходить малокалорійним.
Інгредієнти:
- філе – 220 г курячого;
- сіль;
- томати – 3 шт.;
- приправи;
- плавлений сир – 120 г;
- зелена цибуля – 40 г;
- майонез;
- маслини – 120 р.
Приготування:
- Нарізати філе. Приправу насипати в піалу. Вмочити курячі смужки. Відставити на чверть години.
- Розрізати на дві частини маслини. Нарізати помідори і сирний шматок. Вийдуть кубики.
- Розжарити сковорідку. Помістити м’ясні шматочки і засмажити. Остудити і нарізати на дрібні шматки.
- Нашаткувати цибулю. З’єднати продукти. Влити майонез. Підсолити і перемішати.
- Якщо хочете знизити калорійність страви, то замініть заправку на натуральний йогурт.
З додаванням сиру і яєць
Закуска з куркою, помідорами та сиром виходить ніжною, завдяки ідеальному поєднанню продуктів.
Інгредієнти:
- яйце – 3 шт. відварне;
- курка – 1 шт. філе;
- сіль;
- помідор – 2 шт.;
- майонез;
- часник – 2 зубки;
- сир – 120 р.
Приготування:
- Зварити куряче м’ясо. Почекати поки шматок повністю охолоне. Порубати.
- Натерти на тертці яйця і сирний продукт. Використовувати крупного помелу тертку. На дрібній – подрібнити часникові зубки. Змішати.
- Помідори подрібнити. Підготовлені кубики відправити до яєчно-сирної стружці.
- Додати курку. Влити майонез. Підсолити. Розмішати.
Як зробити з огірками
Закуска з помідорами і огірками виходить легкою і в той же час ситної. Корисно готувати запропоноване блюдо для дітей.
Інгредієнти:
- картопля – 2 шт. відварених;
- куряче м’ясо – 320 г відварне;
- майонез;
- огірок – 2 шт.;
- хліб – скибочка білого;
- помідори – 2 шт.;
- салатні листя – 110 г;
- пармезан – 120 р.
Приготування:
- Нарізати м’ясної шматок. Подрібнити помідори і відправити до курячих кубиків.
- Порубати картопляні бульби і змішати з куркою. Порвати салатні листя. Помістити в салат.
- Огірки нашаткувати. З’єднати з курячим м’ясом.
- Нарізати хліб. Відправити в духову піч. Підсушити. Натерти сир.
- У салат влити майонез. Підсолити. Перемішати. Посипати сирної стружкою і прикрасити сухариками.
Салат з копченою куркою і томатами
Копченості завжди надають страві особливий смак і аромат. Салати не виняток. У поєднанні з томатами вийде дивовижна за смаковими якостями закуска.
Інгредієнти:
- куряча грудка – 320 г копченої;
- картопля – 3 шт. відварна;
- сіль;
- помідори – 2 шт.;
- чорнослив 120 г;
- ананас – банку;
- майонез.
Приготування:
- Нарізати копчений шматок. Порізати картоплю і вкрити грудку. Підсолити. Промазати майонезом.
- Чорнослив нарізати. Висипати на картоплю. Порубати томати. Вкрити отриманими кубиками сухофрукти. Промазати майонезом.
- Ананаси нарізати і прикрасити салат.
Класичний рецепт салату «Цезар» з сухариками
Ця варіація з помідорами і сухариками ідеально вписується в будь-яке застілля. Красивий зовнішній вигляд викликає апетит і вносить різноманітність в меню.
Інгредієнти:
- філе – 220 г куряче;
- майонез;
- листовий салат – 20 листків;
- перець;
- помідори «Черрі» — 6 шт.;
- білий хліб – 230 г;
- сіль;
- сир «пармезан» — 60 г;
- рослинна олія – 4 ст. ложки;
- часник – 2 зубки.
Приготування:
- У воду насипати сіль. Помістити філе. Проварити. Остудити і подрібнити.
- Нарізати хліб на кубики. Порубати часникові зубки. Влити олію. Перемішати. Перелити в сковорідку. Додати хлібні шматочки. Засмажити.
- Натерти сир. Порізати помідори. Розірвати салатні листя.
- У м’ясо додати сирну стружку, порваний салат. Посолити. Посипати перцем. Перемішати салат «Цезар».
- Викласти черрі. Посипати сухарями. Майонез подавати окремо.
З болгарським перцем
Внесіть різноманітність у звичайний салат додавши хрусткий болгарський перець. Смакові якості страви покращаться, а зовнішній вигляд стане значно красивіше.
Інгредієнти:
- перець – 1 шт.;
- відварене куряче м’ясо – 320 г;
- майонез;
- кріп – 20 г;
- оливки;
- сіль;
- помідори – 3 шт.
Приготування:
- Нарізати перець. Порубати курячий шматочок. Додати до перцю.
- Нашаткувати кріп. Помістити до курки. Нарізати помідори. Додати в салат. Посолити. Влити майонез. Перемішати.
- Прикрасити закуску оливками.
Салат «Червона шапочка» з помідорами і куркою
Щоб справити ефект зовнішнім виглядом, рекомендується формувати закуску в прозорому салатнику.
Інгредієнти:
- майонез – 7 ст. ложок;
- відварене куряче філе – 170 г;
- сіль;
- солодкий перець – 1 шт.;
- пекінська капуста – 160 г;
- кріп – 15 г;
- яйце відварене – 1 шт.;
- томати – 170 г;
- консервований горошок – 2 ст. ложки.
Приготування:
- Нашаткувати капусту. Нарізати курку. Викласти на капусту. Підсолити. Промазати майонезом.
- Порізати перець. Вкрити курячі кубики. Посипати перцем.
- Натерти яйце. Посипати заготовку. Нашаткувати цибулю. Залити окропом і потримати 5 хвилин. Розкласти на салаті. Промазати майонезом.
- Посипати подрібненим кропом. Нарізати помідори. Прикрасити верх салату.
Готуємо з квасолею та овочами
Курка і квасоля – звичне поєднання. Пропонуємо урізноманітнити меню і додати в закуску овочі. Якщо заправити оливковою олією, отримаємо корисне і поживне блюдо. Для приготування вибирайте тільки щільні, свіжі помідори на поверхні яких немає пошкоджень.
Інгредієнти:
- куряче філе – 1 шт.;
- перець;
- огірок – 1 шт.;
- сіль;
- помідор – 3 шт.;
- цукор;
- часник – 3 зубки;
- болгарський перець – 1 шт.;
- лимонний сік – 1 ч. ложка;
- квасоля відварна – 0,5 склянки;
- оливкова олія – 4 ст. ложки;
- зелена цибуля – 3 пера.
Приготування:
- Проварити філе. Вода повинна бути подсолена. Охолодити. Порізати на кубики.
- Вкрити відвареною квасолею. Нарізати перець. Підготовленими кубиками вкрити квасоля.
- Нарізати огірок. Викласти перець. Підсолити. Нарізати помідори. Розкласти останнім шаром.
- Натерти часникові зубки. Отримане пюре викласти в олію. Підсолодити. Присипати сіллю. Поперчити. Перемішати. Влити лимонний сік. Розмішати.
- Нашаткувати зелену цибулю. Висипати на салат. Полити заправкою.
«Полуничка» з грибами, куркою і помідорами
Оригінальне оформлення приверне до страви погляди всіх гостей. Для приготування можна використовувати будь-який вид грибів.
Інгредієнти:
- куряча грудка – 260 г;
- соняшникова олія;
- варені гриби – 220 г;
- сіль;
- цибуля – 1 шт.;
- майонез – 160 мл;
- сир – 120 г;
- томат – 2 шт.;
- огірок – 1 шт.
Приготування:
- Проварити грудку. Злити рідину. М’ясо остудити. Нарізати.
- Порізати гриби. Нашаткувати цибулину. Помістити грибну і цибульну нарізку в сковорідку і смажити.
- Натерти сир. Рекомендуємо скористатися дрібної теркою.
- Помідори порізати. Кубики знадобляться дрібні. Сік, що виділився злити.
- Зрізати шкірку товстим шаром з огірка. Центральну частину порубати.
- На куряче м’ясо викласти засмажку. Промазати майонезом. Посипати сирної стружкою. Викласти огірок. Промазати майонезом. Щільно розкласти томатні шматочки. Сформувати вид полуниці.
- Відрізані краю з огірка розрізати таким чином, щоб вийшли листочки. Викласти на верх салату.
- З одного відрізаного шматка огіркової шкірки нарізати на дрібні кубики і розташувати по поверхні закуски – це будуть полуничні насіння.