На святковому столі завжди хочеться бачити тільки найцікавіші апетитні закуски. Достойним гостем на ньому стане салат з курячої грудки. Прості і смачні рецепти його в різних варіаціях представлені далі.
Салат з копченою курячою грудкою
Копчене м’ясо додає закуски пікантності. Інгредієнти: 230 г копченої курячої грудки, банка червоної консервованої квасолі, великий свіжий огірочок, морква, часник, сіль, майонез, свіжий кріп.
- Морквина подрібнюється за допомогою спеціальної терки для корейської закуски. Це ж пристосування використовується і для натирання огірка.
- Квасоля позбувається рідини з банки.
- М’ясо ріжеться дрібними тонкими брусочками.
- Всі підготовлені продукти перемішуються і подсаливаются.
Заправляється салат з копченою курячою грудкою сумішшю майонезу, часнику і рубаного кропу.
З ананасами
Такий рецепт один з найпопулярніших серед усіх варіантів закусок на основі курячої грудки. Інгредієнти: 260 г курятини, добірне яйце, півбанки ананасів в сиропі, 80 г твердого сиру, майонез.
- Курка відварюється, остуджується і дрібно ріжеться.
- Яйця, приготовані круто, труться на крупній тертці.
- Ананаси ріжуться кубиками.
- Сир треться за допомогою терки з середніми поділками.
- Салат з ананасом і курячою грудкою викладається шарами в наступному порядку: курка – яйця – фрукти – сир.
Прикрасити салат можна волоськими горіхами і пір’ям лука, зобразивши цілий ананас.
З додаванням грибів
Грибочки підійдуть будь-які. Але краще використовувати мариновані опеньки. Інгредієнти: півкіло копченої курячої грудки, 4 шт. яєць, 2 маринованих огірочка, 5 картоплин, 380 г маринованих грибів, цибулина, сіль, майонез.
- Картопля і яйця варяться до готовності, після чого шинкують дрібними кубиками.
- Цибуля подрібнюється і обсмажується до рум’яного кольору.
- Гриби дрібно ріжуться гострим ножем. Також подрібнюються і огірочки.
- Всі інгредієнти з’єднуються в салатнику, солятся і заправляються майонезом.
Замість маринованих грибочків можна взяти свіжі, обсмаживши їх на сковорідці разом з цибулею.
Салат з вареної курячої грудкою
З вареної курятини можна приготувати дуже ситну закуску, якщо використовувати ще і рисову крупу. Інгредієнти: півсклянки довгого білого рису, 380 г м’яса, морквина, 4 шт. курячих яєць, сіль, гранульований часник, майонез.
- Куряче м’ясо відварюється в солоній воді і руками ділиться на волокна.
- Окремо вариться морква, рис і яйця. Готова крупа добре промивається холодною водою.
- Всі підготовлені інгредієнти змішуються, солятся, посипаються часником і заправляються майонезом.
Смачно додавати в таку закуску подрібнену зелень.
З кукурудзою
Солодка кукурудза додасть закуски соковитості та свіжості. Інгредієнти: 220 г курячої грудки і стільки ж кукурудзи, 3 шт. курячих яєць, зелене кисло-солодке яблуко, жменю білих сухарів, сіль, майонез.
- Грудка і яйця варяться до готовності, після чого нарізати приблизно однаковими невеликими кубиками. Таким же чином подрібнюється яблуко.
- Підготовлені компоненти змішуються, з’єднуються з кукурудзою без рідини і сухариками.
- Залишилося присолити салат і заправити майонезом.
За бажанням можна доповнювати закуску солодким перцем і/або свіжим огірочком.
Кавунова долька
Головною особливістю такої страви стає його оформлення у вигляді скибочки кавуна. Інгредієнти: 230 г відвареної курятини, 1 шт. червоного цибулі, 70 г твердого сиру, 2 шт. варених курячих яєць, 2 великих томата, пара маслин, свіжий огірок, сіль, майонез.
- Дрібно нарізана варена грудка викладається першим шаром у формі скибочки кавуна.
- Далі відправляються кубики червоного цибулі і терті яйця.
- Останнім висипається дрібно тертий сир. Злегка присолити і промазати майонезом вибрані шари.
- З тертого огірка викладається «шкурка» кавуна. З шматочків помідора – м’якоть. А кубики тоненькі брусочки маслин будуть імітувати кісточки.
З таким оформленням закуска стане гідною прикрасою будь-якого столу.
Зі свіжими огірками
У такого варіанту салатику є окрема назва «Калейдоскоп». Інгредієнти: половинка червоного перцю, 70 г твердого сиру, 2 шт. курячих яєць, 2 свіжих огірка, 320 г курячої грудки, півбанки консервованої кукурудзи, 160 г курячої шинки, 5 шт. чорносливу без кісточок.
- Грудка відварюється і рветься волокнами. Огірочки труться довгою тонкою соломкою.
- Зварені до готовності яйця рубаються дрібними шматочками. Аналогічним образом подрібнюється і вимочений в окропі чорнослив.
- Шинка і перець ріжуться тонкими брусочками. Сир дрібно треться.
- Салат викладається шарами: курка – кукурудза – огірки – яйця – чорнослив – шинка – перець — сир.
Закуска помазывается майонезом за смаком присаливается.
Салат з смаженої курячої грудкою
Смажене м’ясо в поєднанні з маринованими огірками і грибами робить салат особливо оригінальним. Інгредієнти: грудка 1, 170 г твердого сиру, невелика банка консервованих печериць, по 3 шт. курячих яєць і маринованих огірочків, пучок свіжої зелені, сіль, майонез, соус чилі.
- Дрібні шматочки курки смажаться на будь-якому жирі до рум’яного кольору.
- М’ясо поливається гострим соусом і залишають остигати.
- Яйця варяться і труться на крупній тертці, сир ріжеться кубиками.
- Печериці позбавляються від рідини і розрізаються навпіл.
- Огірочки подрібнюються соломкою.
- Всі підготовлені інгредієнти, крім курки, змішуються, заправляються майонезом, солятся.
Зверху на салат кладуть шматочки м’яса і рубана зелень.
Дієтичний рецепт приготування
Ця легка закуска відмінно підійде на період дієти або доповнить жирні м’ясні страви замість гарніру. Інгредієнти: куряча грудка, 1 шт. авокадо, 4 помідори черрі, скибочка лимона, пучок петрушки, щіпка меленої паприки, сіль, 2 великі ложки оливкової олії.
- М’ясо змащується масло, посипається паприкою і маринується півгодинки. Далі запікається в гарячій духовці ще стільки ж.
- Авокадо без кісточки і петрушка дрібно рубаються, а помідори ріжуться на дві частини.
- Всі інгредієнти змішуються, сбрызгиваются лимонним соком і оливковою олією.
Смачно подавати салат із зерновим хлібом або хлібцями.
З пекінською капустою
Сухарики для закуски краще зробити самостійно, а не використовувати готові з необмеженою кількістю солі і підсилювачами смаку. Інгредієнти: 300 г пекінської капусти, 180 г відвареного курячого м’яса, жменя консервованої кукурудзи, 2 варених курячих яйця, жменю білих сухариків, майонез, сіль.
- Листя капусти тонко шинкують.
- Грудка ріжеться соломкою, яйця — кубиками.
- Всі інгредієнти змішуються і заправляються підсоленим майонезом.
За бажанням такий салатик можна додати будь-які інші свіжі овочі. Наприклад, огірок або помідори черрі.
З додаванням сиру
Для оригінальності в закуску додається солодкий апельсин (1 шт.). Інші інгредієнти: 270 г курячого м’яса, жменю ядер волоських горіхів, свіжий огірок, 70 г твердого сиру, 3 шт. яєць варених курячих, маленька червона цибулина, сіль, майонез.
- Курятина відварюється в солоній воді, остуджується і розбирається на волокна.
- Яйця, цибулю і огірок ріжуться кубиками.
- Ядра горіхів дрібно кришаться.
- Сир треться на крупній тертці.
- Часточки апельсина без плівок ріжуться середніми шматочками.
- Всі складові поєднуються, солятся і заправляються майонезом.
Дуже красиво подавати закуску в половинках шкірки апельсинів.
З запеченим курячим філе
Цей салат можна подавати не тільки в холодному, але і в теплому вигляді. Інгредієнти: 380 г курячої грудинки, по 2 шт. цибулі і моркви, 3-4 маринованих огірочка, майонез, оливкова олія, сіль.
- Грудка солиться, загортається в промаслений фольгу і запікається до готовності.
- Свіжі овочі дрібно шинкують і страхуються на добре розігрітій оливковій олії.
- Огірки шинкують тонкими смужками.
- Всі підготовлені інгредієнти змішуються, солятся і заправляються майонезом.
Прикрашається закуска зеленню.
З морквою по-корейськи
Найпростіший пікантний салат, який готується всього за кілька хвилин. Інгредієнти: 320 г курятини, 130 г моркви по-корейськи, 90 г твердого сиру, свіжий огірочок, сіль, майонез, чорний перець.
- Курка вариться в солоній воді, остуджується і ділиться на волокна.
- Сир і огірок ріжуться тонкою соломкою.
- Інгредієнти можна викладати шарами (головне, щоб перший був м’ясний, а останній – сирний) або просто змішати в салатниці.
- Закуска солиться, перчится і заправляється майонезом.
Важливо не переборщити з сіллю, так як закуска з моркви і без того солона.