Салат з курячих сердечок – 8 рецептів приготування

Субпродукти, в число яких входять і курячі сердечка, являють собою важливу складову раціону з-за великого вмісту поживних елементів: білок, вітаміни групи A, B, PP, різні мікроелементи та амінокислоти. Салат з курячих сердечок – це не тільки смачна закуска, але і джерело поживних речовин для людського організму.

Салат з курячими сердечками і корейською морквою

Щоб насолодитися пряним смаком багатого білком салату знадобиться:

  • серця – 1 кг;
  • яйця – 5 шт.;
  • цибуля – 100 г;
  • морква по-корейськи – 350 г;
  • майонез – за смаком.

У процесі створення кулінарної страви:

  • Яйця і субпродукти відварюються.
  • Після охолодження відварені продукти подрібнюються.
  • Цибулю нарізати тонкими півкільцями і 30 хвилин маринується у водно-оцтовому розчині, щоб усунути гіркуватий присмак.
  • Морква також нарізається для зручності.
  • Після підготовки всі компоненти змішуються і заправляються майонезом.

Легка закуска для святкового столу

Прекрасний легкий салатик, який прикрасить будь-який святковий стіл і здивує вишуканим смаком всіх присутніх гостей.

Для створення закуски з ½ кг сердець, необхідно додатково придбати:

  • квасоля зелена стручкова – 300 г;
  • оливки без кісточок – 100 г;
  • лук фіолетовий – 120 г;
  • зелень, соєвий соус – за смаком.

Готується багатий корисними елементами салат досить просто:

  • Добре промиті субпродукти нарізати пластинами і обсмажуються на сковороді до готового стану.
  • У той час поки сердечка смажиться цибуля подрібнюється кубиками, а оливки – кільцями.
  • Квасоля після відварювання ріжеться дрібними шматочками.
  • Після охолодження серця змішуються в посуді з квасолею, оливками і цибулею.
  • Салат заправляється соусом і прикрашається порваній руками зеленню.

З маринованою цибулею

Салат з курячих сердечок з маринованою цибулею дуже простий у виконанні і припаде до смаку любителям пряних страв і пікантних ноток, які надає цибулю.

Дивіться також:  Салат з морепродуктів – 15 рецептів

Під рукою необхідно мати:

  • серця – 600 г;
  • морква – 150 г;
  • цибуля – 100 г;
  • лимон – ½ шт;
  • соус соєвий, олія соняшникова, сіль і перець – за смаком.

При приготуванні:

  • Заздалегідь відварені субпродукти нарізати кільцями.
  • Морква шинкуется соломкою і заливається соусом.
  • Цибульні півкільця поливаються соком, видавленим з половини лимона.
  • Складові салату змішуються, солятся, перчатся і заправляються за допомогою олії.
  • Перед подачею салат настоюється в холодильній камері протягом 30 хвилин.

Гострий рецепт приготування

Закуска, рецепт створення якої більш складний, має яскраво виражені смакові якості і складається з такого продуктового набору:

  • серця – 250 г;
  • морква – 150 г;
  • цибуля червона – 100 г;
  • редька – 60 г;
  • перець болгарський – 50 г;
  • олія кунжутна – 15 мл;
  • часник – 1 зубчик;
  • соус соєвий – 40 мл;
  • коріандр, імбир, перець чилі – за смаком.

Щоб створити гостре блюдо, слід дотримуватися представленому нижче алгоритмом:

  • Відварені й охолоджені субпродукти нарізати тонкими кільцями.
  • Редьку і моркву натираються соломкою.
  • Цибулю і перець ріжуться скибочками.
  • Імбир, чилі і часник подрібнюються.
  • У глибокому посуді змішуються компоненти з додаванням коріандру, заправляють соусом і злегка підігрітим кунжутним маслом.

З картоплею, огірками і зеленим горошком

Ситний і вітамінний салат, який забезпечить енергією на весь день.

Щоб приготувати поживний сніданок, необхідні:

  • серця – 500 г;
  • горошок зелений – 1 банка;
  • яйця – 3-4 шт.;
  • картопля – 300 г;
  • огірки – 250 г;
  • майонез – 60 мл;
  • зелень, спеції – за смаком.

Щоб нагодувати членів сім’ї поживною стравою:

  • Відварені серця, яйця і картоплю нарізати кубиками.
  • З огірка робиться соломка.
  • Зелень, залежно від уподобань, дрібно рубається.
  • В глибокому салатнику змішуються підготовлені інгредієнти, витягнутий з банки зелений горошок і спеції, після чого все заправляється салатним майонезом.
Дивіться також:  Маринована цибуля — 8 рецептів

З грибами

Смачний і ароматний салат з курячими сердечками і грибами готується з простого продуктового набору:

  • серця – 250 г;
  • гриби – 250 г;
  • цибуля – 100 г;
  • сир твердий – 200 г;
  • огірки – 250 г;
  • майонез – 40 мл;
  • масло вершкове – 40 г;
  • сіль і перець – за смаком.

При підготовці закуски слід дотримуватися наступних етапів:

  • У сковороді з розігрітим маслом пассеруется цибулю.
  • Після придбання цибулею прозорості в сковороду додаються розрізані на 4 частини субпродукти.
  • Через 15 хвилин до інгредієнтів додаються нарізані гриби і обсмажуються не більше 3 хвилин.
  • Після охолодження суміш перемішується з натертим сиром і пропущеним через прес часником, солиться, перчится і заправляється.

Теплий салат з курячими сердечками

Прекрасний варіант теплого салату, багатого вітамінами, можна приготувати з:

  • серця – 200 г;
  • квасоля зелена – 250 г;
  • перець болгарський – 100 г;
  • сіль, приправа, оливкова олія – за смаком.

Труднощів при підготовці не виникає:

  • Нарізані сердечка обсмажуються до золотистої скоринки, солятся і приправляється.
  • Шматочки квасолі, перцю викладаються в салатник, куди після остигання додається основний компонент.

З пекінською капустою

Ще один рецепт теплого салату, в основі приготування якого знаходяться 500 г пекінської капусти 500 г субпродукту.

Додатково необхідно обзавестися такими компонентами:

  • ананаси консерв. – 100 г;
  • цибуля – 100 г;
  • яблуко – 100 г;
  • селера – 2 стебла;
  • шпинат – 1 пучок;
  • кунжут – 40 г;
  • соус соєвий – 40 мл;
  • оцет рисовий – 15 мл;
  • сік апельсиновий – 50 мл;
  • олія оливкова – 50 мл;
  • олія соняшникова 100 мл;
  • перець мелений – ½ ч. ложки;
  • цукор, сіль – за смаком.
Дивіться також:  Салат Цезар з креветками – 4 рецепта

Процес приготування полягає в наступному:

  • Цибулю після очищення поміщається в окріп, а потім нарізається і маринується для усунення гіркоти.
  • Капуста тонко шинкуется і перетирається з цукром і сіллю.
  • Яблучна соломка взбрызгивается маслом.
  • Зелень рветься, ананас нарізати кубиками, а кунжут обсмажується.
  • В окремому посуді ретельно змішуються рідкі компоненти з перцем.
  • Серця смажаться на олії, а після остигання змішуються з підготовленими продуктами і заправляються рідкою сумішшю.

Отже, скориставшись нескладними рецептами, можна створювати різноманітне меню на кожен день.

Прокрутка до верху