Субпродукти, в число яких входять і курячі сердечка, являють собою важливу складову раціону з-за великого вмісту поживних елементів: білок, вітаміни групи A, B, PP, різні мікроелементи та амінокислоти. Салат з курячих сердечок – це не тільки смачна закуска, але і джерело поживних речовин для людського організму.
Салат з курячими сердечками і корейською морквою
Щоб насолодитися пряним смаком багатого білком салату знадобиться:
- серця – 1 кг;
- яйця – 5 шт.;
- цибуля – 100 г;
- морква по-корейськи – 350 г;
- майонез – за смаком.
У процесі створення кулінарної страви:
- Яйця і субпродукти відварюються.
- Після охолодження відварені продукти подрібнюються.
- Цибулю нарізати тонкими півкільцями і 30 хвилин маринується у водно-оцтовому розчині, щоб усунути гіркуватий присмак.
- Морква також нарізається для зручності.
- Після підготовки всі компоненти змішуються і заправляються майонезом.
Легка закуска для святкового столу
Прекрасний легкий салатик, який прикрасить будь-який святковий стіл і здивує вишуканим смаком всіх присутніх гостей.
Для створення закуски з ½ кг сердець, необхідно додатково придбати:
- квасоля зелена стручкова – 300 г;
- оливки без кісточок – 100 г;
- лук фіолетовий – 120 г;
- зелень, соєвий соус – за смаком.
Готується багатий корисними елементами салат досить просто:
- Добре промиті субпродукти нарізати пластинами і обсмажуються на сковороді до готового стану.
- У той час поки сердечка смажиться цибуля подрібнюється кубиками, а оливки – кільцями.
- Квасоля після відварювання ріжеться дрібними шматочками.
- Після охолодження серця змішуються в посуді з квасолею, оливками і цибулею.
- Салат заправляється соусом і прикрашається порваній руками зеленню.
З маринованою цибулею
Салат з курячих сердечок з маринованою цибулею дуже простий у виконанні і припаде до смаку любителям пряних страв і пікантних ноток, які надає цибулю.
Під рукою необхідно мати:
- серця – 600 г;
- морква – 150 г;
- цибуля – 100 г;
- лимон – ½ шт;
- соус соєвий, олія соняшникова, сіль і перець – за смаком.
При приготуванні:
- Заздалегідь відварені субпродукти нарізати кільцями.
- Морква шинкуется соломкою і заливається соусом.
- Цибульні півкільця поливаються соком, видавленим з половини лимона.
- Складові салату змішуються, солятся, перчатся і заправляються за допомогою олії.
- Перед подачею салат настоюється в холодильній камері протягом 30 хвилин.
Гострий рецепт приготування
Закуска, рецепт створення якої більш складний, має яскраво виражені смакові якості і складається з такого продуктового набору:
- серця – 250 г;
- морква – 150 г;
- цибуля червона – 100 г;
- редька – 60 г;
- перець болгарський – 50 г;
- олія кунжутна – 15 мл;
- часник – 1 зубчик;
- соус соєвий – 40 мл;
- коріандр, імбир, перець чилі – за смаком.
Щоб створити гостре блюдо, слід дотримуватися представленому нижче алгоритмом:
- Відварені й охолоджені субпродукти нарізати тонкими кільцями.
- Редьку і моркву натираються соломкою.
- Цибулю і перець ріжуться скибочками.
- Імбир, чилі і часник подрібнюються.
- У глибокому посуді змішуються компоненти з додаванням коріандру, заправляють соусом і злегка підігрітим кунжутним маслом.
З картоплею, огірками і зеленим горошком
Ситний і вітамінний салат, який забезпечить енергією на весь день.
Щоб приготувати поживний сніданок, необхідні:
- серця – 500 г;
- горошок зелений – 1 банка;
- яйця – 3-4 шт.;
- картопля – 300 г;
- огірки – 250 г;
- майонез – 60 мл;
- зелень, спеції – за смаком.
Щоб нагодувати членів сім’ї поживною стравою:
- Відварені серця, яйця і картоплю нарізати кубиками.
- З огірка робиться соломка.
- Зелень, залежно від уподобань, дрібно рубається.
- В глибокому салатнику змішуються підготовлені інгредієнти, витягнутий з банки зелений горошок і спеції, після чого все заправляється салатним майонезом.
З грибами
Смачний і ароматний салат з курячими сердечками і грибами готується з простого продуктового набору:
- серця – 250 г;
- гриби – 250 г;
- цибуля – 100 г;
- сир твердий – 200 г;
- огірки – 250 г;
- майонез – 40 мл;
- масло вершкове – 40 г;
- сіль і перець – за смаком.
При підготовці закуски слід дотримуватися наступних етапів:
- У сковороді з розігрітим маслом пассеруется цибулю.
- Після придбання цибулею прозорості в сковороду додаються розрізані на 4 частини субпродукти.
- Через 15 хвилин до інгредієнтів додаються нарізані гриби і обсмажуються не більше 3 хвилин.
- Після охолодження суміш перемішується з натертим сиром і пропущеним через прес часником, солиться, перчится і заправляється.
Теплий салат з курячими сердечками
Прекрасний варіант теплого салату, багатого вітамінами, можна приготувати з:
- серця – 200 г;
- квасоля зелена – 250 г;
- перець болгарський – 100 г;
- сіль, приправа, оливкова олія – за смаком.
Труднощів при підготовці не виникає:
- Нарізані сердечка обсмажуються до золотистої скоринки, солятся і приправляється.
- Шматочки квасолі, перцю викладаються в салатник, куди після остигання додається основний компонент.
З пекінською капустою
Ще один рецепт теплого салату, в основі приготування якого знаходяться 500 г пекінської капусти 500 г субпродукту.
Додатково необхідно обзавестися такими компонентами:
- ананаси консерв. – 100 г;
- цибуля – 100 г;
- яблуко – 100 г;
- селера – 2 стебла;
- шпинат – 1 пучок;
- кунжут – 40 г;
- соус соєвий – 40 мл;
- оцет рисовий – 15 мл;
- сік апельсиновий – 50 мл;
- олія оливкова – 50 мл;
- олія соняшникова 100 мл;
- перець мелений – ½ ч. ложки;
- цукор, сіль – за смаком.
Процес приготування полягає в наступному:
- Цибулю після очищення поміщається в окріп, а потім нарізається і маринується для усунення гіркоти.
- Капуста тонко шинкуется і перетирається з цукром і сіллю.
- Яблучна соломка взбрызгивается маслом.
- Зелень рветься, ананас нарізати кубиками, а кунжут обсмажується.
- В окремому посуді ретельно змішуються рідкі компоненти з перцем.
- Серця смажаться на олії, а після остигання змішуються з підготовленими продуктами і заправляються рідкою сумішшю.
Отже, скориставшись нескладними рецептами, можна створювати різноманітне меню на кожен день.