Салат з квашеної капусти не частий гість на наших столах. Для нас звичніше є квашену капусту, як самостійну закуску. Але виявляється, якщо додати до неї кілька інших інгредієнтів, то в підсумку вийде смачне і оригінальне блюдо.
Вирішивши приготувати салат з цього продукту, потрібно врахувати, що вона не є універсальним продуктом, тому поєднується далеко не з усіма продуктами. Небажано поєднувати її в одному блюді з вареною рибою, свининою чи куркою, а також з солодкими фруктами.
Щоб салат було зручніше перемішувати, капусту бажано порізати поперек.
Рецепти салату: з сиром і яйцями
Якщо говорити про цьому салаті, то його особливістю є те, що для заправки використовується рослинна олія, яким блюдо поливається в момент подачі до столу. Перемішувати його не потрібно.
Необхідні продукти:
- 200 г капусти;
- Шматочок (близько 100 г) твердого сиру;
- 2 яйця;
- Невеликий корінець петрушки (можна замінити іншою зеленню, яка подобається);
- Зелена цибуля;
- Будь-яке рослинне масло (краще оливкова).
- Сіль і спеції.
Покроковий процес приготування:
Салат з беконом
Блюдо об’єднало в собі ніжність буряків і бекону з гостротою квашеної капусти.
Необхідні продукти:
- 0,5 кг квашеної капусти;
- 2 столових буряків;
- 150 г бекону;
- 1 невелика цибулина;
- Зелень (будь-який, але краще підходить петрушка) олія рослинна (краще нерафінована) за смаком.
Процес приготування:
Вінегрет з кальмарами
Здавалося б, вінегретом нікого не здивуєш. Але, тільки не цим. Класичний вінегрет являє собою овочевий салат. Кальмар в цьому рецепті надає страві особливу, пікантну нотку.
Необхідні продукти:
- 500 г капусти;
- 400-500 г кальмара охолодженого;
- 3 картоплини;
- 1 буряк;
- 1 середня морквина;
- 2 огірка (обов’язково мариновані, солоні не підійдуть);
- 1 цибулина;
- Нерафінована олія;
- Кілька ложок оцту (9%);
- Цукор, сіль та інші спеції (мелений перець тощо).
Процес приготування:
Салат з квашеної капусти «Корисний»
Неймовірно, але салат з квашеною капустою може бути солодким. І рецепт салату з квашеною капустою «Корисний» — тому доказ. Це блюдо неодмінно сподобається ласунам.
Необхідні продукти:
- 250-300 г квашеної капусти;
- 1 середня морквина;
- Зелена цибуля;
- Цукровий пісок за смаком;
- 2 ст. л. нерафінованої рослинної олії.
Процес приготування:
Вінегрет з квасолею і грибами
Рецепт вінегрету мають безліч інтерпретацій. В ньому досить замінити лише один інгредієнт і страва заграє новими фарбами. Поєднання капусти і грибів вважається класичним, тому це блюдо має підкорити кожного.
Необхідні продукти:
- 400 г квашеної капусти
- 1 велика або 2 середні буряків;
- 1 середня морквина;
- 2-4 картоплини в залежності від їх розміру;
- 1 банка червоної квасолі у власному соку;
- 1 маленька баночка маринованих грибів (опеньки, печериці і т. д.);
- 1 цибулина;
- 3 ст. л. нерафінованого масла.
Процес приготування:
З маринованою цибулею та брусницею
Брусницю і цибулю потрібно попередньо замаринувати. Тому зробити це потрібно заздалегідь.
Необхідні інгредієнти:
- 300-400 г квашеної капусти;
- 2 середник яблука (кислих сортів);
- 2 цибулини;
- 200 г ягід брусниці;
- 50 г очищений насіння соняшнику;
- 3 ст. л. яблучного або винного оцту (6%)%
- 2 ст. л. цукру;
- 2 ст. л. кухонної солі;
- 2 гвоздикових бутончики;
- Лавровий лист;
- Спеції і нерафінована олія.
Процес приготування:
З яловичини і квашеної капусти
Завдяки об’єднанню м’ясних продуктів, в даному випадку яловичого серця та овочів, його можна назвати повноцінним блюдом, яке ідеально підійде для вечері.
Необхідні продукти:
- 250 г капусти;
- 1 яловиче серце;
- 1 середнє яблуко (зелених або інших несолодких сортів);
- 1 цибулина невеликого розміру;
- Олія рослинна (нерафінована), сіль і зелень.
Процес приготування:
З смаженими баклажанами
Незвичне, на перший погляд, поєднання квашеної капусти і смажених баклажанів вдало поєдналося в цьому блюді.
Необхідні продукти:
- 200 г капусти;
- 2 баклажана;
- 1 баночка зеленого горошку;
- 1 перець солодкий;
- Пучок зелені;
- Оливкова олія або інше рослинне.
Для заправки потрібно:
- 0,5 ч. л. оцту (винного або яблучного);
- 0,5 склянки (100 мл) свіжовичавленого соку апельсина;
- ¾ Ч. л. кухонної солі;
- Щіпка чорного перцю.
Процес приготування:
Салат з картоплею
Незважаючи на простоту використовуваних продуктів, цей салат з картоплею виходить досить смачним.
Необхідні інгредієнти:
- Квашена капуста (приблизно 1 склянка);
- 3 картоплини;
- 2 огірка (обов’язково маринованих);
- Трохи зелені (кріп, петрушка, цибуля за бажанням);
- Рослинна олія (краще брати нерафінована);
- Сіль і спеції.
Процес приготування:
Салат з виноградом
Смачний, соковитий салат в якому унікальним чином поєднуються одночасно кислі і солодкі інгредієнти.
Необхідні продукти:
- 300 г квашеної капусти;
- Невелика гроно винограду (ідеально підходить киш-миш або інший без кісточок);
- 1 зелене яблуко;
- 1 середня цибулина;
- 1 ст. л. цукру;
- Рафінована рослинна олія.
Процес приготування:
Калорійність салатів
Калорійність салатів з квашеною капустою не висока. Це пов’язано з тим, що в основному в їх склад входять низькокалорійні продукти.
Калорійність самої капусти дорівнює 101 ккал у 100 грамах.
Якщо заправляти салат не олією, а сметаною або майонезом, то відповідно калорійність готового страви підвищується.
В середньому ж калорійність салатів з квашеною капустою становить 80-110 ккал в 100 г готового продукту.