Салат з курячим філе представляє собою дуже просте і смачне блюдо, поширене по всьому світу. Використання курячого м’яса, що поєднується з різноманітними продуктами, дозволяє експериментувати і створювати різні рецепти апетитних закусок на кожен день і до святкового столу, які припадуть до смаку навіть самим вибагливим гурманам.
Салат з курячим філе і грибами
Прекрасна закуска, яка завдяки пікантному поєднанню сиру з грибами стає родзинкою будь-якого столу.
Для створення салату потрібно придбати:
- філе – 2 шт.;
- яйце – 2 шт.;
- сир (твердий) – 100 г;
- гриби свіжі (за бажанням) – 150 г;
- цибуля – 2 головки;
- масло (підступах д.) – 20 г;
- майонез для заправки;
- сіль – за смаком.
Щоб подати до столу смачну закуску:
- Філе відварюється в підсоленій воді, остуджується і нарізається кубиками.
- Цибуля очищається і подрібнюється.
- Гриби нарізати скибочками.
- На розігрітій сковороді обсмажують цибулю і гриби до золотистої скоринки.
- Яйця відварюють, очищаються і подрібнюються.
- Сир натирається на крупній тертці.
- У глибокій мисці всі інгредієнти змішуються, солятся і заправляються, після чого блюдо викласти в салатник для подачі до столу.
Порада: Для додання аромату помістіть в бульйон, де вариться м’ясної компонент, гілочки кропу, невелику головку цибулі, лавровий лист. Філе від цього дуже виграє.
З куркою і ананасами
Салат з курячим філе і ананасами виходить дуже ситним, якщо в нього додати такий поживний інгредієнт, як картоплю.
Щоб виконати цей простий рецепт, необхідно підготувати:
- філе – 3 шт.;
- ананас консервований – 1 банка;
- картопля – 4 шт.;
- майонез, сіль, каррі – за смаком.
Щоб нагодувати членів сім’ї ситним вечерею:
- Відварене філе нарізати шматочками.
- Зварений у мундирі картопля після остигання очищається і ріжеться кубиками.
- Консервована м’якоть екзотичного плоду нарізати на невеликі скибочки по 2 див.
- Продукти змішуються, заправляються, солятся і приправляється каррі, залежно від смакових уподобань.
Як приготувати з кукурудзою?
Салат з курячого філе і кукурудзи готується за аналогічним принципом, описаним у базовому рецепті з невеликими доповненнями: набір продуктів вводиться банку кукурудзи, а 4 картоплини замінюються на таку ж кількість яєць.
Листковий салат з вареної курячої грудкою
Експрес-салат, смакові якості якого залишаються на висоті.
Для приготування закуски достатньо підготувати наступне:
- філе варене – 400 г;
- гриби мариновані – 400 г;
- корінь селери – 200 г;
- майонез – за смаком.
Для отримання листкового салату:
- Першій викладається курка і змащується майонезом.
- Зверху розміщуються грибні пластинки.
- Останнім шаром виступає подрібнений корінь.
- Для прикраси використовуються цілі грибочки.
Берізка з курячим філе і чорносливом
Класичний рецепт закуски, є невід’ємною стравою на банкеті з російською застіллям, готується з таких компонентів:
- відварене філе – 400 г;
- чорнослив – 10 шт.;
- огірки свіжі – 1 шт.;
- печериці – 200 г;
- яйце – 6 шт.;
- цибуля – ½ головки;
- волоські горіхи (очищені) – 1 склянка;
- майонез – 250 г;
- сіль, майонез – до смаку.
Процес створення кулінарного дослідження полягає в наступному:
- Чорнослив заливають водою на ¼ години.
- На сковороді обсмажують скибочки грибів з подрібненою цибулею.
- З яєць і майонезу готується яєчна маса однорідної консистенції.
- Глибока форма вистилається харчовою плівкою, куди викладаються шари, кожен з яких змащується яєчною масою: шматочки філе, подрібнений чорнослив, горіхи, соломка з огірків, філе і гриби з цибулею.
- Салат щільно закривається плівкою і настояти 2 години в холодильнику.
- Перед подачею закуска добре змащується залишилася масою і прикрашається шматочками чорносливу у вигляді стовбура берези.
Берізка з курячим філе і огірками
У більшій частині варіантів приготування салату «Берізка» використовується чорнослив. Однак існують рецепти і для тих, кому не подобається смак сухофрукта.
Набір продуктів дуже простий:
- філе – 400 г;
- яйце – 5 шт.;
- огірки мариновані – 2 шт.;
- печериці – 300 г;
- сир – 200 г;
- маслини без кісточок – 1 банка;
- зелень, майонез – за смаком.
У процесі створення кулінарного творіння:
- Гриби поділяються на великі частини і обсмажуються, не перемішуючись.
- Відварене філе нарізати кубиками, викласти на блюдо і змащується майонезом.
- Потім викладаються шарами гриби, подрібнені огірки, маслини і натерті яйця.
- Останнім йде натертий сир і викладається прикраса з білків, грибних шматочків і подрібненої зелені.
Ситна закуска з червоної консервованої квасолею
У повсякденній суєті, коли катастрофічно не вистачає часу, хочеться харчуватися домашньою їжею.
Простий і швидкий у виконанні рецепт смачного салату, для якого необхідні:
- філе – 700 г;
- квасоля (конс.) – 1 банка;
- огірок маринований – 2 шт.;
- яйце – 2 шт.;
- морква – 2 шт.;
- цибуля – 1 головка;
- майонез – 200 г;
- сіль – за смаком.
Створюється смачна закуска в такому порядку:
- Куряче м’ясо відварюється, остуджується і дрібно нарізати.
- Огірки середніх розмірів подрібнюються і змішуються з філе в глибокій мисці.
- На середній тертці треться моркву і змішується з подрібненою цибулею, після чого овочева суміш у свіжому вигляді викладається до м’яса і огірках.
- Відварені яйця ріжуться соломкою або за допомогою яйцерізки.
- Після додавання в миску яєць відкривається квасоля і викладається до решти продуктів.
- На останньому етапі вміст посуду заправляється майонезом, солиться і ретельно перемішується.
Зі стручковою квасолею
Теплий салат, багатий вітамінами та поживними елементами, урізноманітнює меню будь-якої людини, що дотримується дієтичного харчування, який не проти смачно перекусити.
Для цього готуються:
- філе – 250 г;
- стручкова квасоля – 500 г;
- соєвий соус – 2 ст. ложки;
- перець солодкий – 1 шт.;
- масло (підступах д.) – 50 мл;
- цибуля – 1 головка;
- часник – 3 зубчики;
- сіль – за смаком.
Готується апетитна закуска просто:
- У підсолену киплячу воду поміщається квасоля, де проварюється пару хвилин.
- Філе нарізати скибочками і обсмажується до готового стану на розігрітому маслі.
- В іншій сковороді пассеруется подрібнену цибулю, нарізаний смужками перець і стручкова квасоля до готовності.
- До овочів викладається м’ясо, додається пропущений через прес часник і соєвий соус.
- Вміст прогрівається на сковороді під кришкою 2 хвилин.
З брокколі та сиром
Варіант легкого вечері з включенням до складу багатою вітамінами і амінокислотами брокколі, про користь якої ще недавно багато хто не знали.
Щоб приготувати легкозасвоювану закуску, достатньо мати:
- філе – 200 г;
- броколі (свіжа або заморожена) – 300 г;
- сир (твердий) – 150 г;
- часник – 2 зубчики;
- майонез – 50 г;
- сіль – за смаком.
При приготуванні:
- М’ясо відварюється, остуджується і нарізається соломкою.
- Брокколі міститься в киплячу воду на 2-3 хвилини, після чого відкидається на друшляк і обливається прохолодною водою.
- Сир натирається на середній тертці.
- Часник подрібнюється ножем.
- У глибокому посуді підготовлені компоненти подсаливаются за смаком і перемішати з майонезом.
- Перед подачею на стіл закуска викладається в салатник.
З копченим курячим філе
Наближається пора відпусток і хочеться виглядати ще краще, тоді салат, приготований за цим рецептом, володіє прекрасними смаковими якостями і мінімумом зайвих калорій, стане постійним стравою в раціоні.
Для приготування необхідно обзавестися такими продуктами:
- грудка копчена – 450 г;
- спаржа – 175 г;
- сметана – 160 г;
- знежирені вершки – 160 г;
- цедра лимона – 10 г;
- рукола – 350 г;
- авокадо – 1 шт.;
- помідори – 200 г;
- сіль – за смаком.
У процесі підготовки кулінарного шедевра:
- Томати нарізати тонкими скибочками.
- Спаржа ділиться навпіл і готується на пару.
- Авокадо розрізається на невеликі часточки.
- М’ясо ріжеться кільцями.
- У глибокому посуді перемішуються продукти і заправляються змішаними сметаною і вершками.
- При необхідності салат підсолювати.
Салат «Наречена» з грудкою покроково
Святковий салат, поєднує простоту виконання і чудовий смак, зобов’язаний назвою саме своєму зовнішньому вигляду. Він може стати прикрасою будь-якого свята. Але це не означає, що його можна приготувати без приводу.
Необхідно лише взяти:
- грудка копчена – 300 г;
- яйце – 3 шт.;
- сир (плавл.) – 1 шт.;
- картопля -1 шт.;
- цибуля – ½ головки;
- майонез, сіль – за смаком.
При приготуванні:
- М’ясо ріжеться дрібними шматочками і викласти першим шаром.
- Потім готується маринований цибулю шляхом замочування в укусі близько 10 хвилин і викладається поверх змащеній майонезом грудки.
- Третій шар складається з натертого на крупній тертці картоплі.
- Зверху розміщуються натерті жовтки.
- Після чергової майонезній сіточки викладається плавлений сир.
- Фінальним акордом є білки, які виступають не тільки шаром, але і прикрасою закуски.
Рецепт салату «Соняшник» з курячим філе
Ще один варіант оригінально оформленої салату. Завдяки своєму зовнішньому вигляду і швидкому приготуванню закуска незамінна при швидкій сервірування святкового столу, коли після робочого тижня на створення складних страв часу немає, а гостей здивувати хочеться.
Знадобиться дуже простий продуктовий набір:
- філе – 200 г;
- печериці – 350 г;
- сир – 100 г;
- яйце – 4 шт.;
- маслини без кісточок – 1 банка;
- чіпси – для прикраси.
В процесі:
- Відварена курка остуджується і нарізається кубиками.
- Нарізані скибочками шампіньйони обсмажуються близько 10 хвилин на вогні середньої інтенсивності.
- Яйця відварюють, і з двох яєць видаляються жовтки, після чого яєчний продукт подрібнюється.
- Решту жовтків розминаються в окремому посуді.
- Сир натирається на крупній тертці.
- Салат викладається шарами, кожен з яких змащується майонезом: грудка, гриби, яйця, сир, яєчні жовтки.
- В якості прикраси використовуються розділені на 4 частини маслини і чіпси, виконують роль пелюсток.
Класичний «Цезар» з філе
Салат, який користується великою популярністю і присутня в меню практично будь-якого закладу громадського харчування. Але незважаючи на можливість замовити його на винос, кожна господиня хоче навчитися готувати закуску власноруч.
Для цього слід придбати:
- філе – 3 шт.;
- пармезан – 100 г;
- хліб – 250 г;
- часник – 3 зубчики;
- яйце – 1 шт.;
- помідори черрі – 5 штук;
- гірчиця (зерниста) – 1 ч. ложка;
- масло (оливки.) – 150 мл;
- винний оцет – 2 ст. ложки;
- листя салату Романо;
- сіль, перець – за смаком.
Для виконання класичного рецепту:
- Хліб ріжуть скибочками, взбрызгивается маслом і обсмажується з додаванням часнику на середньому вогні до хрусткості.
- Промите філе солиться, перчится і обсмажується до золотистої скоринки, після чого викладається на тарілку і розрізається впоперек на кілька частин.
- Сир і помідори нарізати скибочками.
- За допомогою блендера готується заправка з яйця, оцту, 1 зубчик часнику, олії, гірчиці, солі і перцю.
- Дно салатника вистилається салатними листям, на які викладається м’ясо і поливається соусом.
- Закуска доповнюється пластинками сиру і томатів.
Олів’є з курячою грудкою
Салат «Олів’є», без якого не обходиться жоден новорічний стіл, може готуватися з різних сортів м’яса, включаючи і куряче.
Знадобляться:
- філе – 400 г;
- картопля – 400 г;
- морква – 200 г;
- горошок зелений (конс.) – 1 банка;
- огірки мариновані – 300 г;
- майонез – 150 г;
- яйце – 4 шт.;
- сіль, перець – за смаком.
Процес приготування полягає в наступному:
- Свіжі овочі та яйця відварюють, остуджувати, очищаються і ріжуться кубиками.
- Відварене філе і огірки нарізати шматочками.
- У глибокій мисці підготовлені інгредієнти змішуються з додаванням горошку, після чого солятся, приправляється і заправляються майонезом.
- Традиційний салат готовий до вживання.
Отже, м’ясо птиці завдяки своїм відмінним смаковим якостям може використовуватися для втілення безлічі кулінарних ідей, не виключаючи і салати.