З давніх часів боби використовують в кулінарії. Салат з квасолею виходить смачним і поживним. Приготування цієї страви забирає мало часу, але при цьому люди будь-якого віку високо оцінюють вишуканий смак салату. Квасоля ідеально поєднується з різними інгредієнтами, тому можна щодня експериментувати і насолоджуватися неперевершеними смаковими якостями нового блюда.
Салат з квасолею і сухариками
Салат з квасолею та сухариками кириешки виходить ситним. Зупинити свій вибір на червоному сорті, він має зернами більш дрібного розміру, а текстура більш тверда. Завдяки цьому при перемішуванні боби збережуть свою форму та вид приготованого блюда не буде зіпсований. Не варто готувати салат заздалегідь, інакше киреешки при контакті з соусом розм’якнуть і зіпсують смакові якості страви.
Інгредієнти:
- квасоля – банку;
- кріп – 20 г;
- огірки – 2 шт. маринованих;
- майонез – 5 ст. ложок;
- кириешки сухарі – 120 г;
- сир – 220 г;
- часник – 3 зубки;
- петрушка – 20 р.
Приготування:
- Перетерти зубки часничку.
- Поєднати з майонезом. Настояти соус хвилин п’ять.
- Зцідити рідину з баночки.
- У салатницю покласти боби.
- Нарізати огірочки кубиками. Якщо шкірка занадто груба, то краще її зрізати.
- Порубати зелень.
- Сир натерти. Краще використовувати середню тертку.
- Закинути підготовлені продукти бобів.
- Залити соус. Перемішати.
- Перед тим, як подавати, закинути сухарики і перемішати.
Рецепт з червоної консервованої квасолею
Салат з червоною квасолею — це чудове окрему страву, але можна використовувати його і в якості начинки для тарталеток. Якщо хочете вживати з бутербродами, то подрібніть до стану пюре, і він ідеально намажется на тости.
Інгредієнти:
- консервована квасоля – банку червоної;
- майонез;
- кукурудза – 120 г консервованої;
- сухарики – пачка;
- печінка куряча – 120 г відвареної;
- зелень – 20 г;
- сир – 85 г твердого;
- чорний перець.
Приготування:
- Злити з бобів маринад.
- Викласти салат в ємність.
- Печінку подрібнити. Добре якщо нарежете кубиками.
- Відправити бобів.
- Нарізати шматками сир.
- З кукурудзи злити рідину. Відправити зерна бобів.
- Нашаткувати зелень. Об’єднати з іншими продуктами.
- Розмішати.
- Посипати перцем. Підсолити. Залити майонез. Розмішати.
- Присипати сухарями і не перемішувати. Таким чином вони довше не будуть просочуватися майонезом і залишаться хрусткими.
З куркою
Салат з квасолею та куркою хороший варіант для м’ясоїдів. Виходить дуже корисним, завдяки вхідним до складу овочів.
Інгредієнти:
- філе курки – 530 г;
- майонез – 5 ст. ложок;
- салат зелений – 3 аркуша;
- томати – 3 шт.;
- сир – 160 г;
- сіль;
- сухарики – 170 г;
- квасоля червоного кольору (консервована) – банку.
Приготування:
- Томати дрібно порізати.
- Салат порвати руками.
- Натерти сир. Скористатися для цього теркою крупного помелу.
- Відварити філе. Подрібнити.
- Помістити В ємність квасоля.
- Закинути курку, овочі.
- Посипати сиром.
- Влити майонез.
- Підсолити. Перемішати.
- Посипати сухариками.
- Якщо хочете отримати менш калорійне блюдо, то виключіть з рецепту сухарики, а майонез замінити сметаною.
Салат з білої квасолі
Красивий, яскравий салат з дрібними білими бобами стане прикрасою вашого столу. Подається в теплому вигляді.
Інгредієнти:
- запашний мелений перець – пол ч. ложечки;
- квасоля – стакан білої;
- перець гострий червоний – чверть ч. ложечки;
- перець болгарський червоний – 1 шт.;
- зелень;
- часник – 2 зубки;
- мелений коріандр – пол ч. ложечки;
- цибуля біла ріпчаста – 1 цибулина;
- морква – 1 велика;
- олія – 7 ст. ложок.
Приготування:
- Увечері влити в каструлю воду.
- Засипати боби. Залишити до ранку.
- Злити воду. Залити свіжою. Проварити півтори години.
- Взяти корейську тертку. Натерти морквину.
- Цибулю нашаткувати. Потрібні півкільця.
- Болгарський перець – смужками.
- Злити з квасолі воду. Боби залишити в каструлі.
- Посипати сіллю і прянощами. Видавити зубки часнику. Розмішувати не треба.
- Розмістити цибулину в сковорідці. Прожарити.
- Перекласти на квасолю.
- Засмажити морквину. Надіслати до лучка.
- Обсмажити перчик, додавши масло.
- Покрити перчиком морквину.
- Розмішати. П’ять хвилин прогріти на повільному вогні.
- Викласти в салатники.
- Посипати зеленню.
З додаванням кукурудзи
Вегетаріанський варіант салату, добре підходить для легкого сніданку.
Інгредієнти:
- квасоля – 190 г;
- майонез – 3 ст. ложки;
- огірок – 1 свіжий;
- кукурудза – 190 г;
- сухарики – 170 г;
- кріп – 50 р.
Приготування:
- Зцідити маринад з бобів.
- Укласти в салатник.
- Злити маринад з кукурудзи.
- Відправити бобів.
- Порубати огірочок.
- Нашаткувати кріп.
- Перекласти бобів.
- Залити майонезом.
- Розмішати.
- Посипати сухариками.
Салат з консервованої квасолею і ковбасою
Смачний, незвичайний салат, який сподобається всім членам сім’ї.
Інгредієнти:
- ковбаса варена – 180 г;
- цибуля зелена – 5 пір’я;
- сіль;
- квасоля – 120 г;
- кукурудза – 120 г;
- майонез – 7 ст. ложок;
- сухарики – пачка;
- спеції;
- сир – 170 г;
- шинка – 180 г;
- огірок свіжий;
- часник – 3 зубки.
Приготування:
- Помістити боби і кукурудзу в ємність. Заздалегідь вилити рідину.
- Шинку і ковбасу порізати. Смачніше буде, якщо вийдуть квадратики.
- Подрібнити огірки кубиками.
- Відправити кукурудзи.
- Нашаткувати цибулька.
- Натерти зубки часнику. Використовуйте саму дрібну тертку.
- Помістити в ємність.
- Підсолити.
- Посипати спеціями.
- Залити майонезом.
- Переміщати. Присипати сухарями.
З печерицями
Споконвічно російське поєднання грибочків з сухариками і квасолею. Незвичайне, дуже смачне ласощі порадує гостей і стане прикрасою святкового столу.
Інгредієнти:
- гриби консервовані – банку печериць;
- петрушка – 50 г;
- цибуля ріпчаста – пів цибулини;
- квасоля – 1 банка;
- сіль;
- майонез;
- помідори – 2 шт.
Приготування:
- Вилити маринад з грибів.
- Рідину процідити з бобів.
- Закинути гриби і квасоля в салатницю.
- Помідори порізати. Краще всього підійдуть дрібні кубики.
- Відправити бобів.
- Цибулю нашаткувати.
- Зелень порубати.
- Помістити в салатник.
- Підсолити.
- Влити майонез.
- Перемішати. Посипати сухариками.
З квасолею і огірками
Порадуйте себе ситним блюдом. Підходить для вживання в пост.
Інгредієнти:
- сіль;
- квасоля – 210 г;
- гірчиця – 1 ст. ложечка;
- масло рослинне – 100 мл;
- огірок свіжий – 3 шт.;
- спеції;
- оцет 9% – 1 ст. ложка;
- цибуля ріпчаста – 3 шт.;
- томати свіжі – 3 шт.
Приготування:
- Нашаткувати цибулини. Якщо хочете отримати смак закуски менш гострий, то використовуйте цибулю червоного кольору. Замаринувати улюбленим для вас способом. Витримати півгодини.
- Соломкою подрібнити огірочки.
- Кубиками томати порізати.
- Залити водою квасоля. Витримати три години. Злити рідину. Залити свіжою водою. Проварити. Воду злити, коли боби стали м’якими.
- Помістити квасоля в салатник.
- Закинути овочі.
- Подрібнити зелень.
- Змішати гірчицю, оцет і масло із зеленню. Підсолити. Присипати спеціями. Перемішати.
- Отриманої заправкою залити продукти. Перемішати. Сховати на півгодини в холодильник.
- Олія рослинна сміливо можна замінити майонезом.
Червона квасоля по-корейськи
Всі знають про морквину по-корейськи, а ось боби, приготовані за таким же принципом, пробували не всі.
Інгредієнти:
- ріпчаста цибуля – 2 цибулини;
- квасоля червоного кольору – 180 г;
- приправа для моркви по-корейськи – 1 ч. ложечка;
- сіль;
- масло рослинне – 2 ст. ложки.
Приготування:
- Залити воду в ємність.
- Засипати боби.
- Витримати ніч.
- Злити рідину.
- Залити водою. Відварити.
- Рідину злити.
- Посипати боби приправою для моркви по-корейськи. Не перемішувати.
- Нашаткувати цибулька. Засмажити на олії.
- Не остуджуючи закинути засмажку на квасолю. Підсолити. Перемішати.
Готуємо з консервованої квасолі в томатному соусі
Це незвичайного приготування салат, який запікається в духовці.
Інгредієнти:
- сіль;
- перець червоний – 2 стручки;
- олія рослинна;
- квасоля біла – 2 склянки;
- спеції;
- томатна паста – 3 ч. ложечки гострої;
- перець чорний;
- лавр – 3 аркуша;
- цибуля – 3 цибулини.
Приготування:
- Засипати боби в каструльку. Влити воду.
- Відставити на ніч.
- Поміняти воду. Відварити.
- Цибулю нашаткувати. Знадобляться кубики.
- Маленькими шматочками подрібнити червоний перець.
- Розжарити сковорідку. Влити олію. Помістити цибуля і перець.
- Засмажити.
- Влити томатну пасту.
- Підсолити. Додати спеції.
- Перемішати.
- Накрити кришкою. Загасити.
- Злити в чашку воду з квасолі.
- Помістити В ємність половину бобів.
- Вкрити половиною засмажки.
- Знову розподілити боби.
- Викласти засмажку.
- Залити бульйоном від квасолі.
- Накрити кришкою.
- Сховати в духовку. Тушкувати півгодини.
- Режим 180 гр.