Салат з квасолею – 10 рецептів приготування будинку: смачно і швидко!

З давніх часів боби використовують в кулінарії. Салат з квасолею виходить смачним і поживним. Приготування цієї страви забирає мало часу, але при цьому люди будь-якого віку високо оцінюють вишуканий смак салату. Квасоля ідеально поєднується з різними інгредієнтами, тому можна щодня експериментувати і насолоджуватися неперевершеними смаковими якостями нового блюда.

Салат з квасолею і сухариками

Салат з квасолею та сухариками кириешки виходить ситним. Зупинити свій вибір на червоному сорті, він має зернами більш дрібного розміру, а текстура більш тверда. Завдяки цьому при перемішуванні боби збережуть свою форму та вид приготованого блюда не буде зіпсований. Не варто готувати салат заздалегідь, інакше киреешки при контакті з соусом розм’якнуть і зіпсують смакові якості страви.

Інгредієнти:

  • квасоля – банку;
  • кріп – 20 г;
  • огірки – 2 шт. маринованих;
  • майонез – 5 ст. ложок;
  • кириешки сухарі – 120 г;
  • сир – 220 г;
  • часник – 3 зубки;
  • петрушка – 20 р.

Приготування:

  • Перетерти зубки часничку.
  • Поєднати з майонезом. Настояти соус хвилин п’ять.
  • Зцідити рідину з баночки.
  • У салатницю покласти боби.
  • Нарізати огірочки кубиками. Якщо шкірка занадто груба, то краще її зрізати.
  • Порубати зелень.
  • Сир натерти. Краще використовувати середню тертку.
  • Закинути підготовлені продукти бобів.
  • Залити соус. Перемішати.
  • Перед тим, як подавати, закинути сухарики і перемішати.

Рецепт з червоної консервованої квасолею

Салат з червоною квасолею — це чудове окрему страву, але можна використовувати його і в якості начинки для тарталеток. Якщо хочете вживати з бутербродами, то подрібніть до стану пюре, і він ідеально намажется на тости.

Інгредієнти:

  • консервована квасоля – банку червоної;
  • майонез;
  • кукурудза – 120 г консервованої;
  • сухарики – пачка;
  • печінка куряча – 120 г відвареної;
  • зелень – 20 г;
  • сир – 85 г твердого;
  • чорний перець.

Приготування:

  • Злити з бобів маринад.
  • Викласти салат в ємність.
  • Печінку подрібнити. Добре якщо нарежете кубиками.
  • Відправити бобів.
  • Нарізати шматками сир.
  • З кукурудзи злити рідину. Відправити зерна бобів.
  • Нашаткувати зелень. Об’єднати з іншими продуктами.
  • Розмішати.
  • Посипати перцем. Підсолити. Залити майонез. Розмішати.
  • Присипати сухарями і не перемішувати. Таким чином вони довше не будуть просочуватися майонезом і залишаться хрусткими.
Дивіться також:  Салат зі смаженими грибами — 13 рецептів

З куркою

Салат з квасолею та куркою хороший варіант для м’ясоїдів. Виходить дуже корисним, завдяки вхідним до складу овочів.

Інгредієнти:

  • філе курки – 530 г;
  • майонез – 5 ст. ложок;
  • салат зелений – 3 аркуша;
  • томати – 3 шт.;
  • сир – 160 г;
  • сіль;
  • сухарики – 170 г;
  • квасоля червоного кольору (консервована) – банку.

Приготування:

  • Томати дрібно порізати.
  • Салат порвати руками.
  • Натерти сир. Скористатися для цього теркою крупного помелу.
  • Відварити філе. Подрібнити.
  • Помістити В ємність квасоля.
  • Закинути курку, овочі.
  • Посипати сиром.
  • Влити майонез.
  • Підсолити. Перемішати.
  • Посипати сухариками.
  • Якщо хочете отримати менш калорійне блюдо, то виключіть з рецепту сухарики, а майонез замінити сметаною.

Салат з білої квасолі

Красивий, яскравий салат з дрібними білими бобами стане прикрасою вашого столу. Подається в теплому вигляді.

Інгредієнти:

  • запашний мелений перець – пол ч. ложечки;
  • квасоля – стакан білої;
  • перець гострий червоний – чверть ч. ложечки;
  • перець болгарський червоний – 1 шт.;
  • зелень;
  • часник – 2 зубки;
  • мелений коріандр – пол ч. ложечки;
  • цибуля біла ріпчаста – 1 цибулина;
  • морква – 1 велика;
  • олія – 7 ст. ложок.

Приготування:

  • Увечері влити в каструлю воду.
  • Засипати боби. Залишити до ранку.
  • Злити воду. Залити свіжою. Проварити півтори години.
  • Взяти корейську тертку. Натерти морквину.
  • Цибулю нашаткувати. Потрібні півкільця.
  • Болгарський перець – смужками.
  • Злити з квасолі воду. Боби залишити в каструлі.
  • Посипати сіллю і прянощами. Видавити зубки часнику. Розмішувати не треба.
  • Розмістити цибулину в сковорідці. Прожарити.
  • Перекласти на квасолю.
  • Засмажити морквину. Надіслати до лучка.
  • Обсмажити перчик, додавши масло.
  • Покрити перчиком морквину.
  • Розмішати. П’ять хвилин прогріти на повільному вогні.
  • Викласти в салатники.
  • Посипати зеленню.

З додаванням кукурудзи

Вегетаріанський варіант салату, добре підходить для легкого сніданку.

Дивіться також:  Салат «Черепаха» – 10 рецептів приготування

Інгредієнти:

  • квасоля – 190 г;
  • майонез – 3 ст. ложки;
  • огірок – 1 свіжий;
  • кукурудза – 190 г;
  • сухарики – 170 г;
  • кріп – 50 р.

Приготування:

  • Зцідити маринад з бобів.
  • Укласти в салатник.
  • Злити маринад з кукурудзи.
  • Відправити бобів.
  • Порубати огірочок.
  • Нашаткувати кріп.
  • Перекласти бобів.
  • Залити майонезом.
  • Розмішати.
  • Посипати сухариками.

Салат з консервованої квасолею і ковбасою

Смачний, незвичайний салат, який сподобається всім членам сім’ї.

Інгредієнти:

  • ковбаса варена – 180 г;
  • цибуля зелена – 5 пір’я;
  • сіль;
  • квасоля – 120 г;
  • кукурудза – 120 г;
  • майонез – 7 ст. ложок;
  • сухарики – пачка;
  • спеції;
  • сир – 170 г;
  • шинка – 180 г;
  • огірок свіжий;
  • часник – 3 зубки.

Приготування:

  • Помістити боби і кукурудзу в ємність. Заздалегідь вилити рідину.
  • Шинку і ковбасу порізати. Смачніше буде, якщо вийдуть квадратики.
  • Подрібнити огірки кубиками.
  • Відправити кукурудзи.
  • Нашаткувати цибулька.
  • Натерти зубки часнику. Використовуйте саму дрібну тертку.
  • Помістити в ємність.
  • Підсолити.
  • Посипати спеціями.
  • Залити майонезом.
  • Переміщати. Присипати сухарями.

З печерицями

Споконвічно російське поєднання грибочків з сухариками і квасолею. Незвичайне, дуже смачне ласощі порадує гостей і стане прикрасою святкового столу.

Інгредієнти:

  • гриби консервовані – банку печериць;
  • петрушка – 50 г;
  • цибуля ріпчаста – пів цибулини;
  • квасоля – 1 банка;
  • сіль;
  • майонез;
  • помідори – 2 шт.

Приготування:

  • Вилити маринад з грибів.
  • Рідину процідити з бобів.
  • Закинути гриби і квасоля в салатницю.
  • Помідори порізати. Краще всього підійдуть дрібні кубики.
  • Відправити бобів.
  • Цибулю нашаткувати.
  • Зелень порубати.
  • Помістити в салатник.
  • Підсолити.
  • Влити майонез.
  • Перемішати. Посипати сухариками.

З квасолею і огірками

Порадуйте себе ситним блюдом. Підходить для вживання в пост.

Інгредієнти:

  • сіль;
  • квасоля – 210 г;
  • гірчиця – 1 ст. ложечка;
  • масло рослинне – 100 мл;
  • огірок свіжий – 3 шт.;
  • спеції;
  • оцет 9% – 1 ст. ложка;
  • цибуля ріпчаста – 3 шт.;
  • томати свіжі – 3 шт.
Дивіться також:  Салат з кальмарами – 13 самих смачних і простих рецептів

Приготування:

  • Нашаткувати цибулини. Якщо хочете отримати смак закуски менш гострий, то використовуйте цибулю червоного кольору. Замаринувати улюбленим для вас способом. Витримати півгодини.
  • Соломкою подрібнити огірочки.
  • Кубиками томати порізати.
  • Залити водою квасоля. Витримати три години. Злити рідину. Залити свіжою водою. Проварити. Воду злити, коли боби стали м’якими.
  • Помістити квасоля в салатник.
  • Закинути овочі.
  • Подрібнити зелень.
  • Змішати гірчицю, оцет і масло із зеленню. Підсолити. Присипати спеціями. Перемішати.
  • Отриманої заправкою залити продукти. Перемішати. Сховати на півгодини в холодильник.
  • Олія рослинна сміливо можна замінити майонезом.

Червона квасоля по-корейськи

Всі знають про морквину по-корейськи, а ось боби, приготовані за таким же принципом, пробували не всі.

Інгредієнти:

  • ріпчаста цибуля – 2 цибулини;
  • квасоля червоного кольору – 180 г;
  • приправа для моркви по-корейськи – 1 ч. ложечка;
  • сіль;
  • масло рослинне – 2 ст. ложки.

Приготування:

  • Залити воду в ємність.
  • Засипати боби.
  • Витримати ніч.
  • Злити рідину.
  • Залити водою. Відварити.
  • Рідину злити.
  • Посипати боби приправою для моркви по-корейськи. Не перемішувати.
  • Нашаткувати цибулька. Засмажити на олії.
  • Не остуджуючи закинути засмажку на квасолю. Підсолити. Перемішати.

Готуємо з консервованої квасолі в томатному соусі

Це незвичайного приготування салат, який запікається в духовці.

Інгредієнти:

  • сіль;
  • перець червоний – 2 стручки;
  • олія рослинна;
  • квасоля біла – 2 склянки;
  • спеції;
  • томатна паста – 3 ч. ложечки гострої;
  • перець чорний;
  • лавр – 3 аркуша;
  • цибуля – 3 цибулини.

Приготування:

  • Засипати боби в каструльку. Влити воду.
  • Відставити на ніч.
  • Поміняти воду. Відварити.
  • Цибулю нашаткувати. Знадобляться кубики.
  • Маленькими шматочками подрібнити червоний перець.
  • Розжарити сковорідку. Влити олію. Помістити цибуля і перець.
  • Засмажити.
  • Влити томатну пасту.
  • Підсолити. Додати спеції.
  • Перемішати.
  • Накрити кришкою. Загасити.
  • Злити в чашку воду з квасолі.
  • Помістити В ємність половину бобів.
  • Вкрити половиною засмажки.
  • Знову розподілити боби.
  • Викласти засмажку.
  • Залити бульйоном від квасолі.
  • Накрити кришкою.
  • Сховати в духовку. Тушкувати півгодини.
  • Режим 180 гр.
Прокрутка до верху