Салат з куркою і сиром – 12 рецептів

Різноманітні рецепти, за якими можна приготувати салат з куркою й сиром, вражають уяву. У салати використовують не тільки куряче філе, але і м’ясо з гомілки, і курячі сердечка, інші «запчастини». Курка чудово поєднується за смаком з різними продуктами, навіть з такими екзотичними, як ананас і ківі. Є рецепти складніше, покликані здивувати гостей, а є і зовсім прості – для повсякденного приготування.

Салат з вареної куркою, сиром і ананасом

Салат з ананасом і куркою і сиром можна подати на фуршет в тарталетках. У страви оригінальний смак завдяки великій кількості спецій і соковитий, кисло-солодким ананасам.

Продукти:

  • картопля – 450 г;
  • до 250 г курячого філе;
  • консервований ананас – 110 г;
  • півсклянки сметани;
  • волоські горіхи – 40 г;
  • 1 лимон;
  • листя салату;
  • масло – 45 мл;
  • каррі – 12 м;
  • куркума – 3 г;
  • кінза – 3 гілочки;
  • часник – 1 зубок;
  • 1 лавровий лист;
  • сир твердий – 50 г;
  • 1 ч. л. солі;
  • тарталетки – 1 пачка.

Приготування:

  • Картоплю потрібно нарізати скибочками, заправити олією, куркумою і сіллю. Викласти на лист, застелений пергаментом і випікати в нагрітій до 180 градусів духовці близько 15 хвилин.
  • Куряче філе посолити, загорнути у фольгу з лавровим листом і запікати в духовці 15 – 20 хвилин.
  • Для заправки салату в чаші блендера потрібно збити часник, кінзу, сметану, сіль, каррі і сік 1 лимона. Залити отриманої заправкою нарізані консервовані ананаси, картопля і подрібнене куряче філе.
  • Тарталетки слід застелити зеленими салатними листям і викласти на них заправлений салат.

Залишається тільки присипати закуску порційно натертим сиром і подрібненими волоськими горіхами.

З додаванням грибів

Салат з куркою і грибами і сиром досить простий, але виходить дуже смачним. Після святкового застілля гості точно попросять дати рецепт.

Продукти:

  • курячі сердечка – чверть кіло;
  • стільки ж грибів;
  • 1 цибуля;
  • часник – 1 зуб.;
  • сіль і перець;
  • до 200 г твердого сиру;
  • майонез – 50 мл;
  • 40 г вершкового масла.

Приготування:

  • У вершковому маслі на сковороді потрібно обсмажити дрібно нарізану цибулю.
  • Курячі сердечка порізати вздовж на 4 частини, додати на сковорідку до цибулі. Продовжувати приготування 10 хвилин на невеликому вогні.
  • Додати до сердечком печериці, нарізані пластинками, смажити до готовності. Остудити.
  • З’єднати в салатною мисці підсмажені гриби і сердечка з пропущеним через прес часником, майонезом і натертим сиром. Посолити і поперчити.

Для такої страви підійдуть будь-які доступні гриби, але якщо у вас є можливість використовувати лісові – не відмовте собі в цьому задоволенні. Аромат буде просто божественний.

Незвичайна закуска з ківі

Перед вами рецепт легкого салату з додаванням ківі, який можна готувати навіть на сніданок. У ньому містяться корисні білки і вітаміни, а майонез можна замінити натуральним йогуртом, якщо ви дотримуєтеся принципів правильного харчування.

Дивіться також:  Салат Ромашка – 7 смачних рецептів

Продукти:

  • свіжий огірок – 1 шт.;
  • пара ложок майонезу;
  • філе куряче варене – 200 грам;
  • 3 ківі;
  • твердий сир – брусочок грам на 100;
  • спеції і сіль.

Приготування:

  • Куряче філе розібрати руками на волокна.
  • Нарізати кубиками очищені ківі і огірок.
  • З’єднати підготовлені компоненти, присолити і заправити майонезом.
  • Посипати блюдо натертим сиром. Готово!

Салат з куркою, виноградом і сиром

Виноград напівсолодких сортів добре поєднується з маринованою цвітною капустою. Але, якщо її немає, можна використати салат з куркою і виноградом, і сиром варену цвітну капусту, злегка збризнувши її лимонним соком.

Продукти:

  • капуста цвітна – 200 грам;
  • грам 300 вареної курячої грудки;
  • 1 перець болгарський червоний;
  • напівсолодкий виноград без кісточок – 10 ягід;
  • сир твердий – 100 г;
  • пара ложок майонезу;
  • сіль і перець.

Приготування:

  • Капусту відварити до готовності в киплячій воді, розібрати на дрібні суцвіття. Можна використовувати і вже готову мариновану цвітну капусту.
  • Курячу грудку і болгарський перець нарізати смужками.
  • Сир потерти, перемішати з куркою і овочами.
  • Готовий салат заправити сіллю, перцем і майонезом.
  • Зверху покласти розрізані навпіл і очищені від кісточок ягоди винограду.

З кукурудзою

Класичне поєднання курки з кукурудзою і сиром освіжає в цьому салаті пекінська капуста.

Продукти:

  • капуста пекінська – до 200 грам;
  • 90 г майонезу;
  • спеції і зелень за смаком;
  • копчена курка – 300 грам;
  • 90 г сиру;
  • часник – 2 зуб.;
  • звичайна банку кукурудзи.

Приготування:

  • Необхідно пекінську капусту нашаткувати тонкими смужками, подрібнити зелень.
  • Куряче м’ясо і твердий сир потрібно нарізати кубиками.
  • Майонез змішати з пропущеним через прес часником і заправити всі компоненти салату, додавши за смаком сіль і перець.

Якщо додати в такий салат трохи порізаного кубиками болгарського червоного перцю, то вийде яскрава, по-справжньому святкове блюдо.

З копченою курячою грудкою

Дуже простий салат, який можна швидко приготувати на обід, якщо несподівано нагрянули гості.

Продукти:

  • гриби – 200 грам;
  • одне копчене філе;
  • цибулина – 1 шт.;
  • 1 зубок часнику;
  • майонез – пара ложок;
  • 20 г вершкового масла;
  • сіль і перець.

Приготування:

  • Необхідно нарізати гриби з цибулею і підсмажити їх на маслі, заправивши сіллю і перцем.
  • Потім потрібно подрібнити кубиками курячу грудку і звести в салатнику з обсмаженими грибами.
  • Роздавлений часник змішати з майонезом і заправити майже готовий салат. Охолодити.

Салат з куркою, сиром і сухариками

Продукти:

  • курка копчена – 300 грам;
  • пів молодої білокачанної капусти;
  • огірок свіжий – 1 шт.;
  • 60 г твердого сиру;
  • сухарики – 80 г;
  • майонез і сіль за смаком.

Замість білокачанної капусти, яку молодий можна купити тільки навесні, підійде пекінська або навіть листя салату.

Приготування:

  • Нашаткувати капусту, огірок порізати соломкою.
  • Курятину і сир подрібнити тонкими брусочками.
  • Посолити овочеву нарізку, з’єднати з майонезом і перемішати. Додати сир і курятину.
Дивіться також:  Салат Мімоза – 8 рецептів: класичний з консервою з сайри, горбуші, сардини

Готовий салат перед відправкою на стіл можна посипати сухариками. Не робіть це заздалегідь, щоб вони не розмокли.

Як зробити з гранатом

Зерна граната використовують в салаті, як цікаве доповнення. Вони, точно дорогоцінне каміння, прикрашають його, надаючи привабливість і чарівність. Багатьом просто подобається кислий, освіжаючий смак граната в салаті.

Продукти:

  • зерна граната – 5 ст. л.;
  • 2 варених яйця;
  • горіхи волоські – 4 шт.;
  • грам 300 копченої курячої гомілки;
  • картопля зварена в мундирі – 3 шт.;
  • до 200 грам моркви по-корейськи;
  • майонез – за смаком;
  • 60 г сиру.

Приготування:

  • Потрібно очистити горіхи і трохи їх підсмажити на сухій сковороді.
  • Яйця, м’ясо з курячої гомілки і варену картоплю нарізати кубиками.
  • З’єднати корейську моркву, горіхи, курку, картоплю і яйця. Все це заправити майонезом.

Залишається тільки посипати салат тертим сиром і зернами граната.

«Наречена»

Таке незвичайне назва салат отримав за білу верхівку з плавлених сирків і яєчних білків. Чим не ажурна фата?

Продукти:

  • картопля варена в мундирах – 2 шт.;
  • «ванночка» сиру;
  • майонез – скільки буде потрібно;
  • 300 – 350 грам вареної курячої грудки;
  • яйця варені – 3 шт.;
  • 1 цибуля.

Приготування:

  • Для початку потрібно замаринувати цибулю. Для цього його слід дрібно нарізати і залити половиною склянки гарячої води з 1 ст. л. оцту і 1 ст. л. цукру. Через 10 хвилин рідину зливаємо – лук готовий.
  • Картоплю, яйця і сирки натерти на тертці. Курятину розібрати на волокна або порізати кубиками.
  • Салат формувати шарами: курка–цибуля–картопля–жовтки–сирки–білки.
  • Кожен шар салату покривати шаром майонезу.

Класичний «Цезар»

Ви будете здивовані, але в класичному «Цезарі» м’яса немає. Він включає в себе тільки оригінальний соус, листя салату, сир і сухарі. Рецепт з куркою – це один з варіантів приготування, популярний у гурманів.

Але так як ми, безумовно, гурмани, в нашому «Цезарі» м’ясо все-таки буде.

Продукти:

  • салат Ромен – 300 г;
  • куряче філе – 300 г;
  • 120 г сухариків;
  • сир Пармезан – 30 г;
  • трохи оливкової олії;
  • соєвий соус – 50 мл;
  • перець і сіль за смаком;
  • 40 г масла вершкового;
  • 1 лимон.

Якщо ви не довіряєте якості покупних сухариків, зробіть їх самостійно. Для цього потрібно 200 г тостового хліба, натертого часником, нарізати дрібними кубиками і підрум’янити в духовці.

Для заправки необхідно взяти 200 мл оливкової олії, 1 зубок часнику, 0,5 ч. л. сухої гірчиці, 1 ч. л. вустерського соусу, 2 ч. л. лимонного соку, щіпку солі і меленого чорного перцю, 2 яйця.

Приготування:

  • Листя салату потрібно залити холодною водою на 15 хвилин, щоб надати їм більшої соковитості.
  • Змішати оливкову олію, соєвий соус, сіль і перець з подрібненим часником. В отриманий маринад покласти сире куряче філе на півгодини. Миску з м’ясом накрити і прибрати в холодильник.
  • Замариноване куряче філе витерти паперовим рушником від маринаду і підсмажити з двох боків у гарячому оливковій олії на сковороді до рум’яної скоринки так, щоб всередині м’ясо залишалося сирим.
  • Загорнути філе в фольгу з вершковим маслом і запікати 20 хвилин в духовці, нагрітій до 150 градусів. Коли куряче філе охолоне, його нарізають слайсами товщиною 0,5 див.
  • Готуємо соус. Часник потрібно розчавити і змастити ним миску, в якій буде приготовлена заправка для салату. Спочатку збити в цій мисці підготовлені яйця, додаючи поступово всі інші компоненти заправки. Соус вийде однорідний і густий.
  • Листя салату порвати руками на шматочки, покласти в миску з соусом. Змішати, акуратно переміщаючи листя з дна нагору.
  • Покласти листя салату в соусі на 3 порційні тарілки. Зверху насипати сухарики.
  • Сир Пармезан за допомогою овочерізки нарізати тонкими смужками, по 4 – 5 штук на кожну порцію. Розкласти по тарілках з салатом, зверху віялом розмістити шматочки курки.
Дивіться також:  Спаржа по-корейськи – 5 рецептів в домашніх умовах

Листковий салат з куркою, сиром і яйцем

Це один з найпростіших рецептів листкового салату з куркою. Він сподобається любителям гострих страв.

Продукти:

  • морква по-корейськи – 160 г;
  • 4 варених яйця;
  • Голландський сир – 90 г;
  • грам 300 вареної курки;
  • майонез.

Приготування:

  • Куряче м’ясо нарізати невеликими брусочками, покласти на тарілку першим шаром і змастити майонезом.
  • Зверху курки розподілити корейську моркву і цей шар теж покрити соусом.
  • Потім натерти твердий сир, присипати їм салат, сформувати майонезну сіточку і притрусити її тертим яєчним білком.
  • Верхнім шаром стане натертий курячий жовток.

Для прикраси добре використовувати гілочки зелені, кільця солодкого перцю, свіжий помідор або огірок.

«Дамський каприз» на святковий стіл

Вишуканий салат з чорносливом стане прикрасою святкового столу. Сформований в декілька шарів, він схожий на торт, і завжди виходить соковитим і ситним.

Продукти:

  • чорнослив – 12 шт.;
  • 2 огірка;
  • філе куряче – грам 300 – 400;
  • 2 курячих яйця (варених);
  • сир твердий – брусочок грам на 100;
  • майонез – скільки буде потрібно.

Приготування:

  • Потрібно зварити куряче філе (близько 25 хвилин). Після охолодження нарізати кубиками.
  • Замочити чорнослив в гарячій воді на 10 хвилин, потім відкинути на друшляк.
  • Огірок порізати брусочками. Яйця і сир натерти у різні ємності.
  • Для формування салату зручно використовувати роз’ємне кільце. Його слід встановити на блюдо і накладати продукти шарами: курка–огірки–варені яйця–половина чорносливу–тертий сир–залишився чорнослив.
  • Кожен шар, окрім черносливового, змащують майонезом. Готову закуску ставлять у холодильник просочуватися на 2 години.

Рецепти салату з куркою і сиром можуть містити продукти, які, на перший погляд, здаються несумісними. Але вміло підібрані поєднання соковитих овочів або фруктів з ніжною куркою дарують нові смакові відчуття і бажання експериментувати далі.

Прокрутка до верху